- Google Pixel topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Ulefone Amor 34 Pro - a nagy vetítőgép
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
Ez a leválasztási probléma ugyanúgy előfordulhat a többi Windowsnál is, nálam a 8.1 is produkálta. A program különféle titkosítási algoritmusait annyira nem tesztelgettem, illetve általában az alapértelmezett beállításokkal használtam. Szóval ez ügyben majd másvalaki talán bővebb választ ad.
-
King Unique
titán
Tesztelgettem a dolgokat Win10 (1607) alatt, ahol a hardver biztonságos eltávolításakor mindkét említett programban le volt választva a titkosított konténer / partíció, illetve minden egyéb fájl & program be volt zárva.
TrueCrypt
• Pendrive + titkosított konténerfájl (FAT32)—►
OK
• Pendrive + titkosított partíció (FAT32)—►
OK
• Külső HDD + titkosított konténerfájl (NTFS)—►
OK / FAILVeraCrypt
• Pendrive + titkosított konténerfájl (FAT32)—►
OK
• Pendrive + titkosított partíció (FAT32)—►
OK
• Külső HDD + titkosított konténerfájl (NTFS)—►
OK / FAILAzt nem állítom, hogy sikertelen leválasztás csak USB HDD + NTFS kombónál fordulhat elő, de a gyorstesztnél én a fenti eredményeket kaptam. Amikor nem engedte leválasztani, akkor ránéztem külső programmal a meghajtót zároló folyamatokra és pontosan ugyanazok fogták, mint normál használatnál. De ez a régebbi Windowsok esetében is probléma, már az XP is csinálta. Illetve csak bedobja az ablakot mindegyik, de azt nem írják ki, hogy pontosan mi akadályozza a leválasztást és nem adnak lehetőséget sem annak bezárására. Persze, ha valami kritikus rendszerfolyamat, akkor érthető. De egyébként meg akkor sem a legjobb ez a megoldás.
Aztán az megint némi kontra, hogy se a TrueCrypt, se a VeraCrypt esetében nincsen az megoldva, hogy teljes partíció titkosításakor ne dobálja a Windows a formázás ablakot...
Ok, hogy a lemezkezelőben elveszem tőle a betűjelet, de akkor meg az USB-s eszköz a hardver biztonságos eltávolításánál nem fog megjelenni.
Na persze vannak ezen hiányosságokat pótló külső programok. Az alábbiak ugyan fizetősek, de van 30 napos trial verziójuk, ami tesztelésre jól használható:
-
Mivel senki nem írta (eddig) hogy használná ezt a hármast: Truecrypt konténerfájl + USB + Win 10..
Ezért az is lehet hogy a Truecrypt bugos és ebben a felállásban nem kompatibilis a 10-el, de mivel már nem fejlesztik, nem támogatják... Térj át olyanra amit még supportálnak (pl Veracrypt) -
King Unique
titán
"nem használja semmi a meghajtót"
Ha nem engedi eltávolítani, akkor márpedig valami csak használja, ami lehet akár maga a rendszer is. Ez még normál használatnál is előfordulhat és volt olyan eset, amikor az adott programban az erőltetett leállítás sem segített. Ilyenkor csak a rendszer újraindítása / leállítása, vagy a kihúzás marad. De utóbbi meg ugye eleve kockázatos.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Melyik tápegységet vegyem?
- Nintendo 3DS és DS topic
- Canon MILC: EOS R és M topik
- Milyen egeret válasszak?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Bronz hatásfokú Rosewill tápok 12V-2x6 csatolóval
- Óvodások homokozója
- Elite: Dangerous
- Vezetékes FÜLhallgatók
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest