-
Mobilarena
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
yodee_
őstag
válasz
siddis #51217 üzenetére
a /etc/chatscripts/3g.chat config így nézett ki:
ABORT BUSY
ABORT 'NO CARRIER'
ABORT ERROR
REPORT CONNECT
TIMEOUT 12
"" "AT&F"
OK "ATE1"
OK 'AT+CGDCONT=1,"IP","$USE_APN"'
ABORT 'NO CARRIER'
TIMEOUT 15
OK "ATD*99***1#"
CONNECT ' 'Az "ATD*99***1#" rész átírtam "ATD*99#"-re és a gcom -d /dev/ttyUSBxx paranccsal végignéztem hogy a 3 USB eszköz közül melyik ami válaszol és már kész is volt.
-
Macipalika
csendes tag
válasz
siddis #50827 üzenetére
Hali!
Bocs hogy még csak most érdeklődök ismét.
A routerba ne tudok jelentkezni ha arra a felhasználó és jelszóra gondolsz.
A total commanderrel hálózaton keresztül is bele tudok menni és onnan le tudok másolni bármit.
Felmásolni viszont már nem a transmission se tud rá írni de törölni se tudok róla semmit.
Valami nagyon levédte a vinyót, pedig nem piszkáltam semmit mert jól működött.A dlna is megy rajta.
Az az érdekes minthogy már írtam próbáltam frissíteni a Poli27 1.3.2 r39208 -ről 1.3.3 -ra de nem fogadja el, vagyis végigcsinálja de nem változik semmi.
Hol és hogyan lehet állítani a hozzáférés jogát, ha a routerbe van bedugva a vinyó.
Köszi ha esetleg tudnál segíteni.
Üdv. Pali -
-
MarQs
senior tag
válasz
siddis #50434 üzenetére
Hali!
Hogy csatlakoztassak bármilyen háttértárat (pendrive, merevlemez) hubon keresztül akár csak ideiglenesen, némi másolás erejéig a megszokott módon (Rendszer -> Csatolási pontok), ahhoz mindenképp újra kell indítani a routert? Tehát nincs hot swap funkció, jól sejtem? -
mzolcsi
csendes tag
válasz
siddis #50301 üzenetére
Hello!
Valóban az lehet az oka, hogy haldoklik a pendrive. Ami gáz, hogy azon van az exroot (egy repi ajándék 1 GB pendrive, és hát olyan is, gondolom nem minőségi).
Szóval olyat csinált már valaki, hogy egy exroot-s pendrive-t lévő fájlokat + beállításokat + stb. átköltöztetni egy másik pendrive-ra? Lehetőleg úgy, hogy a csere után minden működjön is. -
zolka95
őstag
válasz
siddis #49894 üzenetére
néztem már vele, de nem teljesen ér a házba a szomszéd wifije
szóval alig lehet fogni azt is csak néholegyébként ma, amikor rossz volt a wifi újraindítottam és inssiderrel megnéztem, más wifi-t most nem fogott, de az enyém az 11-12 vagy 13-as csatornán volt, már nem tudom és mondták, hogy azt sok eszköz nem "szereti"
szóval most beállítottam 6-os csatornára, meglátom mi lesz
amúgy azóta nem volt vele baj -
válasz
siddis #49885 üzenetére
Igen, már le is töltöttem, mentettem a konfigokat, meg a forgalmi statot, és egyéb jffs tartalmat, de fiam még netezik, majd ha elment aludni, akkor nekiugrom a cserének! Van benne webszerver is, arra kíváncsi leszek!
Bakker, most nézem, hogy ez a 1043 topik, így megy off-ba!
-
válasz
siddis #49793 üzenetére
Változtattak már rajta, éppen múlt héten tettem fel egy pár hetes releaset egy 8 éves RB5xx -re
Annyi, hogy rá kell gyúrni valahogy azt a verziót amitől megszűnik ez a licence check marhaság. Egyébként ettől még kell neki kulcs, az igaz, de tökmindegy milyen (lehet 8 éves 2.x-hez való is), a lényeg hogy RB legyen a vas.
-
válasz
siddis #49785 üzenetére
Egyébként ennyiért elég tisztességes Routerboardot (Mikrotik) is kapsz már, ami már nem ez bazári linksys/tplink/társai kategória. Nem bántani akarom őket amúgy, nekem is Tplinkem van otthon, de azért nem ártana pozicionáláskor a helyén kezelni a dolgokat a gyártóknak néha
-
válasz
siddis #49789 üzenetére
Ha Tomato-t akarsz, akkor mindenképpen! Abból a csúcs jelenleg a Netgear R7000! És ezen már megy is a Tomato! Na de elég lesz már itt az OFF-ból...
-
-
válasz
siddis #49785 üzenetére
Hát, ez a router pedig szerintem az évtized baklövése lesz! Rohadt drága (nálunk 75-80k körül lesz az induló ára), és ami az elődjének erőssége volt (alternatív fw támogatás) az itt nulla! Állítólag OpenWrt van rá, csak épp a WiFi nem működik vele! Lehet DD-WRT még lesz esetleg, de Tomato egész biztosan nem, mivel ellentétben a WRT54GL-el, ez nem BroadCom, hanem Marvell alapú!
-
-
dethroner
veterán
válasz
siddis #48795 üzenetére
Mondom, az asztali gép hiba nélkül megy, szóval szerintem a dhcp megy. Azt hol tudom megnézni hogy a LAN milyen módban van?
Amúgy csináltam most egy teljes resetet, mindent újra bepötyögtem, használtam a telepítő lemezt, de semmi változás. Vezetéken a pc jó, de a telefonokat hiába csatlakoztatom qss-el( ez nélkül nem is csatlakoznak), szóval látja a maximum erősségű hálózatot, azt írja csatlakoztatva, még sincs egy csepp internet sem. -
dethroner
veterán
válasz
siddis #48782 üzenetére
Igen, vezetéken csatlakoztatott asztali pc-n minden rendben.
Ping tökéletes.
Ha reseteltem volna, akkor törlődni kellett volna az előzőleg beállított ssid, mac címek meg hasonlóknak, ugye? Mert ha igen, akkor nem reseteltem, mert minden úgy van benne ahogy hagytam előzőleg.
Wan pppoe.
Qss segítségével a telefonok csatlakoznak, de semmi net nem megy rajtuk -
-
-
n_atsi
tag
válasz
siddis #48126 üzenetére
A router 3 családot szolgál ki wifin és kábelen egyaránt. (ikerház)
Mivel a forgalmam UPC felé elég magas, a családtagok forgalmát korlátoznám. (Ráadásul a havi díjat csak én fizetem.) Ettől eltekintve is korlátoznom kellene, mert fű/fa torrentezik kliensekkel. Elég lenne csak a router transmission-je, belső Samba, nekem FTP, SSH. Szóval ezért, de azt hiszem kezdem feladni eme törekvésemet. -
n_atsi
tag
válasz
siddis #48126 üzenetére
Nos a Luci nálam a 443 helyett 3000 - re van átrakva. Most megcsináltam a szabályokat korrektül. a forward szabályokat mind letiltottam, (kivéve a luci 3000-es portját) mégsem megy, ha engedélyezem az összes port tiltását.
Tegnap egyesével is próbáltam, úgysem volt jó. Nem értem, hogy a tiltó szabály miért ilyen erős.
Biztos elb....k valamit. -
n_atsi
tag
válasz
siddis #48124 üzenetére
Ez igaz, de ettől még a 80-nak mennie kellene.
Ez visszamásolt config, ami még működött. Most a 21,22, 443-nak nincs jelentősége, mert a 80-as sem megy.
Tegnap töröltem az összes szabályt. Tiltottam az összest, majd csak a 80-ast engedélyeztem. Firewall restart volt, sőt reboot is. Az engedélyezett 80-as akkor sem ment. Ha a tiltó szabályt nem alkalmaztam, akkor rendben volt. Nem értem a logikát, pedig biztos nálam van valami bibi.
-
napata22
csendes tag
válasz
siddis #48052 üzenetére
Ezt nem akarom elhinni. A 11n only-t a korábbi 741ND-nél is be lehetett állítani.
Kérdezném a 1043ND V2 tulajokat, hogy a gyári firmware-rel, a Wireless Settings-nél a Mode-nál valóban csak a '11bg mixed' és a '11bgn mixed" közül lehet választani, egyszerűen csak ez a 2 lehetőség van? (Én a 11n only-t szerettem volna beállítani)
-
válasz
siddis #48038 üzenetére
Mi az az alap UPC? Fiber Power 15? Vagy ADSL?
(#48040
25/1.5 csomag már nincs, azokat mind átállították 30/3-ra! De még, ha a legkisebb 15Mbps kábelnetet is nézem, ez attól is messze van a maga ~3Mbit/sec sebességével!De mindegy, nem akarom én ezt túllihegni, és nincs is jelentősége, csak észrevételeztem, hogy a képen látható sebesség nem mondható komolynak!
-
raven12
senior tag
válasz
siddis #47985 üzenetére
Na, ezt most nagyon szívesen kipróbálnám, ha otthon lennék, bár én most visszatettem a gyári firmware-t és egyelőre minden fasza, nem úgy a dd-wrt-vel... Az ugyanis nem adott max sávszélt (pedig csupán 30-as a netem) és igen gyakran dobált terhelés mellett... A gyári, mióta feltettem, nem dobott le (ezt lekopogom).
-
-
GU-81M
tag
válasz
siddis #47851 üzenetére
Nincs ilyen bejegyzés, viszont ezt logolja, mielőtt újrakapcsolódnék, hogy legyen újra net:
Jan 30 19:54:44 OpenWrt daemon.info pppd[2304]: System time change detected.
Jan 30 20:04:13 OpenWrt daemon.info hostapd: wlan0: STA <mac> IEEE 802.11: authenticated
Jan 30 20:04:13 OpenWrt daemon.info hostapd: wlan0: STA <mac> IEEE 802.11: associated (aid 1)
Jan 30 20:04:13 OpenWrt daemon.info hostapd: wlan0: STA <mac> IEEE 802.11: disassociated
Jan 30 20:04:13 OpenWrt daemon.info hostapd: wlan0: STA <mac> IEEE 802.11: authenticated
Jan 30 20:04:13 OpenWrt daemon.info hostapd: wlan0: STA <mac> IEEE 802.11: associated (aid 1)
Jan 30 20:04:13 OpenWrt daemon.info hostapd: wlan0: STA <mac> WPA: pairwise key handshake completed (RSN)
Jan 30 20:04:13 OpenWrt daemon.info dnsmasq-dhcp[2178]: DHCPREQUEST(br-lan) <ip> <mac>
Jan 30 20:04:13 OpenWrt daemon.info dnsmasq-dhcp[2178]: DHCPACK(br-lan) <ip> <mac> <name> -
napata22
csendes tag
válasz
siddis #47673 üzenetére
A bridge a 2 TPLINK között már 1 éve megy rendben, Wifin keresztül van összekötve, vezetéken kersztül nem a 2 router.
A 841ND fél sávon fogadja a jelet és másik felén ad.
A 741 egyedül is elég lenne, csak a Galaxy Tablet adta fel a leckét. Ha a bal alsó saroknál fogom, akkor 20-25dBm-et esik a jelerősség, -70-ről -95-re, ahol már instabil a net. (Nem akartam kompromisszumot kötni, azaz máshol fogni a tabletet). Gondoltam van olyan router, ami erőssebben ad és ahol a 741ND -70dBm-el, ott az -50 körül, ami ha esik 25dBm-et, akkor is -75dBm körül lesz, ahol stabil a vétel. -
napata22
csendes tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GAMER PC : RYZEN 5 4500 / 16GB DDR4 / ASUS RX 480 8GB / WiFi / Bluetooth / 512GB M.2 SSD / 500GB HDD
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Topping A70 Pro fejhallgató erősítő
- Topping D70 Pro Octo DAC
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Exkluzív AMD Ryzen 7 Setup - Nem csak vásárolhatod, bérelheted is! Kamatmentes rèszletre is!
- Crucial 240GB SSD eladó
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest