Hirdetés
- Légből kapott hírünk van képekkel
 - iPhone topik
 - Vivo X200 Pro - a kétszázát!
 - Yettel topik
 - Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
 - Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
 - Ennyiért vehetjük meg az első vízhűtéses gaming mobilt az EU-ban
 - Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
 - Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
 - Google Pixel topik

Új hozzászólás Aktív témák
- 

Fecdzo
senior tag
válasz

Peterhappy

üzenetére
						Soha ne hidd azt hogy érted a piacot! Max úgy tűnik mintha értened! ;) de az már egy másik kérdés h vajon azon erők miatt mozgott e arra ami miatt te megjatszottad az adott szitukat. Ez az ami egyértelműen soha nem fog kiderülni.
Részben ezt célozza az arbitrázs alapú árazási modell (APT). Megpróbálják azonosítani dokumentált faktorokkal h mi mozgatja a piacokat. Ha rá is bukkansz vmire az egyenlet végen mindig ott a zaj, na és az okozza a gondot ;)
 - 

Fecdzo
senior tag
válasz

Peterhappy

üzenetére
						Nem ugrik sehová az árfolyam a nagy teljesítésed előtt! Ha MM el kötsz akkor az csupán annyit jelent h jellemzően ő áll majd a másik oldalon. Ha és amennyiben ez nem túl nagy pozi neki is. Amúgy futuresre annyira nem jellemző inkább forex és CFD illetve bináris opciók piacán megy a jegyzés.
Érdemes lenne látnod egy ajánlati könyvet (ami MM brókereknél persze nincs) és akkor látható h a piaci arás megbízásod mennyire lendítene ki az árat.
Különben meg ekkora tételt limit eladásra is be tudsz adni. Akkor beállhatsz az offerre és ha valaki hajlandó ott venni tőled akkor részletekben teljesül a megbízásod anélkül h belengetned az árfolyamot.
 - 

VikMorroHun
őstag
válasz

Peterhappy

üzenetére
						"nem létezik, hogy valaki épp annyi darab pl. hordó olajat akar eladni, mint amennyit én venni szeretnék!"
Eddig azt gondoltam, a hagyományos értelemben vett tőzsde így működik. Nem csak olajjal, hanem bármilyen eszközzel/részvénnyel. Tévedtem volna? - 

Fecdzo
senior tag
válasz

Peterhappy

üzenetére
						Köszi szepen, jó ezt olvasni
 Amúgy így 10 év távlatából lehet kéne írnom egy updatelt első hszt. Sokminden van amin azóta átmentem és megtapasztaltam ami a kezdők javára válhat. És a piac is sokat változott nem csak én. Bár ami óta intézményi oldalon vagyok (buy side) nem mozgok annyira otthonosan a "jó broker cegek" témában. Fontos h azért ne széllel szembe pisiljen az ember. A piac önmagában is nehéz tud lenne, nem érdemes megnehezíteni, ezért folyamatosan tanulni és tapasztalni kell (Élesben!!!).
 - 

Ferdzsoo
addikt
válasz

Peterhappy

üzenetére
						Többé kevésbé kb mind így kezdtük. A különbséget az teszi majd hogy ki hagyja ott abba, és ki az aki felveszi a kesztyűt.
 - 

Fecdzo
senior tag
válasz

Peterhappy

üzenetére
						Ferdzsoo kolléga nagyon jól mondja! Én is kezdetben Oadánál voltam (annak már több mint 10 éve
 ), de aztán szépen eltanácsoltak...meg a szemem láttára tgítottak spreadet úgy, hogy kistoppoljon, majd a tüske abban a pillanatban eltűnt....magyarázat? "sajnos illikvid volt a piac"...Miért pont árucikkekkel akarsz kereskedni? Van valami stratégiád? FXCM továbbra is a legnagyobbak közül való, náluk ECN számla is van, amiról jó emlékeim vannak (vagyis jobbak mint az MM számla esetén
 ). Viszont Interactive Brokers kihagyhatatlan akármivel is tradelsz. Lényeg, hogy legyen FCA engedélye a brókernak és ECN számlán kereskedhess. - 

Ferdzsoo
addikt
válasz

Peterhappy

üzenetére
						Az a baj hogy nagyon könnyű összekeverni azt az !érzést! hogy a piac ellened van, illetve azt a !tényt! hogy tényleg a brókered vadássza a stoppjaidat.
A lényeg hogy olyan brókernél érdemes lenni aki nem Market Maker. Jellemzően magasabb díjakkal rendelkeznek, jóval nagyobb minimum kezdőtőkével lehet náluk számlát nyitni, de itt legalább nem fognak trükközni, se a kifizetéseiddel, se a tradejeiddel. Mindenesetre én MM-el nem foglalkoznék. Ha jó kereskedő vagy nem azon fog múlni hogy mennyi a brókerköltséged, viszont a tényleges stopphunton és egy gyenge ügyfélszolgálaton/meg egy cipruson bejegyzett brókercégen nagyon sok múlik. - 

Ferdzsoo
addikt
válasz

Peterhappy

üzenetére
						Legfőbb baj ezekkel hogy mindegyik MM. Ők ellened játszanak végig.
Nyilván sok az árbevételük ha megkopasztják az ügyfeleket.
  - 

Fecdzo
senior tag
válasz

Peterhappy

üzenetére
						Őszintén szólva az ilyen no name plus500hoz hasonló MM cégeket sosem tartottam sokra. Nem bajlódtam ilyenekkel inkább a nagyobb nevek foglalkoztattak vagy azok akik jo hírűek voltak.
Mit akarnál náluk tradelni? 
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Asus H370-A i5 9600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman T7 Zalman 500W
 - Bomba ár! Lenovo ThinkPad T495 - Ryzen 5 PRO I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
 - Dell Precision 7560 - Intel Core i9-11950H RTX A5000 64GB 1TB SSD FHD (ELKELTEK)
 - HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3531, 93% Akkumulátor
 - GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Starlight- 1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen,MS3435

Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

), de aztán szépen eltanácsoltak...meg a szemem láttára tgítottak spreadet úgy, hogy kistoppoljon, majd a tüske abban a pillanatban eltűnt....magyarázat? "sajnos illikvid volt a piac"...
 ). Viszont Interactive Brokers kihagyhatatlan akármivel is tradelsz. Lényeg, hogy legyen FCA engedélye a brókernak és ECN számlán kereskedhess.