- Rendkívüli terméktámogatást ígér a Nothing
- Mobil flották
- VoLTE/VoWiFi
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Magisk
Aktív témák
-
tbs
addikt
Nem konkrét notebook, de WIFI copy.
Konfig:
Asus WL-HDD, 40G, Openwrt linux, WIFI kliens konfig, WPA kapcsolat <-> Edimax MIMO Wireless Router, mac szűrés <-> WindowsXP Pro SP2.
Helyzet:
Windows a routerre kötve 3m UTP-vel. Asus cucc a szoba túlsó sarkában a könyvespolcon, ~6m, fa polcok, könyvek és egy HP tintasugaras van közte és az asztalom alatt pihenő router között. A routeren 1 cliens lóg: az Asus.
Metódus:
FarManager, ~340M Battlestar Galactica, 3. évad, 3. rész, OMIKRON.
scp, sftp -> 240kB/s
ftp -> 1.2MB/s
Konklúzió: mivel az Asus cucc processzor-limitált (124MHz), ezért az izmos streamkódolás nem megy neki. WPAval, ftp-vel tök jó.
Valamit elhallgatsz ennyire rossz performanciához.
Ha érdekel, screenshotokkal tudok bizonygatni mindent.
[Szerkesztve] -
amargo
addikt
Nu, csak gondoltam leírom már(van kis időm):
Mivel az új verzió a Version: 10.5.0.0 API [link]
Összegyúrva tartalmazza a lentebbi két eszközt, egy komponenst drivert.. és még pár cucc.. idő kevés.. nem néztem végig.
De az FN + F5 WIFI hiányra a megoldás:
Le kell törölni a fentebbi drivert csak az Access connection leszedésével megy (ha fent van)
Utána telepíteni ezeket:
Wireless LAN Adapter Software Version: 4.1.102.147
[link]
Intel PRO 2200bg and 2915abg Mini PCI adapter wireless software for Windows 2000, XP Version: 9.0.4.8
[link]
Ha meg vagy vissza az access connection-t (márha használni akarod). -
dabadab
titán
Speedstep: kell a speedstep_centrino modul meg mondjuk rakd fel a cpufreqd-t (az eredmenyt a /proc/cpuinfo-ban ellenorizheted)
A suspend/hybernate vmivel bonyolultabb, de rakd fel a tpb, acpid meg acpi-support csomagokat
(A tpb amugy is tok jo, a spec gombok nyomkodasat OSD-n lehet figyelemmel kovetni)
(Ja, Debianom van, de gondolom mashol is kb igy hivhatjak ezeket a csomagokat)
Ha mar ugyis irok, akkor azt azert megkerdeznem, hogy a numlockot hogy kell bekapcsolni? :] -
Shadowfax
addikt
Szerk: 1871-F1G T43 as notiba milyen memóriát vegyek?
az i915GM ha jól tudom dual-ban képes menni.. most 512 van benne, ha dualba akarom akkor csak 512-t tehetek bele, viszont milyen márkát érdemes? samsung? kingston? twinmos? pqi? Mikor leszedtem a fedelet csak 1 helyet láttam, ahova pakolhatok. Így a másikat csak a noti szétszedésével tudnám cserélni, amit ugye nem akarok..
Igen, képes dualban menni, ha két -minden paraméterében egyező - memóriát teszel bele. Én is nemrég bővítettem, nekem mázlim is volt, mert itt a fórumon szereztem be a másik 512MB-os modult, ami egy T43-ból lett kiszedve. Amúgy ez egy Hynix RAM, számomra ölég ismeretlen márka, de elég gyakran ilyen van a ThinkPadekben gyárilag (más hasonló ''márkák'' mellett, mint pl. Crucial, Elpida, ProMOS).
Ha meg akarod tudni, a Te gépedben milyen ''márkájú'' memória van, akkor azt kénytelen vagy manuálisan megállapítani.Szedd le a billt: [link]
S aztán nézz körül itt a PH! piacon, hátha valaki épp ilyen memóriát ad el...
Vagy vegyél Kingston-t, azt tuti szereti. -
sssent
senior tag
-
amargo
addikt
A jótállási szolgáltatás igénylése
Ha a számítógép a jótállási időszak alatt nem a jótállásnak megfelelően működik, a jótállási szolgáltatás igénylése céljából lépjen kapcsolatba az IBM-mel vagy viszonteladójával. Ha a számítógép nincs regisztrálva az IBM-nél, szükség lehet a vételt igazoló számla bemutatására a jótállási szolgáltatás igénybevételének jogosultságát igazolandó.
Tekintve, hogy használtan vettem, milyen számlát mutassak? -
amargo
addikt
sssent és Shadowfax Igen van is rajta, de csak Home-ot tartalmazza..
Hol van szervíz? (most keztem el keresgélni.. de még nem lelem) Meg akkor csak magát a gépet kell vinnem semmi más? Tudtommal minden benne van az azonosításhoz.
Ha egy nagyobb winyót viszek arra is megcsinálják vajon?
Megtaláltam pár szervízt.. de melyiket?
[link]
[Szerkesztve] -
-
sssent
senior tag
Másik kérdés, amíg nem tettem újra a gépet, a program kánaánba láttam egy olyat, amivel winből is lehetett pl az optikai drive sebességét szabályozni, high, normal, silent..
Talán itt: display properties > power options properties > advanced settings tab
Ha a matrica szerint prof. licenszed van, akkor a szervíz partíción is az kéne, hogy legyen. Az előző tulaj biztos elkeverte. Ha esetleg garanciális még a gép, akkor a szervízben helyrerakják neked ingyen.
Aktív témák
Hirdetés
- ACER Aspire 3 15,6" FHD IPS // 11 GEN // MX350 2GB VGA // 8GB DDR4 // WIN11 // 256GB Nvme SSD
- HP Elitebook 840 G6, 14" FULL HD IPS, I7-8665U CPU, 16GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 11, 1 év garancia
- HP Elitebook 840 G6, 14" FULL HD IPS, I7-8665U CPU, 16GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 11, 1 év garancia
- MSI GP66 Leopard 10UE 15.6" FHD IPS i7-10870H RTX 3060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Asus A15 FA506IU 15.6" FHD IPS Ryzen 7 4800H GTX 1660Ti 16GB 512GB magyar vbill gar
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- ASUS ROG GL552VW - 15.6"FHD IPS - i7 i7-6700HQ - 8GB - 128GB SSD + 1TB HDD - GTX 960 4GB -
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged