- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Google Pixel topik
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Yettel topik
- Magisk
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Milyen okostelefont vegyek?
Hirdetés
-
Mobilarena
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
napata22
csendes tag
válasz
napata22 #48051 üzenetére
A tplink support azt írta, hogy a 1043ND V2-es verzión úgy lehet beállítani a "11n only" módot a Wireless Settingsnél, ha nem WEP a wireless titkosítás és ha a channel width 20Mhz-re van állítva. Próbálta már ezt valaki, elég furcsán hangzik.
Nálam mindenhogy csak "11bg mixed" és "11bgn mixed" közül lehet választani csak. -
-
Müszi
senior tag
válasz
napata22 #47914 üzenetére
De igen, mindent összekötöttem ahogyan kell. Modemből router Wan-ba, onnan Lan-ból PC-be. Bekapcs után belemásztam és beállítottam a Wan settings-nél a felh. nevet és jelszót, hogy csatlakozzon a nethez, aztán leszedtem az új firmware-t és úgy ahogyan állt frissítettem. Ha előbb leszedted, akkor persze egyből mehet a frissítés.
Azután beállítottam mindent újra részletesen ezekre odafigyelve. Felesleges nagy feneket keríteni a dolognak. -
Müszi
senior tag
válasz
napata22 #47911 üzenetére
Én ahogy kézhez kaptam rögtön frissítettem, így nincs viszonyítási alapom. Mindenesetre kb. egy hete folyamatosan és hiba nélkül teszi a dolgát. Nem tapasztaltam lassulást, akadozást. Újraindulást meg pláne nem. Jóval gyorsabb mint a régi WR-841ND-m, bár az is megbízhatóan tette a dolgát 4 évig.
Egyenlőre lanon és wifin is atomstabilnak tűnik a hálózati és a netes kommunikáció is egyaránt. Megkapta az előd 8dbi-s antennáit amikhez persze beszereztem plusz egyet, de nem tapasztalok különbséget térerőben az eredetitől, amivel szintén teljesen jó volt mindenhol a portámon. Szóval szuper minden. Majd a későbbiekben tervezek rátenni egy okos firmware-t. -
-
-
válasz
napata22 #47671 üzenetére
nem nagyon találsz olyan routert, ami jelentősen erősebben szór, legalábbis gyári állapotban.
Anonymus23; a tl-wr1043nd v2 erősebb hardverben, jóval erősebb proci és a jelenlegi routered 32 megabyte ram-jához képest 64 megabyte, tehát jobban bírja a húzós terhelést.
amennyiben kell a wifi dual band, illetve a jelenlegitől erősebb proci és 128 megabyte ram, akkor meg tl-wdr3600 vagy tl-wdr4300.
a nevesebb gyártók sem adnak 5 évgaranciátjótállást, szóval az nem mérvadó, a 2 év reális. -
válasz
napata22 #47667 üzenetére
így - a leírás alapján - már nem hiszem, hogy egy router kiváltja a kettőt, mivel a szórás erősségében nincs jelentős eltérés a(z említett) routerek között, csak amit korábban is írtam a mimo szempontjából, és ha a tl-wr841nd nem szórja be a várt területet, akkor sokkal jobban másmilyen sem fogja - akár más gyártóé sem -, mivel annak 2 * 5dBi antennája van.
esetleg kipróbálható a tl-wr1043nd úgy, hogy a 3 * 3dBi antennái helyett 3 * 8dBi értékűt kap; link, így javulhat valamennyit a helyet, de így sem teljesen garantált. -
válasz
napata22 #47662 üzenetére
amennyiben n szabványos 300-as és mimo képes a felcsatlakozó ellenoldal, úgy a mimo miatt lehet jobb a "hatótáv", de ha csak lite-n (150-es vagy alatta) és nincs mimo, vagy netán g szabványos, akkor vélhetően nem lesz jobb, hiszen a tl-wr741nd típus 1 darab 5dBi antennával rendelkezik, a tl-wr1043nd pedig 3 * 3dBi, de mimo nélkül nem lesz kihasználva a több antenna adta többlet.
-
válasz
napata22 #47652 üzenetére
szia,
akad még v1 is raktáron néhol, bár már elég ritka.
a wifi szórásra nem nagyon lehet mit mondani látatlanban, mert az több tényező függvénye, hiába mondja valaki, hogy nála igen, attól még nálad nem garantált a dolog, pláne azért, mert nem csak a router, hanem az ellenoldalak, beállítások és egyéb tényezők is befolyásolják a kapcsolatot/szórást.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G3 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! MSI B150M i5 7400 16GB DDR4 250GB SSD 500GB HDD GTX 1060 3GB BitFenix NOVA MESH 400W
- Keresünk dokkolókat
- Xiaomi Redmi 10 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest