- Nem lett arányos a fogyókúra
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Mobilhasználat külföldön
- Apple Watch
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- One mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- Középkategóriást mutatott be újra az Oppo
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
-
Mobilarena
Ismert ventilátor gyártók termékeinek adatlapjai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
takacsbotond
őstag
válasz
Graphics #2760 üzenetére
Ilyennel én nem szórakoznék, sose lesz igazán halk, az csak gányolás.
ló úr: Esetleg azt megpróbálhatnád, hogy ráforrasztasz egy 2/3/4 pines aljzatot, (amilyet tudsz szerezni) és online megrendeled a BQ-et.Ha nem válik 10 napig visszaviheted az üzletbe, és semmit sem buktál.
Esetleg még a Xilence Red Wingnek, vagy a Nanoxia Deep Silence 1200 rpm-nek lenne érdemes adni egy esélyt.Nagyobb terhelésnél ezek már nem biztos, hogy vissza tudnák hűteni, de ha úgy döntesz, hogy kukázod előtte érdemes lenne megpróbálni.Ugyanakkor a sokkal alacsonyabb rpm ellenére sem sokkal halkabbak a BQ-nél. -
-
ló úr
őstag
válasz
Graphics #2758 üzenetére
Értem, szóval akkor hagyjam az eredetit, hagy zúgjon?
Akartamadni neki még egy pici plussz életet, dehát akkor lehet mind1 és menjen a kukába, ha egyik megoldás sem jó igazán? (Sajnálnám kidobni, mert ez még táp volt annó) Tudom a piaci értéke megegyezik egy új ventijével, de ezt a részét sz@rom le leginkább
Tudom az Adda adatait. Meglestem. Azért gondolom a BQ-k 27cfm-jét nagyon kevésnek.
-
takacsbotond
őstag
válasz
Graphics #2747 üzenetére
Uppssz...ezt benéztem.
Azért félmilkás gépbe nem tenném, már csak azért sem, mert nem bírná el!
ló úr: Azt lehet tudni mennyi idős a táp?Az Articcal van a legtöbb tapasztalat a topicban, viszont ha egy halk gépbe megy érdemesebb lenne a Be Quiet-et.A két Be Quiet között már nagyon minimális a különbség, azt vedd amelyik szimpatikusabb.
Ha valamelyik Be Quietet választod megköszönném, ha majd leírnád vele a tapasztalataidat a topicba! -
Algol
senior tag
válasz
Graphics #1255 üzenetére
Az eredeti ventilátor adatai:
Protechnic Electric MGA12012LS-025 (120x120x25)
1800 RPM, 61 CFM, 31,2 dBA 0,3A, stat.nyom: 2,6 mm-H2O, Sleeve Bearing
Igen a venti csúszócsapágyas, a típusszámban szereplő S jelzi ezt.Az eredeti ventilátor sem hangos, ezért nehéz ennél halkabbat találni. Javaslatok:
Nexus D12SL-12 PWM (120x120x25)
2000 RPM, 76 CFM, 26,9 dBA, 0,3A, stat.nyom: 2,7 mm-H2O, valószínűleg csúszócsapágyas (nincs gyári adat)Enermax T.B.Silence Manual Series UCTB12A (120x120x25)
1500 RPM, 71,25 CFM, 18 dBA, 0,3A, stat.nyom: 1,676 mm-H2O, Twister BearingA Nexus olcsó, 1900 Ft. PWM-es ventilátor, csak az 1-2 vezetékét kell bekötni.
Az Enermax igazán csendes, de alacsonyabb a statikus nyomása miatt lehet, hogy a tápba szerelve kevesebb levegőt fog szállítani, mint az eredeti, hiába nagyobb a légszállítási adata. (A légszállítási adatok ellenállás nélküli légszállításra vonatkoznak.)
Pontosan a T.B.Silence Manual Series UCTB12A kell, mert a T.B.Silence Fixed RPM Series típusszáma is UCTB12, de az jóval kevesebb levegőt szállít. Beszerelés előtt a kézi fordulatszám szabályozóját max. állásba kell tekerni, vagy meg kell vizsgálni, hogyan lehetne kiiktatni. Itt kapható, 3700~4000 Ft. -
tornas
őstag
válasz
Graphics #1236 üzenetére
Azok a young lin tech ventiket ne használd, mert L-es és M-es fordulatúak vagyis lassúak. Míg a YL ventid meg H-s (2200 RPM) fordulatú, ha minden igaz. A Yate Loon ventik paramétereiről pár sorral feljebb is írva van.
Nekem is volt már beállt H-s fordulatú 120 mm-es YL ventim és szétszedés után, egy takarítás és egy kis kenés és teljesen rendbe jött. A csapágya meg sértetlen volt. Kár lenne kidobni csak mert beállt, ha menthetetlen, akkor ki lehet dobni.
Ez van neked? Yate Loon D12SH-12 (120x120x25)
-
Algol
senior tag
válasz
Graphics #1178 üzenetére
Bocs, de azt nem neked írtam, benézted.
Ha megírnád, hogy az Enermax-ban pontosan milyen venti volt, akkor hamarabb meg tudnám nézni a paramétereit. Persze a helyettesítő nem lesz kétfeszültséges.
Ha te persze már pontosan ismered a ventid adatait és a nem neked szóló válaszban találtál megfelelő helyettesítőt, akkor vedd úgy, hogy semmit sem szóltam.
Lehet, már úgy is tudok segíteni, hogy azt se tudom miről van szó?
-
prmcsk
addikt
válasz
Graphics #959 üzenetére
Számomra egyértelmű, hogy az adottakból teszed be, valamelyiket.
Egy kis paraméterek segítség ehhez.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest