- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
TP-LINK routerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
andaman
tag
Szia,
A CCleaner csak jelezte a frissítendő meghajtókat etc. ...
A BIOS, Windows Update, minden megható és egyebek frissítve...
Pl. a Official Firmware:
https://community.tp-link.com/en/business/forum/topic/647338
Mindezeket mint jeleztem, hozzáértő tette.
Köszönöm a hozzászólásodat! -
SUPREME7
őstag
Amíg a fő egység mellett volt, tehát látta vezeték nélkül is, addig ment, igen. De a látókörén kívül, hiába van kábellel összekötve. A kábelt teszteltem természetesen mással. Azért is gondoltam, hogy lehet ez csak úgy működik, hogy látják ugyan egymást az egységek, de gyenge a jel, és ezt stabilizálja a kábeles kötés?!
-
Petyal
tag
Igazad van a porttal kapcsolatban, de sajnos nem tudja majd kihasználni. Persze amennyiben a hálózat egy pontján szüksége van erre a sávszélességre (pl vezetéken) akkor nincs miről beszélni, a 2.5 Gbit port kell és pont.
Én személy szerint először arra törekednék, hogy a hálózat minden pontján 1Gbit közelébe kerüljek, ami egy kifejezetten nehéz dolog. Ezért írtam korábban, hogy nem sok értelme van felfelé váltani a netet.X50: az egyáltalán nem budget megoldás, ha csak abból indulok ki, hogy natív mesh és már támogatja a 160mhz-es csatornaszélességet. Ha jól van összerakva, felszántja a kertet is. Plusz ugyanaz a mesterséges intelligencia van benne, mint a nagyobb tesókban és jól is működik.
-
No.01
addikt
-
No.01
addikt
Koszonom!
A mesh 2 dolog vegett jott szoba:
- Szar alaprajs es bejovo kabel/router elhelyezkedese
- Kabelezes hianya (igy a vevo vagy hogy a fenebe hivjak magyarul a 2. mesh eszkozt) kabellel adhatna a netet a kozponti PC-nek ami amolyan hazi szerverkent is uzemel. Biztosan jobban mukodne, mint a jelenlegi nem tul stabil wifi (lasd elso pont)A net jelenleg 1 gigabites, de marcsak 2 honapig, utanna szolgaltato valtas lesz es vagy 2 gigabit vagy 4 lesz belole.
-
-
rover45
őstag
Szia, nagyon szépen köszönöm a részletes válaszod!
A kábelezés sajnos nem játszik.
Ami felbosszant, hogy van két routerem, aminek a dobozán ugyanannak a funkciónak a logoja található, mégsem kompatibilisek egymással.
Hiba volt ez alapján vennem egy routert
Köszönöm még egyszer! -
Kobe
veterán
szétnéztem, és a hivatalos konfig guide is a webinterfacen keresztüli beállításokat taglalja / javasolja ehhez a modellhez
In the address bar of the web browser, enter the IP address of the switch. Here we
suppose the switch uses the static IP address 192.168.0.1.
az asus routerből kilestem mit osztott ki belső IP-nek a switchre, és próbáltam azt is, de azzal sem jön be semmilyen felület -
szalai019
csendes tag
Köszi a segítséged és a jóindulatot. Boltba gondolom egy vagyon a gyári táp, nekem meg ez mániám, hogy az legyen. Van itthon 12V 2A de az utángyártott. 1500 Ft-ért jutottam hozzá a routerhez, így ha itt kapok 2-3 ezerért egy tápot annyit még megér nekem. AC1750-est használok, annak is bőven elég a sebessége az itthoni gépparkhoz, az AX50-et csak a jó ár miatt tennél el tartalékba.
-
-
Bandit21
addikt
Köszi,
Ez így egyszerűbb még az ilyen hülyéknek is, de jobban átgondolva lehet, hogy bridge-re rakom majd inkább, mert ha jól értem akkor lehetőség lesz "másolni" bár manuálisan a wifi-t. Igaz akkor wan helyett lan-ba megy majd a bejövő, és dhcp off és külön ip is kell majd neki, de annyi baj legyen.A fene gondolta volna, hogy mesh, ap és bridge kb mind ugyanoda visz.
-
Bandit21
addikt
Köszönöm,
Idő közben az ax17 egyszer csak befejezte a 100%-ot és mire vissza másztam a 10-hez (main) az már fel is vette.
Ez mind szép és jó lenne, de sajnos annyira messze vannak egymástól (kb 2 méter és 3 fő fal és 2 válaszfal) hogy poor a jel köztük.
Én azt szeretném, ha a két router kábelen csatlakozna, és úgy menne a mesh (tükrözés).
-
cs.zs.
veterán
Új fejlemény van.
Szomszédomban 250/15 net van (nálunk most épp 1000/1000, de volt már 2000/1000 is, meg lesz még nagyobb is),
na mindegy, szomszédomnak (barátom) egy kis hoki 20 éves routere van, szar az egész, gyakran lóg a mi AX55 routerünkön.
Átjött, hogy adjam már el ezt neki, (ez 2 éves, 31000 Ft volt, még 1 évig garis), ad érte egy 20-ast, én meg vegyek már magamnak valamit...
Na, az üzlet megköttetett, átadás most hétvégén, megrendeltem helyette egy Mercusys Halo H90X AX6000, 2 egységes csomagot, 78000 Ft.
(mert ennek már 2,5 gigabites bemenete van)Jövő héten majd referálok...
-
Mitics
tag
Ja ez az infó kimaradt: A bejáratnál, az "L" alakú lakás egyik végében jön be a net. Azért van ott a router, mert csak így van minden szobában net. Minden vezeték a falban van. Ha elhozom onnan a routert és mondjuk berakom az "L" alak kanyarjába (a nappaliba), akkor sehol se lesz net, mert a bejárattól nem osztja szét semmi. Tehát egy eszköz oda mindenképp kell, ha jól gondolom. Így van minden falban kábeles net és szórja a wifit is. Csak nem ér el a lakás másik végébe. Ezért gondoltam, hogy bedugnám a lakás másik végében lévő szobában a falba egy másik wifi routert (akár egy ugyanilyet) és ugyanazt a hálózatot szórják. Ez lenne az elmélet. Ez így működőképes lehet?
-
smaul
csendes tag
Igazából csak annyi a gondom, amit Syl írt a saját setupjában, hogy a router ki van véve a wifiből.
Tehát ennyi erővel teljesen felesleges a router, használhatnám a szolgáltató eszközét is, nem annyira buta az, aztán ráakasztom a deco-kat.Nem szeretnék 2-3 új eszközt venni, vennék egyelőre 1 új eszközt a router mellé, de ahhoz, hogy lefedjem a házat, kell, hogy a router és az új eszköz is meshben működjön. A decoval is az a bajom, hogy nem tud mesh-t alkotni a routerrel, az egy teljesen külön hálózat lesz, ez az amit nem bírok ép ésszel felfogni, hogy a TP-Link eszközök miért nem tudnak együtt működni...
De lehet az lesz, hogy veszek egy másik AX55-öt és a beta firmware-el megpróbálom a két routert meshbe állítani.
nagyon köszi!
-
kiraly.andra
aktív tag
Igen, a szolgáltatói router jónak tűnik, legalábbis annak alapján, hogy az ottani wifire átváltva megindul az elakadt frissítés. Újraindítani nem szoktam, nem láttam rá okot, és amennyire tudom, az esetleges frissítéseket a szolgáltató kikényszeríti (bár lehet, hogy ez csak az set-top-boxra igaz).
-
kiraly.andra
aktív tag
A TP-Link szerint nem kell bemenetet váltani a saját eszközön. Vagy ebben a videóban nem pont ugyanaz a helyzet, mint amiről most szó van, ezért a különbség?
-
kiraly.andra
aktív tag
Mi mást csinál a reset, mint az én beállításaim törlését? Mi a különbség aközött, hogy egy lépésben állítom vissza a beállításaimat egy korábban exportált fájl betöltésével, vagy ha több lépésben, kézzel beírva jutok el ugyanoda? Nem kötekedni akarok, csak szeretném érteni, hogy miért szokták ilyenkor gyakorta ajánlani a resetet.
Mivel eddig működött, hiba szerintem nem lehet a beállítások között, de ha nincs jobb ötlet, ki fogom próbálni a resetet, még akkor is, ha nem tudom meg, hogy ez pontosan mit csinál.
-
kiraly.andra
aktív tag
Az resetnek számít, ha elmentem, majd később visszatöltöm a beállításokat? Miben más ennek a folyamatnak az eredménye az újraindításhoz képest? A firmware a legfrissebb, ezt már ellenőriztem.
Ez az eszköz a szolgáltatói (Telekom) hardver után van kötve, és router módban van: két gép van kábellel rákötve, és csak ez tudja wifivel ellátni a lakás távoli pontjait.
-
TucsyAtti22
újonc
szerintem nem a nettel van gond
értem és tudom amit mondasz a sebességrőlmit jelent h kanóccal?
megfigyeltem hogy a Mesh ujrainditásakor van a gond mert ilyenkor a TL nem kapcsolódik. ha csatlakáznék a TL routerre kiirja hogy nem lehet ip cimet lekérni, gondolom ezért nem kapcsolódnak
-
TucsyAtti22
újonc
a nettel nincs gondom 1gb/s
a TL router pedig 300mb tud 2.4Mhzmivel nem akartam kábelezni azért raktam be a régi routert extendernek.
(mikor csatlakozott a TL a Meshre nem volt gond a nettel és a sebességgel) de vagy 2 napja nem komunikál a 2 együtt
nem a beállitással van gond esetleg?
-
-
Fagyi
aktív tag
Családi ház, 3 szint. Most voda(upc) van. TP-link Archer c5 v2 (valami nem kerek vele), tp-link wr802n, tp-link wa855re. De nem roamingolnak rendesen a cuccok és gyengék a jelek viszonylag közeli területeken is. A sebesség sem az igazi. Ja meg van már 30+ wifi eszköz és instabil a hálózat. Kb. még ugyanennyi eszköz lesz.
-
kiskakas
senior tag
Köszi, próbálok utánnaolvasni,de ez a 2 szabvány eleve nem volt tiszta.
Az Archer C6 webes felülete alapján ez Easymesh lenne. A kérdés az lenne,hogy mesh képes lesz e a hálózat, ha az emeleten lévő Mesh kompatibilis Tplink ap/router/repeater után rakok még többet, pl 4 emeletes a ház és minden szintre kerül egy. A sávszélesség nem szempont, de működne e.. Ha igen,hogy konfigolom be? Az összes eszközt egyszerre, a master mesh eszköz mellett, majd szétrakom az adott épületben és összeállnak?
Ami még érdekes és nem jövök rá.. itthon csináltam egy mesh tesztet, archer c6 + 2db RE315 repeater, mesh módban, faszán ment, de kicsi volt a teszt környezet,h ne a master routerre csatlakozzanak. Használom a tplink tether appot is, kár,h ki van herélve, de azért pár funkció elérhető és nat-on, mindenen keresztül megy.. Viszont.. Ezt a 2 RE315-öt leválasztottam, sőt ki is kapcsoltam a mesh-t az Archer C6-ban. A 2 RE315-öt elvittem egy másik helyre tesztelni, sima AP-knek vannak konfigva, annyi,h a távoli tether elérés miatt bennehagytam a tplink accountom.Ennek ellenére a Tether app-ban így látszanak, mintha az Archer és a két RE315 még mindig egy mesh tagjai.. Jelenleg az Archerben abszolút ki van kapcsolva a mesh, az RE315-öket leválasztottam, majd visszalépettem a sima TPLINK accounttal,h távolról is el tudjam érni őket (még mindig máshol mennek fizikailag). ,de maradt az összerendezés.
A teszt RE305 az Archer C6 mellett van, de jelenleg sima wifi repeaterként, csak belogoltam szintén rá a tplink accounttommal,h teszteljem,ezt hozzárendeli e a Mesh-hez..de nem..
-
Patice
nagyúr
A sugárzási teljesítmény tudtommal hatóságilag szabályozott egész Európában és Amerikában is, hogy ne tudja egyik eszköz sem elnyomni a másikat.
A DFS csatornák a relatíve alacsony kihasználtság miatt jobbak, de tudnia kell a kliensnek is, hogy ki tudd használni.
Pláne, ha 160 Mhz szélességű sávot akarsz használni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elkaszálja az autóipart célzó üzletágát az Intel
- Exkluzív órák
- Óra topik
- Beperelték az Apple-t a részvényesei, mert túlzott az AI-fejlesztések kapcsán
- OLED TV topic
- Robogó, kismotor
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Óvodások homokozója
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- További aktív témák...
- ROG Maximus Z790 Dark Hero
- Új MSI KATANA 17 Gamer Tervező Laptop 17,3" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- Apple Iphone 13 128gb csillagfény színű OLCSÓN . Csere/beszámítás
- OnePlus Pad 2 + OnePlus Pad 2 billentyűzet + Extrák
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 4060/5060/4070/5070 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG321QR 32 165Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel - használt
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- AKCIÓ! ASRock Z390 i7 8700K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB Zalman i3 Edge Seasonic 650W
- TAVASZI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged