Hirdetés
- Olyan lesz a Google Térkép, mint a segítőkész haver az anyósülésen
- Magisk
- Android szakmai topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Megvan, melyik Redmi turbóz 9000 mAh-ra
- Két iPhone Air akkumulátorát kínálja egy papírvékony Huawei
- Kezünkben a OnePlus 15 és az Oppo Find X9-ek
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dzoli
tag
"Pont ezt szeretném megtanulni, ha egyáltalán meg lehet, hogy nagy pontossággal meg tudjam határozni, merre mozdul a piac."
Ezzel sokan vannak így.

Egyébként az is téves elképzelés, hogy önmagában a magas találati arány, garancia lenne a sikerre.
Semmit nem jelent a magas találati arány, ha nincs mellette az az információ, hogy mennyit nyersz ha igazad van, és mennyit vesztesz, ha nincs.Más kérdés, hogy mentálisan könnyebb üzemeltetni egy olyan rendszert, ahol kisebb a vesztő sorozat. Pénzügyileg viszont lehet kifizetődőbb egy alacsony találati arányú rendszer, ahol kicsiket vesztesz ugyan többször, de ha nyersz, akkor ezeknek a sokszorosát vagy képes eltenni profitban.
Az a baj, a "helytelen" gondolkodásmóddal, és kereskedéssel, hogy berögzül, és később még nehezebb leszokni róla.
Ilyen rövidebb mozgásokat elég nagy valószínűséggel el lehet kapni, de nem 2 pipre, hanem minimum 15-20-ra célszerű tervezni, különben nem éri meg az egész.

-
Santosh
tag
A rendszered ellensége az idő. Sok-sok hasonló elven működő robotot építettem, és mind bukó volt hosszú távon. Teljesen normális (sőt szinte kötelező), hogy pluszban zártál néhány hét alatt. Ha nem akarsz/tudsz robotozni, akkor fogjál egy stratégia tesztert, és nézd vissza manuálisan néhány évre a stratégiádat. Van ilyen az MT4-ben is, de profibb megoldás pl. a Forex Tester. Ez 200 dollár körül van, megéri az árát.
-
Dzoli
tag
Leírtál mindent, ami tipikusan jellemzi egy kezdő "kereskedését". De vigasztaljon, hogy szinte mindenki így kezdi, aki önerőből szeretne megtanulni kereskedni. Ezek nagy része fél éven belül elveszti a pénzét, és feladja az egészet.
Szerintem, ha ellened megy, és néha ráduplázol, sokkal jobb helyre kerülne az átlagár, és hamarabb tudsz pluszban kiszállni.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Na de komolyan:
"kicsi profitot, stop loss nélkül."
Ez a rendszer halála. Korlátlan a veszteség, és erősen korlátozott a nyereség, ráadásul a bróker többet keres, mint te saját magad a saját pénzeddel."Mivel stop loss nincs, és sokszor engedem -100-150 dolcsira lemenni a pozíciómat"
0,1-es kötésmérettel számolj már utána, hogy elég-e a 80%-os találati arányod, ha mégis 100 pip vesztőben zárnál egyszer-kétszer."Relative strength indexet is nézem."
Nem derült ki hogy nézed, de ha valóban a fő mozgás irányába kötsz, akkor ez az indi tele lesz divergenciával, és nem fog jó jelzéseket adni."Ha egy trendre kötöttem és profitáltam, de még úgy érzem, hogy még egyet kéne kötni, NEM kötök"
Minek is. Robog a trend, mehetnél vele akár 100 pipet is, ha szépen benne maradsz, de elég neked a 2 is.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Amint valódi pénzzel fogsz kereskedni, rögtön belép a pszichológia.
Nem hogy -100-ba nem fogod elengedni, de még -20-ba se, és szépen ledarálod a számlát.Már most látom, hogy mindegy mit írunk neked, te be fogod fizetni a tanulópénzt.
Ha mégis megfogadnál pár tanácsot, akkor a következőket kellene átgondolnod:
- Csak a kockázat felett van kontrollod, csak azt tudod előre meghatározni, hogy mennyit vagy hajlandó veszíteni.
- Árfolyam elmozdulásra szeretnél spekulálni, tehát olyan módszer kellene, ahol meg van a lehetőség rá, hogy sokáig benne maradhass egy számodra kedvező irányú elmozdulásban.
- Hedgel (ellentétes irányú pozíció) nem csinálsz semmit, csak kétszer fizeted ki a brókerköltséget.
- Az elmúlt évekhez képest most egy beszűkült volatilitású piacon vagyunk. Simán jöhet újra egy olyan időszak, ahol pl. az EUR/USD egy átlagos napon megy 100-150 pipet.
- A trendszerű mozgások dinamikája monoton eső, vagy emelkedő csúcsokat-völgyeket eredményez. Úgy elmehet az ár ellened, hogy sosem köszön vissza a beszállási pontodig, ha rossz helyen és irányban léptél be.Majd ha pár év múlva még mindig ezzel fogsz foglalkozni, és visszaolvasod a mostani beírásaidat, jókat fogsz mosolyogni saját magadon.

-
aAron_
őstag
Ez a stratégia biztos bukó
Egész arra alapszik, hogy sokkal kisebb valószínűséggel veszítesz, mint nyersz. Kockázatkezelési szempontból azonban ez az égvilágon semmit sem jelent, ugyanis kockázat = veszteség x valószínűség. Amit most csinálsz leginkább talán a martingel-hez tudnám hasonlítani, csak itt ahelyett, hogy dupla pozíciót nyitnál mindig, hagyod, hogy elszálljon a vesztő trade. Minél tovább alkalmazod, annál valószínűbb, hogy elveszted a teljes tőkéd. Itt egy szemléletes bemutató.Sokkal mélyebb a nyúlüreg, mint gondolod. Rágd át magad a fentebb linkelt anyagokon, aztán adunk majd még párat. Remélhetőleg nem megy el a kedved tőle, mert hosszú távon kamatostúl megtérül a belé fektetett munka. Persze ehhez, forex mellett, egy általános befektetési filozófiára is szükséged lesz.

-
attiati
veterán
0,1 normál lot az rengeteg egy 500 usd számlához, pláne ha 2-300 pip mozgásokat akarsz megfogni. De gondolom nem normál lotra gondoltál.
Ha jól értem, akkor a veszteséged korlátlan, de a TP szinted nagyon közel van a kötéhez? Ez így nagyon rossz risk-rewardnak hangzik. 500 usd számlát jobb, ha most égeted el, mert felbátorodva a kezdeti sikereken később egy 5000 usdset fogsz. Pénzszámolgatást, adózást, pénzkikérést szerintem hagyjad. Nem rosszindulatból mondom, csak ez sokadlagos kérdés. -
Ferdzsoo
addikt
Majd ha 5 év után is csinálod még, na akkor fogod igazán látni hogy mennyit fejlődtél az első pár hónapodhoz képest.
2 hónap az semmi. Az olyan mintha egy emberéletből kivennél 2 hetet. Kb ennyi. Ami ma működik, lehet hogy holnaptól nem.
Nem akarlak elkeseríteni, de 99%-ra teszem hogy ha éles pénzt küldesz a számládra akkor abból nullázás lesz.
Ne tedd még!
Pláne ne 500-meg 5000 $-ral. -
Dzoli
tag
-
attiati
veterán
nem szeretnék okoskodni
"fogalmam sincs, hogy miben tér el az élestől."
valószínűleg ebben:
"Elég nehéz megállni, hogy ne tegyek be rendes pénzt, mert annyira fel vagyok buzdulva"
Jönnek majd az érzések, mohóság-félelem.Ha lenullázod az 500 usd-t, az fájni fog?
Ha nagyon, akkor sok az az összeg, és szerintem is hagyni kell még. Ha egyáltalán nem fáj, akkor elsőnek megfelel, de a pszichológiáját megtanulni nem lesz jó.Csak megjött a volatilitás, amit mindenki várt

-
Hege1234
addikt
amíg nincs felesleges
min 5000 euród
addig ne nyiss éles számlát500 dollár éles számlán szinte a semminek felel meg (nem is biztos hogy van olyan megbízható bróker aki enged ennyivel számlát nyitni)
ha összekapargatod sztem az a legrosszabb mert amiket felállítottál szabályokat
nem fogod tudni alkalmazni mert félni fogsz hogy elveszíted -
aAron_
őstag
Szia!
Amíg nem halmoztál fel jelentős mennyiségű tőkét, szerintem felesleges azon gondolkodni, hogy meglehet-e élni ebből. Ettől függetlenül szerintem a megtakarításod valamekkora részét érdemes saját magadnak, aktívan kezelni (többit meg passzívan), amibe beleillik a forex is.
Kezdéshez könyvből Swing trading for dummies-t ajánlanám, online képzésnek pedig ezt: The Art and Science of Technical Analysis. Ennyi persze nem elég, tanulás örök, sosem mondhatod el, hogy most már mindent tudsz. Ha majd még szeretnéd tudok jó pár könyvet ajánlani, akár befektetések témakörhöz kapcsolódóan is.
Az aktuális árat mindig a kereslet/kínálat szabja meg, legyen bármilyen nap. Ha ez nagyon megváltozik a hétvégén, akkor természetesen hétfőn komoly gap-el indul a kereskedés.
Én most a Pénzügy-számvitel (BSc) -> Pénzügy (MSc): Befektetés-elemző szakirányt tartom talán a legjobbnak, ha valaki a tőzsdével akar foglalkozni. Én is ebbe az irányba akarok szakosodni. Esetleg, ha jól megy a matek Psz (BSc)-nek még a Gazdaság- és pénzügy-matematikai elemzés (BSc) lehet jó alternatívája.
-
Santosh
tag
Szia!
Én mindenképpen azt ajánlanám, hogy tanulj valamit, ha van hozzá eszed és lehetőséged. A forex-es bevétel mindig is bizonytalan lesz, ezért jó, ha van valami B verzió, amibe bármikor kapaszkodhatsz. A tanulást viszont összeköthetnéd valamelyest a tőzsdével. Ehhez a témához valamennyire hasznosítható szakok a következők lehetnek többek között (szerintem):
-gazdasági elemző
-pénzügyrobotozáshoz:
-programozó matematikus
-programtervező informatikus
-gazdaságinformatikusHa van még, akkor a többiek talán kiegészítenek majd.
És tanulás mellett persze tradelni kell sokat sok éven keresztül, hogy megjöjjön a tapasztalat

-
tlac
nagyúr
Elvileg van itt pár ember akar teljes időben nyomja, de szerintem mindegyik csinál még mellette mást is.
simán google-lel meg lehet találni az alapfogalmakat, de szerintem a topikban is van pár link
még pályaválasztás előtt állok, középiskola utolsó évében. Gazdasági irányba szeretnék továbbmenni
nézegesd meg, hogy az egyetemek milyen kurzusokat tartanak, abból lehet következtetni, hogy érdekelnek-e az ilyen szakok
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali informatikai kérdések órája
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Battlefield 6
- Pánikban a világ a Radeon RX 5000 és 6000 sorozat támogatása miatt
- Apple asztali gépek
- Akciókamerák
- Teljesen a játékosok szolgálatában
- EA Sports WRC '23
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Tab S8 Ultra 14.6 abszolút karcmentes, még 8 hónap garancia
- Apple iPhone 17 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 14 Pro Max 128GB Deep Purple Gyári független
- PC bontás - Thermaltake ház, Fsp 650W, GIGYBYTE AB350M, AMD RYZEN 5 1600x, 16GB DDR4 3000, GTX 1080
- TMR, HALL, Dualsense, Xbox kontrollerek felújítása
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3940, 100% Akku
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T440s - i5-4GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3781, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! MSI B760 i5 13400 32GB DDR5 512GB SSD RTX 4070 12GB ÚJ Zalman T4 Plus FSP 650W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)