Hirdetés
- Mobil flották
 - Ennyiért vehetjük meg az első vízhűtéses gaming mobilt az EU-ban
 - Milyen okostelefont vegyek?
 - Yettel topik
 - „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
 - iPhone topik
 - Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
 - Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
 - 9000 mAh-s Redmi készül
 - Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon

Új hozzászólás Aktív témák
- 

válasz

Ferdzsoo

üzenetére
						Igen, úgy hiszem, igazad van, de legalábbis PONTOSAN így gondolom én is.
(#7797) Fecdzo: Talán érdemes lenne a legjobb hozzászólásokat, gondolatokat kigyűjteni egy topic összefoglalóba, de ez csak ötlet
 Én elkezdtem, de a 400. hozzászólásra megtöltöttem két lapnyi Excelt, így szerintem az elgondolásom jó volt, de soha nem értem volna így a topic végére - sőt megkockáztatom, épp emiatt nem is haladtam mostanság azok végigolvasásával. De holnaptól kissé több időm lesz, lezárult ma egy igen nagy, éves projektem, az így felszabaduló időm egy részét szeretném a fórumba, és általában a kereskedés tanulásába "fektetni".(#7801) VikMorroHun: Nem fogalmaztam jól.
HA jól értettem és értelmeztem, az egyik nagy különbség egy MM felületen, hogy ott ha 242.516 hordó olajat szeretnék eladni pl. 58 dolláron, akkor az az utolsó hordóig ennyiért fog leteljesülni, majd az árfolyam felugrik pl. 58,60-ra, mert addig felfelé teljesül le ennyi darab vétel (de a vételi megbízás teljesülése nem jelenti azt, hogy pontosan ennyi eladó hordó lett volna, ugyanezen az áron. Míg ez classic tőzsdei keretek között azt jelentené, hogy pl. 100k darab teljesül 58 dolláron, 80k darab 58,20-on, 120k pl. 58,40-en és a maradék pl. 58,60-on - függően attól, melyik árfolyamon mennyi vevői opció van beállítva.
De lehet, hogy rosszul értem.
Holnaptól lesz időm alaposabban utánanézni mindennek
 Főleg, hogy a kávé miatt továbbra is totál meg van kötve a kezem 
  - 

válasz

Ferdzsoo

üzenetére
						Köszönöm! Ki kellett nekem csomagolni, mi az az MM, de így már értem! Legalábbis azt hiszem, értem így, két, angol nyelvű YT videót ledarálva.
Megmondom őszintén, én azt hittem, minden bróker így működik - csak egyiknél alacsonyabb a spread, másiknál magasabb. És persze mások az alapfeltételek és a platform. De alapvetően azt hittem, a működés kvázi azonos, de így értem, azt hiszem megvilágosodtam
 És ez meg is magyarázza, miért volt nekem mindvégig homályos az elszámolás mikéntje és kezdtem sejteni, hogy hasonló típusú elszámolás lehet a háttérben (nem létezik, hogy valaki épp annyi darab pl. hordó olajat akar eladni, mint amennyit én venni szeretnék!), de nem értem soha a gondolat végére.Nem vagyok jó kereskedő, legalábbis egyelőre nem. Elkövettem egy kezdő összes alaphibáját és megannyit azok közül, amiket talán még egy kezdő sem tenne. A nagyobbik gond, hogy mostanság nagyon kevés időm volt foglalkozni a papírjaimmal és bizony elszálltak, elveszítettem a kontrollt a számok felett. Úgyhogy most várakozó állásponton vagyok. És ha egyszer sikerül nagyjából utólérnem magam, akkor új alapokra helyezve a kereskedést, stratégiákon alapulva, akár tényleg pl. ezen az Interactive Brokers-en újra nekiveselkedem "nulláról".
@Fecdzo: Először is hálás köszönetem a topicért
 Örömteli, hogy még mindig itt vagy és aktív vagy. Részint épp miattad, miattatok, az első pár száz hozzászóláson alapulva mertem beleugrani a dologba - és eleinte igen szép sikereket értem el, nem meglepő módon a demóban.
Másrészről "sajnos" épp az a bajom, hogy túl régi a topic és én az alapokról, az első hozzászólástól akartam azt feldolgozni, ami - továbbra is fenntartom - szerintem jó ötlet, de iszonyatosan lassan haladtam, és az akkor linkelt-megosztott tartalmak és gondolatok javarészt már nem elérhetőek. Viszont az alapgondolatok már akkor is nagyon ülhettek és ülnek most is, mert addig minden a legnagyobb rendben volt, míg azokhoz tartottam magam.
Leszámítva a stopokat - míg nem alkalmaztam SL-eket, döntő többségben pluszosan zártam, gyakorlatilag nem volt veszteséges zárásom, miután elkezdtem SL-eket használni, sorra jöttek a piros számok. Úgyhogy szépen elhagytam, jöttek ismét a sikerek, majd.... majd nem. Úgyhogy most nem őszinte a mosolyom és kicsit kilátástalannak is érzem a helyzetet, úgyhogy immáron sokadiknapjahete fohászkodom a kávék istenéhez, hogy ugyan nyomja már le egy jó húsz dollárral az árfolyamot...A másik "tipikus". A stratégiám ugye nagyjából annyi, mint hozzám hasonlóan sok aranyeszűnek. Fent eladni, lent venni. És persze ideig-óráig ez működött is, csak hát azok az idők már elmúltak. Pechemre sorra jöttek a kezdeti sikerek és úgy voltam vele, míg stratégiákat tanulok ki, esetleg alakítok ki, addig sem árt, ha pénzt csinálok. Hát, bilibe lógott a kezem. Ez így most eléggé fájdalmas, de minden másodpercét tanulópénzként könyvelem el.
Könyveim már vannak, jegyzeteket is készítettem, már csak idő kellene ahhoz, hogy végre érdemben is aktív részese lehessek mind a piacnak, mind esetleg a Topicnak. Most egyelőre csak várakozás és a szegénységi bizonyítvány kimagyarázása jut osztályrészül...
 A tippet köszönöm, mindenképp rá fogok nézni az Interactive Brokers-re. Illetve annak lite változatára, vagy valamelyik "leányára". A 10k USD-t egyelőre nem tudnám prezentálni, de a havi 10 USD már egyáltalán nem egetrengető összeg, viszont jó lenne, ha lehetne alszámlát is nyitni - szeretem/szeretném külön kezelni a DT és a swing ügyleteimet.
Nagyon hirtelen ennyi, szép kis bemutatkozás kerekedett belőle, röstellem is, de hátha másis okulhat a bizonyítványomból. Aztán reméljük, idővel már sikerekről is tudok posztolni és nem csak számszerű tényekről, hanem pl. működő, elsajátított stratégiákról is - mert olyanról itt egyelőre nincs szó...
További sikeres hetet kívánok

- 

válasz

Ferdzsoo

üzenetére
						Ha megteszed, hogy ezt kicsit kifejted bővebben, azt nagyon megköszönném!
Merthogy frankón ezt szoktam érezni, de betudtam eddig az üldözési mániámnak meg annak, hogy aprópénzzel nem lehet csodákat elérni (barátom jóval nagyobb tőkével garázdálkodik és Ő azért szépen keres is vele).
Van erre létező hozzászólás vagy "szakkifejezés"? És akkor utánajárok magam, nem akarok nagyon fárasztó lenni így, első nekifutásra
Mit javasolnátok helyette, mik a top oldalak pl. árucikkek esetében?
Magyar nyelv előny, de nem feltétel. Ha értelmes árfolyamon "váltanak", akkor az sem gond, ha nem forint alapon megy (Oandán kimondottan azért nyitottam, hogy EUR-ban kereskedhessek).Köszönöm a segítséget előre is

- 

Dzoli
tag
válasz

Ferdzsoo

üzenetére
						Lehet hogy ez az: https://1drv.ms/x/s!AjDJVEZGXYCvhrgg2LjHI4Qr7Qdubw?e=ZV6eb7
 - 

Fecdzo
senior tag
válasz

Ferdzsoo

üzenetére
						Régen sokkal nagyobb volt a reskpektje a békehadtestnek, de manapság sajna megy benne sok ferdítés, meg sokszor tele trollkodják.
Réges régen FXCM olyan pofátlan mértékben tolta az árjegyzést és legfőképp a stopp huntot, hogy csak na (más fórumokról tudom). Manapság egyszerűen megváltozott a szolgáltatási piac és már nagyon nem jellemző sehol, csak a kicsiknél...
FXCM továbbra is az egyik legjobb.
Megjegyezném, hogy ATC gyakorlatilag FXCM. Legalábbis ha nem váltottak likviditás szolgáltatót a pénzügyi probléma óta.
 - 

Fecdzo
senior tag
 - 

Fecdzo
senior tag
válasz

Ferdzsoo

üzenetére
						Szerintem akkor nem lesz bajod FXCM-nél, ha ezen paraméterek mentén tradelsz....és a pénzed is visszakapod ha ki akarod venni

Még idén februárban csődöt jelentett ATC. Mi lett velük végül? Mondjuk ők is FXCM likviditását, spreadjeit és rendszerét használták, mint sokan mások...
 - 

Fecdzo
senior tag
válasz

Ferdzsoo

üzenetére
						A "mindíg" reqoute-olnak az erős barokkos túlzás.

Requote-ot akkor kapsz jellemzően, ha olyan piaci körülmények között akarsz kötni, amikor illikvid a piac...vagy nagyon nagy pozit akarsz nyitni (dealing desket feltételezve).
Minden brókernél a mini számla az árjegyzési környezetben megy. Ez van. Önmagában a dealing desk-es kereskedésnek is megvannak az előnyei. Sokkal pontosabb teljesülésed lehet, mint egy kevésbé jó kapcsolattal rendelkező non dealing deskes brókernél. Persze az érdekellentét miatt ott van a zabszem azon a bizonyos helyen.
Nagy kötésszám és kis mozgások esetén számíthat mindez persze...
Manapság a nagy brókerek nem szívatják a teljesítéseken keresztül az ügyfelet, majd szivatja az saját magát. Már csak azért sem mert ez is a verseny részévé vált.
Véleményem szerint sokkal fontosabb már a szabályozói háttér ha már nagyobb pénzt küld ki az ember. - 

WiZARD
veterán
válasz

Ferdzsoo

üzenetére
						És ebbe mit/hogy tradelnél?
 (komolyan érdekel)
Csábító a nagy mozgás, de szerintem ebbe most belenyúlni szerencsejáték.
Az ukrán konfliktus kirobbanásakor/kibontakozásakor kellett volna pozit nyitni, és most szép lenne az.
De nem ilyen begyorsuló, napi 25% mozgásba, és 650 pontos kametemelésbe nyitni...Aztán van ahol pont most szűntetik meg. (FXCM)

Én Dukascopytól ezt kaptam:
"Due to the high volatility and low liquidity on USD/RUB currency pair there is a risk of significant price gaps, which may cause negative equity on client accounts. Because of that Dukascopy Bank is forced to implement a maximum leverage for USD/RUB exposures of 1:10 as of 17 December 2014 at 13:00 GMT.Clients trading USD/RUB are invited to estimate margin usage at the moment the maximum leverage on USD/RUB will be reduced and adjust their exposure accordingly if needed before leverage cut time.
Attention: Beware that independently of the current leverage reduction Dukascopy Bank may take additional measures including full stop of USD/RUB trading and closure of all opened positions without warning."
 - 

haly
őstag
válasz

Ferdzsoo

üzenetére
						500-at tervezek (csak 500-as demóim is vannak), viszont mélyen egyetértek veletek. Még korai! Nullázást azért így látatlanba elég merész kijelenteni, pláne, hogy tényleg nem tudjátok valójában hogyan trade-elek, viszont az óvatosságra való intés teljes mértékben jogos. Ezt újra és újra leírom, hogy még nem fogok éles számlát nyitni, csak masszívan kérdezősködni, olvasgatni. Így is kaptam egy rakás könyvet, linket, amint időm engedi nekiállok mindnek.

- 

Dzoli
tag
válasz

Ferdzsoo

üzenetére
						Ezek valóban csak a nyereséges számlák. Évi 2-3 számlanullázás is benne van a pakliban.
De eleve ilyen a kockázatkezelése. Oszt fel a pénzed 5-6 részre, és egy számlára 1 részt tegyél. Számlastop van, ez a rendszer így működik.
Ismerősöm leprogramozta magának, már kb 6 hónapja fut neki nyerőben. Nálam is ment másfél hónapig, de túl széles sávot határoztam meg EUR/CHF-ben, és csak 2 short tudott felépülni, annyira beszűkült a mozgása. Eluntam, és minimális nyerőben lezártam.
A korábban ajánlott brókerek drasztikusan megemelték a swapokat. Erre kitalálták a limit beszállók helyett a stop beszállókat, hogy kevesebb időt töltsenek pozícióban, és kevesebb legyen a swap költség. Most már IronFX-et nem is ajánlják EUR/CHF-re, de van még másik két pár, amin lehet ezt a módszert alkalmazni.
Kizárólag oldalazó piacon működő, martingale módszerrel leátlagoló szisztéma 6-8 kötéscsoportig.
Egyik számlát megsokszorozza (ezeket mutogatják), másikat meg teljesen elbukja. Amúgy nem rossz elgondolás, de nekem nem érne 140 ezret. - 

Dr.F.E.R.I.
addikt
válasz

Ferdzsoo

üzenetére
						Teljesen igazad van ebben. Merő véletlenségből pont tegnap jöttek ki hozzám egy karitatív alapítványtól és végre elvitték a kábé 500 gyerekkori-fiatalkori könyvemet, amit természetesen ingyen és bérmentve ajánlottam fel már korábban nekik. Csángókhoz viszik majd, ragaszkodtam hozzá, hogy ne helyi könyvtárak, hanem inkább határontúli magyarok kapják meg őket. Nem minden a pénz, ahogy írod (nagyon nem), de szerintem itt a Te esetedben nem egy szeretetszolgálatról beszélünk.
 - 

Dr.F.E.R.I.
addikt
válasz

Ferdzsoo

üzenetére
						Ha lenne is bárkinek 100%-os stratégiája, az 1000% hogy nem osztaná meg másokkal (bolond lenne). Én mondjuk azt sem értettem soha, mitől lenne jobb a devizázás, mint a részvények. Nincs forgalmi adat, hektikusabban mozognak az árfolyamok, szűkebb a mozgástartomány is (általában). Saját vélemény, én amikor még csak tanulgattam a tőzsdézést, szép veszteségeket gyártottam, de inkább a módszereimen finomítottam, plusz pénzt eszem ágában sem volt beleölni egy veszteséges üzletbe, akkor és ott nem oldott volna meg semmit.
 - 

törölt tag
 - 

aAron_
őstag
válasz

Ferdzsoo

üzenetére
						Kb. én is addig vettem őket egy kicsit is komolyan, amíg nem kezdték el ekkora baromságokkal reklámozni magukat. Innentől kezdve számomra teljesen hiteltelenek, amit eddig mondtak az is. Bebizonyították, hogy őket is csak az érdekli, hogy minél több pénz húzzanak le másokról. Oktatásuk sem lehet jó ezek után, még talán káros is, mivel az egész hazugságra épül.
(#6824) WiZARD: "fő célja az ügyfél/jutalék szerzés" Igen, erre én is erősen gyanakodtam eddig is. Ezért nem szeretem, ha egy szakmai oldal bármilyen termék népszerűsítésével foglalkozik, mindig fennáll a gyanú, hogy túl elfogult. Sima LMAX-os számlával szemben azért megvan az az előnyük, hogy nem kell $10k számlanyitáshoz, persze csak ha ez szempont.
Egyébként ha már itt tartunk, tényleg olyan nagy probléma a gyakorlatban a last look? HN. oldalán rengeteg helyen ír erről. Nyilván sok a rossz minőségű szolgáltatást nyújtó bróker, de a legkomolyabbaknál is van ilyen jellegű probléma? Mennyire fontos, hogy a végrehajtás helyszíne szabályozott legyen? Tudtommal csak az LMAX ilyen retail szinten.
 - 

Gibkey
tag
válasz

Ferdzsoo

üzenetére
						Elegge besurusodtem ceg ugyileg, igy nekem is csak a h4 -re volt mostansag idom , es teljesen ugyanezt erzem. Marc. 03 -an felvettem egy RUB elleni pozit, hisz a haboru altalaban senkinek se jo gazdasagilag, es turelmesen ulok benne. +100 es -100 pip ingadozassal.
A tobbi paron en se nagyon latok semmi megfoghatot, a rovid poziaim ki stoppolodtak, egyedul az arany esesen fogtam, de most abban se latom a "holnapot".
Nem egy jo idoszak a statementemen
 - 

_AnTi_
tag
válasz

Ferdzsoo

üzenetére
						Szia!
Hasonló eredményekre jutottam anno, mikor elemeztem a tradenaplómat. Nekem az jött ki, hogy hétfő déltől péntek délig van trade, mert előtte és utána gáz volt a helyzet. Így lett egy hosszú hétvégém, valamint a figyelt párok számát is leredukáltam, így már "csak" kb. 5-öt nézek.
Ja, és áttértem H4-re H1-ről. Most sokkal kevesebbet kötök, de nagyobb az R/R és sokkal jobb lett a végeredmény is!
Csakhát ehhez kellett 1 év, mire teljesen kiforrt.
Eleinte nagyon útáltam felírni mindent, de most, hogy már látom a hasznát más a helyzet. - 

aAron_
őstag
válasz

Ferdzsoo

üzenetére
						Oké, de arra hogyan vállalsz kockázatot ami nem a tiéd?
 Legalább a módosított SL és a belépési árfolyam közötti nyereséget kéne sajátnak tekinteni, azt a piac sem fogja már elvenni. Ha viszont nem erre rakjuk az újabb pozíciók kockázatát akkor nem működik az egész elmélet."az előzők már kitermelték az utolsó építés esetleges kockázatát.", "amikor az első 4 pozíciónak a stoppja már pluszban van", pontosan, így az már a tőkénk része, mi más lenne?

Abban gondolom egyet értünk, hogy ezt a 133%-ot 41 hónap alatt csinálta. Ez ugyan az mintha átlag minden hónapban csinálna 2,0845222%-ot, 1,020845222^41=2,33 => 133%; 1,020845222^12~=1,28 => 28%
A szórásáról sem szabad megfeledkezni, ami kb 38,44%, Zsiday Citadella alapjának ugyan ekkora időtávban mindössze 12,27% volt. Hozam/kockázat aránya még mindig jobb Birgernek, de kétlem, hogy 41 hónapos profitgörbe alapján ebből bármiféle következtetést le lehetne vonni a hatalmas volatilitás miatt.
 - 

aAron_
őstag
válasz

Ferdzsoo

üzenetére
						Duplázni gondolom pocizóépítéssel lehet "minimális kockázattal", ami szép, meg jó, de annak is megvan a hátránya. Itt Pintér Péter azt mondja, hogy a cél az, hogy olyan trade-et építsünk amiben már nincsen kockázat, kockázat mentes helyzetet használjunk ki. De azt mégis hogy? Olyan, hogy kockázat mentes helyzet nincsen, kockázat nélkül nem lehet újabb pozíciót nyitni, én ezt teljesen értelmetlennek tartom. Nem értem miért lenne más az, hogy a már nyereséges nyitott pozícióimra vállalok további kockázatot, mintsem az alaptőkémre. Az én logikám szerint, ha jól számolok, és ha minden új pozíció nyitásakor az SL ~1%-nyira van, itt a videóban a 6. nyitáskor már ~6%-on volt a kockázata. Ez már brutálisan sok, az "1%-os szabállyal" teljesen ellentétes. A 6. nyitás utáni pillanatban megszámolt össz töke (ebbe beleértem a nyitott pozíciókat is) ~6%-al csökkenne, ha az árfolyam vissza esne a SL-ok szintjéig.
A múltbéli eredményeinket szerintem nem szabadna ekkora mértékben kockára tenni, itt viszont szimplán arról van szó. Ez kb. ugyan az mintha minden egyes nyereséges trade után dupláznám a kockázatot, amíg nem bukok egyszer. Ha az első trade-en 3%-ot csináltam, akkor a következőn már 2% kockázatot vállalok. Ha azon bukok még szép, hogy több pénzem marad, mint amennyi az első előtt volt, mégis, azt mondani, hogy ezen nem volt kockázat szerintem nagyon veszélyes.
Ha valaki szerint rosszul látom vagy számoltam valamit örülnék ha közbeszólna.

(#6642) Feree13: jó, de kamatos kamattal kell számolni
évi 39% 41 hónap alatt már 208%
 - 

aAron_
őstag
válasz

Ferdzsoo

üzenetére
						Birger profitgörbéje hogy néz ki? én nem találtam róla értelmes adatokat, ugye a hozam nem minden. Az sem mindegy, hogy mennyire fenntartható. Warren Buffett átlag évi ~22%-ot csinál, és mégis, nem hiába ő az egyik leggazdagabb ember. Szerintem ezt a szintet egy trader nem nagyon tudja elérni. 15-20%-os profit már kiemelkedően jó. szvsz
 - 

attiati
veterán
válasz

Ferdzsoo

üzenetére
						Egyik vagyonkezelő, a másik meg (tőkeáttétes) kereskedő. Szerintem nem lehet összehasonlítani a kettőt.
Olyan, mintha azt mondanád, hogy egy buszsofőr sehol nincs vezetési tudásban egy MotoGP-shez képest, pedig csak más a cél és az eszköz.Épp a hétvégén kezdtem el nézegetni a Concorde alapokat. Náluk is inkább egy alapok alapját választanék, úgy kisebb a vagyonkezelő személyének a kockázata. A PB alapjaik elég kiegyensúlyozottnak tűnnek. Nem is választanék olyan alapot, aminek csak 1-2 éves track recordja van. Jó látni, hogy 2008. augusztus és 2009. március között hogyan reagált a vagyonkezelő.
 - 

tlac
nagyúr
válasz

Ferdzsoo

üzenetére
						hupsz

kérdés, hogy mekkora intenzitással csinálod, már jó pár éve felismertem, hogy a tőzsdézésben van lehetőség, aztán még is csak az utóbbi félévben vettem komolyan és ennek ellenére szerintem 2 óránál többet nem demóztam
én is azt látom, mint Dzoli, az emberek nagyon különbözőfélképpen állnak a tőzsdéhezmost éppen neurális hálózatokkal foglalkozok, bár kezdem úgy érezni magam, mintha aranyat akarnék csinálni, egyre komolyabb eszközöket sorakoztatok fel, különböző irányokban mélyülök el, és eddig csak a tudásom lett több
 - 

Gh0sT
addikt
válasz

Ferdzsoo

üzenetére
						Én engedékenyebb lennék hozam tekintetében.
Ha valaki képes havonta átlagosan 1% hozamot mondhatni konzisztensen termelni nagyobb kilengések nélkül, akkor megérett a kereskedésre. A lényeg szerintem annyi lenne, hogy kezdetben tudja hozni a kockázatmentes hozamok szintjét mondjuk 5% DD mellett. Bár kezdőként talán már az is nagy eredmény, ha a számlát szinten tudja valaki tartani.A duplázás irreális elvárás két évnél rövidebb időtávon. Ha valaki ezt megcsinálja, esküszöm befektetek nála.

- 

Fecdzo
senior tag
válasz

Ferdzsoo

üzenetére
						Nos ez a te álláspontod
 no offence...Szvsz ha megduplázod a demodat az egyáltalán nem realisztikus. Eleve ellentmondásos kicsit. Vállalható kockázat mellett nem fogsz tudni duplázni.
Valóban demoval célszerű kezdeni, de csak addig amíg a módszered amivel kereskedsz be nem gyakoroltad. Aztán összehasonlítatlanul több tapasztalatot szerez az ember ha kicsivel kezd el kereskedni de már valós körülmények között, valós pénzzel.
Ez a szép a tőzsdében, ahány ház annyi szokás...

- 

aAron_
őstag
 - 

Gh0sT
addikt
válasz

Ferdzsoo

üzenetére
						A felvetés jó, a választ nem tudom megmondani.

Az bizonyos, hogy sokkal szigorúbban vizsgálom a rendszert gyenge teljesítmény mellett. Lehet, hogy észre sem vettem volna, ha nem ülök a gép előtt akkor, amikor köt.
Az is biztos, hogy a mostani körülmények nem kedveznek a stratégiának. Tudom, hogy most éppen mi miatt teljesít gyengén, de egész egyszerűen nem lehet az ilyen időszakokat kiszűrni. Vannak, kész, el kell fogadni.Más dolog látni egy backtesztet, ahol szépen megy felfelé a profitgörbe és az ilyen időszakok rejtve maradnak, és más dolog élesben látni, hogy becsúszott zsinórban a tizedik bukó. Tudom, hogy jó a rendszer, nagyon erős, ugyanakkor azt is látom, hogy még mindig van rajta mit csiszolni.
Visszatérve az eredeti problémára: ha van jel, de a rendszer pont ellentétes irányba köt, mint kellene, akkor ott valami gond van.

Mint látható, a piros gyertya zárójában kötött egy longot, holott short szignál volt. Ez aggasztó és rossz, függetlenül az előzményektől. Ráadásul FOMC alatt jött elő a hiba, ahol brutális mozgások lehetnek. Annyi szerencsénk volt, mert a következő gyertya nyitójában zárt a robot.
 - 

AMDFan
addikt
válasz

Ferdzsoo

üzenetére
						Ghost azt írta, hogy kódolásból eredő hibák vannak a rendszerben, így szerintem arra gondolt, hogy olyan pozíciót nyitott a robot aminek a stratégia szerint elméletben nem szabadott volna megnyílnia. Mivel egy backtest esetén nem bogarászol át több ezer kötést hogy mindegyik a stratégia szerint nyílt-e, de egy forward teszten, pláne élesben nyilván minden kötést figyelemmel kísérsz, ezért kiszúrsz olyan dolgokat is amiket backteszten nem. Magyarul nem azért állította le a robotot mert vesztővel indult, hanem azért, mert a stratégiával ellentétesen kötött. Ez nem pszichológiai kérdés, hanem informatikai/stratégiai/logikai.
szerk: ez ráadásul lehet hogy nem is kódolási hiba, hanem a két különböző bróker okozta eltérés, attól függetlenül, hogy mindkettő MT4-et használ, lehetnek eltérések.
 - 

Fecdzo
senior tag
 - 

Gh0sT
addikt
válasz

Ferdzsoo

üzenetére
						Itthonról tradelünk. Rugalmasak, jó a support, soha semmi gond nem volt pénz kivételével, vagy letét elhelyezéssel. A számlanyitás bonyolult egy kicsit, mivel ATC FXCM introducing brókere, szóval van némi plusz dokumentum amit ki kell tölteni.
Valahogy úgy néz ki az egész, hogy a számlád FXCM-nél lesz ATC-n keresztül, akik adják a kereskedési platformot és a datafeedet.A supportól: pont múlt héten volt egy kis fennakadásom, ugyanis úgy nyitottam a mostani számlát, hogy két meglévőről vezettem át pénzt egy újra. Az FXCM-es back office részen már láttam a teljes összeget, de MT4-en csak az egyik részét. Irtam ATC-nek és 3, azaz három perc alatt megoldották a problémát. Hozzáteszem az ő munkaidejükhöz igazodva mindezt.
FXCM-től hívtak többször telefonon, elsősorban pénz letét és kivét miatt. Mikor, mennyit, várják szeretettel, utalják mindjárt, ha szükségem van valamire akkor keressem őket.
Van olcsóbb bróker a piacon ez biztos, de számunkra egy FXCM-es háttér és egy jó support többet ér ennél.
 - 

Fecdzo
senior tag
válasz

Ferdzsoo

üzenetére
						Mellesleg volt mar ilyen, hogy nem allitottunk le egy robotot 1 ev veszto/break even ellenere sem. A megoldas egyszeru h ezt kibird....ne kockaztass tul sokat mert akkor nem fogod kibirni. A historikus eredmenyekbol tudsz csak kiindulni. Ha arra megradob az ember es ugy allitja be a pozimeretet akkor, nem nagyon fog ugralni es kibirja.
Valoban az frisebb idoszakok tobb sulyt erdemelnek, de talan azert nem ennyivel tobbet. A mozgasok valamikor ervenyesek voltak es minel hoszabb egy teszt, annal tobb fele mozgast es esemenyt kibirt profitabilisan. Ugyanakkor ezek segitenek a gyengesegek felismereseben, a logika modositasaban es az eredmeny fejleszteseben, ahogy ez most is folyik.A vegeredmeny egy olyan manualisan kereskedheto rendszer amit, tesztekkel is ala tudunk tamasztani. Es egyszeruen kovetheto. Azt hiszem ilyen keves letezik, itthon pedig egy ilyet sem ismerek...
 - 

Gh0sT
addikt
válasz

Ferdzsoo

üzenetére
						A DD kezelésére összeraktunk egy egészen korrekt szabályrendszert. Nem tudjuk, hogy mit hoz a jövő, de azok számára, akik kereskedni szeretnék majd a rendszert, egyértelmű iránymutatást adunk, hogy mikor kell abbahagyni a kereskedést. El fog jönni ez a pillanat, remélhetőleg minél később, de segítünk felismerni.
 - 

WiZARD
veterán
válasz

Ferdzsoo

üzenetére
						thx, és csak azt tudom mondani, hogy hajrá, ne add fel.
kb 3 éve robotozok, az első pár hónapban nagyon jól ment, tripláztam, majd elbuktam pár nap alatt minden nyereséget, és még többet... utána jött 2 év küzdelem a nulláért, ha volt kis profit, azt gyorsan elbuktam mindig.
De nem adtam fel, és talán ez a legfontosabb. - 

Fecdzo
senior tag
válasz

Ferdzsoo

üzenetére
						Az h egy brokernel milyen gyertyakat es arakat lat vagy kap az ember attol fugg h a brokerceg hany es milyen minosegu likviditas szolgaltatoval tudott leszerzodni.
A tobbsegnek jo ha ketto szolgaltatoja van. Ezeknek a szolgaltatoknak az aggregalt arait tudjak kirjazolni ami onmagaban nem stoppszedes.Ugyanakkor teny h pont ezert bizony egyes szintek nem ugyanoda esnek.
Azert ilyesmit eleg konnyen talalsz mt4re is...
 - 

Gh0sT
addikt
válasz

Ferdzsoo

üzenetére
						H1-en szerintem már nem működne.
Gyorsan néztem egy statisztikát és az átlag nyerő 60 pip körül van, míg az átlag vesztő 27 pip. Ezt H1-en nem nagyon lehetne kivitelezni, esetleg a teljes koncepció átdolgozásával. M15 is necces már szerintem, de talán még fogható lenne.
 - 

Fecdzo
senior tag
válasz

Ferdzsoo

üzenetére
						Így van! Önmagában még egy jó backtesztet produkálni sem egyszerű. Pláne nem egy olyat, amelynek paraméterei kellően stabilak, nem martingales, meg grides, nem skalpol,nem repaintel, hanem a "tankönyvi" elemeket tartalmazza és manuálisan követhető...
Úgy gondolom, hogy egy manuális rendszer, amit alá lehet támasztani már tesztekkel is, pszichológiailag jóval könnyebbé teszi a kereskedést. Mert, lássuk be, elmegy az ember egy oktatásra/tanfolyamra, kezébe nyomnak neki egy vagy több stratégiát/módszert/elemzési technikát, amelyek logikusak és jól felépítettek, de mégsincs egy darab teszt sem! Okés, nem mindent lehet leprogramozni, mert túl sok intuitív elemet tartalmaz egy módszer, de akkoris, szvsz nagy hiba ha nem vizsgáljuk meg, hogy összességében mit tudott volna produkálni. Ezt pedig ilyen esetben csak lassú és nagyon fáradságos vizuális backteszttel lehet megcsinálni, amit szerintem az emberek 99%-a nem csinál meg...ezen eredmények nélkül, hogyan is tudnánk megmondani, hogy mi a maximum DD, milyen a valós RR, milyen a floating DD, amennyiben van, milyen a szóródása a hozamoknak és ez által a kockázatomat pontosan hogyan is lehet belőni?
 - 

tlac
nagyúr
válasz

Ferdzsoo

üzenetére
						linket adnátok arra a PP stratégiára?
Az jelentette az áttörést hogy elkezdtem betartani a saját szabályaimat
 , és naplózni a kötéseimet.laikusként kérdezem, ha eleve csak robotokkal kereskedtél volna, akkor meg lehetett volna spórolni azt a 4,5 évet?
ismét elkezdtem érdeklődni a forex után, teljesen kezdő vagyok, de továbbra is úgy érzem, hogy aki tud programozni, az jobban jár, ha nem kézzel kereskedik, meg tudnátok cáfolni vagy erősíteni? - 

batorpeti
tag
válasz

Ferdzsoo

üzenetére
						Én is elkezdtem nemrég naplózni a kötéseimet, eddig nem tettem, kíváncsi leszek a statisztikákra mondjuk 100 trade után. A szabályrendszer betartásával van még némi gondom, mert a PP féle stratégiát nem ismerem 100%-ig, a hiányzó elemek helyére pedig még nem sikerült saját elemeket illesztenem, de azon vagyok hogy kialakítsam a saját stratégiámat a forexegyetemes stratégia alapján.
 - 

batorpeti
tag
válasz

Ferdzsoo

üzenetére
						Üdv
Ha jól értelmeztem akkor te is a Pintér Péter féle stratégiát alkalmazod? Egy az egybe ezt a stratégiát használod, vagy csak az alapgondolat ugyanaz? Illetve ha szabad ilyet kérdeznem akkor nálad mi jelentette az áttörést? Azért kérdezem mert én nem egész 2 éve foglalkozom a tőzsdével, ezen belül pedig lassan 1 éve Péter stratégiájával, ezt a gondolkodás módot érzem számomra a legideálisabbnak egyelőre, de az a bizonyos áttörés még nem jött el. A linkelt fórumot én is végig olvastam, sok hasznos információt találtam benne, de úgy érzem hogy nagyon sok mindent kellene tanulnom ahhoz hogy hosszú távon nyereséges legyek, és érdekelne hogy nálad mi volt ez az áttörés? - 

zsbajnok
csendes tag
válasz

Ferdzsoo

üzenetére
						Csak a keletkező árfolyam nyereséget osztják szét, nem a befizetett tőkéből finanszírozzák a felsőbb szinteket. Ezért nem tud bedőlni. Akkor is működik, ha egyáltalán nincs új regisztráló. Amikor nincs nyereség nincs kifizetés, mindenki marad a tőkéjénél. Szerintem jól kitalálták.
 - 

Gausz
aktív tag
válasz

Ferdzsoo

üzenetére
						Igazából már elég sok helyen körülnéztem, mire ezt megtaláltam. Németországban élek, ezért az adózás szempontjából egy hazai bróker jár szerintem a legkisebb macerával. Továbbá csak EUR és USD alapú részvények érdekelnek, és ha ki akarok venni vagy be szeretnék fizetni, akkor nincs árfolyamveszteségem.
A [link] oldalon elég sok céget értékelnek, az általam választott jó pontokat kapott, a kondíciói is megfelelnek.
Hidd el, találkoztam olyan cégek demóival is, ahol órák teltek el, mire a rendelésem teljesült.
Ennél a társaságnál csak ez volt a gubanc, hogy más volt a leírásban és más a videójában. Egyébként amikor a limit mezőt tölti ki a videón, akkor take profitról beszél.
Ezt egyébként itt találod meg a második videón.
[link]Szóval mindezek után szeretnék ennél a társaságnál fiókot nyitni, de természetesen köszönöm a jótanácsodat.
 - 

kariad
senior tag
válasz

Ferdzsoo

üzenetére
						Amúgy slussz poén felhívott a brokercég ma, hogy megmondja mire juott!
Az apeh-ot is merkérdezte, de többféle értelmezés van az átszámításra
Ja szóljak ha én is megtudok valamit és ők is szólnak
Amúgy meg az csak az időzna kérdés a biztos 3 pont közül! A magyar időt kell venni!! (sajnos)
 - 

kariad
senior tag
válasz

Ferdzsoo

üzenetére
						köszi!

A kerekítésről még annyi, hogy
PL. egész évben a 2 tranzakció volt:
2012.05.12 kijön +10,56$ x 220,89= 2332,5984 vagy 2332,59 vagy 2332,60
2012.05.13 kijön + 5,76$ x 219,43= 1263,9168 vagy 1263,91 vagy 1263,92
Ha kijön a napi eredmény azt hagyjam úgy vagy kerekítsem mindig vagy csak vágjam le a 2 tizedesjegyet és csak amikor kijön az éves eredmény, akkor kerekítsek! Erre gondoltam, hogy sok tranzakciónál nagy eltérés is lehet!
Te hogyan alkalmazod? - 

kariad
senior tag
válasz

Ferdzsoo

üzenetére
						1. Angila időzonaban van MT4 én meg magyar, akkor ezt is figyeljem amikor összesítek?
2.2 tizedes jegy utáni kerekíteni kell vagy nem?
3. Szóval ha jól értelmezem mindegy, hogy mikor kötöttem az üzleteket (pl 2012.05.10 és 05.11) és akkor mi volt az MNB közép, csak az számít amikor lezártam az üzleteket (Pl mindketőtt 2012.05.25) és az akkor keletkezett NY/V (pl+10usd) aznapi MNB közép árát kell forintosítani???!!! - 

aAron_
őstag
válasz

Ferdzsoo

üzenetére
						igen, persze, én ezt nagyon jól tudom, csak azért írtam mert rengeteg helyen lehet hallani mennyien mentek mégis tönkre.
cent számlának talán annyi értelme van, hogy ott azért mégis már rendes pénzről van szó, komolyabban veszi az ember. pókert sem lehet rendesen játék pénzel játszani, még ha próbálsz is
 - 

kariad
senior tag
válasz

Ferdzsoo

üzenetére
						És még az MT4 bróker Anglia időzónában van gondolom, ezt nem kell belekalkulálni?!
De már semmi sem csodálkoznék....
Aztán 2 tizedes jegy utáni kerekíteni kell vagy nem? (mert a végén ebből is nagy eltérés lehet)Amúgy napi összesítés is nagyon macerás!

Akkor, ha jól értem effektive mindegy, hogy mikor kötötted az üzletet és akkor mi volt az MNB közép, csak az számít amikor lezártad az üzletet és az akkor keletkezett NY/V aznapi MNB közép árát kell forintosítani. - 

Dany007
veterán
válasz

Ferdzsoo

üzenetére
						Ezen az 50-50%-on most én is elgondolkodtam...
 De azért nem hasra ütés szerűen állok pozícióba. Az csak javít valamit az arányokon. A t/p meg a s/l szint mindig az aktuális charttól függ. Mert ugye 1-1 korrekció rövidtávon is van, de az még nem jelenti a trend megváltozását. Ehhez mérten szoktam a s/l-t beállítani.És képes vagy hosszútávon is előrejelezni? Ahhoz már nem kevés kell... Úgyértem hosszútávon a technikai elemzés már nem elég. Ott a már a hírek is erősen beleszólnak, nem? Mondjuk a hírelemzés részről semmit nem tudok, úgyhogy nem tudom hogyan megy. De ezért se mennék bele daytrade-nél hosszabb időbe.

Új hozzászólás Aktív témák
- Elektromos autók - motorok
 - Mobil flották
 - AMD Catalyst™ driverek topikja
 - Sopron és környéke adok-veszek-beszélgetek
 - Dacia topic
 - Ennyiért vehetjük meg az első vízhűtéses gaming mobilt az EU-ban
 - GoodSpeed: 24 éves a Windows XP! Nézzen ki úgy a Windows 11 mint az XP?
 - Pötyi: 4. RETRO KONZOL ÉS SZÁMÍTÓGÉP BÖRZE - '25. november 16.
 - Assetto Corsa Rally
 - Milyen okostelefont vegyek?
 - További aktív témák...

- Gainward Phoenix 3080 10G golden sample
 - Gamer PC RTX 3060TI I7-9700k 16GB RAM 1 TB SSD
 - ASUS ROG RTX 3060 OC 12GB GDDR6
 - Eladó vadonatúj Huawei FreeBuds Pro 4 fülhallgatók! (Bontatlan 24 hónap garancia)
 - HIHETETLEN! DE ÚJ DOBOZOS LAPTOPOK AKÁR FÉLPÉNZÉRT FÉLÁRON !!! ///////// FÉLPÉNZES LAPTOP //////////

- magyar billentyűzet - 136 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - i9-14900HX, RTX 4080 - 4 ÉV GARANCIA!
 - HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3631,94% Akkumulátor
 - Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
 - ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
 - Bomba ár! Lenovo ThinkPad T440s - i5-4GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!

Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

Én elkezdtem, de a 400. hozzászólásra megtöltöttem két lapnyi Excelt, így szerintem az elgondolásom jó volt, de soha nem értem volna így a topic végére - sőt megkockáztatom, épp emiatt nem is haladtam mostanság azok végigolvasásával. De holnaptól kissé több időm lesz, lezárult ma egy igen nagy, éves projektem, az így felszabaduló időm egy részét szeretném a fórumba, és általában a kereskedés tanulásába "fektetni".

Legalább a módosított SL és a belépési árfolyam közötti nyereséget kéne sajátnak tekinteni, azt a piac sem fogja már elvenni. Ha viszont nem erre rakjuk az újabb pozíciók kockázatát akkor nem működik az egész elmélet.

, és naplózni a kötéseimet.