- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- LG V50 ThinQ Dual Screen - az 5G ára
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Magisk
- Honor 400 Pro - gép a képben
-
Mobilarena
Ismert ventilátor gyártók termékeinek adatlapjai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
bxx
újonc
válasz
Gaberking #2474 üzenetére
Sziasztok!
Szeretnék egy igazán halk (inkább zajtalan) gépet, egyedül a tápom (XFX 650 szintén az említett ADDA ventilátorral) az ami zajt kelt nem is kicsit, így én is arra jutottam, hogy lecserélem valami más ventire.
Olvastam, hogy Gaberking a "Noiseblocker NB-BlackSilentPro PK-3 140mm"-t építette be.
Érdekelne mennyire hallható a hangja átlagos (pl. böngészés) illetve nagyobb terhelésen.Az általam választott típusok továbbá:
- Akasa Apache 14cm [link]
- Akasa Viper 14cm [link](- Akasa Viper R 14cm [link] - azonban ez valószínűleg nem férne már be)
Az Apache légszállítása kb. ugyanakkora mint a Noiseblocker-nek, viszont statikus nyomása jóval nagyobb (2.76 mmAq -- gyári ADDA: 5.918 mmAq!) és halkabb is.
A Viper viszont jobban megközelíti az ADDA teljesítményét, azonban hangosabb lehet az Apache-nél, de halkabb a Noiseblocker-nél.
Szóval a lényeg, mennyire jól teljesít a Noiseblocker zaj/hűtés terén, hogy érdemesebb-e megvenni a gyengébb-halkabb Apache-t vagy inkább az erősebb-zajosabb Viper-t. Sajnos az adatlapokból sokszor nem a valóság jön le, így lehet, hogy a Noiseblocker is "van olyan jó" mint az Akasa.
Ami miatt még aggódok az a vezérlés. Az Akasa-k PWM-esek, míg a Noiseblocker sima feszültségszabályzást igényel, amilyen a táp is, tehát az biztosan működik. PWM-es esetében magasabb lehet az induló feszültség, bár ha a táp "hőfokra szabályoz" akkor folyamatosan növelnie kellene a fesz.szintet, így elméletileg a PWM-essel sem lenne probléma.
(Erről esetleg van aki többet tud, miként oldják meg a ventilátor szabályozást? - csak hőfokot/teljesítményt netán mindkettőt figyel, stb...)És még egy dolog. A gyári ADDA 135*135mm, míg a fentiek 140mm-esek. A felfogató furatokon kívül kell valamin változtatni, vagy netán új keret is kell hogy elférjen a régi helyén?
Köszönöm a válaszokat.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Gaberking #2466 üzenetére
szia
ki kell derítened milyen venti van a tápodban...
akár úgy hogy szétszeded és megnézed, majd az adatai alapjáén már lehet keresni megfelelő ventit.
de indításnak lehet WD40 is megoldhatja ideiglenesen.
tudom nem a legszakszerűbb, mert a Wd40 majdnem mindenre jó, de alapvetően semmire sem kifejezetten jó
de nekem azért el szokta csendesíteni a régi ventijeim
de egy idő után, termesztésen marad a venti csere
Új hozzászólás Aktív témák
- Ventillátorok 120/140mm és tápkábel modding kitűnő árakon! Most extra 10% kedvezmény!
- Cooler Master SickelFlow 120 ARGB ház ventilátorok eladóak /Garanciás/
- Noctua nf a14 pwm 3db + nf a15 pwm 1db
- Kolink Observatory MX/HF ventilátor szettek - 4x 120 mm
- Noctua NF-F12 industrialPPC-3000 PWM 120mm - 1db
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA CM 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL T40 EMC Szerver
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest