Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• bxx

újonc

válasz Gaberking #2474 üzenetére

Sziasztok!

Szeretnék egy igazán halk (inkább zajtalan) gépet, egyedül a tápom (XFX 650 szintén az említett ADDA ventilátorral) az ami zajt kelt nem is kicsit, így én is arra jutottam, hogy lecserélem valami más ventire.
    Olvastam, hogy Gaberking a "Noiseblocker NB-BlackSilentPro PK-3 140mm"-t építette be.
    Érdekelne mennyire hallható a hangja átlagos (pl. böngészés) illetve nagyobb terhelésen.

Az általam választott típusok továbbá:
    - Akasa Apache 14cm [link]
    - Akasa Viper 14cm [link]

(- Akasa Viper R 14cm [link] - azonban ez valószínűleg nem férne már be)

Az Apache légszállítása kb. ugyanakkora mint a Noiseblocker-nek, viszont statikus nyomása jóval nagyobb (2.76 mmAq -- gyári ADDA: 5.918 mmAq!) és halkabb is.

A Viper viszont jobban megközelíti az ADDA teljesítményét, azonban hangosabb lehet az Apache-nél, de halkabb a Noiseblocker-nél.:)

Szóval a lényeg, mennyire jól teljesít a Noiseblocker zaj/hűtés terén, hogy érdemesebb-e megvenni a gyengébb-halkabb Apache-t vagy inkább az erősebb-zajosabb Viper-t. Sajnos az adatlapokból sokszor nem a valóság jön le, így lehet, hogy a Noiseblocker is "van olyan jó" mint az Akasa.

Ami miatt még aggódok az a vezérlés. Az Akasa-k PWM-esek, míg a Noiseblocker sima feszültségszabályzást igényel, amilyen a táp is, tehát az biztosan működik. PWM-es esetében magasabb lehet az induló feszültség, bár ha a táp "hőfokra szabályoz" akkor folyamatosan növelnie kellene a fesz.szintet, így elméletileg a PWM-essel sem lenne probléma.
    (Erről esetleg van aki többet tud, miként oldják meg a ventilátor szabályozást? - csak hőfokot/teljesítményt netán mindkettőt figyel, stb...)

És még egy dolog. A gyári ADDA 135*135mm, míg a fentiek 140mm-esek. A felfogató furatokon kívül kell valamin változtatni, vagy netán új keret is kell hogy elférjen a régi helyén?

Köszönöm a válaszokat.

• Lacielvtárs

nagyúr

válasz Gaberking #2466 üzenetére

szia
    ki kell derítened milyen venti van a tápodban...
    akár úgy hogy szétszeded és megnézed, majd az adatai alapjáén már lehet keresni megfelelő ventit.
    de indításnak lehet WD40 is megoldhatja ideiglenesen.
    tudom nem a legszakszerűbb, mert a Wd40 majdnem mindenre jó, de alapvetően semmire sem kifejezetten jó ;]
    de nekem azért el szokta csendesíteni a régi ventijeim :K
    de egy idő után, termesztésen marad a venti csere :B

• gologolo

tag

válasz Gaberking #2464 üzenetére

Hi!

Én elvittem az enyémet szervízbe és ott kicserélték. Ha olyan helyre viszed ahol nagy szervizt tartanak fent ott biztos van készleten valami szuper csendes venti. Méret nem számít.

Új hozzászólás Aktív témák