Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Google Pixel topik
- Yettel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dzoli
tag
"Ha valaki szerint rosszul látom vagy számoltam valamit örülnék ha közbeszólna."
Feree13 jól írja.
A még lebegő nyereség nem a tied, a visszaengedését nem tekintheted veszteségnek! Ha így gondolsz rá, és megpróbálsz mindig a csúcson kilépni, akkor sosem leszel képes korrekciókat kiülni, és hosszabb trendekben benne maradni.
A kockázatot mindig a lezárt kötésekre, és a kereskedési tőkére kell számolni. Azért nem leszel a 2. vagy 3. kötés után már kockázatban, mert azokat a pozíciókat már a lebegő nyereség terhére nyitod. Pl úgy helyezed a stoppot, hogy az a 2 pozíció átlagárán legyen. Hajlandó vagy valameddig visszaengedni az elsőt úgy, hogy a maradék nyereség még fedezze a 2. pozíció veszteségét. Meg kell tanulni nem egy-egy tranzakcióban, hanem kötéscsoportokban gondolkozni a pozíció sorok építésénél.
Amikor benyitod a második pozíciót, ideiglenesen feláldozod a lebegő nyereséget. De cserébe már 2 pozícióval vagy a piacon. Ha tovább folytatódik a mozgás, az építés nagyobb hasznot hozhat. De nem egyszerű mutatvány, sem technikailag, sem pszichológiailag. -
Ferdzsoo
addikt
"és ha minden új pozíció nyitásakor az SL ~1%-nyira van, itt a videóban a 6. nyitáskor már ~6%-on volt a kockázata"- az alaptőkéjére nézve soha nincs 6%-os kockázata, mindíg az 1% fog maradni. És amikor a 6. trédet nyitja hogy lenne már 6% kockázatban, amikor az első 4 pozíciónak a stoppja már pluszban van?

5 pozi van nyitva, de amikor a hatodikat nyitja akkor a stoppokat úgy helyezi hogy legalább 4 abból a 6-ból már pozitívban fog zárni bármi történik. Tehát ez esetben is max 2% a kockázata a te felofgásod szerint, de az is csak a lebegő profitra, ami nem a tied! Az alaptőkére nézve pedig már régesrég nem beszélünk kockázatról, mert az már a 3. pozíciónál sem volt.
-
Ferdzsoo
addikt
Én ezt teljesen máshogy értelmezem.
A kockázatot én az alaptőkémre nézem mindíg. Ami már le van zárva. Ugyanis ami még nincsen lezárva poíció az nem a tiéd, és soha nem is lesz. Csak akkor a tiéd ha már le van zárva. A lebegő profit egy fikció számomra egészen addig amíg le nem zárod. Ekkor viszont már alaptőke lesz.
Ha így értelmezed akkor tényleg pl a 3. ráépítés már kockázatmentes, mert a stoppjaidat oda húzod hogy a pozíció már csak és kizárólag pluszban tud záródni. Illetve a ráépítéseket 1 trédként kezeled.
Ha az alaptőkés elméletet veszed alapul, akkor a 2. de legkésőbb a 3. trédtől tényleg kockázatmentesen nyitsz újabb tradeket, mert az előzők már kitermelték az utolsó építés esetleges kockázatát.írtál egy ilyet is: "A múltbéli eredményeinket szerintem nem szabadna ekkora mértékben kockára tenni, itt viszont szimplán arról van szó" ez tökéletesen így van, de a lebegő profit az midnen csak nem eredmény.

A lebegő profit abban a pillanatban lesz eredmény amikor lezárod a pozíciót.
Addig csak fikció, addig nem nőtt az alaptőkéd, addig nincs egy fikarcnyi filléred sem.
És ha így építesz rá, az alaptőkédet nem teszed ki kockázatnak.
SZóval ezmiatt nemugyanaz a kettő SZERINTEM.
szerk: szerintem a százalékokat az alaptőkére nézik mindíg. nem kamatos kamatra...

Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone 14 Kék független 256GB
- Samsung Galaxy S24 8/256 GB Onyx Black 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Új, bontatlan, iPhone 17 gyárilag kártya-független, apple világgaranciával
- Komplett PC - GTX 1080 , i7-7700, 32 GB RAM, 750 GB SSD, 1 TB HDD
- Új DLSS4 Gamer PC i5-10400F/16Gb DDR4/RTX 5060 Ti 8Gb/500Gb - 2Tb SSD 2-4Év Gar
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3883, 100% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3303
- ÁRCSÖKKENTÉS Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Keresek Zebra TC20 TC21 vagy valamilyen hasonló kaliberű 1D és 2D vonalkódok olvasására alkalmas pda
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest