- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Rendkívüli terméktámogatást ígér a Nothing
- Mobil flották
- VoLTE/VoWiFi
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
Aktív témák
-
Tim82
félisten
válasz
Kukupenko #5767 üzenetére
Jobbra lent ott kell lennie a wifi systray ikonjának, a Windows kirakja, függetlenül attól, hogy fent van-e az Access Connections vagy nincs. Ráviszed az egeret, jobb gomb lenyom, "az elérhető vezeték nélküli hálózatok megjelenítése" (vagy ugyanez azon a nyelven, amilyen a Win), innen sínen kell, hogy legyél. Valószínűleg újra meg kell majd adnod egyébként a hálózati kulcsot, utána rendben kell lennie mindennek.
Ha nincsen ott, akkor valami nem stimmel, pedig az R & R-rel visszaállított oprendszerbe integrálva benne kell lennie a wlan-kártya driver-ének.
-
Tim82
félisten
válasz
Kukupenko #5762 üzenetére
Izé, inkább a Windows hálózatkezelőjét használd, többeknek nem túl jók a tapasztalataik az Access Connections-szel. (Én is inkább leszedtem, mert nem jól viselt egy wlan-kártya cserét.)
Amúgy meg célszerű nem a kepfeltoltes.hu-ra rakni fel képet, hanem inkább a kepfeltolto.hu-ra - gyorsabban töltődik be.
Képet linkelni pedig úgy tudsz, hogy amikor hozzászólást írsz, a "kattintható kódok és arcocskák" között van egy "kép" gomb, rákattintasz, a felugró JavaScript-ablakba pedig beírod/bemásolod a kép URL-jét, majd OK. Ha túl nagy a kép a fórumnak, akkor ugyanezt kell csinálnod, csak a kép helyett a "link" gombra kell kattintanod.
-
Shadowfax
addikt
válasz
Kukupenko #5745 üzenetére
Odáig eljutok, hogy bakapcsoláskor nyomok egy Access IBM gombot, de ott hogyan tovább???
A Rescue & Recovery felületnek kell megjelennie. A bal oldali menüsorban Restore your system-et kell kiválasztani. (Ezután lesz egy figyelmeztetés, hogy ha USB-s kütyüről akarod helyreállítani a rendszert, s az nem látható az eszközök közt, akkor indítsd újra a gépet, stb. - ez most nem lényeges, ezt okézd le.) A következő képernyőn a Restore my harddrive to the original factory state opciót válaszd (ez a gyári állapot helyreállítása), utána NEXT-et kell nyomni. Következő képernyőn: I do not want to save any files (ha már tényleg minden fontosat elmentettél, s semmilyen fájlt sem akarsz lementeni), utána NEXT. A következő képernyőn lesz még egy figyelmeztés, hogy mindent törölsz a merevlemezről, ha folytatod. Ha komolyan gondoltad, NEXT-t nyomj. Ezután jön egy figyelmeztetés, hogy ne kapcsoljuk ki közben a gépet. Leokézod, s jöhet a mehet.Érdemes full akkuval és bedugott táppal csinálni végig. Kábé egy órát fog elszöszögni (néha újra is kell indítani, ha kéri).
-
Adrian Mole
senior tag
válasz
Kukupenko #5745 üzenetére
Öööö, kezdd ott, hogy lemented az adataidat
Erre egyébként van beépített progi is akár.
Aztán tényleg úgy kell folytatni, hogy IBM access. Onnan kiválasztod a megfelelő lehetőséget. Nekem ThinkVantage gombom van, gondolom, hasonló a dolog, ott tök egyértelmű volt, hogy mit kell csinálni, tulajdonképpen egy IBM által reszelgetett Windóws telepítést kell lezongorázni, csak a gép pakolja fel a mindenféle drivert is (meg sok újraindítás kell, erre emlékszem). -
Yaye
őstag
válasz
Kukupenko #5741 üzenetére
Ha nincs gyári, vagy írott recovery lemezkészleted, akkor bootolás elején nyomsz egy Access IBM gombot, majd F11... és ott ha minden igaz, lesz egy olyan pont ahol ki tudod írni pár lemezre a recovery készletet, arról vissza lehet telepíteni a gyári állapotot.
Ha a szervizpartíció le van gyalulva, akkor kénytelen leszel szerezni egy win telepítőt máshonnan, föltenni a matricádon lévő kulccsal, és a netről egyenként levadászgatni az IBM-es meghajtókat.
-
Shadowfax
addikt
válasz
Kukupenko #2448 üzenetére
Pl.: Melyik miben jobb és melyikkel érdemes választani egy T43-ast?
- 64MB ATI Radeon X300
- Intel 900
Attól függ, mi a fontosabb a számodra. A GMA900 kevesebbet fogyaszt, emiatt hosszabb az akkuidő, viszont WDDM driver hiányában a Vista Aero felülete nem fut (a Vista természetesen igen). X300-nál vígan fut az Aero, viszont az akksi hamarabb lemerül.
Garanciális időn belül, jogtiszta oprendszer esetén régebben ingyen visszaállították a recovery részt. De hívd fel őket, mikor viheted be a gépet.
A zárójeles rész azt mutatja, hogy a gép milyen bővítő-helyében van az eszköz. MPCI - Mini PCI, ebben te is cserélhetsz eszközt. CDC - Communications Daughter Card, többnyire gyárilag rögzített eszközök vannak benne. LOM - LAN on motherboard, alaplapra integrált vezérlő. Ebből a miniPCI az érdekes, a miniPCI csatolóba egy eszköz helyezhető, ha itt van pl. a WLAN, már nem tehetsz bele dedikált videót. (Persze egyébként sem.)
-
Sipi
addikt
válasz
Kukupenko #2444 üzenetére
[link] warranty lookup
Az IBM központi szervízében (IBM Központi márkaszervíz 1117 Budapest, Neumann János u. 1., Tel.: +36-1-382-5500) érdemes érdeklődni, mennyiért teszik vissza. Ha egyáltalán volt hozzá... A gép alján eredeti Windows COA-matricának is lennie kell, csak akkor jár hozzá oprendszer.
Sipi -
SNor
tag
válasz
Kukupenko #2417 üzenetére
Én annó így vettem a gépet. Volt egy kinti kapcsolat (ott lakik). Nekem talán itt volt egy kis előnyöm, ellentétben a Te eseteddel. A gépet a lenovo honlapján néztem ki, és ő rendelte meg (elektronikus úton lebonyolította a rendelést) online. Az árat terhelő áfa esetemben 6, vagy 7% volt (Florida). Házhozszállították (UPS ground, jól nyomon lehetett követni
, ingyenes volt). Gari akkor még alapból 3 év, de ez a gép nem CTO-s modell (most mintha csak olyat lehetne rendelni...kitérek rá). Az illető mikor hazalátogatott hozta a gépet is (- kartondoboz, az feltűnő lett volna). Ennyi. A gép azóta volt szervizben, megnézték a neten a garit. Ennyi, semmi számla, igazoló akármi.
Ha megnézed a lenovo oldalát a rendelés úgy megy, hogy vannak alapkonfigok, amikhez alapesetben 1év garancia tartozik. Itt két lépésben módosíthatod a konfigot. 1. Hardver 2. Gari, egyebek. Hardvernél tudsz pontosítani, más winyó, ram, proci, akksi... 2. lépésnél a 3 év gari ~119USD körül van ha jól emlékszem, de elég sok garancia közül választhatsz, helyszíni javítás, véletlen kár esetére vonatkozó gari, nem bonyolult. Amire figyelj oda: folyamatosan vannak bizonyos akciók kinnt (olcsóbb perifériák, nagyobb proci, combo helyett dvdrw, nagyobb vinyó, vagy kedvezmény), amiken lehet spórolni igen sokat. Most a héten nézegettem, akkor pont T6x-ra nem láttam semmi akciót (pedig de). De pl iskolakezdéskor nagyon jó áron voltak jó konfigok. Ami még érdekes lehet a szállítási idő esetén a 4-6 hét azt jelenti a lenovo esetében, hogy fingunk nincs mikorra tudjuk szállítani, hívj fel minket.
A felbontásról: T61esetén eddig csak wide volt. T60-ból volt sima 4:3-as. Most furcsamód van már online t61-es 4:3-as kijelzővel, de még bejelentés nem volt róla... a datasheet-en se látom feltüntetve... na mindegy. Amit akartam mondani, ha 14''es wide mellett döntesz az max csak 1440x900-as lehet (vagy 1280x768), míg 15''-ös már normál wsxga+ (1680x1050). Sajnos 14''-esbe ilyet nem ígértek.
Ui: most nézem a weboldalt...t61p 14'' sxga+ ?! mik vannak
S!
[Szerkesztve] -
Blaise
veterán
válasz
Kukupenko #2415 üzenetére
Akkor már szerintem érdemes t61-esben gondolkodnod. Kint jóval olcsóbban tudsz vásárolni, azonban legutóbb a lenovo webshopján mintha csak 1 év garanciát olvastam volna
Az árak vonzónak tűnnek, de erre még vmi áfa is rárakódik, ami államonként változó. Ezügyben kérdezd meg az ismerősödet. -
Blaise
veterán
válasz
Kukupenko #2413 üzenetére
Nos t60-at már nem nagyon fogsz kapni újan. (Bár t43-at is írtad akkor használtban gondolkozol ?)
Mennyit szánnál a dologra ?
Kijelző pedig elég személyfüggő dolog, valakit idegesít hogy kicsik a dolgok, de valaki pedig legalább ekkora felbontáson hajlandó dolgozniMindenképpen kéne nézned élőben ilyen kijelzőt.
[Szerkesztve] -
Shadowfax
addikt
válasz
Kukupenko #2410 üzenetére
Üdv a totyikban!
Itt lecsekkolhatod a garanciát: [link] A magyar szerviz is itt ellenőrzi le, tehát ha itt okés, akkor semmi gond.
Cserélhetsz billentyűzetet is, oprendszert is, ettől nem ugrik a gari.
Ha megfogadsz egy jótanácsot, mielőtt legyalulnád az eredeti os-t, készítsd el az ún. Recovery cd-ket, ez későbbiekben jól jöhet, ha esetleg vissza akarnád azt állítani (pl. eladás miatt). Minden program - ThinkVantage - Create recovery media program: ''Create a set of Product Recovery discs now'' opció.
Ha most bekapcsolod először a gépet, hagyd teljesen feltelepülni a wint, ne állítsd le, ne kezdj particionálni. Csak tanács.
Bármi kérdésed van, szívesen segítünk. -
Blaise
veterán
válasz
Kukupenko #2410 üzenetére
Hello !
Mondanál pontosabb típust ?
Elvileg csak néhány típus létezik amire nem 3 év garancia van. De viszont amire 3 év garancia van az világgarancia, tehát itthon is érvényes.
XP telepítés nem probléma, azt raksz rá amit akarsz.
Billenytyűzet úgy tudom CRU eszköz tehát elvileg cserélhető garanciavesztés nélkül...de ennek még utána kell néznem
Aktív témák
Hirdetés
- ACER Aspire 3 15,6" FHD IPS // 11 GEN // MX350 2GB VGA // 8GB DDR4 // WIN11 // 256GB Nvme SSD
- HP Elitebook 840 G6, 14" FULL HD IPS, I7-8665U CPU, 16GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 11, 1 év garancia
- HP Elitebook 840 G6, 14" FULL HD IPS, I7-8665U CPU, 16GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 11, 1 év garancia
- MSI GP66 Leopard 10UE 15.6" FHD IPS i7-10870H RTX 3060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Asus A15 FA506IU 15.6" FHD IPS Ryzen 7 4800H GTX 1660Ti 16GB 512GB magyar vbill gar
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" I Cam I W11 I Garancia!
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dymo LabelWriter 400 - Hőpapíros címkenyomtató
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest