- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- MIUI / HyperOS topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
Mondjuk ezt megértem, mert ha jól nézegettem, akkor konténernél VeryCrypt esetén is alapból látható a pendrive-on a konténerfájl. Azt pedig lazán le lehet törölni, vagy a pendrive-ot újraformázni...
Igaz, ha a teljes meghajtót titkosítjuk le, akkor meg a Windows akarja újraformázni...
Linux alatt utóbbi nem volt gond, legalábbis nálam az Ubuntu / Mint nem ugatott miatta.
Ezért jobb ilyen téren az adott OS titkosítása, mint a BitLocker | LUKS. Ha azonban multiplatformos megoldás kell, akkor ezek kiesnek és marad pl. a VeraCrypt.
-
King Unique
titán
Azért nem bármikor, mert ha a dismount opcióval rendesen lecsatolod + leválasztod a tálcán is (ha lehet), akkor különösebb probléma nem lehet. Illetve én fentebb elég extrém módon próbálgattam és abból sem lett semmi gond.
Az, hogy csatlakoztatáskor a pendrive-ot a Windows nem ismeri fel rendesen és formázni akarja, az nem újdonság. Ha letitkosítod a teljes partíciót, akkor ez ilyen lesz és így volt már a TrueCrypt esetében is. Ezt a mai napig nem tudták rendesen megoldani... Viszont, ha csak egy részét titkosítod le (konténer) a partíciónak, akkor nem lesz ilyen probléma. Illetve, ahogyan más is javasolta, lehet érdemesebb lenne inkább ezt a megoldást választani.
-
King Unique
titán
Én próbáltam mesterségesen reprodukálni a hibát. A VeraCrypt 1.17-es verziójával a teljes pendrive-ot letitkosítottam, FAT32 | NTFS fájlrendszerrel egyaránt. Először Windows alatt csináltam, illetve dismount nélkül kihúzkodtam, akár írás közben is
—►
nem lett semmi baja.Ugyanezt eljátszottam többször Mint 17.3 Cinnamon alatt is
—►
nem lett semmi baja.Persze amikor nem kéne, akkor meg a leválasztás egyszeri kihagyása is problémát okoz...
Ha nem lehet felcsatolni a titkosított partíciót, akkor lehet adatmentő programok sem tudnak vele mit kezdeni. Windows alatt pl. a GDB ilyenkor nem is tud hozzáférni a tartalmához, hibaüzenetet dob. De, ha felcsatolom, akkor is...
Szóval lehet csak a titkosított partíció törlése és a pendrive újrapartícionálása marad. Ha fontos adatok voltak rajta, akkor előtte célszerű lemezképet készíteni róla, amit majd később lehet tovább boncolgatni: [link], [link], [link]. Továbbá ez ügyben még valami linuxos topikban lehetne érdeklődni: kezdő / haladó.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor 200 Smart 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Akciós Windows 10 / 11 Pro OEM Licenc Kulcs 100% eredeti, jogtiszta!
- Samsung Galaxy S25 Ultra 1TB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 7280 - i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest