- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Yettel topik
- Google Pixel topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Magisk
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Telekom mobilszolgáltatások
Hirdetés
-
Mobilarena
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
-
vargalex
Topikgazda
válasz
bpmcwap #8768 üzenetére
Hi!
Nem használok DD-Wrt-t, de Intruder2k5 szerint nem ismeri a swapon parancsot.
-
-
vargalex
Topikgazda
válasz
bpmcwap #8757 üzenetére
Hi!
Nincs itt semmi baj! A linux megengedi, hogy több partíciót ugyan abba a könyvtárba mountolj. Csak az nem definiált, hogy ilyenkor melyik partícióra kerülnek fizikailag a file-ok, de általában az utoljára mountolt-ra. Egyébként miért mountolod mindegyiket a /mnt-be???
-
bpmcwap
senior tag
válasz
bpmcwap #8756 üzenetére
mind a három ext2 már addig eljutottam hogy látja is őket de keveri vagy mi...
én tudom hogy nem értek a linuxhoz,és most meg fogtok kövezni, de ehhez képest egy windows sokkal megbízhatóbb... legalább kiír valami hibát, de ez semmit és tiszta hülyeségeket csinál:
root@DD-WRT:~# df -h
Filesystem Size Used Available Use% Mounted on
/dev/root 6.3M 6.3M 0 100% /
none 512.0K 0 512.0K 0% /dev
/dev/mtdblock/3 320.0K 200.0K 120.0K 63% /jffs
/dev/sda1 21.1G 43.9M 20.0G 0% /mnt
root@DD-WRT:~# mount /dev/sda2 /mnt/
/dev/sda1 3.8G 7.7M 3.6G 0% /mnt
/dev/sda2 3.8G 7.7M 3.6G 0% /mnt
root@DD-WRT:~# mount /dev/sda3 /mnt/
/dev/sda1 432.6G 70.1M 410.5G 0% /mnt
/dev/sda2 432.6G 70.1M 410.5G 0% /mnt
/dev/sda3 432.6G 70.1M 410.5G 0% /mnt
root@DD-WRT:~#szerk:
root@DD-WRT:/# cd mnt
root@DD-WRT:/mnt# ls
lost+found
root@DD-WRT:/mnt# mount /dev/sda2 /mnt/
root@DD-WRT:/mnt# df -h
/dev/sda1 3.8G 7.7M 3.6G 0% /mnt
/dev/sda3 3.8G 7.7M 3.6G 0% /mnt
root@DD-WRT:/mnt# mount /dev/sda1 /mnt/
root@DD-WRT:/mnt# df -h
/dev/sda2 21.1G 43.9M 20.0G 0% /mnt
/dev/sda3 21.1G 43.9M 20.0G 0% /mnt
/dev/sda2 21.1G 43.9M 20.0G 0% /mnt
root@DD-WRT:/mnt# -
bpmcwap
senior tag
válasz
bpmcwap #8749 üzenetére
A linux nem mindig szokott hibaüzit adni???
root@DD-WRT:/mnt# mount /dev/sda1 /mnt/
root@DD-WRT:/mnt# mount /dev/sda2 /mnt/
root@DD-WRT:/mnt# mount /dev/sda3 /mnt/
root@DD-WRT:/mnt# mount /dev/sda4 /mnt/
root@DD-WRT:/mnt# mount /dev/sda5 /mnt/
root@DD-WRT:/mnt# mount /dev/sda6 /mnt/
root@DD-WRT:/mnt#
root@DD-WRT:/mnt#ilyenkor honnan lehet tudni hogy tovább?
-
Keresztapper
senior tag
válasz
bpmcwap #8747 üzenetére
Lehet, hogy csak én vagyok ma lassabb mint szoktam, de nem értem, pontosan mit is szeretnél bővíteni.
22 GB melyik rendszernek kellene? Az OpenWrt-nek? Illetve lemaradtam, hogy jelenleg mi is van a routereden?
Az említett mappát meg linux disztribúciók szokták létrehozni. Nincs vele teendőd.
-
Keresztapper
senior tag
válasz
bpmcwap #8563 üzenetére
Hát az én szakmám is nagyon messze áll az IT-től és fél infókat abban sem lehet mondani.
Lehet, hogy most meg én értelek félre, de innen nem úgy tűnt, mint aki nem hibáztat senkit. Kapkodtál, türelmetlen és vakmerő voltál, de ezért nem azok hibáztathatók, akik segíteni akartak neked.
Nem támadlak, csak rá szeretnék világítani, hogy merre van a ló feje, mert te az előbb a farát nézted.
-
-
válasz
bpmcwap #8643 üzenetére
1. Nem lehetséges, hogy nem változott még az IP címed?
2. Nem tudom, hogy hol lehet szüneteltetni...
3. 404-et nem fogsz kapni, mert ahhoz kell egy működő webszerver!
4. Info site... Itt tudod konfigurálni!
- Ki-be kapcsolni
- Jelszóval védeni
- Maszkolni a MAC címeketIlletve van lehetőséged az egész webadmin felületet áttenni egy olyan portra, amit nem érnek el véletlenül. Tehát nem 80-ra...
-
gabipaci
őstag
válasz
bpmcwap #8630 üzenetére
nem-nem
Így volt sorban:
dns-320 s-link modem (bridge módban) és az ment bele a tp-link wan portba, tp-link tárcsázott be, és mindenki örült.
De tegnap kinyírtam a d-link-et.
Így betettem volna a helyére a régi zyxel adsl modem/routert bridge módban, az ment volna a tp-link wan portjába, és megint mindenki örülne. De sajna a gép IP ütközést ír ki, és nem megy semmi. Zyxelt ha router módba teszem, és kihagyom a tp-link-et, akkor van net, de a zyxel nem gigabit-es, így a nas-om lassú nagyon.
Tehát a tp-link gyári FW-s IP megváltoztatása érdekelne lépésről lépésre, mert hülye vagyok hozzá.Röviden ennyi
-
válasz
bpmcwap #8625 üzenetére
Igen! Én viszont előtte csinálnék egy HARD RESET-et, hogy tiszta legyen a router, majd bekapcsolod az SSH-t, és mehet a flash... Valamint, ha akarsz némi előnyt, akkor most tedd fel r3pl4y buildjét.
-
-
adamka16
őstag
válasz
bpmcwap #8619 üzenetére
ez nagyon gyér. WIFI-vevőtől is függ nagyban, de olyan átlag 4-5 MB/s amivel képes másolni. Pár napja volt nálam egy noti, annak a beépítettjével tudtam 7 MB fölé menni másolással, de pl. a TP link legdrágább vevőjével majd, hogy nem gyengébb eredményt értem el a ráírt 300mbit ellenére, mint a notebookom 150 mbit-jével.
-
bpmcwap
senior tag
válasz
bpmcwap #8619 üzenetére
ha vissza szeretnék térni az openre akkor azt ugyan úgy kell mint openről ddre ugye? telnet, felmásolom routerre az openwrt-ar71xx-tl-wr1043nd-v1-squashfs-factory.bin-t majd
mtd -r write openwrt-ar71xx-tl-wr1043nd-v1-squashfs-factory.bin linux
aztán go totszabi oldala és onnan minden ugyan az?
-
bpmcwap
senior tag
válasz
bpmcwap #8615 üzenetére
ddnek lehet hogy sokkal egyszerübb a felülete meg sokminden benn van alapból, de egy csomó mindent nehézkesebb megoldani mint openbe... amit nem lehet webfelületről megcsinálni azt nehezebb telnettel, opkg alapból nincs, az open csomagok nem mindegyike jó rá, lehet kisérletezgetni, mig openbe sok leirás van mit hogy kell hogyan lehet és egy rakat csomi van fent. amivel egyszerűbb a dd hogy nem kell usbt meg ftp telepiteni de ezeket leírta toxin, varga, totszabi, sőt még intru is, 3-3sor telepíteni sslen és kész. viszont amit alapból meg lehet oldani openbe, azt ddben keményen progizni kell... meg szenvedni vele... fixip, kamszerver, torrent, ftp-n rendszert elérni, és ez sokkal több dolog amibe szerintem nem jó ha belepiszkál valaki mint hogy openre 3-3sort beüt enterrel majd a feltöltött progikat ugyanúgy tudja álítgatni mint ddben alapból... szvsz
viszont ha már fent van a dd akkor csak meg akarom tudni hogy egyáltalán dolgokat lehet e benne beállítani-pl kamszerver, egy kamerámat se érem el.... fixipket se tudok kiosztani a statikus bérlettel, mert törli a beírtakat.. ezt pl keresem telnettel configba de nem is találom.... melyik fájlban kellene lennie elvileg? -
-
válasz
bpmcwap #8599 üzenetére
Hát, nem tudom... Szerintem azért majd próbáld ki egy reboot-al, hogy csatlakozik-e, vagy se...
Éppenséggel nyugodtan kitörölhetsz, amit akarsz... Tönkretenni ezzel semmit nem tudsz! A legrosszabb ami történhet, hogy RESET-elni kell a routert, és kezdheted előlről onnan, hogy megadod a nevet / jelszót. De ez sem jellemző...
-
-
válasz
bpmcwap #8592 üzenetére
Már bocsi, de az imént írtad, hogy nem jelent gondot a konzol... Amúgy meg "toljad" WinSCP-n, ha fáj a parancssor. Az FTP amúgy sem arra való, hogy ott szerkeszd a konfigokat. Ez ilyen, ezt így kell szeretni... Készen kapod benne az FTP-t, a Samba-t, viszont igaz, hogy ezekkel az úgymond "rendszer területet" nem éred el, csak a "felhasználói mappákat". Lehet, hogy ez éppen alapos megfontolásból van így, és nem véletlenül.
Beállítani semmit nem kell különösképpen.. Maximum elindítani az SSH szolgáltatást, mert DD alatt az nem megy alapból.
-
-
válasz
bpmcwap #8572 üzenetére
Igen factory kell! Ha 15704-ről beszélünk, akkor EZ a file! Belépsz, és ugyanúgy, mint annak idején az OpenWrt-t, betallózod, és mehet az upgrade! Az alap router funkciók mind benne vannak. Tehát nem kell neked USB-t, WiFi-t telepíteni, hanem ez mind ott van készen. Sőt, az FTP, és a samba is. De a torrenthez itt is szükség van konzolra.
-
válasz
bpmcwap #8569 üzenetére
De van... Amit tudni kell róla, hogy a DD-WRT saját csomagjai Atheros-os routerekre, így 1043-ra sem léteznek. Helyettük lehetőség van használni OpenWrt csomagokat. Kevesebben használnak ilyen konfigot, de megoldható, vannak leírások is, és működik is.
http://itcafe.hu/tema/tp-link_wr1043nd_router/hsz_4315-4315.html
http://itcafe.hu/tema/tp-link_wr1043nd_router/hsz_2639-2639.htmlÉn az első leírást preferálom, csupán 4-5 lépés az egész.
-
válasz
bpmcwap #8563 üzenetére
Persze... Felejtsük el, örülök, hogy végülis lerendeződött, ráadásul ilyen gyorsan!
Firmware-ekkel kapcsolatban akkor leírom megint, hogy én személy szerint sosem használtam sem webflash-t, sem sysupgrade-et, sem semmi ilyesmit, csak és kizárólag a factory verziót mindenből. DD-WRT-ből is, és OpenWrt-ből is. A factory-k mindenre jók... És sosem használtam a webes firmware upgrade-et sem, természetesen a gyárit kivéve, mivel ott nincs más lehetőség. És még egy aranyszabály. Firmware frissítés előtt, és után is célszerű egy nagy reset-et, hard reset-et, visszaállítást - kinek hogy tetszik - csinálni.
-
-
válasz
bpmcwap #8535 üzenetére
1.
Először is, ha nem kell tanács, akkor ne kérj! Fogd magad és olvass! Használd a keresőt, google-t, vagy amit akarsz. Nem kötelező mindennel másokat nyaggatni, lehet egy kicsit önállónak is lenni.2.
"egyetlen egy szót kellett volna odabiggyeszteni mikor valaki azt mondta hogy tedd fel a dd-t hogy a factory-t... egy szó."
http://itcafe.hu/tema/tp-link_wr1043nd_router/hsz_1099-1099.html
http://itcafe.hu/tema/tp-link_wr1043nd_router/hsz_5731-5731.html
http://itcafe.hu/tema/tp-link_wr1043nd_router/hsz_5435-5435.html
http://itcafe.hu/tema/tp-link_wr1043nd_router/hsz_5394-5394.html
http://itcafe.hu/tema/tp-link_wr1043nd_router/hsz_2918-2918.html
http://itcafe.hu/tema/tp-link_wr1043nd_router/hsz_2887-2887.html
http://itcafe.hu/tema/tp-link_wr1043nd_router/hsz_1384-1384.html
Stb..."de direkt kérdeztem mielőtt elkezdtem, még irtam is közvetlen az után hogy belinkelted."
Elnézésedet kérem, hogy dolgoztam közben, mert ugye van egy munkahelyem is, és nem csak a Te ténykedésedre ügyeltem! Mellesleg ha valamit nem tudsz, akkor nézz utána, vagy várd meg a választ, és ne improvizálj."két fájl nem fért be a tmp-be"
Én nem is írtam sehol, hogy tegyél be 2 file-t a tmp-be. Vagy Te olyan, vagy aki a harmadik Windows telepítő lemez bekérésénél megjegyzi, hogy már a második is alig fért bele?és végül, mindenhol le van írva 1000x, hogy EZEKET A MÓDOSÍTÁSOKAT MINDENKI CSAK SAJÁT FELELŐSSÉGÉRE VÉGEZZE!!!
és legvégül...
Nem Te lennél az első, és nem is az utolsó, aki egy ilyen manőver után visszaviszi, és simán kicserélik neki. Soha, senkinek nem kötöttek bele, hogy moddolt fw miatt halt meg a router!Mellesleg itt egy másik leírás.
http://itcafe.hu/tema/tp-link_wr1043nd_router/hsz_5348-5348.html -
-
bpmcwap
senior tag
válasz
bpmcwap #8522 üzenetére
se reszettel, se qssel, fix ip, semmi...
sys fel se villan csak az 1234wan villog, ki be dugás semmi, annyi van hogy elvileg fel ment a ddwrt de azóta nem érem el, az mivel nincs beállítva igy kvázi szvsz agyhalott... se dhcp, se semmi nem megy rajta gondolom mert konfigolni kellene, ahhoz meg elkéne érjem... saját farkába harapott... tudna valaki segiteni? -
-
bpmcwap
senior tag
válasz
bpmcwap #8510 üzenetére
találtam, olvasom, már csak magyarítást keresek
http://wrt160nl.org/indexx.html -
-
válasz
bpmcwap #8453 üzenetére
Van fizetős változata, de ez nem az! És nem igaz, hogy fagy... Akkor nem használnák ennyien. Szerintem abból a szempontból jobb is mint az OpenWrt, hogy ez egy készre gyúrt fw, és nem a júzernek kell összerakni. Az "OpenWrt labilitása" pont ebből adódik, hogy olyan szinten bele lehet, sőt sokszor bele kell nyúlni a rendszerbe, amihez már kicsit több hozzáértés lenne szükséges, és ez nem mindenkinek van meg. Tehát természetesen nem a rendszerrel van a baj, ez abból is tisztán látszik, hogy a hozzáértőknek sosincs gondjuk vele. DD-WRT alatt viszont nem a Te gondod a WiFi és USB driverek telepítése, init scriptek indításának besorolása, stb, stb...
-
-
Bernath
tag
válasz
bpmcwap #8441 üzenetére
Nos 60/6 neten van,openwrt-vel max 57/5 volt a sebesség dd-vel 61/6
Többször próbáltam!
Port átirányítás elsőre sikerült,ez az openról nem elmondható+az open beállításkor mindig eldobta a hálózatot ez még egyszer sem csinált ilyet.Minden részletesen beállítható linux tudás nélkül grafikus felületen. -
válasz
bpmcwap #8425 üzenetére
Figyeld meg, hogy itt előbb-utóbb tényleg elkerülhetetlen lesz a flashelés, vagy legalább a visszaállítás. De én akkor inkább már az elsőt választanám, egy újabb fw-vel...
De legjobban még replay build-jével járnál, abba minden szükséges dolog bele van fordítva.
v1.8.luci:
* File rendszer: EXT2/EXT3/EXT4, NTFS
* Rendszer: +adduser, +addgroup, +deluser, +delgroup, +hostname
* Alap funkciók*: DynDns, QoS, UpNp, p910nd, NTP
* USB: 1.0 - 1.1 - 2.0 Eszközök: Háttértárak - bővített driver -ekkel, Nyomtató szerver.
* Extra: Külső rendszer meghajtó csatolás (ext_rootfs).
* +Webes felület: LuCi: Minden alap funkció* kezelése + élő statisztika.
* Javítások: usb-storage-extras, hosts -
-
-
-
BigBlackDog
veterán
válasz
bpmcwap #8411 üzenetére
841ND eredeti firmware van, az alábbi beállítással:
"Wan Connection Mode: Connect Automatically"Ezen kívül még lehet választani a "Connect on Demand", "Time-based Connecting" és a "Connect Manually" opció közül. Gondolom ha time based-re tenném és beállítanám, hogy 0-24 óráig, akkor bontaná éjfélkor a kapcsolatot, viszont örülnék ha ezt nem tenné meg, és nem menne el a net sem 1-2 naponta.
-
-
-
-
válasz
bpmcwap #8399 üzenetére
Linux-ban való particionáláshoz ITT találsz segítséget. Az elejével ne foglalkozz, csak onnantól érdekes, ahogy képbe kerül a PUTTY. Első lépésként le kell törölni a rajta lévő partíciót, ami úgy tudsz megtenni, hogy az fdisk elindítása (fdisk /dev/sda1) után nyomsz egy "d" billentyűt, majd kiválasztod az 1-es partíciót (mivel nincs is rajta több), és végül ENTER. Aztán mehet a létrehozás, a leírás szerint.
szerk.:
Aztán majd meglátod, hogy a pendrive-ból mennyit lehet kihozni... Elvileg az is képes 5-10 MB/sec olvasási sebességre. -
-
adamka16
őstag
válasz
bpmcwap #8391 üzenetére
Ha alapból TC-t használsz, akkor mehet rá FTP is, az + 1-1,5 MB/s sebességben mind írás, mind pedig olvasásban.
Mint említettem én is kizárólag windows rendszerű gépeket használok és ha szükség úgy hozza, hogy el kell vinnem máshova, akkor viszem a kis kiszuperált pendrive-om, bootolok róla és mehet a másolás gyorsan. Amíg másol az ember amúgy sem lehet sokmindenre használni az adott gépet, mert míg az 30MB/s-el ír a wincsire, addig te nem túl sokat tudsz dolgozni vele, max netezni.. mert annyira leterheli.
Én pl.: letöltök játékot, filmet, programokat több 10 gb méretben is akár, azt csak is a routerre kötött winchesterre tömörítem, onnan használom... full hd filmet is minden gond nélkül onnan nézek, onnan telepítek... és időben nem vesz el semmit mint ha simán csak a pc-t használnám.
Samba-t telepíthetsz külső meghajtóra is ha elfogyott a memóriahidd el nem hülyeség ez ext4-el vegyítve
-
-
-
válasz
bpmcwap #8376 üzenetére
Szerintem, ha csak nem elkerülhetetlen valami okból, át kéne állnod ext3, vagy ext4 filrendszerre, elvégre Linuxról van szó. Gyorsabb, stabilabb, biztonságosabb... Úgy is mondhatnám, tisztább, szárazabb érzés!
Amúgy már akartam mondani a script futtatási hiba kapcsán is, hogy az USB körül is lehet valami probléma, ami akár lehet az NTFS filerendszer is. A portoknak ehhez semmi köze nincsen, a topikkal meg ne törődj, ezért van... Ha nem ír senki, az sokkal unalmasabb
Szóval , mostmár van fdisk-ed, így tudsz partícionálni is.
-
-
-
vargalex
Topikgazda
válasz
bpmcwap #8328 üzenetére
Hi!
Ha azt akarod, hogy minden bejelentkezéskor érvényre jusson, akkor a /etc/profile állományban tudod beállítani. Ott jelenleg ez szerepel:
export PATH=/bin:/sbin:/usr/bin:/usr/sbin
Módosítsd erre:
export PATH=/bin:/sbin:/usr/bin:/usr/sbin:/mntEkkor a következő bejelentkezéskor már az új PATH lesz érvényben.
Ha csak ki szeretnéd próbálni, akkor:
PATH=$PATH:/mnt
-
-
válasz
bpmcwap #8316 üzenetére
Ez már a vég...
Szerintem flashelj be egy új OpenWrt-t! -
bpmcwap
senior tag
válasz
bpmcwap #8316 üzenetére
az a baj hogy nekem nagyon kéne ez az sh.....
nem akarom megynitni a hálóm a világra, túl sok macerával járna.... viszont az itthoni ipcameket el szeretném érni bárhonnan a gyerekeim miatt..... ez pedig csak úgy lehtséges ha shval a friss képeket mindig feltolom ftp-n mert a kamerák nagy carok....
nem lehet nekik megadni hogy mindig ugyanazon néven mentsék ftpre a képeket, mindig másnéven mentik-időbélyeg.... mondjuk phpben még lehetne kliens oldalról ügyködni de az sokkal lassabb és terhelőbb lenne révén hogy mobilról nézek rá a skacokra-pda... meg 3g... nem kéne feleslegesen pörgetni... jobb lenne ha a szervr dolgozna.... még jobb ha az open... az kvázi ingyen van.... de hogy miért nem megy nálam az sh.......... az valami rejtély....
-
-
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Szép HP EliteBook 840 G9 Fémházas Hordozható Érintős Ultrabook 14" -40% i5-1235U 32/1TB Iris Xe FHD+
- Logitech G935
- Creative Sound Blaster Live! 5.1-es digitális PCI hangkártya
- Rock Shox Recon Silver Air gyorszáras villa eladó (29-es)!
- ÚJ Nvidia RTX 5060/TI 8-16Gb GDDR7 DLSS4.0 Ryzen 7 5800X 16x4.7Ghz/32GB/512Gb/1TB M SSD/2ÉV gamer PC
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Microsoft Surface Pro 9 i5-1245U 16GB 512GB 1év garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Super 6GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest