Hirdetés
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Áprilisban várható az iOS 18.4
- Mobil flották
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
-
Mobilarena
TP-LINK routerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
cs.zs.
veterán
válasz
nondebr #7943 üzenetére
Szia,
van hozzá emulátor is, nézted? -
nondebr
újonc
Van egy Tp-Link TL-WR940N routerem. Szeretném Range Extender módban használni. Már rommá konfiguráltam az agyamat is, mégsem akar műxeni. A Telekom egy Huawey routert adott a mobilnethez. Az műxik 5G-ben is és 4G-ben is. Valakinek valami 5lete?
-
-
angyalpc2
aktív tag
Érdekes lett az idő beállítás a routeren belül
+8 óra kínaA dátum is ugrott februar 16 2 óra
Onnan vettem észre, hogy a facebookon kerestem valamit és kínai karakter jött be.
..hát nagggyon érdekes -
angyalpc2
aktív tag
válasz
4Grider #7939 üzenetére
Felment a
Firmware Version:3.15.9 Build 140724 Rel.63227n Hardware Version:WR841N v8 00000000
és végül
Firmware Version:3.16.9 Build 170210 Rel.42078n Hardware Version:WR841N v8 00000000
is.Vezetékes használat esetén is veszélyes lehet már? (azt se erről hanem a Digis One sajátját)
Érdekes, mert még most is árulják bár nyilván az a V14-es verzió
Úgy egyébként a TP link mint márka biztonságos? 1GBit-es vezetékesre mit ajánlotok? Wifit ritkán használom csak a telefon vagy tablet.
Vagy más márkát nézzek?[ Szerkesztve ]
-
angyalpc2
aktív tag
Hello
van egy régi routerem frissíteni szeretném
Firmware Version:3.13.27 Build 121101 Rel.38183n
Hardware Version:WR841N v8 00000000
cimkén WR841N V8.4https://www.tp-link.com/hu/support/download/tl-wr841n/v8/#Firmware
https://www.tp-link.com/en/support/download/tl-wr841nd/v8/#Firmware
Ahogy olvasom az 841N és az 841ND közt csak az a különbség hogy az antenna leszedhető (talán)3 fajta is létezik
TL-WR841N(UN)_V8_170210 Ez gondolom United Nations (UN) ??? Használható EU-sra?
Modifications and Bug Fixes:
New Features/Enhancement:
Optimized the security mechanism.
Notes:
1. For TL-WR841N(UN)_V8.
2. It is NOT suggested to upgrade firmware which is not for your region. If this site is not for your region, please click here to choose your own region and download the most suitable firmware version.TL-WR841N_V8_140724
Improve performance of IGMP module;Fixed bug:PPPOE can't dial up successfully in some special situations.TL-WR841ND_V8_130506
Modifications and Bug Fixes:
Improved WAN-Auto-Detect policy and optimized Quick Setup process;Fixed some vulnerabilities and improved security;Added auto WDS function.
Notes:
For TL-WR841ND V8Kérdéseim még:
Mennyire biztonságos ez a router még?
egy open WRT-vel biztonságosabb lenne, érdemes vele foglalkozni?
https://oldwiki.archive.openwrt.org/toh/tp-link/tl-wr841nd -
Log.
-
Sziasztok, kicsit hálózati a kérdés, de adott egy Dell Latitude 3470-es laptop, és egy TPlink TL WR541N.
A laptop csatlakoztatasa után 5-10 perc használat után teljesen letérdel a hálózat és csak restart után működik.
Mi akadhat össze?
Más eszközzel ezt nem csinálja, telefon tablet mehet, tv is.
De ha ez az eszköz csatlakozik és adatforgalom megy rajta megáll minden....[ Szerkesztve ]
-
Rage47
veterán
AX50 AX3000 routernél nem működik normálisan a Parental Controls. Figyelmen kívül hagyja az időzítést. Manuálisan kell kapcsolgatnom, hogy mikor korlátozzon bizonyos weboldalakat. Ja egyébként a weboldalakat is figyelmen kívül hagyja, csak a kategóriákat tudom beállítani és majd ő eldönti, hogy mely oldalakat blokkolja. Pl. beállítom a Social kategóriát, akkor a Facebook tiltva lesz, de mondjuk a Reddit nem. Használja ezt valaki?
-
Patice
nagyúr
válasz
KovyZoly #7927 üzenetére
Nem ez a lényeg.
A gyári routerek alapbeállítása szokott lenni, hogy automatikusan állítja a használt csatornát annak függvényében, hogy melyiket érzékeli (méri) optimálisnak.
Ugyanis sok más wifis eszköz lehet a közelben.
Lehet esdig használ egy olyan csatornát, amit mindegyik eszközöd kezelt, de lett a szomszédodban valaki egy másik routerrel, aki bezavar most már a te routerednek, ezért az most csatornát vàltott.
Androidos telefonnal könnyű körbenézni a lakásban, hogy hol mit érzékel a telefon és azok melyik csatornát használják.
Nekem a kedvenc ilyen appom a Network Analyzer. -
cs.zs.
veterán
"...OneMesh, EasyMesh - Marketing BS az egész!..."
Sajnos a tájékoztatókban tök véletlenül elfelejtik hozzátenni, hogy vezetékes kapcsolat nélkül ezek a megoldások csak akkor igazán jók, ha az eszközök FALAK NÉLKÜL látják egymást a megfelelő távolságból, pl folyosókon, vagy szabadban/kertben, stb stb, ...
-
rover45
őstag
Szia, nagyon szépen köszönöm a részletes válaszod!
A kábelezés sajnos nem játszik.
Ami felbosszant, hogy van két routerem, aminek a dobozán ugyanannak a funkciónak a logoja található, mégsem kompatibilisek egymással.
Hiba volt ez alapján vennem egy routert
Köszönöm még egyszer! -
cs.zs.
veterán
válasz
rover45 #7919 üzenetére
Szia,
a "OneMesh" azt jelentené, hogy van egy (1 db) központi egység, amire ismétlők kapcsolódnak.
Az "EasyMesh" esetén nem ismétlők, hanem routerek kapcsolódnak össze, és alkotnak 1 db hálózatot.Az elképzelésed eredendően rossz volt, hiszen az AX23 OneMesh eleve azt jelentette volna, hogy ez lett volna a fő router, és erre kapcsolódnak az ismétlők (repeaterek). Az, hogy EasyMesh eszközzé válhatott, az egy előrelépés, csak neked pont nem jó.
(abban az esetben még jó lehet, ha esetleg a C6 V3.2 módválasztójában a "router" és az "AccessPoint" mód mellett harmadikként ott van a "Range Extender" mód is).Kábelezés semmiképp sem jöhet szóba nálad?
[ Szerkesztve ]
-
rover45
őstag
Sziasztok!
Belefutottam egy dologba és nem igazán hiszem el, hogy ez így megtörténik, biztosan én vagyok a balfék:
Van egy Archer C6 V3.2 routerem. A dobozán hatalmas logo OneMesh.
Vettem mellé egy Archer AX23-at, aminek ugyanaz a logo van ugyanott a dobozán (direkt ezért vettem), ebből lett volna a fő router és a régivel terjesztettem volna ki a hálózatot nyílván a mesh segítségével.
De!
Az AX23 talált új firmware-t, lefrissült és a OneMeshből Easymesh lett és többé nem kompatibilis a régi C6 OneMesh routerrelEzt álmodom, vagy ez egy valós probléma?
-
Kobe
veterán
szétnéztem, és a hivatalos konfig guide is a webinterfacen keresztüli beállításokat taglalja / javasolja ehhez a modellhez
In the address bar of the web browser, enter the IP address of the switch. Here we
suppose the switch uses the static IP address 192.168.0.1.
az asus routerből kilestem mit osztott ki belső IP-nek a switchre, és próbáltam azt is, de azzal sem jön be semmilyen felület -
Kobe
veterán
Hi
van egy tplink TL-SG105E managed switchem a routerre kotve
a manual szerint 192.168.0.1 a management IP cime weben keresztul de nekem azon a szolgaltatoi router felulete jon be
van esetleg alternativa a tplink eleresere? -
Peter.70
addikt
Sziasztok,
Archer AX20-as router tudja azt, hogy a wifin, illetve LAN-on kapcsolódó eszközök forgalmát mérje?
-
KovyZoly
tag
Sziasztok
Van nekem egy TP-link Deco M4 mesh-hálózatom, amivel egy darabig nem is volt gond. Illetve most is csak egyetlenegy telefonnál van.
Szóval rendesen be van állítva, működik hiba nélkül minden eszköz, nincs gond a csatlakozással.
Kivéve egyetlen telefont. Ráadásul az is csak gondolt egyet, és nem hajlandó csatlakozni. Egy ideig áthidaltam a problémát a vendéghálózat bekapcsolásával, de az oda csatlakozó készüléket nem tudom szülői felügyelet alá vonni.
Viszont gyermekem így nem tud itthon sem netezni telefonon, mert a mobilnet nem korlátlan.
Segítsetek, mi lehet a gond. Már probálkoztam a Deco újraindításával, frissítéssel, az összes készülék törlésével és újracsatlakoztatásával. A telefonon is kismilliószor töröltem a wifit, hogy újra keresse.
Ami pedig furcsa, hogy csatlakozási kérelemnél azt a választ kapom, hogy a "Hálózat tele. Kapcsolódás sikertelen."
Mi lehet a gond, hogyan tudom megoldani? -
-
Csabi1984
addikt
-
woodworm
veterán
válasz
Csabi1984 #7904 üzenetére
A onemesh a tp-link házi szabványa, az easymesh pedig a Wi-Fi Alliance gyártók feletti univerzális mesh megoldása lenne.
A onemesh csak router-ap kapcsolatot támogat, így két router nem kapcsolható össze, a C7 pedig elég öregecske, szerintem már nem vették fel az easymesh támogatásba. -
Csabi1984
addikt
Sziasztok segítséget szeretnék kérni
Neten már végig böngésztem de még mindig nem kaptam értelmes magyarázatot mi a különbség az easymesh és onemesh között
Van két eszközöm egy TP-LINK AX53 (Easymesh) opció látható az eszköz átváltható Satellite routerbe is (WTF) és egy Archer C7 1750
Rámegyek, hogy eszközök (Tplink easymesh és onemesh eszközök) keresése és felhozza a TP-link C7-est. rábökök és sikertelen csatlakozás pedig a szomszéd szobába van -
Shurycen
tag
Köszönöm a választ,
Leírom mi lett a megoldás, ami két lépésből állt, hátha másnak is segít majd egyszer.
1. Szóval felhívtam a szolgáltatót és kiderült, hogy visszatettek bridge-módból, azt valahogy nem tudni ki miért mikor, de az biztos, hogy újra át kellett magam kérni.
2. Gyári beállításokra állítottam a routert, majd telefonról újra felépítettem a korábbi setupomat, és kiírta az app, hogy hibás a modemet és router összekötő kábelem és javasolt cserélni. Miután ez megtörtént, minden megoldótott... most speed test-en 950 Mbit/s letöltést mérek..
Új hozzászólás Aktív témák
- Steam topic
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Az Apple mintájára nyitna bolthálózatot a Google
- ASRock lapok általában
- Asszociációs játék. :)
- Mesterséges intelligencia topik
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...