- Prohardver app (nem hivatalos)
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen okostelefont vegyek?
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Légies iPhone halvány színei
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- 8300 mAh, maradhat?
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
R.P.
aktív tag
Azért az elég jól jellemzi ezt a készüléket, hogy nincs rajta mikrofon, de az Androidban nem tiltották le ezt a funkciót. Így aztán beszélgethetsz a TV-vel, falrahányt borsó. Tényleg az igénytelen, ipari hulladék kínai Androidos telefonok szintjét idézi meg a cucc szoftveres része...
Még van kb. két hetem eldönteni, hogy visszaküldöm-e a TV-t, de erősen hajlok afelé, hogy nem tartom meg. -
redati
tag
-
Regron
csendes tag
Sziasztok!
Én végül megtartottam a TV-t. Vettem hozzá HDMI-s sound bart, így nem zavar, hogy nem megy a bluetooth, a chromecast mostanában többé-kevésbé működik, szóval úgy nagyjából minden okés, csak néha kicsit nehézkes.
Amit még kipróbáltam, az a mikrofon. Egyáltalán nem megy. Beszéltem a tv-be, a telefonba (a TLC appal), a kapcsolóba, de sehol nem reagál. -
redati
tag
válasz
arnocost #393 üzenetére
Nekem nem ez a típus van, de a fórumot az eleje óta követve, azt merem mondani, hogy a képminőséggel ezen az árszinten szinte mindenki elégedett. Az Androidnak vannak hibái, van akinél egész jól működik ( nálam is jól megy 55dp660), van akinél meg akadozik. A HD audió jeleket tudja dekódolni, de kiküldeni az erősítőnek a HDMI arc szabványból adódóan csak dolby digital vagy DTS formátumban lehetséges, vagy optikán ugyan ez. Erre is lesz majd új szabvány az Earc . De ez még nem tudja. Talán a legújabb LG oled-nanocell szériában benne van. Illetve az erősítőnek is tudnia kell majd az Earc szabványt. Nem tudom hogy ilyen van-e már a piacon. Ár arány értékben sztem kitűnő választás.
-
arnocost
csendes tag
Sziasztok!
Érdeklődöm, hogy a TCL U65X9006 típus valóban dekódolja a DTS-HD Master és TrueHD hangsávokat, illetve ezt továbbtudja küldeni egy az egyben az erősítőre? Illetve 360e ftos árát éri, vagy túl sok hibája van a készüléknek, mert pár oldalt visszaolvasva nem tökéletes ez a típus sem?! -
redati
tag
válasz
LilProphet90 #391 üzenetére
A hangerő le-fel, időjárás információk, app indítása működött. Csatorna váltást, tv kikapcsolást már nem akarta, mindig indult a youtube keresés. A többit már nem tudtam kipróbálni, mert újrainditottam a tv-t, utána meg eltűnt.
Majd a következő frissítésen már reméljük jól működik. -
redati
tag
válasz
LilProphet90 #389 üzenetére
Mik vannak
. Az Alexa is működött rajta, míg újra nem inditottam a tv-t
Hatalmas köszönet
Este kipróbálom -
LilProphet90
senior tag
Amúgy ha szeretnéd kihasználni Alexát a TV-n, van rá módszer.
1. Letöltöd a TV-re az Aberto Sonorus nevű appot Play-ből, belépsz a használt Amazon-fiókkal, és kiválasztod az appokat, amiket vezérelni szeretnél.
2. Engedélyezed az Alexa Skill-jét ITT
3. Rákeresel az eszközökre az Alexa app-ban, így kidobja a kiválasztott appokat, érdemes egy TV-s csoportba rendezni őket
Így lehetőség van a TV-s appok elindítására (turn on alkalmazásnév, vagy saját rutin használatával), valamint a hangerőállítás és némítás is lehetséges (1-10-ig skálázza a hangerőt, tehát mondjuk "set volume to 7 on TV" esetén 70-re állítja a TV hangerejét. A TV be- és kikapcsolása nem működik ("turn off TV" esetén csak a home screen-re dob).
A Mastermind nevű telefonos appal lehet vezérelni a Chromecast-et is, de ugye ahhoz is bekapcsolva kell lennie a TV-nek. Külső, áramforrásról működő CC esetén képes bekapcsolni CEC-támogatás esetén, de ez számunka irreleváns. Illetve kicsit bonyolultabbak a hangutasítások (pl.: "Alexa, ask Mastermind to start casting", stb.)
-
Putu
kezdő
Sziasztok!
Valaki tud nekem egy rövid leírást írni, hogy mi a különbség v500 és a v509-es verzió között. Olyanokra gondolok, hogy stabilabb lett vagy bekerült valami plusz beállítás stb.
Előre is köszönöm! -
LilProphet90
senior tag
-
R.P.
aktív tag
Hát de nem őrület, hogy egy száz X ezer forintos OKOStévén ilyenekhez kell folyamodni, hogy használhatóan működjön?
Esetleg frissítést próbáltál telepíteni? Végigpörgettem a topikot, de ha jól láttam, nem sikerült erre a típusra senkinek sem telepíteni semmit - vagy elsiklottam valami felett? -
R.P.
aktív tag
Sziasztok!
Most vettem nemrég egy TCL 50DP660-as TV-t, és hát nagyon sajnálom, hogy csak a vásárlás után leltem rá erre a topicra. A készülék sebessége a használhatatlan kategóriába tartozik. Menüben való bóklászáskor van, hogy hosszú másodpercekre megakad a görgetés, a YouTube szaggat, de veszedelmesen, a Play Store-ból pedig hiányzik rengeteg alkalmazás, pl. nem hiszem el, hogy a Google Chrome nem elérhető Android TV-n.
Nem másztam bele még nagyon az optimalizálásba, de valahol hihetetlen, hogy 2019-ben szénné kell hackelni egy Androidos TV-t, hogy használható sebességgel működjön. Anno - lassan 10 éve - volt egy T-Mobile Pulse-om, az volt ilyen kategória, de az legalább kiszámíthatóan volt lassú, és nem fagytak be rajta annyira appok, hogy csak az újraindítás segített.
Letiltottam a háttérben futó folyamatokat, ezzel valamelyest jobb lett a helyzet, de egyúttal meg is öltem a multitasking lehetőségét.
Szóval rendkívül elégedetlen vagyok, és nem bízom abban sem, hogy az ígért szoftverfrissítés meghozza a Kánaánt. Megnéztem, 3.10-es Linux kernel van a TV-n, ami 2013 júniusi verzió. Döbbenetes. A legrosszabb haxolt, ócska, szemét kínai Androidos telefonok fílingjét hozza a készülék, amit az is jól mutat, hogy az összes Androidos TCL TV-hez ugyanaz a szoftver van felkínálva letöltésre a gyártó honlapján.
Hogy pozitívumot is mondjak, a képminőséggel elégedett vagyok, de okostévéként az eszköz teljesen bukó, senkinek nem javasolnám.
Két dolog miatt írtam ezt le. Egyrészt szeretném, hogy ha valaki vásárlásra adná a fejét, az tudjon ezekről a problémákról. Másrészt ha van valamilyen ötletetek, javaslatotok, ami esetleg segíthet átgondolni, hogy még ma küldjem vissza a készüléket, vagy legalább fontolóra vegyem a megtartását, akkor ne tartsátok magatokban.
Előre is köszi a segítséget. -
fuze
őstag
Épp meg akartam nézni ezt a Plexet, de annó mindent letiltogattam, hogy gyorsabb legyen a TV. Mit keressek? Mert konkrétan a Plex-et nem találom és ha a launcherről indítom csak fekete kép jön...
-
törölt tag
PLEX app elérhető a tv-hez?
-
fuze
őstag
Ja, igen ez nagyon fontos! Minden a game mode-ban működik a legjobban! A többi konkrétan semmire sem jó... rángat a kép, szétesik stb. Szomorú, hogy chromecast-nál ez nem állítható és eskü néha látok valamiféle darabosságot gyors mozgásoknál és szappanopera effektus is elő szokott jönni.
-
jagr68
tag
válasz
LilProphet90 #367 üzenetére
Hmmm..., jó neked.
-
LilProphet90
senior tag
válasz
LilProphet90 #365 üzenetére
Szépen működik a lejátszás, úgyhogy ez a probléma is megoldódott.
-
LilProphet90
senior tag
Most töltöttem le a Play-ből az HBO Go-appot, be is tudtam jelentkezni, lejátszást még nem próbáltam. Nézzétek rá ti is (500-as firmware).
-
Szoke1982
senior tag
Sziasztok!
Tcl X9006 néztem ki régebben, de nekem azt mondták nagy az input lagja, és ps4-hez nem jó választás.?
De ha jól látom itt vannak akik használják ezt a típust ps4-hez? Akkor most jó, vagy rossz ps4-hez az x9006? Köszi előre is! -
fuze
őstag
Lehet hülye kérdés de nem a szolgáltatói router miatt van? Erre kb semmi esély, de mi van ha mégis? Mással megy a chromecast nem? Áh nem értem...
Bajom nekem is volt az HBO Go-val, de inkább a sebességgel volt para, bár nagyon sokszor szétkapcsolt, és akkor nem tudtam beletekergetni... újra kellett indítani az appot.
-
LilProphet90
senior tag
Amúgy Kodi-ra van HBO GO plugin, amivel elvileg elég jól lehet böngészni és lejátszani a kínálatból, még nem próbáltam.
-
RON777
csendes tag
valaki tud esetleg olyan oldalt mondani ahol letudom tölteni a 7.0-t u55s9006-ra?
-
fuze
őstag
Nálam nem pont ugyanaz. De én a 7esből a frissebbet nem tudom feltenni. Csak szenvedek folyton az update-el és eljutottam arra a pontra, hogy leszarom. Persze a 8-ast ha kijön official, feldobom. (Vagy csak megpróbálom haha...)
Szerk.: Mondjuk arra már én is gondoltam, hogy nem tetszik a pendrive a rohadtnak. Időközben lett pár itthon, lehet majd megpróbálom. Az HBO Go-t próbáltad másik telóval is? Vagy ez most TV-s app?
-
doggie
aktív tag
Újabb tapasztalat.
Tegnap én is rávettem magam és feltettem a c7006 szériára a 8-as droidot.
Simán felment nem volt gond, bár nem volt egy kapkodó idegbeteg :-)
Viszont ami nem tetszik annyira, hogy a hdmi3-as portomat innentől csak 640x480-as felbontásúnak ismerte fel és hangot tovább nem küld rá. A hetessel tuti jó volt, azon a kimeneten volt a xbox one, rendes 4k hdr stb.
Megpróbáltam természetesen all/shop resetet is, de sajna nem segített.
Akinek szükséges mind a 3 hdmi (mint nekem is) az lehet jobb ha megvárja a hivatalost. :-(
Többi szériánál mindegyik hdmi rendben van upgrade után?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- OpenWRT topic
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Villanyszerelés
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Xbox Series X|S
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Gránit mosogató
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P43s - i7-8G I 8GB I 256GB SSD I Nvidia I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
- KATONAI ÜTÉSÁLLÓ!!! Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest