Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Bazsesz

őstag

Üdv mindenkinek!

Egy hónapja vettem én is egy ilyen routert, meg voltam vele elégedve, viszont ismerősömnél láttam a DD-WRT-t (igaz WRT54Gx-en), úgy döntöttem, hogy felteszem, viszont előtte bújtam egy kicsit a külföldi fórumokat, és találtam egy kis érdekességet:

v1.8 és v1.9 feletti verziószámok esetén, ha a szériaszám 12xxxxxxxxx mintát követ, akkor egy bevezetett biztonsági intézkedés végett a router Firmware frissítéskor letiltja a WAN portot, és DD-re való frissítéskor nem aktiválódik vissza. Erre adok egy kis megoldást, hátha valakinek hasznos lesz:

Első körben fel kell telepíteni egy német gyári firmwaret, amit innen le tudsz tölteni: Gyári német firmware

Ha ezzel megvagyunk nem kell megijedni, német nyelvű lesz a kezelőfelület, de ugyanúgy működik. Én ezután a factory-to-ddwrt.bin fájl töltöttem fel rá, újraindulás után a DD-WRT fogadott, kérte a felhasználónevet, és a jelszót kétszer. Innen tudod letölteni: Factory-to-DDWRT Firmware

Azt nem tudom, hogy egyéb firmware-rel működik-e (OpenWRT, stb), én DD-WRT-vel próbáltam, és sikerült.

Ha már valaki egyszer közzétette eme hasznos infót, akkor maximum mirror-nak jók lesznek a linkek benne, és bocsi (én kerestem v1.9-re, és v1.8-ra, de nem dobott ki ijen jellegű infót, vagy én voltam túl bamba).

Üdv:
    Bazsesz

Új hozzászólás Aktív témák