Keresés

Aktív témák

• FőDudu

veterán

válasz Kukupenko #5817 üzenetére

Alap XP nem tud WPA2 titkosítást.
    http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?familyid=662BB74D-E7C1-48D6-95EE-1459234F4483&displaylang=en

• FőDudu

veterán

válasz sssent #1666 üzenetére

A félreértés ott van, hogy a 8 cellás akkuhoz adnak egy adaptert, amit a végére kell csavarozni. Ha ezt rácsavarozod, akkor belemegy az X60s-be is.

Én amikor az X60-ról X60s-re váltottam, akkor először néztem mint jani a moziba, mert nem volt jó a nagy akku a kicsi gépbe..
    ....
    Aztán leesett, hogy a 8 cellás akku dobozában van valamilyen műanyag toldalék.
    Azt rátéve már jó volt.

Viszont simán átrakni az akkut nem lehet, mert az a toldalék nem engedi. Leszereléshez
    meg csavarhúzó kell.

Bocsi, ha félreérthető voltam!

• FőDudu

veterán

válasz sssent #1661 üzenetére

Mindkét gép volt már nekem.

Az akku nem ugyanaz....
    Az X60 nagy akkuja 5200mAh, a kis akkuja 2600mAh (cilinderes).
    Az X60s kis akkuja 2000mAh (ez lapos), a nagy akku szintén 5200mAh.
    Ugyan mindkét nagy kapacitású akku 14.4V 5200mAh (75Wh), de x60-as akku nem jó az S-be.

Kis akkuval nincs üzemidő különbség, mivel a 2000/2600mAh kiegyenlíti az eltéréseket.

Végeredményben kb fél óra üzemidő van az S-es javára a nagy akkuval. Nagy akkuval viszont elbukod a 28/20mm-es különbséget, mert a nagy akku ugyanolyan vastag (28mm) mindkét géphez.

Magyarul: kis akkuval használva ugyanúgy 3 óra körüli időt mennek, nagy akkuval az X60 megy kb 7 órát, az X60s megy 7-8 óra között (és van kb 10dkg előnye a súlyt tekintve).

Egyébként melegedésben alig van eltérés, mert jó a hűtésük. A melegedés inkább a palmrest jobb részén jelentkezik, ahol a wlan kártya van. Töltés közben kb 50 fokig felmehet a hőfok.

Mondjuk elég durva használat mellett a nagy akkut is le lehet meríteni kb 3.5 óra alatt. Amikor a tetű OS X-et ráraktam, akkor valamiért fullon járatta a procit. Csak akkor nem zabálta az akkut, ha a biosban lekorlátoztam minimumra. Fura módon nem volt olyan taszk ami okozhatta volna. Egyszerűen ilyen volt. Még minimális sebességre korlátozva sem jött ki 5 óránál több a nagy akkuból.

Vista esetén is kb 5 óra a max ami kijön. Egyszerűen annyival többet eszik.

[Szerkesztve]

• FőDudu

veterán

válasz sssent #1660 üzenetére

A clear plate-et külön kell rendelni.
    Viszont a csomagban az összes variációhaoz van (t40-t41-t42-t43 és az összes P is) így kb 40-50 előlapot kapsz. A wlan kártyád valószínűleg a biosba belegázolva működik.
    Ne frissíts biost!!

• FőDudu

veterán

válasz sssent #1658 üzenetére

Bele lehet gányolni, de ez túl megy az egyszerü user képességein.
    A Biosban lévő PCI-ID táblát kell az idegen kártyához igazítani.

És akkor még mindig fenneáll a kérdés: mennyire idegen.
    Intel 2100, 2200 kártyát berakva még működhet a led is, hiszen a kártya fizikailag is megegyezeik, csak a rátöltött bios más. Ralink, atheros és egyéb chipsetek esetén már nagyon valószínű, hogy nem megy majd az állapot jelző led 8amit a driver kapcsolgat és nem az FN-F5 (thinkpad hotkey driver)).

Én is csináltam már custom bios-t, de ettől még nem lesz gyári a kártya.
    Ezen kívül még a wlan drivert is meg kell hekkelni, hiszen az is pci-id-ra van irva.

Lehet, hogy ha felteszed a legfrisebb drivert a gépedre, akkor meg fogsz lepődni... (mert nem talál wlan kártyát a gépedben).

• FőDudu

veterán

válasz sssent #1656 üzenetére

Mielőtt tanácsolsz valamit, illik meggyőződni a dolog hitelességéről!

T41-ben az IBM-es wlan Mini-Pci kártyákon kívül csak a pcmcia wifi kártyák mennek gond nélkül.

Minden más minipci kártyára 1802-es hibakódot dob (és csak gányolással kelthető életre) és nem hajlandó bootolni amíg a biosban ki nem kapcsolod a wifi kártyát (vagy ki nem veszed). Ennek az az oka, hogy a PCI ID bios szinten bele van verve. Azaz megadták mit egyen meg és mit ne (csak IBM-es ID-t). Létezik megoldás a 1802-re, egy kis progit kell lefuttatni bootos cdről vagy pendrájvról vagy bármiről (no1802.com). Ez kikapcsolja a biosba bevasalt ellenőrzést. Nem százas a dolog, ugyanis minden bios belépés után meg kell tenni, valamint a wlan jelző led sem fog működni.

Ezen kívül a T4x-es notikban a kijelzőbe van építve az antenna. A foglalat meg kb. a touchpad alatt van. Ha a kijelzőben nincs benne az antenna, akkor megint csak gányolással lehet belerakni a wifit. A kijelzőt szétszedni elég macerás, valamint a csavarokat takaró öntabadós nylon takarókat is elég gáz sérülés mentesen leszedni. Antennát lehet rendelni a budafoki úti IBM raktárban (5-10USD), de a beszerelése elég gáz. Azt szokták csinálni, hogy az antenna fém részét berakják zsugor-csőbe, aztán a palmrest alatt helyezik el (a PCMCIA foglalat tövében elfér az egyik, jobb oldalon meg a másik). Nem lesz kiváló a vétel, de jobb mint kilógó pcmcia wifivel járkálni. Az antenna meglétéről könnyen meg lehet győződni. A kijelzőbe felmegy a forgáspontnál az antenna kábel. 14.1''-os gépnél a wifi a bal oldali fekete kábel (a BT a fehér).

Nagyjából ennyit kell tudni a wifi bővítésről...

[Szerkesztve]

Aktív témák

Hirdetés