- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Mobil flották
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Yettel topik
-
Mobilarena
Tomato firmware
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Mr Dini #6410 üzenetére
Az RT-N12 D1 nálam csak Access Point-ként üzemel, semmi sem fut rajta.
Ha jó a belső antennás, és meg is tudod venni mostanában, akkor ASUS RT-AC56U az edigital-ból, ott most akciós 30k-ért. Egyébként sajnos már alig kapni, és ha valahol van is, körülbelül 40k az ára.
- Broadcom BCM4708A0 @ 800MHz kétmagos ARM SoC
- 256MB RAM
- 128MB flash
- 1db 3.0 és 1db 2.0 USB portVagy ha erről lecsúszol, akkor 20-22k környékén ASUS RT-N18.
- Broadcom BCM47081A0 @ 800MHz ARM SoC
- 256MB RAM
- 128MB flash
- 1db 3.0 és 1db 2.0 USB portEfelett csak RT-AC68U van már, ami 52k-tól indul, ráadásul hardveresen ugyanaz mint az RT-AC56U, csak WiFi-ben tér el, 3x3:3 MIMO, és külső antennás.
--->
akom, most seagate RT-N16-ján is ezt látom SSH-n:
-
-
-
válasz
Mr Dini #6298 üzenetére
Újrahúztam a routert, mivel felraktam a tesztrendszerem és a 32 KB-ból teljesen beállítva csak ~ 14 KB lett foglalt. Aztán visszaraktam a tomato 1.28 v132 Max verziót, beállítottam és ugyanúgy ~4% szabad az NVRAM-ból... Asszem már most cserélem a rendszert a sajátomra, egoista módon.
Csak nem értem, h mi foglalhat ennyit. Van kb 40 firewall szabályom és kb ennyi...
-
válasz
Mr Dini #6298 üzenetére
Szia!
Szintén RT-N12 D1, 132 Max. Memória állapota: [kép]
top kimenet:
Mem: 20528K used, 8168K free, 0K shrd, 2788K buff, 8068K cached
CPU: 0% usr 0% sys 0% nic 98% idle 0% io 0% irq 0% sirq
Load average: 0.20 0.05 0.02 2/27 10441
PID PPID USER STAT VSZ %VSZ %CPU COMMAND
10438 10326 root R 1308 5% 0% top
8588 1 root S 3036 11% 0% httpd
561 1 root S 1328 5% 0% crond -l 9
10326 10322 root S 1312 5% 0% -sh
291 290 root S 1308 5% 0% /bin/sh
305 1 root S 1300 5% 0% syslogd -L -s 500 -b 1
307 1 root S 1300 5% 0% klogd
1 0 root S 1268 4% 0% /sbin/init noinitrd
290 1 root S 1220 4% 0% console
10322 8595 root S 1140 4% 0% dropbear -p 22
8595 1 root S 1072 4% 0% dropbear -p 22
547 1 root S 1064 4% 0% nas
550 1 nobody S 1052 4% 0% dnsmasq -c 1500 --log-async
537 1 root S 960 3% 0% eapd
563 1 root S 904 3% 0% rstats
250 1 root S 616 2% 0% hotplug2 --persistent --no-coldplug
81 2 root SW< 0 0% 0% [mtdblockd]
3 2 root SW< 0 0% 0% [ksoftirqd/0]
37 2 root SW 0 0% 0% [pdflush]
293 2 root SWN 0 0% 0% [jffs2_gcd_mtd3]
5 2 root SW< 0 0% 0% [khelper]
4 2 root SW< 0 0% 0% [events/0]
2 0 root SW< 0 0% 0% [kthreadd]
18 2 root SW< 0 0% 0% [kblockd/0]
36 2 root SW 0 0% 0% [pdflush]
38 2 root SW< 0 0% 0% [kswapd0]
39 2 root SW< 0 0% 0% [aio/0]Az entware-t nem befolyásolja az újra telepítés, bár ez felesleges is, legfeljebb az NVRAM-ot töröld ha ez anno elmaradt, majd manuálisan állíts be mindent újra. Ha helyére kerül a mount, az entware ismét menni fog.
-
-
válasz
Mr Dini #6246 üzenetére
Szia Somatom!
Szereztem egy (a válasz hsz-ben is említett) e392-t egy napra és sikerült a nassal netet csiholni vele. Sőt az erősen módosított kernelemmel és iptables-szel még tovább is tudom adni a netet etherneten. Szóval ha a tomato-n nem menne, ott a nas "modemnek".
Sajnos a Tomatoval nem tudom kipróbálni, mivel nincs usb-m rajta...
-
törölt tag
válasz
Mr Dini #6243 üzenetére
Sztem nem ilyen egyszerű ez. Ha bepötyögöd a Google -be, hogy "Huawei 3372 Hilink Tomato", akkor dob egy csomó fórumot, tele kérdésekkel, de egyértelmű, érdemi választ nem találtam (a lengyel és orosz nyelvű találatokat kihagytam). Nem remekelek angolból, de addig eljutottam, hogy van szó downgrade -ről, modeswitch -ről, dupla NAT -ról, sávszélesség csökkenésről, DHCP hókuszpókuszról, valami ppp módról, stb., stb. Csak olyan hsz. -t nem találtam, hogy igen, ez, vagy az a módszer működik Shibby Tomato -n, és utána teljes kapacitással üzemel 4G -n a modem.
Pl.: Link 1, Link 2 (csak találomra, de sztem Neked többet mondanak ezek a hsz. -ek, mint nekem). -
törölt tag
válasz
Mr Dini #6240 üzenetére
Úgy legyen, bár egyrészt Shibby changelog -jában ez áll: "support E3372 non-Hilink"! Másrészt én már hoztam el a Telenortól próbára egy Hi-Linkes modemet, amit egy olyan Androidos miniPC -vel akartam használni, ami támogatja az ilyen külső modemeket. Sajnos, nem ismerte fel USB -s modemként. Fura, hogy pont a Huawei -nél áll Windows -ból a világ.
-
törölt tag
válasz
Mr Dini #6238 üzenetére
Az én kívánságom Tomato felől tulképp megoldott. 4G USB modem támogatás, hogy mifiként tudjam használni a router -t, mert jelenleg mikrohullámos netem van itthon, ami drága, viszont nagyon gyenge. Olcsóbban lehetne korlátlan mobilnetem, 20 -szor nagyobb sávszélességgel. Csakhogy ehhez kell egy kompatibilis modem. Shibby listáján két típus van. Egy ZTE, és egy Huawei. A ZTE sávszélességben karcsú, az a Huawei pedig nem kapható. Ami kapható, annak olyan (újabb, Hi-Linkes) firmware -e van, amitől nem kompatibilis. Egy ilyet rendeltem, nemsokára megérkezik. Downgrade -elni kéne, hogy működjön a router -ben, de tartok tőle, hogy én ehhez kevés leszek (ráadásul PC -m sincs, csak arm Androidos eszközeim). A végcél egy olyan tutorial lenne Magyarul, hogy ezt vedd meg -> ezt csináld vele = lesz egy 4G képes, Tomatos routered.
-
-
-
törölt tag
-
válasz
Mr Dini #6205 üzenetére
Nah, mivel Shibby még mindig nem hajlandó semmimre sem válaszolni, így leszedtem egy openwrt-s kernelt és azon keresztül fordítottam egy módosított wifi modul-készletet, majd felraktam a routerre. Egyenlőre minden fukció megy szépen és már nem tudom feltörni sem, szóval a kész modult, a patchet és pár egyéb infót megosztottam vele. Remélem erre már reagál és bele is applikálja a Tomato-ba, mert hát jobb a biztonság....
-
törölt tag
-
Atlantisz48
őstag
-
Atlantisz48
őstag
válasz
Mr Dini #6171 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a tanácsokat, és a leírást. Tegnap amikor kipróbáltam elég nagy load-ot csinált amikor, ezért inkább maradok az FTP-nél, az egyszerűbbnek tűnik, meg hát 2 napra kellene ez a megosztás utána kikapcsolom.
Meg még én úgy vettem ki az itt olvasottak alapján, hogy az ftp biztonságosabbnak is tűnik? (Bár ha jól tudom, az is titkosítatlan) (igen tudom van SFTP)
Ott nincsen akkora huzat?Azért szerettem volna kipróbálni, ezt a http alapú megosztást, mert az egyik ismerősöm nagyon ajánlotta, hogy neki ilyen jól megy, meg minek VPN, FTP ha van ez stb. Igaz ő ezt egy jóval nagyobb teljesítményű szerveren próbálta ki. Meg más az egész rendszer, nem egy otthoni routeren futtatja. Azért mehetett neki gondtalanul.
Ezért inkább rátok hallgatok
. Ti jobban tudjátok mit bír-el egy Tomatot futtató router.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Mr Dini #6175 üzenetére
Szerintem pont azért írja ezt a típust a Shbby changelog, mert a hozzá való linux modult tartalmazza a router Tomatos firmware. De, ott is szerepel kikötésként a "non hilink". Amennyire sikerült körbejárnom a témát, ez a Hi-Link egy spec Huawei feature, ami a modem firmware -ébe van integrálva. Ha jól értem, akkor egy emulációról van szó, ami által a hordozó eszköz külső hálózati eszközként látja a saját USB -jéhez csatlakoztatott modemet, és úgy, mint egy routerhez, IP -cím alapján csatlakozik hozzá. Legalábbis Windows alatt, mert a Tomato, és az Android nem tudja ezt értelmezni, hiába tartalmazza a kernele/firmware -e a drivert. A "hilinktelenítés" tulképp egy firmware downgrade. Kell hozzá a konkrét modemhez való, utolsó, non hilink firmware (a modem altípusa is számít), a flashelő tool, meg egy leírás, hogy hogy a túróba kell firmware -t downgradelni egy USB modemen.
-
-
válasz
Mr Dini #6168 üzenetére
Nem állítottam semmit, nem is az én php scriptem, netről származik, linkeltem is a forrást fentebb. Sőt, az egész kérdés sem az enyém, NagyZL küzd vele, ha tudsz megoldást, próbáljátok ki. Nem foglalkoztam az NGINX kérdéssel sem, de szerintem tuti, mert annyit tudok róla, hogy komolyan feltörekvőben lévő szerver, és nagy oldalak "mögött" is az Apache babérjaira tör.
-
-
-
-
-
gt7100
tag
válasz
Mr Dini #6028 üzenetére
Hát Tomato-hoz nem tudom, milyen fejlesztői környezet létezik.
A RADIUS-t én openwrt-re fordítottam linuxon, nem volt egyszerű.
Illetve maga a fordítás már az volt, csak mire eljutottam odáig, hogy fordítani tudjak.
Router-en/NAS-on nem biztos, hogy jó ötlet belekezdeni a fordításba, mert ahhoz úgy tudom, nem elég erős a processzoruk.
Egy i5-2520M procin kb. negyven perc volt a FreeRADIUS, ha jól emlékszem, pedig SSD volt alatta.
Sajnos, miután beborultam az agyamba, hogy mennyire nem megy semmi az openwrt-n úgy, ahogy kellene, kidobtam a cross-compile környezetet, de még az összetákolt irományaimat is, úgyhogy ebben nem nagyon tudok segíteni. -
gt7100
tag
válasz
Mr Dini #6026 üzenetére
Milyen routeren, mert nem mindegy. Egyébként ez 136-os volt. Lehet, hogy csak ezt kefélték el? Na mindegy, majd ha eljutnak 138-ig, akkor talán teszek egy újabb próbát.
Radius... nincs lehetőséged külön PC-t beüzemelni e célra? Az openwrt-s és az entware-es radius nem annyira jók. Legalábbis elég szörnyű emlékeim vannak róla. Felrakod az alapot, el akarod indítani, szól, hogy hiányzik x modul. Felrakod, indítod, hiányzik y modul. stb.
Na jó, ez úgy két-három éve volt tomato-n, viszont openwrt-n tavaly ősszel tapasztaltam hasonlókat. -
-
-
válasz
Mr Dini #5935 üzenetére
Nem! A parancs marad ugyanez, mert itt a router interfésze kapja a 192.168.1.2 címet, amiről el kellene érnie a speedport címét, azonban ehhez is szükséges, hogy a LAN oldal ne 192.168.1.x legyen.
Ez egyébként tuti működik, mert régen ezt használtam D-LINK DSL360R T1 ADSL modem admin felületének eléréséhez a router mögül.
-
gt7100
tag
válasz
Mr Dini #5931 üzenetére
Szerintem ott a gond, hogy a WAN porton ül a pppd, aminek a forgalma a szolgáltatóhoz megy a passthrough miatt. Elvileg a WAN-hoz tartozó eszköznek kellene 192.168.1.x címet kapnia (nálam ez a vlan2@eth0), hogy azzal az eszközzel közvetlenül tudj kommunikálni, de fogalmam sincs, ez kivitelezhető-e.
-
-
-
-
-
-
válasz
Mr Dini #5795 üzenetére
Ennek több oka is lehet...
1. Több az opció, így több a tárolásra szoruló beállítás az NVRAM-ban.
2. Megváltozhatott több beállítás kulcsa is, és mivel Te visszatöltötted a régi mentést, így mind a régi, mind az új kulcs foglalja a helyet az NVRAM-ban, amiből persze az egyik felesleges. Talán efféle okok miatt is jelezte Shibby, hogy NVRAM törlés szükséges.
Na most az, hogy törlöd az NVRAM-ot, majd visszatöltesz egy 2 perccel korábban készült mentést, annyi, mintha nem is törölted volna azt. Ezért írtam, hogy manuális újrakonfigurálás.
-
-
válasz
Mr Dini #5791 üzenetére
Szia!
Persze, hogy fel lehet, a Max verziót.
tomato-K26-1.28.RT-N5x-MIPSR2-133-Max.zipSegítség itt, 1, 2, 3/2, 4-es pontok sorrendben.
http://asusrouterforum.besaba.com/index.php?topic=21.0 -
-
törölt tag
válasz
Mr Dini #5670 üzenetére
Használom a Juice -t is, de most a ScriptKitty -re, vagy az SSH Tasker plugin -ra gondoltam. De, amikor webes felületen aktiválom a funkciót, amögött nincs egy utasítás? Mi lenne, ha valós megjelenítés nélkül behívnám az adott webes felületet és elküldeném a kipipáláshoz, majd a mentéshez tartozó utasításokat? Tudom, hogy elég "paraszt" módszer, de ha nincs jobb, akkor ez is megteszi. A sávszélesség értékein én nem akarok változtatni.
-
Kovesz82
tag
válasz
Mr Dini #5658 üzenetére
szóval akkor tomato 1.23 firmwareben hogy lehet tiltani egy oldalt? mert host file-ba írva oké, működik, de ahhoz minden géphez le kéne ülnöm. Routerben szeretném, hogy akárki hozzá kapcsolódik, akkor se tudja, mellesleg telefonon nem lehet host file módszerrel tiltani. mindenképp routerben szeretném. szóval?
-
-
válasz
Mr Dini #5525 üzenetére
Na megvan a hiba. Maga a / volt read only-nak felcsatolva... Most egy remount,rw után jónak tűnik, viszont még mindig nem jutottam előrébb...
root@unknown:/tmp/home/root# /cifs1/opt/busybox-mipsel mount /cifs1/opt/opt.ext2
/opt
mount: can't setup loop device: No space left on deviceMit csinálok rosszul?
Most a routeren, vagy a nason nincs elég hely neki?
Köszi!
-
válasz
Mr Dini #5523 üzenetére
Szia!
A 132-es fw-hez ez: extras-mips2.tar.gz
-
-
zambozoli
aktív tag
válasz
Mr Dini #5505 üzenetére
Ezt próbáld:
#!/bin/sh
LAN_IP="$(nvram get lan_ipaddr)"
LAN_NET="$LAN_IP/$(nvram get lan_netmask)"
PRIVATE_IF="br0"
GUEST_IF="br1"
PORT_DHCP="67"
PORT_DNS="53"
STATE_NEW="-m state --state NEW"
REJECT="REJECT --reject-with icmp-host-prohibited"
REJECT_TCP="REJECT --reject-with tcp-reset"
# limit guests to essential router services (icmp (echo/reply), dhcp, dns)
iptables -I INPUT -i $GUEST_IF -j $REJECT
iptables -I INPUT -p tcp -i $GUEST_IF -j $REJECT_TCP
iptables -I INPUT -p icmp -i $GUEST_IF -j ACCEPT
iptables -I INPUT -p udp -i $GUEST_IF --dport $PORT_DHCP -j ACCEPT
iptables -I INPUT -p tcp -i $GUEST_IF --dport $PORT_DNS -j ACCEPT
iptables -I INPUT -p udp -i $GUEST_IF --dport $PORT_DNS -j ACCEPT
# deny access to private network by guests (internet only)
iptables -I FORWARD -i $GUEST_IF -d $LAN_NET $STATE_NEW -j $REJECT
iptables -I FORWARD -p tcp -i $GUEST_IF -d $LAN_NET $STATE_NEW -j $REJECT_TCP -
válasz
Mr Dini #5504 üzenetére
Mivel nem érkezett válasz, úgy gondoltam ráguglizok az iptablesre és megpróbálok összeollózni egy működőt. De sajnos nem sikerült...
Ezt találtam, de nem akar működni:
iptables -P FORWARD DROP
iptables -A FORWARD -i eth1 -o br0 -j ACCEPT
iptables -A FORWARD -i br0 -o eth1 -j ACCEPT
iptables -A FORWARD -i eth1 -o br1 -j ACCEPT
iptables -A FORWARD -i br1 -o eth1 -j ACCEPTTermészetesen az eth1 a saját kábeles háló(?), a br0 a saját ssid és a br1 pedig a guest.
Ami furcsa számomra, h mindegyiknél accept van, pedig nekem tiltanom kéne a br1 elérését az eth1 és a br0 felé.
Ui.: nálatok a captive portal megbízható? Nálam elég furcsán viselkedik, ezért le kellett cserélnem az alap felületet egy redirect scriptre, ami a nasra mutat... Viszont ez akkor nem működik, ha a nas éppen nincs a hálón...
Köszi!
-
-
Dzsekó
addikt
válasz
Mr Dini #5491 üzenetére
Régi routeremen nálam se cifs, se jffs nem működött, aztán az újabb fw-ben shibby le is tiltotta a jffs-t annál a routernél.
Viszont normálisabb nas-al mindent meg lehet oldani, amit router+vinyóval meg lehet.
Illetve ha dd-wrt-vel meg tudtad csinálni, akkor azt is ráteheted a routerre. Általában, amire Tomato rámegy, arra dd-wrt is rámegy. -
válasz
Mr Dini #5483 üzenetére
Na közben rájöttem!
Kevés a routerem 8 megája, ezért cifs megosztásra tettem az adblockot. (Miért ez a szívás? Miért nem tudták a mount parancsot rendesen megcsinálni?
egy csomót szívtam a backslashekkel...)
Szóval ha valaki keresi a cuccot, akkor hozzon létre egy mappát, cdzzen bele, majd adja ki ezt:
wget -O - http://goo.gl/GfA7cQ | sh
Ha végzett:
cd ./adblock/
Majd:
adblock.sh
(Ha jog hiányzik, akkor chmod a+x ./adblock.sh)
Sorry, mobilról vagyok, nem tudom most formázni programkóddá...
Amúgy most csak mobilról tudtam tesztelni, de minden reklámot tartalmazó oldalra dob egy "nem sikerült biztonságos kapcsolatot létesíteni"-t. :/ Ezt hogy lehetne orvosolni?
Köszi!
Ui.: Érdemes crontabba rakni, és/vagy a router scripts részébe berakni az adblock script futtatását, h rebootkor ne legyen gond!
Szerk.: Arra van mód, h egy adott ip-ről/macről csak a 80-as, illetve 443-as portot lehessen használni?
2. Sftp miért nem megy nálam?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pulse RX 9070 XT 16GB Videokártya! Bemutató darab!
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest