Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• sepsi0

őstag

Sziasztok!

Két kérdésem lenne.
    Itthoni (emelet) hálózat Huawei B593 - WDR4300 - TL-SG1005D
    (földszint) WDR4300-bol megy a kábel WDR3600

- 1. WDR3600 osztja lent a netet és wifi ap is. Most csak 4 lan portot tudom használni, de kellene a wan port is.
    Egyszer már csináltam ilyet, de már nem emlékszem, mit kell állítani, hogy mind az 5 portot tudjam használni
    hálózatként.
    Mit kell itt állítanom? Tűzfalat vagy valamit ki kell kapcsolnom még? DHCP kilőve.

- 2. A Huawei B593 most a router (DHCP), mert nincs rajta bridge mod. Szeretném, ha a WDR4300 (DHCP)
    lenne a fő router, ö osztaná a netet, mert szerintem igen gyenge a B593 router része, azt szeretném, ha csak
    "modemként" funkcionálna a hálózatban. Olvastam egy külföldi fórumon, hogy a B593-at hagyjam a
    192.169.1.1-es
    ip-n és a hálozat többi részének osszak más ip tartományba. WDR4300 192.168.2.1 és a többi kliens
    192.168.2.x, ezután dugjam rá a WDR4300 wan portjára a B593 lan portjából a kábelt és a Huawein hagyjam
    bekapcsolva a DHCP-t. Szerintük így működni kellene, hogy a WDR4300 ossza a belső hálón a netet, ip-t.

Szerintetek így működne a dolog?
    Előre is köszönöm a segítséget! :R

Még annyi, hogy minden eszköznek a hálózaton kiosztottam fix ip címet és így is akarom használni később.

Új hozzászólás Aktív témák