- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
Új hozzászólás Aktív témák
-
shipfolt
kezdő
De ettől még nem lesz meg benned a tudás hogy mitől fog jól kinézni egy grafika.
Nincs ilyen.Dehogynem, a "nagy oregek" emiatt lettek nagyok anno, csak pont a "tanuld meg a program kezeleset oszt jo napot" szemlelet kiszoritotta oket.
Legjobb pelda talan a fotosok helyzete, azelott a "fotografus" tanfolyam ugy kezdodott, hogy kompozico, aranymetszes es egyebek.
Ma pedig csak arra van igeny, hogy legalabb annyira tudjak kezelni a gepet, hogy ne legyen eletlen, fenyszegeny, stb. a kep, "oszt a tobbire ottan van a fotosop."
Pont azert mentem a tanfolyamra, mert azt igertek, hogy a kompozicioval kezdunk, es utana jonnek a programok.
Azutan az eloado szembesult az allandoan kozbekiabalokkal, akiket csak a szinkodok erdekeltek es lement az o szintjukre, mert az a lenyeg, hogy minel tobben vegezzenek sikeresen.
(Mert azt nem hiszem, hogy egy tanfolyamot vezeto nem tudja, mit jelent a "kifuto" pl.) -
orko
tag
Pontosan így, egyetértek! Arányok, golden ratio, stb. Tízből max. kettő munkámmal vagyok elégedett, hogy hú, na ez fasza lett. Pedig majdnem ugyanúgy kezdek hozzá minden projekthez. És a jót is el tudják rontani, hogy utólag kell még rá szöveg, támogatók, anyja kínja..Mennek az arányok a levesbe..+ csináljak fb esemény borítót, de kell instára is, így tovább amíg agyvérzést nem kapok... Igyekszem mindent előre leegyeztetni, de mindig van valami kiegészítes, csere, ilyenek. Néha ceruzával levázlatolom az ötletet, sokat segít az indulásnál.
-
shipfolt
kezdő
figyi ide inkább olyan betűt tegyél, ilyenkor más szín kell
Ezek pont olyan reszletkerdesek, amiket egy program hasznalataval lehet megoldani.
Ahogy irtam, az eloado szerint a tervezes ugy nez ki, hogy kivalasztunk egy kepet, es az az alap, es a mondanivalot ugy helyezzuk el, hogy a szoveg ne takarja a kepet.
Ha egy ujsag cimlapjat megnezed, ott van egy alapstilus, jo esetben szempontok, vannak elvek, pl. aranyok, sablonok, stb.
Az, hogy az adott kep fogja meghataroznni, hogy hova es milyen szoveg keruljon, gombhoz-a-kabat megoldasnak tunik nekem.
-
vbbb
őstag
Küldenék pár képet tetoválásokról mire gondoltam. Előtte beszélnénk, hogy egyáltalán képes-e ilyenre. Tehát ez egy kép aminek a felhasználásával csinálna egy másik képet amit fel tudna varrni a tetováló. Az alapkoncepció az elmúlás lenne, tehát az arc ahogy haladunk hátra a haj irányában szétfoszlana, elporladna, valami ilyesmi.
Például:
-
BonFire
veterán
Igen, kb. A papír minőségét rád bíznám, ahhoz nem értek. Ilyen postaládába bedobálós lenne. A lényeg, hogy kifutós méretre legyen vágva; a grafika már kész, csak a megrendelővel nem tudom megéretetni szemléletés nélkül, milyen a kifutós grafika. Word-höz van szokva.
Az se édrekel, ha kisebb lesz, csak a méret csak kb. Ha jobban kifutja az ívből, szívesen kirakom másra is. -
BonFire
veterán
Ne is mondd! Írtam már a PPG Trilaknak, hogy jó lenne, ha küldenének egy linket, amiben a kártyán található színeket Ctrl+F segítségével keresni lehet, mert egy kártyán van rajta az összes PPG, NCS és RAL szín. Az index meg olyan apró, hogy csak mikroszkóppal lehet elolvasni.
Még nem jöttek az idén a területi képviselők, pedig kéne még 1-2 kártya, ami ugyan munkaeszköz, de mindig elviszik emlékbe a kivitelezők.
Régebben negyedévente betolták az arcukat a boltba, az idén még nem láttam őket. Ha bejönnek, és tudnak linket adni, szívesen megosztom veled.
Mi Pantone színekkel ugyan nem dolgozunk, de kérek tőlük valami elérhetőséget. Trilakos színkeverőgépünk van
-
BonFire
veterán
Én is letöltöttem, de nem ingyenes, csak valami trial vagy demó verzió. Ezért kidobtam. Közben kijött egy bugfix Nexusfontra, és az orvosolta a korábban vázolt problémámat. Szóval nálam marad a Nexus.
Nem is beszélve a Font Base GUI-járól, ami okádék. Bántsa a szépérzékemet. -
coco2
őstag
Van egy két színű login button-om, 228x40-es. Kettő színű, kék + fehér. Ki van ceruzázva pixel élesre (.png-be mentve). A négy sarka le van kerekítve. Az a 4 sarok 9 pixel a 9120-ból. Azokat szeretném transzparensre rakni.
Lévén a fehér szín a gomb belsejében lévő feliratnál is ugyan az, az automata tool-ok mindent raknak transzparensre. Miután transzparensre van rakva, nem ismerek editort, ami csak adott részeket átszínezne úgy, hogy a transzparens részeket úgy hagyja, így még két lépésben sem tudom megcsinálni
Kellene egy nyavajás alfa editor legalább olyan pixel pontosan, mint a win10 picture editor-a, és nem találtam
Létezik valami freeware tool ami tud ilyet? Vagy csak méregdrága licencelt Photoshop van rá?
-
zetecR
addikt
Az átfedés azért nem probléma, mert a lámpa fix, máanyag elemei nem átvilágíthatóak - tehát tömörek.
Tudom nagyon vékony, 50-60 mikornos fóliára nyomni - annak szinte nincs vastagsága.Lehet, hogy a neten találok hozzá polygon UW mappot, az lenne a tuti. Sokan csinálgatnak ilyet - simán lehet, hogy van szabadon elérhető forrás.
A fújás-ragasztás nem opció, sajnos.
Köszönöm.
-
Speeedfire
félisten
A bestnél sima weblap van, illetve náluk srgb-t ajánlanak.
Viszont kb mindenki ezt ajánlotta eddig.A kiadványszerkesztőltől kérdezném, hogy szerintük hogy lenne érdemes rendezni, kategórizálni?
Láttam már téma alapút, szín alapút. Erős -> gyenge. Vagy a végén megint erős. Témából kb 3 lenne szerintem. Portré, kreatív, meg budoir. Bár kreatívból sok nincs ebben, azt is inkább raknám a portré közé.
Lap elrendezésből is láttam olyat, aminél egy lapon 2 volt. Vagy bal oldalt álló, jobb oldalt fekvő. Esetleg átlógó fekvő, és a bal oldalt szöveg.
Annyi féle fajta variáció van.Egyelőre tanácstalan vagyok. De méretben inkább a 20*27 felé húzook nagyon.
-
BonFire
veterán
Be fogom én is zárni a vállalkozást a 'csába. Mindenki csak alkudozik, dolgoztat, aztán mikor fizetni kéne, akkor csináljuk már barterbe. "Van egy csomó cuccom Nikonhoz, abból válogathatnál cserébe..." – Hát, abból se az adóm, se a könyvelőm nem lesz befizetve, de még a CC előfizetés se.
Már ott tartok, hogy több a költségem, mint egy alkalmazottnak, és sosincs garancia arra, hogy látok is a munkából pénzt.
Lehúzom a rolót a vérbe, visszaadom az ipart, visszamegyek targoncázni, aztán másodállásban, ha nagyon be vagyok sózva, akkor alkalmazzon a cég mint alkalmazottat, mit tudom én, részmunkaidőben; fizesse utánam a járulékokat, legyen fizetett szabadságom, legyen táppénzem estébé. Ami vállalkozóként nincs.
-
BonFire
veterán
A hernyóságnak nincs határa. Az "különben se munka, hogy valaki az egérrel kattintgat egész nap."
Én már otthagyom, amikor megpendíti, hogy "jelképes összegért". Persze. Nekem mikor adnak jelképes összegért egy Budapest–Nyírbátor InterCity jegyet oda-vissza? Pedig rám férne, mert nem olcsó.
A barátaimnak éveken át dolgoztam jelképes összegért, mert jó volt, hogy van kivel gyakorolni, de mióta havonta 70 ezren felül van csak a rezsim a munkám miatt, szó se lehet jelképes összegekről. Ha másnak is dolgozok hétvégén a szabadidőmet feláldozva, akkor az a pihenőidő legyen nekem duplán megfizetve. Legalább kéthavi Adobe CC előfizetés kijöjjön egy logó árából. Ez a minimum.
Ezek meg olyan 4-5000 Ft-ra gondolnak.
-
BonFire
veterán
Lehet, hogy nem hazudott; amikor te kérdezted, akkor még éppen nem dolgozott rajta senki, csak később adta ki még plusz két (vagy ki tudja hány) személynek.
Utálom a pályáztatókat, mert mindig szubjektív ítélet születik, az ember pedig soha nem látja viszont a belefektetett munka értékét sem.
-
BonFire
veterán
-
BonFire
veterán
Ez a Wordclouds.com elég jól használható. Csak kevés szót írtam bele, de úgy vettem észre, hogy a szavak méretét aszerint variálja, hogy milyen gyakorisággal fordulnak elő a szövegben. Amúgy a színeket, alakzatokat, betűtípust mindent személyre lehet szabni. Ilyen lett végül, amit akartam:
Lehet, ha majd nagyon unatkozom, nekifutok még egyszer, még több szóval, egy-egy szót többször is ismételve, hogy variáljon a méretén, de egyelőre teljesen meg vagyok elégedve az eredménnyel.
Szerk: annyi még, hogy ha SVG-be mented, akkor a fontot is fel kell telepíteni hozzá, mert különben default Arial lesz.
-
BonFire
veterán
Viszont az is baj, hogy a sablont, ha kell valami spéci forma, például strandzászlóhoz, azt szinte mindig kizárólag PSD-ben mellékeli a gyártó, utána meg csodálkozik, ha PSD fájlt kap. Tudom, mert csináltam már ilyen zászlót. De nekem volt annyi eszem, hogy áthúztam a képet Illustratorba, és ott készítettem el a grafikát.
Van énnékem olyan fájlom, ami 80×200 cm-es rollup, ami tele dropsedóval, gradientekkel, meg mindenféle blur-rel, és mikor mentettem belőle egy PDF-et, lett 94 MB, majd megpróbáltam megnyitni, az Adobe Reader teljesen ledobta a láncot. Majdhogynem egyenként rajzolgatta ki az elemeket: sose láttam még ilyesmit. Igaz, a PSD 135 Mega, tehát ehhez képest istenes a 94. De érdekes módon, amikor ugyanezt újrarajzoltam Illustratorban, az 897 MB lett, a belőle mentett PDF pedig 1,92 MB. Mindjárt barátságosabb.
-
BonFire
veterán
Régen én is mindent Ps-ben csináltam, de most már egyre nehézkesebb, ha teszem azt egy feliratozott képet kell megcsinálni benne. Van olyan kép, hogy pixelpontosan kell kroppolni, feljavítani, aztán ha már úgyis Ps-ben vagyok, akkor megcsinálom abban a szöveget, meg azt a pár színes téglalapot, amelyeken megjelennek, de amúgy már utálok Ps-ben vektorozni, vagy tipózni.
De nyomdának még sose küldtem onnan PDF-et, kivéve továbbítottam, ami nem az én munkám volt. Volt is belőle huzavona, mert nem voltam képes 0-0-0-100%-os feketét csinálni, meg overprintet, meg kifutót, meg ilyen nyalánkságokat.
-
BonFire
veterán
Ez segít valamit?
This is an Adobe Illustrator file that has been saved without PDF content. To import or open this file in other applications, it must be saved again from Adobe Illustrator with the Create PDF enabled file option enabled. This option is in the Illustrator native format options dialog box, which appears when you save an Adobe Illustrator file using the Save As command.
-
BonFire
veterán
A mennyiségről még nem volt szó. Gondolom, 10-20-nal több kéne, és ha nagy tételben vásárlunk, kapunk valami kedvezményt is, vagy lealkudjuk 😎
Amit linkeltem, az 3900 ft. A fölé szerintem nem nagyon kéne menni árban, hiszen A logózás is pénzbe kerül, és el is kell adni. Persze bekerülési költségen, mert ezen nem lesz nyerészkedés; csak egy kampány része lenne.
De majd ezekre a részletekre pontosabban rákérdezek.
-
BonFire
veterán
Hallod! De egy falu 25 éves várossá válási évfordulójáról van szó. Egy olyan eseményről, amin majd lehet nosztalgiázni, és a jövőben elővenni a korabeli dokumentumokat, hozzá kapcsolódó emlékeket. És ennyi marad belőle. Pedig ha mondjuk Bunyós Pityut kihagyják a programból, az ő gázsijából egy tisztességes plakátot lehetett volna csináltatni az alkalomra. De ez így tiszta szégyen.
Mellesleg ettől még mindig egy tetű falu marad, de azért tényleg adhatnának magukra ennyit!
-
Winner_hun
félisten
Sokkal jobb így
Az orra még épp kilóg de nem számít, ez már elmegy. Nem teljes barnulásra gondoltam hanem valami ilyesmire, de azt hiszem jó lesz ez így. A kerék közepét még kérném szépen fehérre és kész. Vagy ha még nem mentem az idegeidre akkor a külső kontúrt kicsit vastagabbra úgy, hogy az kifele hízzon, a fehér résznek ne menjen a rovására. A szem és a kerék is lehetne egy picit nagyobb, illetve a száj is vastagabb (előbbi felfele, utóbbi lefele).
-
Winner_hun
félisten
Kiváló, köszönöm
Illetvekb. 100-100 pixelnyi átlátszó hátteret még légy szíves adj neki, mert ahova szánom ott levágja a kép szélét. Nem tudom hogy van-e maximális képméret és akkor azt is levágja vagy átméretezi-e, ezt még kitesztelem.
Kicsitnyítve sajnos nem látszik ilyen jól, világos a mókus is meg a logó is. A szőrzetén a ph-s avataromhoz hasonlóan tudnál egy kicsit barnítani? Ennyire barna nem kell, de jobb lenne ha a logótól kontrasztosabb lenne. Illetve ha a waze logó még egy kicsit kisebb és jobbra csúsztatva helyezkedne el, sötétebb kontúrokka, az tán segítene. Ha picit vastagabbak a vonalai az se gond.
A kerék lehet belül fehér. -
jjeahh
nagyúr
-
Igen, ilyesmi jutott eszembe nekem is. Mert ugye "...a bolti se nagy cucc, csak törtfehér alapon egy kis minta, egy kis grafika és annyi". Biztos nem fogok, de az is tuti, hogy PS-t is hanyagolom, mert csak még jobban megerősített abban, hogy tanfolyam kellene, hogy komolyabban tudjak valamit készíteni.
(#1325) BonFire: na valami ilyesmire gondoltam, amikor azt mondta, hogy nem kell túlbonyolítani. De ha már témánál vagyunk, berakom, mit hoztam össze 5 óra alatt (ebből 2 óra csak az ötletelés volt). Tudtam volna jobbat, ha nincs megkötve a kezem színek és betűtípus terén. Meg voltak még ötleteim, de addig nem akartam jobban elmerülni benne, míg nem mond véleményt róla. Jól tettem, hogy megmutattam félkész állapotban.
-
Creepy
tag
Azt a 2 R betűt én is észrevettem. Igen, az R és T betűben direkt van úgy a luk.
Viszont olyat is észre vettél, amit én nem, én azt a kontúrt most látom ott először. Ha nem szólsz, lehet nem is veszemészre. Az S és a t betű találkozásánál én nem látok hibát, de neked adok igazat.
A pólót meg majd valahogyan megoldom.Köszi az értékelést.
A továbbiakban megpróbálok pontos lenni.
-
Grafirka
őstag
Igen, sajnos ezt az altalanos kaptafara huzott semmitmondo szoveget kuldik , ami semmi ertlemes informaciot nem tartalmaz. Nem is ertem miert tesznek ugy mintha megindolkolnak a dontesuket. Egyszeruen eleg lenne egy accepted vagy rejected valasz, semmi ertleme ennek a szinhaznak.
-
Grafirka
őstag
Azt, hogy mennyire minosegi a munka amit visszautasitottak nem tudhatom. Azt sem , hogy mennyire vagy turelmes ember de ha nem olyan vagy, akinek fat lehet vagni a a hatan, akkor nem ajanlom a graphic river es tarsait Az a felrebeszeles szint amit ott uznek az maga a muveszet. Hogy mi alapjan fogadnak el vagy utasitanak vissza munkakat azt senki meg nem mondja, eleg annyi, hogy egy idoben azzal szorakoztunk a meloban, hogy fogadasokat kotottunk arra hogy mi kerul be es mit dobnak vissza.
Hogy mi az ami nekik "minosegi" azt senki nem tudja de, hogy alapveto tehnikai dolgokrol lovesuk nincs azt nagyon sokszor bebizonyitottak mar.
Pl. egy pelda a sok kozul. AI val keszult naturalista rajzot ( mesh tool) visszautasitottak azzal az indokkal hogy "nem vektor" hanem "bitmap". De folytathatom peldaul azzal mikor macro fotot azert dobtak vissza mert " a kep szele "nem eleg eles"
, stb .....
-
Met
nagyúr
Erre senki?
Annyi történt hogy feltöltöttem egy munkát.
A4-es mappa stancrajz, 2 db 3d-s látványterv sablon amibe smart objectekkel lehetett a grafikát cserélgetni.
A munkákat ellenőrzik és kaptam rá egy ilyet:
After completing our review, we’ve determined that ‘3D Folder Visualization Mockup’ isn’t at the quality standard needed to continue forward with the review process on GraphicRiver. As the submission is too far off the standards we require, you’ll be unable to re-submit on this occasion.
Elutasították, a másik lehetőség hogy javítani kell valamit de ezt teljes egészében törölték.
Nem tudom hogy miért -
TazLeacher
nagyúr
Nagyon nehéz róla olyan képet csinálni, ami tényleg ő...az ilyen beállított képeken általában furán néz, mert nem érti, hogy mi a téma...van kb. 500 képem róla, és nagyon nehéz volt olyat találni, ami azt adja, hogy én látni szeretném...nem teljesen fotórealisztikus lesz, valami ilyesmi:
Tényleg próbáltam már külön ezzel a céllal fotózni, nem sikerült.
-
xors
senior tag
hehe jó kis program, lehet vele egyszerűsíteni a dolgokat
Más: Nem tudom volt e már PS breakdown Hoth
-
ViZion
félisten
OK, én is dolgoztam újságnál, csak PS kellett... mivel előkészítő voltam: hirdetések, kép retus/kisebb-nagyobb manipulációk (ó igen, minden címlap erősen retusált, de a belső képek is...). Utána a tördelő-szerkesztő rakta egybe Quark-al vagy ID-vel (folyamatosan átálltunk ID-re, de az elválasztás, helyesírás ellenőrzés Quarkban jobb volt állítólag, így volt, amit abban csinált).
-
tikshow
addikt
Azért, mert ha nem saját készítésű és nem ingyenes fontról beszélünk akkor jogi akadályai vannak. Ámde, ha a cégnek te egy alkalmazottja, alvállalkozója vagy és olyan feladatot kérnek tőled amihez ez kell, akkor kutya kötelességük odaadni neked.
(#880) PumpkinSeed: nem akar annyi időt rászánni a tanulásra. Én kicsit szkeptikus vagyok az ilyen egyetemi és OKJ és egyetemi kurzusok létjogosultságával kapcsolatban. Tudom, hogy vannak nagyon jók, de azok inkább külföldi designer iskolák, pl FZD School Of Design Szingapúrba, ide én is nagyon szívesen elmennék. MOME se lenne rossz itthon.
-
tikshow
addikt
Persze, hogy mondtam neki, azt is mondtam neki, hogy leülök mellé és megtanítom amire kíváncsi, de hajthatatlan. Konkrétan szerintem ő se tudja, hogy mit akar. Úgy gondolom online offline 2D. A Photoshoppal akar megismerkedni kezdésnek, aztán jöhet az Illustrator, InDesign és egyéb nyalánkságok.
Amit linkeltél azt teljsen jó, megmutatom neki.
-
caindwan
aktív tag
Én se szeretnélek b@ccogatni
, DE ha már egyszer, akkor
leegyszerűsítve te pont ezt a logót írtad le. "Csirimári betű a közepén keretben". Nem szeretnék ellenségeskedni, csak szeretném tisztázni a dolgokat. Mi a jó abban, ha egy egyszerű szöveg a logó? Lehet, hogy szar volt ami volt, de mi abban a rossz ha egy kicsit "más" mint az átlag?
-
gipsztigris
addikt
Sajnos nem tudok nekifutni, mert egyrészről sohasem láttam illustratort, másrészről pedig csak egy lelkes amatőr vagyok aki örül, hogy a photoshop képességeinek kb. tíz százalékát ismeri és mondjuk 5%-át tudja is használni.
Nem véletlenül fordultam profikhoz a kéréssel, és tényleg örülök, ha véleményezitek! De ahogy mondtam is, elértem a "tudományom" határára.
-
TheProb
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bestbuy játékok
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Windows 11
- Asztalos klub
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Formula-1
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Medence topik
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- Bomba ár! Lenovo ThinkBook 14s Yoga - i5-1135G7 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest