- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Magisk
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Nem lett arányos a fogyókúra
-
Mobilarena
TP-Link WDR3600 - N600 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
irvinero
csendes tag
"az openwrt DHCP beállításainál be lehet adni, hogy ezeket a DNS szerver címeket ossza ki minden kliensnek (8.8.8.8 és 8.8.4.4)" - ezt Luci alól is meg lehet csinálni? Még kezdő vagyok, nem igazán találom...
"Nem csak forward rule-t kell létrehozni, hanem hozzá tartozó Traffic rule is!"
Nem sok változást tapasztaltam
Biztos nem csinálok valamit jól... -
tzol
tag
Én sem vagyok egy nagy guru, de szerintem nagyon sok pontatlanság van abban amit írtál. Aztán majd a szakik engem is kijavítanak.
-LNA: kiszajú erősítő a vételi lánc első eleme, szerepe, hogy elnyomja a későbbi elemek zajának hatását a vett jelre. [link]. Ebből nem ki jön a 22dBm-es jel, hanem ez a legnagyobb, amit még egy megadott torzítással erősíteni tud.
-Az ami kiadja a jelet, az a PA, Power Amplifier, avagy teljesítmnyerősítő.
-Antenna erősítés: az antenna nem erősíti a jelet, hanem csak érzékeli azt,nyílván akármilyen jó is az antennád gyengébb lesz a vett jel, mint a kibocsátott. Az antenna nyeresége(!) (angolok használják rá a gain-t) a legkedvezőbb szög esetén az izotróp antennához képesti relatív jelerősség növekedés azonos térerősség esetén.
-Ellenállással biztos nem fogsz tudni változtatni az AGC-n (automatikus erősítésállítás), hiszen az mindig chip-en belül történik!
-Az ellenállásos részt nem értettem, de csak magaddal szúrsz ki ha ellenállást kötsz az antenna elé. -
dchard
veterán
Most nézem a 3600-at, és 5gigánál 22dBm-nél vág a rajta lévő erősítő, 2.4gigán pedig nem találtam olyan képet amiről ki lehetett volna deríteni, de nem jellemző, hogy egy terméknél két féle gyártótól hoznának LNA-t, úgyhogy jó eséllyel itt is 22dBm-nél vág, hangsúlyozom, az antennakimenet előtt, tehát err emég rá jöhet az antenna 3-5dB-s nyeresége ami már megközelíti a 27dBm-et.
Azt nem írtam, hogy az erősítő bemenetére max 12dBm érkezhet, de hiába ha az LNA az antenna kimenet előtt mér, és nem enged ki 22dBm-nél nagyobb jelet...
Dchard
-
brumi1024
veterán
Szerintem csak 20dbm(100mW) a maximum 2,4 GHz-en, illetve 19dbm 5 GHz-en, bármire állítom 20 felett a Luciban, az adóteljesítményre mindig max 20-at, illetve 19-et ír. De volt erről szó korábban, pont ugyanez van nálam is. Az OpenWRT-s leírás(negyedik mondat, közvetlenül az elején) is ezt látszik alátámasztani, bár ez a wdr4300-ról szól, sok különbség ebben szerintem nincs. Azt tudom, hogy hatótávban jobb egy WR741nd-nél, viszont gyengébb az Asus N66u-nál, jóval(ezekkel tudtam közvetlenül összehasonlítani az adott helyzetben, és a szolgáltatói HGW-ket nem vettem bele).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Melyik tápegységet vegyem?
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Argos: Szeretem az ecetfát
- One mobilszolgáltatások
- Gumi és felni topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Milyen TV-t vegyek?
- Reklámblokkolók topikja
- További aktív témák...
- Olcsó Laptop! Dell Latitude 7280. I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- MSI Thin GF63 12VF 15.6" FHD IPS 5-12450H RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - 256GB 1 ciklus 100% akku! 1 év garancia! Új készülék!
- iPhone 12 Kék 128GB
- SAMSUNG (LS34C500GAUXEN) 34 " GAMER WIDE MONITOR ! AKCIÓ
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Iphone 16E 128GB Fekete Bontatlan 24 Hónap Garancia
- Xiaomi Redmi A3 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged