Hirdetés
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Nemzetközi vizekre evezett a Realme GT 7 és GT 7T
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
-
Mobilarena
THL W200
Új hozzászólás Aktív témák
-
blueye
veterán
Újabb update annak aki w200s-en gondolkodik:
-
blueye
veterán
w200s update:
root: Framaroot1.9.1 , barahir exploit - tesztelve, működik
root után az MtkDroidTools_v253 mentés OK. - tesztelve, működik
van már CWM (még nem volt rá időm)
a LED továbbra is csak piros és alapból nem jelez de ugyanúgy be lehet kapcsolni mint az összefoglalóban levő leírással (még nem volt rá időm) -
rotkiv222
csendes tag
Sziasztok! Fél éve használom a telefont, eddig semmi problémám nem volt vele. Most azonban a kijelző felső harmadában van egy "csík" ahol nem igazán működik az érintőkijelző. Arra lennék kíváncsi, hogy csak cserével lehet megjavítani, vagy esetleg lenne rá más módszer is? Köszi előre is
-
solmyr86
csendes tag
Sziasztok!
Az egyik ismerősömnek van egy W200-as telefonja és állandóan ledobálja a WiFi ha távolabb van tőle (kb. 2 méter) próbáltuk már több routerrel is, de egyikkel sem jártunk sikerrel. Hasonló androidos telefonokkal nem volt ilyen gondunk (pl.: Lenovo A820;P780 vagy THL W8 Beyond).
Tudtok rá valamilyen megoldást?
Válaszotokat előre is köszönjük! -
bounty123
őstag
Sziasztok, foglalkozik valaki Bp-en thl w200-as telefonok szervizével? Ismerősében kijelzőt kellett cserélni, de utána az antenna nem csatlakozik rendesen, csak ha kézzel rányom. Pedig ebayen új antenna kábelt is vett, de nem változott a helyzet. Esetleg oda kéne forrasztani vagy valami, hátha valaki elvállal ilyesmit.
-
egykettő
aktív tag
válasz
jojoando
üzenetére
nem nagyon érted

A telefonon nem azt tüntetik fel, hogy mennyi belső hely van és mennyi a programoknak, hanem a ROMot és RAMot
- a ROM a telefon tárhelye ezt partícionálással feloszthatod ahogy akarod, ezen van az android rendszer+programok+ olyan adataid amik nem az sd kártyán vannak, tehát ez tárhely kb. mint az sd kártya.
- a RAM meg a telefon memóriálya ahova betöltődnek a futó programok, minél több van benne annál több program fér bele, tehát annál több program tud párhuzamosan futni egymás melettt(multitasking) -
blueye
veterán
Van akinek XDAn több ideje van, tesztelni / írni, de kb. én is ezt tapasztalom:
"After few hours of using W200s I can say that THL fixed some issues addressed at this Forum/thread.
- Capacitive buttons backlight is working now, it is not perfect but it visible as you can see at my attached photo.
- Compass is working properly in horizontal and vertical phone position.
- Internal memory is 6 GB and rest is on internal storage (something like 22GB), no need for repartitioning
- Minimal brightness is lower then on older brother W200 and auto brightness is smoother and quicker (probably newer sensor)
- Camera is way better in dark environment, no slowdowns and pictures are crisper even without flash
- etc."Ez talán megmagyarázza a RAM / ROM kérdést is

-
csongi
veterán
válasz
jojoando
üzenetére
A 32Gb felosztasat modosithatod. Az gyarilag van paeticionalva tarhely(HDD)
A w200 ba 8zsiga van, ez fel van osztva, ebbol kb 5-6giga ami szabadon hasznalhato. A tobbit a droidnak van fenntartva. Az 1gb pedig olyan ram mint amilyen a pc-be van. Fizikalis ddr3as memoria.
Ezzel nem tudsz mit csinalni, tobbet nem tudsz csinalni. A particionalas meg ertelmetlen, regen mikor a belso tarhelyek 125Mega vagy hasonloan keves, megerte at particionalni mert a droid gyorsan megette, es pillanatok alatt telepithetosegi limitbe utkozott az ember. Ennel a keszuleknel mer agyrem ha valaki ilyenbe utkozik.
-
masek
csendes tag
foltosodás ügyében van megoldás? végül is garanciális probléma?
visszaolvastam, de annál tovább nem jutottam, hogy másnak is van ilyen...
néha eléggé zavaró, akaratlanul is odaugrik a szemem. közép tájon is van egy pici, meg alul egy nagyobb pamacs.. -
blueye
veterán
Szerintetek az összefoglalóban levő jelző led módosítást a w200s-re is meg lehet csinálni?
-
Tetv88
tag
válasz
jojoando
üzenetére
A Ram és a Rom két különbőző típusú memória, amit a rendszer másként és másra használ, a Rom-ot sem lehet állítani, hogy mekkora legyen, csak azt állíthatod be, hogy mennyit tartson fenn a telefon a programok számára, a Ram pedig 1 Gb és slussz ez nem oszlik ketté, nem particionált, és nem is particionálható, így a partició méretét sem lehet álltani... Nem tudom te milyen fotót láttál, de egyértelműen ugyanaz a W200 és a W200S, csak más chipek kerültek bele attól a kialakítás, ház felépítés nem változott, ergo az akksinak jónak kell lenni mindkettőbe... ezt fénykép nélkül is megmondom

Szintén W200S nélkül elmondom, a fotózás ugyanolyan mint a W200-nál mivel ugyanúgy MTK proci van benne, és igen simul rendesen, elég jól eltalálták az ergonómiai kialakítást, szépen belesimul a kézbe, a dolgokkal pedig szépen megy, valószínűnek találom, hogy az alkalmazások jó része is szépen fut rajta.
-
blueye
veterán
Megérkezett a w200s.
Gyors (bár a w200 is gyors volt).
Kompatibilis: a w200 aksija jó hozzá, ugyanígy a külső tartozékok is (pl. tok)Nagyon még nem használom, de kérdezzetek ha akartok.
-
fémtetős interspar, kőbánya kispest mávállomástól nem messze
vodás kártyán el-elment a térerő, a telekomoson is egyes
párom lg l9esén szintén egyesegyébként tavaly augusztus óta ilyet még nem láttam a telefonon, _mindig_ mindenhol volt rendesen térerő minkét sim-el

-
egykettő
aktív tag
Az a baj, hogy nem nagyon járok ilyen helyen meg nincs is igazán viszonyítási alap. Valaki aki szigetszentmiklósi és van ilyen telója őt kéne megkérni, hogy tegyetek egy próbát az a tuti. Én északbudán lakom, és nagyon ritkán járok arra, ha a közelben szívesen segítenék.
-
kymco
veterán
válasz
zolka78
üzenetére
Persze, hogy szolgáltatófüggő. Csak épp az antenna kialakítás, az árnyékoló fémrészek jelentősen ronthatnak még ezeken.
Nekem otthon és a melóhelyemen egy defy és két régi "hagyományos" mobil vígan működik a telkom hálózatán, de sem a korábbi lg km900 arena (fémházas), sem a jiayu g3n nem igazán kezelte/kezeli jól azt, hogy a város szélén lakom, és ahol dolgozom sok a vasrács.
Ezért érdekel, hogy a korábbi telefonokhoz képest milyen változást jelentett ez a thl w200-as, illetve képesek vagytok-e telefonálni ott, ahol mások már szentségelnek.
Tudom, hogy szubjektív, de segít nekem abban, hogy ne kerüljön egy nap használat után eladósorba a telefon...
Köszönöm, hogy leírtad a tapasztalataid... bátorítok még másokat is, amennyiben nem nagy kérés... -
zolka78
senior tag
Szerintem ez inkább jobban függ az adott szolgáltatótól, és attól, hogy helyileg hol vagy éppen. De ha segítség, akko én vodás vagyok és eddig nem igazán tapasztaltam térerő problémát. Bár a múltkor tengerszint feletti 600m magasság környékén voltak gondok, bár település se volt a közelbe. Én inkább a mobil netre panaszkodok, de úgy nézem, hogy nekem ez is inkább szolgáltató probléma mint teló.
-
kymco
veterán
Vsz unalmas, de tényleg érdekelnek a mobil térerő tapasztalataitok. Hogyan állja meg a helyét ott, ahol más telefon szaggat, akadozik, megszakad? Előre is köszönöm a válaszokat!
-
jojoando
senior tag
Aki telót vesz és szeretné lekövetni
erre találtam egy jó linket, de ha hiba miatt garanciálisan kell visszaküldeni, akkor is egy jó kis oldal, még ha a magyar posta nem is mutat semmit se, ez Kínába igen.
-
blueye
veterán
W200S rendelése nincs senkinek még?
-
-
jojoando
senior tag
Ezen részt értem, csak a folyamat meddig mehet el ha foltosodik, ugyanis míg nem annyira zavaró, az rendbe is van, csak azt nem tudom előre, hogy megállapodik ezen állapot, vagy 2 év múlva az egész olyan lesz, illetve sötétedik ezen hiba. Mindegy majd a rizszabálók megoldják.

-
Tetv88
tag
válasz
jojoando
üzenetére
Én 6 éven keresztül dolgoztam Samsung, Thomson, Grundig, LG, Sony márka szervízben, többek között LCD és LED tv-ket is javítottam, sok esetben előfordul foltosodás, a tv-ken is, az pedig hogy mi számít hibának nem mindig egyértelmű, a gyártók pl meghatározzák hogy a kijelző adott részén 1-1 pixelhiba, még megengedett, a Thomson pl max 6 világító, max 8 nem világító pixelt enged, de összesen nem lehet több mint 8... és ez a 15'-monitoron is ennyi lehet meg a 42'-os TV-n is, biztos vagyok benne, hogy erre a THL-nek is van valami egyedi specifikációja, de fődarabot ( pl LCD) biztosan nem cserélnek egy olyan jelenség miatt amitől a telefon még funkcionálisan használható, és nem gátol semmilyen funkció használatában, ráadásul nem is folyamatos jelenség, csak bizonyos esetekben, pl homogén fehér kijelzőnél vagy feketénél tök mindegy, a lényeg, hogy ez nem hiba, ettőla telefon még tökéletesen működik.
-
jojoando
senior tag
Összefoglalóban benne, ott a link is, illetve ez:
particionáló apk leszed, telóra kicsomagol, felinstallál, elindít.
Pofonegyszerű a menü: választod a kívánt méretet és rányomsz
Végül reboot recovery-be, ahol "wipe data and factory reset" kell, után még mielőtt bootolnánk, biztos ami biztos az emmc storage formázása is megejtendő.
Kipróbáltam 1.5 és 2.7 Gbyte partícióméretekkel, nem volt gond. -
Tetv88
tag
-
jojoando
senior tag
Mint ahogy fogalmaztam, ez a foltos dolog engem érint, az előzőre válaszoltam, illetve kérdés az volt, hogy erre kiterjed-e a garancia, illetve ha igen, akkor mit csinálhat a kiskínai.
Te nem érted mit írok , arról meg nem tehetek. De ilyen hozzáállással ne is válaszolj, légy szíves!
Csongi,: nem nagy dolog ha 1.5Gb re állítod,
viszont jobban mennek a dolgok rajta úgy. -
jojoando
senior tag
És mit lehet kezdeni, ha foltosodik a kijelző, arra gondolom vonatkozik a garancia,
de ahogy a gyártó oldalát néztem, 95 USD az ára.
Kicserélik, vagy ajánlanak valamit, jó kérdés.
Amellett hogy se a kamera nem jó, az alsó sor lámpa se megy,
és a többi alkalmazás se hajlandó röffenés mentesen telepítődni,
működni. Valami miatt mindig vacakolt a telcsi,
de most már visszakerült saját honba.
csongi : nagyobb particióra tedd, én még arra tettem fel a dizájn javító 3D-s Next Launcher 3D!
-
csongi
veterán
Egyszer már volt fent, de kifagyott 3*, igaz egyből kitakarítottam okosan
És aztán rá is jöttem mihez mi is kellett volna hogy maradjon
De a képernyőn az ikonok módosítására és trendezésére nem jöttem rá, mindig vissza állt alapra. -
egykettő
aktív tag
Hajrá, azért arra számíts, hogy a gyári fürgébb, de ez meg valahogy szebb
jojoando linkjéről szedtem le én is. ha belevágsz az updateba akkor OTA update előtt mindig csinálj cwm mentést
Mert pl. nálam nem megy jelenleg de mondjuk én particionáltam is, ha lesz időm futok még egy kört particionálás és sdkártya nélkül. -
egykettő
aktív tag
válasz
egykettő
üzenetére
4.1.27 faszán megy, egy apró bugot találtam, ha rádiót halgatok és elérhetőé válik egy wifi hálózat a figyelmeztetés után úgy jön vissza a rádió hangja, hogy csak a fél oldala szóla fülesnek, ki-be kapcsolom a rádió progit és minden megy tovább.

4.2.23 ota frissítés állítólag egy embernél működik, de ennyi. én ilyen üzenetet kapok:
E: invalid command argument
E: signature veravication failed
Ha ezt ignorálom bootloop jön
-
lac13
csendes tag
Sziasztok!
Összetört a W200-as telefonom kijelzője. Tud valaki valakit aki vállal javítást?
Előre is köszi!
-
kymco
veterán
Sziasztok, Gondolkodom THL W200S vásárlásán, és úgy látom, hogy sok tekintetben hasonlít a sima w200-hoz.
Ami engem nagyon érdekelne, hogy a mobil térerőt tekintve mi a tapasztalatotok...
Ahol dolgozom és lakom, problémák vannak a telekom-os térerővel (is). Eddig az okostelefonok közül csak a defy-mel tudtam rendesen telefonálni ezeken a helyeken. Jelenleg jiayu g3n van, ez pedig most elég gyenge...
Van összehasonlításotok korábbi telefonokkal, kollégák, barátok stb telefonjaival?
Válaszaitokat előre is köszönöm.... -
jojoando
senior tag
válasz
egykettő
üzenetére
Sose mondtam, hogy telóval születtem!

Szóval, particionálni lehet a telót, nekem a 1.5Gb-s hely nagyon jó volt mindenre.
De mivel 8Gb az összes, akár a 2.5Gb re is lehet állítani.
Azt most nem tudom megnézni, mivel a vágottszeműekhez küdtem a telót javításra.
A W200S-t , (ha kicserélnék a telómat
), akkor 32Gb van, azaz simán át lehet pakolni 2.5Gb re vagy amennyit enged a kütyü és a progi. Ha mezei telepítést választod(CVM) akkor az meg is marad, viszont Flash Tools-s telepitéssel a gyári visszaáll.!!!
Xal ahogy mondod, az uj Miui nemjó, hát sajna nekem maga a megjelenítése se jött be, amellett, hogy az elgondolása, egyszerűsítései sokszor jónak mondhatóak.Mikori is az a verzió megjelenés?
Ezzel nekem simán ment a teló, baja nem volt. -
egykettő
aktív tag
válasz
egykettő
üzenetére
Na szóval OTA update nem ajánlott, de legalábbis ezekre az unstable változatokra tuti nem.
4.1.26 volt alapból, aztán frissítettem 4.1.27 unstable-ra majd felajánlotta, hogy frissítsek 4.2.23-ra.
ez a 4.2.23 ami nálam nem tölt be egy stas2z nevű ember miui-ja, szerintem ez nem is a thl w200 van, valami hiba folytán ajánlotta fel nekem az OTA. -
egykettő
aktív tag
A két giga ram nem számít kevésnek, de w200s-ben 1g ram van.
jojoando szerintem nincs képben, de ezt te is látod szóval hagyjuk(jojoando-ne haragudj nem bántásképpen, de tényleg értelmetlen dolgokat írtál)Aki miuit használ az ne tegye fel a legutolsó 4.2.23 unstable-t mert tényleg unstable, nem bootol be

-
- erre a telóra aligha jön fejlettebb android
- androiddal most a 4 magon sincs gond, ellenben az appokkal...
- a multitasking az 1g ram miatt lesz (és már most is) halál, nem a magok miatt (nemtom ki futtat egyszerre soksok cpu gyilkos appot - ha csak nem az a cél, h rekordidő alatt merítse le az akkut) -
de mi értelme +4 magnak? mi lesz tőle gyorsabb?
ha a ram duplázódott volna, ha a vga legalább gyorsult volna egy nagyobbat, tetszene - de gigaram és mali450? siralmas
az igazi előrelépés talán az lehet, h alul a ledek rendesen világítanak majd...

-
-
egykettő
aktív tag
Jóféle kis telónak néz ki, mondjuk a ramot már keveslem és egy lte is ajánlott lenne, sztem a fullhd az nem olyan fontos ebben a méretben, szóval az nekem nem hiányozna.
Egyébként a vaku nektek is belevillan a fényképbe? erre ki kéne találni valami ragasztószalagos modot

-
egykettő
aktív tag
most épp megint frissítem miui 4.2.23 unstable-ra, közbe nézek hozzá valami change logot
verziószámbuzi lettem, nem is nézem mit változtatnak csak tolom.
Mondjuk pár helyen még van benne China karakter pl.:
Frissítés közben(ez valami reklám lehet), meg a kontaktok directory nevű fülén ami valszeg nekem amúgy sem kéne
összességében, bőven használható eddig, de sztem 1-2hét múlva lesz tuti infóm.blueye szerintem is, mert nincs nagy pörgés én is unalmamba romoltam

-
blueye
veterán
W200s-t itt beszeljuk meg?
(javaslom igen) -
egykettő
aktív tag
Na hogy történjen valami, múlthéten pénteken felraktam a miui v5 romot.
Eddig tetszik, eléggé más mint a többi rom.
- Néha meg meg röccen de nem zavaró.
- Az alap betűtípus nem jeleníti meg a hosszú ő és ű betűket, de van rá flashelhető zip, így már tökéletes.
- A Miui marketből nem akart lefrissülni a tb, csak 1 újraindítás után írta ki, hogy mi a baja(le kellet szedni a google play verzióst)
- Eleinte mindig felkínálta a miui frissítést 4.1.26 stabilról 4.1.27 unstable-ra, aztán le is frissítettem az unstable-ra és most nem pofázik
- skype első indításnál fagyott, de újraindítás óta jól működik.
- Gps-t még nem próbáltam.
- fényképezés ugyan olyan.(ha leveszem iso 100-ra gyorsabb lesz a kamera, de ez gyárin is így volt.) -
Laci.M
senior tag
válasz
jojoando
üzenetére
Mi köze van a Samsungnak a Gorilla Glasshoz? Azon kívül, hogy vásárol tőlük, és ő is azt használja mint a többi 26 gyártó.
Segítek, volt már GG-s Motorolám, és HTC-m is, és most az LG G2-mön is GG2 van.
Más:
Ha valakinek van működő 3betűs GPS-e W200-ra, akkor az légyszives keressen meg privátban!
Ezer hála!
-
Tetv88
tag
Utána néztem kicsit, az Iphone kereste meg a Corning céget, akik már a 60-as években kész voltak a technológiával, csak épp nem volt rá piaci igény, szóval először az Iphone-okban használták, a szarszung csak utána vette meg a telefonjaiba, tőlük pedig senki nem vette meg mivel nem az övék volt... de használják más készülék gyártók is... nyilván mind viccelnek...
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eredeti játékok OFF topik
- Házimozi haladó szinten
- VoLTE/VoWiFi
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Gyúrósok ide!
- Tőzsde és gazdaság
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Egyre inkább szoftverrel segítene a Core CPU-k teljesítményén az Intel
- Lítium-ion/Li-ion akkumulátorok
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B550M R7 5700 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 Ti 8GB Lian Li Vector V100R Corsair 650W
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- ADVANTECH SQFlash 512 GB SATA SSD
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Red-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4373, 100% Akkumulátor
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
)
Küldjük vissza?

, köszi...