- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Huawei Mate 9 - Mate evangéliuma
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
beers
addikt
Köszi!
Wifi működéséhez elég ez:
opkg update
opkg install kmod-ath kmod-ath9k hostapd
vagy kellenek ezek is:
kmod-mac80211,kmod-lib80211,kmod-cfg80211 ?Olvastam, hogy a hostapd-vel nem jött össze másnak sem a wifi, de wpad-vel igen!
Ez mellé is kellenek még sallangok vagy csak ezt az egyet kell telepíteni?(ez miben más mint a másik?)
Luciban ez is látható lesz gondolom?! -
Maximusz
aktív tag
Sziasztok!
Tegnap óta én is abba a táborba tartozok, aki magáénak mondhat egy 1043-as TPLink routert.
El is kezdtem speeedfire nagyszerű cikke alapján "okosítani" a helyzet az, hogy valószínűleg túlságosan sok mindent feltettem, és most az a kellemetlen helyzet állt elő, hogy keresem azt a parancsot, amivel "kiindulási" (nem tplink firmware alak) OpenWRT (BackFire 10.3.1 pre3)-ra tudnám visszatenni (hogy újrakezdhessem az okosítást).
Ugye ti tudtok ebben segíteni abban, hogy mi az a parancs, amivel a feltelepített csomagokat le tudom úgy takarítani, hogy "szűz" BackFire várjon.. -ha nincs ilyen parancs, akkor hogyan tudom újra feltölteni az eredeti (BackFire) firmware-t úgy, hogy működik a router, el tudom érni ssh alatt is, és akár a LuCI-ban is.
köszönöm válaszotokat!
maximusz
-
vargalex
Topikgazda
Hi!
Nekem a DIR-825-ön saját build-elésű (április-ban buildeltem) Backfire (10.03, r21113) van. A cron hiba nélkül megy, pedig az uci.sh-ban nincsenek benne az érintett függvények. Vagy lehet, hogy a te verziódban már átírták (vagy még nem írták át) a /etc/init.d/cron-t? Nálam ez a tartalma:
#!/bin/sh /etc/rc.common
# Copyright (C) 2006 OpenWrt.org
START=50
start () {
loglevel=$(/sbin/uci get "system.@system[0].cronloglevel" 2>/dev/null)
[ -z "$(ls /etc/crontabs/)" ] && exit 1
mkdir -p /var/spool/cron
ln -s /etc/crontabs /var/spool/cron/ 2>/dev/null
crond -c /etc/crontabs -l ${loglevel:-5}
}
stop() {
killall -9 crond
}Látszik, hogy nem is használja az általad írt függvényeket.
-
hesszan
aktív tag
tegnap pont ezt is néztem. (mióta beállítottam a samba-t, akár írás akár olvasás)
gigabit lan - router - passziv usb hub - aktiv tápos 500gb WD vinyó NTFS fáljrendszerrel ~9500kb/sec
54mbit abg wifi - router ugyanaz a vinyó ~2-2500 kbit/sec (itt a wifi a szűk de nagyon)sambán keresztül win alatt betallózva egy 1080i filmet (asszem green zone 14gb) szépen folyamatosan reccsenés nélkül vitte a gép.
-
vargalex
Topikgazda
Igen, de sok függ a vinyó fogyasztásától. Nyilván a pendrive nem nagyon terheli, a nyomtató sem (csak azért írtam, hogy USB HUB-ra úgyis szükségem van a több eszköz miatt), igazából csak a vinyó. Viszont hosszú távon biztos, hogy nem tesz jót a routerben, illetve a tápban található kondiknak, FET-eknek. Tudom, 5 év gari.
-
-
tomi7711
aktív tag
0-ás linux tudással, leírás alapján, simán el lehet bodogulni az openwrt-vel. Saját tapasztalat. Ezt inkább úgy mondanám, hogy közepes szintű számtech tudás hiányában ne fogjon hozzá senki. Követni kell a leírásokat és simán menni fog. Akinek pedig nincs ideje foglalkozni vele és a számtech tudás is hiányzik, nem fog hiányozni neki az openwrt...
-
-
Speeedfire
félisten
elég halk szerintem (5400-as), rendesen be van dobozolva, nem is melegszik tegnap 800 gigát nyomtam át rajta és még csak langyos sem volt
a leállást nem néztem, de ezek az újabb hdd-k támogatják már
mindent egybevéve elég jó, bár ha kell a sebesség akkor az usb elég nagy hátrány, mert ami most nekem van, csak kiveszem a rackből és sata2-n meg másolok vele kb 80MB/s-al -
-
-
-
Ha a WebUI-n nincs is, de mindenképpen megoldható... Lehet, hogy SSH meg script kell hozzá, de nincs lehetetlen. Csak legyen, aki megcsinálja :-)
Én is hasonlóval küzdök most Tomato alatt... AdBlock scriptet szeretnék varázsolni a routerba, hogy ne kelljen minden gépen külön telepíteni a böngészőkbe, hanem egységesen már a router ellátná ezt a feladatot is. De egyelőre nem akar menni.
-
vargalex
Topikgazda
Hi!
A dropbear configban nincs lehetőség a MaxAuthTries változtatására. De linux alól ssh-zva az ssh kliens 3 próbálkozást enged meg, ekkor ez látható a log-ban:
Jun 19 14:50:57 D-Link <authpriv.info> dropbear[13136]: exit before auth (user 'root', 3 fails): Exited normally
Viszont a putty nem limitálja, de az OpenWrt-be fordított dropbear-ban 10-re van állítva a maximum próbálkozások száma. Ekkor ez jelenik meg a logban:
Jun 19 14:52:38 D-Link <authpriv.info> dropbear[13138]: exit before auth (user 'root', 10 fails): Max auth tries reached - user 'root' from 192.168.1.197:1268
-
Des23
csendes tag
Szia!
Próbáld meg ezt beírni a dropbear configba : MaxAuthTries 3
Ez 3 hiba után disconnect-et nyom, és újra kell connecetelnie, ezzel is lassul azért.Olyat, hogy valakit kitilt főleg a root-ot nem lehet csinálni.
Ezért célszerű inkább a jelszavas logint letiltani, és privatekey-el belépni.
Mondjuk egy 4096bit-esselItt van leírva, hogy lehet privatekey-t csinálni: [link]
-
vargalex
Topikgazda
-
GML
őstag
-
7 MB/sec biztosan nem lesz, de az 1-et kicsit keveslem...Ettől az ASUS WL-500 is többet tud, aminek lassabb a procija. Igaz, hogy ennél nem transmission-nal, hanem rtorrent-tel történtek a mérések (vargalex által), amiről "az a hír járja", hogy kisebb az erőforrás igénye, mint a transmission-nak. Tehát elképzelhető, hogy ez a router tudna 2MB/sec környékét mondjuk rtorrent-el, ha a WL-500 eredményeit, és teljesítményét veszem alapul.
-
-
dejo60
csendes tag
Vettem egy másik USB-HUB-ot.
A gyári firmware-rel 4 pendrájvot is lát egyszerre.
Arra ügyelni kell, hogy szépen egyesével kell csatlakoztatni az eszközöket, mert különben van amelyiket kétszer-háromszor néha négyszer is listázza, és akad amelyiket nem is látja. Ha úgy indítom a routert, hogy a négy eszköz már be van dugva, vagy a HUB-ot úgy csatlakoztatom, hogy már benne vannak a pendrájvok, akkor van az összevisszaság. Listáz összesen 8 eszközt a négyből, de van amelyik egyszer sem szerepel. -
-
-
Speeedfire
félisten
nagyon sok kikommentezett rész
# Server configuration
config uhttpd main
# HTTP listen addresses, multiple allowed
list listen_http 0.0.0.0:80
# list listen_http [::]:80
# HTTPS listen addresses, multiple allowed
list listen_https 0.0.0.0:443
# list listen_https [::]:443
# Server document root
option home /www
# Certificate and private key for HTTPS.
# If no listen_https addresses are given,
# the key options are ignored.
option cert /etc/uhttpd.crt
option key /etc/uhttpd.key
# CGI url prefix, will be searched in docroot.
# Default is /cgi-bin
option cgi_prefix /cgi-bin
# Lua url prefix and handler script.
# Lua support is disabled if no prefix given.
# option lua_prefix /luci
# option lua_handler /usr/lib/lua/luci/sgi/uhttpd.lua
# CGI/Lua timeout, if the called script does not
# write data within the given amount of seconds,
# the server will temrinate the request with
# 504 Gateway Timeout response.
option script_timeout 60
# Basic auth realm, defaults to local hostname
# option realm OpenWrt
# Configuration file in busybox httpd format
# option config /etc/httpd.conf
# Certificate defaults for px5g key generator
config cert px5g
# Validity time
option days 730
# RSA key size
option bits 1024
# Location
option country DE
option state Berlin
option location Berlin
# Common name
option commonname OpenWrt -
Speeedfire
félisten
hopp a pl nem kell helyette a hu
tényleg nem tudom akkor mi lehet a gond
esetleg próbáld meg te magad levédeniez konkrétan apache alatt van, de lehet sikerül megoldani neked
én most valami olyasmi leírást keresek amivel zenét lehet steamingelni a routerről
de nem lesz egyszerű az már biztos
icecast + mpd lesz belőle valószínűleg -
Speeedfire
félisten
akkor szerintem rakd fel újra ahogy leírtam és konfiguráld be
vagy esetleg töröld le az összes webif modult és rakd fel újra
én már 4x konfigoltam be
2x sima telepítés meg 2x fail safe
20 perc alatt már megoldom ssh alattha nem tudom mi lett a karakter támogatásommal
majd megoldom azt is valahogy
meg még a qos ami nem 100%-os, de 2 kattintás és leállítom a torrenteketés itt az összes eddigi openwrt mini-how-to amit kiírtam eddig
-
Speeedfire
félisten
ha nyomsz egy opkg update & opkg install webif parancsot?
nem volt szerintem szerencsés dolog megtartani minden beállítást, én inkább újrahúztam az egészet, minden működik
de most nekem sem jó az ékezetes karakter ssh alatt, de ez a legkevesebbkis olvasnivaló aki transmissiont használ
elég kicsi a sávszélem és ha egyszerre töltök 100 dolgot soha nem fog lejönni, ezért be lett szabályozva a max fel - letöltés -
poirot
őstag
Ehez a témához kapcsolódva, mivel nekem is most merült ez fel, kipróbáltam egy 8 GB-os pendrive-al.
Nagyon szépen felismerte, látja is, le is tudja játszani MP3 file-okat Total commanderben, viszont sem törölni, sem felrakni így nem tudok file-okat rá, bármelyik felhasználó/jelszó párost adtam be a router configurációjánál (Admininistrator illetve guest)
(Mikor törölni akarok, kiírja hálózati hozzáférés megtagadva. A Network Sharing-nál a hozzáférés Read / Write, szóval nem értem.)
Mit ronthattam el ?
Köszi a válaszokat előre is.
-
vargalex
Topikgazda
Hi!
Természetesen el lehet érni a GUI-t a wan felől is. Ehhez Transmission configuration parameters-ből a Remote Control szekció érdekes neked.
A transmission a settings.json file-t akkor írja felül, ha az hibás. -
Új hozzászólás Aktív témák
- ZIDOO médialejátszók
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Battlefield 6
- Windows 11
- Építő/felújító topik
- Háztartási gépek
- Linux kezdőknek
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD
- GeForce RTX 3060 Ti Gaming OC 8GB
- Gigabyte 15 G5 Gamer FHD IPS 144Hz i5-12500H 12mag 4.5Ghz 16GB 512GB Nvidia RTX 3050 Win11 Garancia
- Layer 2 Plus (Layer 3 Lite) Passzív rack switch, 24x1G + 4x10G SFP+ , SFP-kkel FS S3900-24T4S-R
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst mw1g3mg/a - 3 év gari - MAGYAR
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3045, 96% Akkumulátor
- 136 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest