- Huawei Watch 5 - okosóra érintőlegesen
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- iPhone topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Az Euronics is elkezd használt mobilokkal foglalkozni
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
-
Mobilarena
Ismert ventilátor gyártók termékeinek adatlapjai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
takacsbotond
őstag
Qurva adatvesztés...
Nem tudom olvasták-e az érintettek, de a leállás előtt írtam egy kisebb regényt a táp ventik cseréjéről.
Na, majd meló után nekifutok újra... -
takacsbotond
őstag
-
takacsbotond
őstag
válasz
shaman889 #2944 üzenetére
Szia!
Mint ahogy a képeken is látszik ennek a tápnak befele, azaz az elektronika irányába kell fújnia a levegőt. Régebbi, főleg több ventis tápoknál fordult elő ennek az ellenkezője néha.
A legtöbb táp nem kapcsol ki, ha túl melegszik, ez alól csak pár moduláris táp képez kivételt. -
takacsbotond
őstag
válasz
Zsírkrétamen #2928 üzenetére
Szia! Ebbe a tápba a Noiseblocker E-Loop B12-3 a legmegfelelőbb venti, de az Enermax Twister Pressure is sokkal halkabb mint a gyári, csak mivel ez 4 pines idegesítő motorhangja van.
Forrasztani kell, a gyári venti 2 pines.
orion1025: Nem lehet, hogy kifogtál egy hibásat? Eddig még senki sem panaszkodott rá, elég halk venti. De az is lehet, hogy csak a tápod járatja túl magas fordulatszámon a ventiket. -
takacsbotond
őstag
válasz
orion1025 #2918 üzenetére
Ezek közül csak a bq-val van tapasztalatom, ami egy elég csendes venti, viszont kérdés, hogy vissza tudja-e hűteni a tápod.
fido75: Sajnos nem találtam semmit a tápod ventilátorának a specifikációiról.Hogy segíteni tudjak szükségem lenne legalább a ventid maximális fordulatszámára, és motorerejére.
-
-
takacsbotond
őstag
válasz
CrusherW #2890 üzenetére
A félpasszív tápok csak terhelésnél indítják el a ventit. Tehát amíg nem terheled komolyabban a gépet (mondjuk netezel) teljesen néma, mivel a venti egy helyben áll. Nekem is egy ilyen tápom van, név szerint egy FSP Hydro G 650. Maximálisan meg vagyok vele elégedve, és bátran tudom ajánlani!
-
takacsbotond
őstag
válasz
csirkemell #2877 üzenetére
Szia! Ha minden igaz egy Yate Loon D12SH-12 venti van benne. Ugyan ilyet tudsz rendelni Merlinhardverről, vagy ha valami halkabbat szeretnél a Noiseblocker E-Loop B12-3-at tudom ajánlani.
-
takacsbotond
őstag
válasz
Thermaltake #2874 üzenetére
Nem kell teljesen szétszedni. Lehúzod, visszadugod, és kész.
-
takacsbotond
őstag
válasz
Thermaltake #2871 üzenetére
Nem mozdult ki valamelyik kábele a tápnak? Húzd le az összeset, majd dugd vissza.
ricinus13: A be quiet! tápjait tudom ajánlani, tapasztalataim szerint azok a leghalkabbak. Vagy egy félpasszívat, mert az meg idle néma.
-
takacsbotond
őstag
válasz
Lekarsztvo #2858 üzenetére
Szia! Ebben a topicban a táp ventilátorokkal foglalkozunk, ház ventilátorokkal kapcsolatban itt tudnak segíteni.
-
takacsbotond
őstag
válasz
Sziszifeca #2855 üzenetére
Az Aurumok és Raiderek venti vezérlése elég problémás, mindenképp megérné a Noiseblocker, (tudtommal ez az egyetlen venti amivel 100%-osan üzemelnek) de ha semmiképp sem fér bele még szóba jöhet az Artic F12 CO, és az Enermax Twister Pressure.
-
takacsbotond
őstag
válasz
Sziszifeca #2853 üzenetére
Szia! Ahhoz a táphoz a Noiseblocker eLoop B12-3 lenne a legjobb választás, ha belefér a keretbe.
-
takacsbotond
őstag
válasz
etele1.0 #2839 üzenetére
Ha nem zavar, hogy porszívó hangja lesz a gépednek ez is jó lehet... Ennyiért nem kapni normális ventit, főleg nem ledeset.
Illetve mint már sokszor el lett mondva a gyári adatok sokszor túlzásokat tartalmaznak, ezért sem ajánlok olyan ventit amivel nincs személyes tapasztalatom. -
takacsbotond
őstag
Sziasztok!
Nektek a be quiet! Pure Wings 2 120mm-es, vagy drágábban a Noiseblocker NB eLoop B12-3 ventiket tudom ajánlani! -
takacsbotond
őstag
Szia!Azok az adatok amiket a tápod gyári ventijéről írnak köszönő viszonyban sincsenek a valósággal.Nyugodtan mehet bele a Shadow Wings, vagy Pure Wings 2 is, mert sokkal olcsóbb, és alig rosszabb valamivel.
Vityaa: Szia!Milyen venti van benne gyárilag, és mik a specifikációi?Így látatlanban a Artic F12CO-t, és a Noiseblocker E-Loop B12-t ajánlanám.
dzola23: Mint már sokszor el lett mondva a gyártó által megadott specifikációk sokszor nagyon távol állnak a válóságtól.A Nanoxia DS nem egy rossz venti a maga árkategóriájában, de csodát ne várj tőle.
-
takacsbotond
őstag
Ne kösd alaplapra, rossz esetben akár meg is sütheted a tápot!Normális, hogy nem indul egyből, mivel nem kap elég indító feszt, de pár másodpercen belül el fog indulni.Vagy végső soron, ha nagyon zavar rákötheted egy molexre is, és akkor fix 12V-on fog menni.Pusztán esztétikai okok miatt, de én a külső elvezetést sem erőltetném.
-
takacsbotond
őstag
-
takacsbotond
őstag
-
takacsbotond
őstag
1.: Igen, színt színre.Forrasztás után érdemes zsugorcsövezni, de az is elég, ha minőségi szigszalaggal párszor körbetekered.
2.: Felesleges.A sárga a fordulat szám visszajelzés, a kék pedig a PWM-jel.
3.: Mivel 4 pines, és nem szereti a feszültség alapú vezérlést az Enermax csak elég korlátozottan szabályozza magát.A Noiseblockerrel nincsenek ilyen problémák.Igen, erre gondoltam.
Az Enermax oldalán van egy kapcsoló, amivel állítható a maximum fordulatszáma, viszont a szabályzási problémák miatt nagyobb állás = magasabb rpm, hangosabb venti.A legnagyobb állásban számomra már idle is elég zavaró volt. -
takacsbotond
őstag
-
takacsbotond
őstag
Elméletileg az eLoop és a Riing jó a tápodba.
Sajnos a gyári venti statikus nyomásáról nem találtam inormációt, de nem hinném, hogy jobb lenne a fentebb említett ventiknél. -
takacsbotond
őstag
válasz
szaki86 #2791 üzenetére
A régebbi tápok nem tudják vezérelni a ventilátort, ezért fix 12Volton járatják a ventit.Mi a táp pontos típusa?
Az Enermax TwisterPressure a legnagyobb fordulaton mindent lehűt, viszont hangja is van.Esetleg még a Noiseblockert érdemes lehet megpróbálni, bár akkor már lehet érdemesebb lenne inkább egy halk be quiet! tápot venni... -
takacsbotond
őstag
Ha a csere után leírnátok a tapasztalataitokat azt megköszönném!
-
takacsbotond
őstag
válasz
szaki86 #2784 üzenetére
A legtöbb 4 pines venti nem jó tápba, de az Artic F12 CO feszültség alapú vezérlésre is alkalmas.Ha még nem vetted meg mindenképp érdemesebb a CO verziót, de ha már megvan felesleges másikat venni.
Oryctolagus: A te tápodhoz a Noiseblocker NB-eLoop B12 lenne a legjobb választás.Ha nem akarod szétvágni a vezetékeit, és el tudod vezetni a felesleges kábelt, akár egy 2/3/4-pines ventilátor csatlakozót is ráforraszthatsz a tápra.Ha a Noiseblockert választod fontos, hogy a 3-pines verziót vedd.
Olcsóbban az Arctic F12 CO-t, esetleg az Enermax Twister Pressure-t lehet érdemes megpróbálni, de ezek hangosabbak, és légszállításban is alulmaradnak (jó, talán az Enermax a legnagyobb fokozatban több levegőt mozgat meg, de ott már egy halkabb gépben elég zavaró tud lenni a hangja). -
takacsbotond
őstag
válasz
szaki86 #2782 üzenetére
Szia!
Igen, jó.
Egy ideig figyeld a működését, mert a sima F12 ipari felhasználás mellett nem egy életbiztosítás, pár évnél tovább semmiképp se hagyd a tápban, és a csere előtt alaposan tisztítsd ki a tápot, az sem árt, ha pár havonta szétszeded, és sűrített levegővel kifújod.Ha elkezd hangosodni fújjál bele egy kis WD40-et, mielőtt még nagyobb baja lenne (de ne túl sokat, mert gyúlékony). -
takacsbotond
őstag
válasz
Pécsi gyerek #2778 üzenetére
Elméletileg egy Artic F12 CO jó lenne a gyári venti helyére, de a helyedben ellátogatnék Melyik tápegységet vegyem? topicba, nem valami jó ez a táp, és a ventilátor vezérlése sem teljesítmény / hőmérséklet vezérelt, azért ilyen hangos.
Az olcsóbb FSP tápok árukhoz képest igen korrekt minőségűek, viszont azokba sem a leghalkabb ventiket szokták rakni. -
takacsbotond
őstag
válasz
Pécsi gyerek #2775 üzenetére
?
-
takacsbotond
őstag
válasz
Pécsi gyerek #2772 üzenetére
Szia!
Mi a tápod, a táp ventijének, és az új ventilátornak a pontos típusa? -
-
takacsbotond
őstag
válasz
Graphics #2760 üzenetére
Ilyennel én nem szórakoznék, sose lesz igazán halk, az csak gányolás.
ló úr: Esetleg azt megpróbálhatnád, hogy ráforrasztasz egy 2/3/4 pines aljzatot, (amilyet tudsz szerezni) és online megrendeled a BQ-et.Ha nem válik 10 napig visszaviheted az üzletbe, és semmit sem buktál.
Esetleg még a Xilence Red Wingnek, vagy a Nanoxia Deep Silence 1200 rpm-nek lenne érdemes adni egy esélyt.Nagyobb terhelésnél ezek már nem biztos, hogy vissza tudnák hűteni, de ha úgy döntesz, hogy kukázod előtte érdemes lenne megpróbálni.Ugyanakkor a sokkal alacsonyabb rpm ellenére sem sokkal halkabbak a BQ-nél. -
takacsbotond
őstag
-
takacsbotond
őstag
Motorhangja lesz, és alapból sem egy halk venti...
4-pines ventit egyébként sem ajánlott tápba venni (az ENERMAX UCTP12P kivétel jobb alternatíva híján)..
A gyári adatokat felesleges nézni, (bár a bq egész reális értékeket közöl) a legtöbb gyártó hatalmas túlzásokat szokott írni, illetve nincs értelme a gyárinál nagyobb légszállítású ventinek, (főleg mert a statikus nyomás a mérvadó, amire ugyan ez érvényes) ugyanis semmivel nem fog többet tudni a táp.
Hidd el, ha lenne jobb venti a bq-nál azt ajánlanám. -
takacsbotond
őstag
válasz
Graphics #2747 üzenetére
Uppssz...ezt benéztem.
Azért félmilkás gépbe nem tenném, már csak azért sem, mert nem bírná el!
ló úr: Azt lehet tudni mennyi idős a táp?Az Articcal van a legtöbb tapasztalat a topicban, viszont ha egy halk gépbe megy érdemesebb lenne a Be Quiet-et.A két Be Quiet között már nagyon minimális a különbség, azt vedd amelyik szimpatikusabb.
Ha valamelyik Be Quietet választod megköszönném, ha majd leírnád vele a tapasztalataidat a topicba! -
takacsbotond
őstag
Szia!
-Artic F8 CO (hangos, olcsó, viszont elnyűhetetlen)
-Be Quiet Pure Wings 2 80mm (halk, kicsit drágább, átlagos felhasználás mellett 2-3 évig bírja)
-Be Quiet Shadow Wings 80mm (ugyan az mint az előbbi, viszont kicsit nagyobb a légszállítása, és minimálisan hosszabb az élettartalma)
Ezeknek a specifikációi vannak a legközelebb a gyárihoz.Ezt a tápot drágább gépbe semmiképp se tedd, ha jót akarsz. -
takacsbotond
őstag
válasz
Kocsiii #2739 üzenetére
Szia!
Tápfüggő.Az én tápom még így is lényegesen halkabb, mivel a gyári venti mindent elnyomott.Most a HDD a leghangosabb a gépemben.
Pontosan milyen tápod van?Illetve milyen venti van benne? Illetve a tápventi specifikációit is írd le, ha tudod.
Ha fontos, hogy nagyon halk legyen akkor Noiseblocker E-Loop B12-őt ajánlom (fontos, hogy a 3pines verziót vedd).
Nagyjából megegyezik az Enermax TP-vel közepes állásban. -
takacsbotond
őstag
Ma kivettem a vga-t, és lehúztam a hdd-t meg az összes ventilátort.
Valóban van egy kis motorhangja hangja az Enermax TP-nek.
500-1300: néma
500-1500: motorhang
500-1800: szélzaj
Én a középső fordulaton használom.
Valószínűleg azért van, mert 4 pines, és nem szereti a feszültség alapú vezérlést.De mivel messze az Enermax TP-nek a legmagasabb a statikus nyomása, és alacsony feszről indul, sok táphoz ez az egyetlen megfelelő venti (Pl.: FSP Aurum belsős tápok).
Még szóba jöhetne az Akasa Viper, de szintén motorhangja, és valamivel gyengébb.
Ha lesz egy kis pénzem, és szabadidőm tervezek egy táp ventilátoros nagytesztet. -
takacsbotond
őstag
válasz
adambroker #2734 üzenetére
Nem.Hanem mert vacak az elektronikája, nincsenek benne védelmek, és a 450W-os kapacitás mesébe illő.
Egy villámcsapás, vagy áramszünet, és vége a gépednek.De talán még ennyi sem kell, mert eldurran egy kondi, és kifüstöl.
Mint mondtam a tápos topikban tudnak ebben szakértő segítséget nyújtani.
Már 5000Ft alatt is kapni sokkal megbízhatóbb, minőségi, márkás tápokat, vagy akár aprón még olcsóbban. -
takacsbotond
őstag
válasz
adambroker #2732 üzenetére
Ez a táp életveszélyes, mindenképp érdemes lenne lecserélni.Ehhez a gépház már egy jobb ventilátor árából kapsz egy vállalható tápot.
Ajánlom a tápos topicot. -
takacsbotond
őstag
válasz
adambroker #2730 üzenetére
Szia!
Szerintem nem jó ötlet, keress inkább egy másik ventit.
Mi a tápod pontos típusa? -
takacsbotond
őstag
válasz
metrion #2724 üzenetére
Nem valószínű, hogy az okozza, de érdemes lenne megpróbálni inkább forrasztani, hátha.Azért a forrasztás egy sokkal kulturáltabb módszer, és a szigszalag egyébként sem egy életbiztosítás (a zsugorcső is jó).
Ezt a kollégádnak is érdemes lenne átadnod, mielőtt még meghibásodna a tápja.
Ha nem válik be érdemes lenne megpróbálni egy másik ventit.Ajánlom az Enermax Twister Pressure UCTP12P-t. Nekem is egy FSP tápom van, amiben egy ilyen teljesít szolgálatot, és eddig nem volt vele problémám.
Egyébként hány éves a tápod?Ha 5 évnél öregebb érdemes lenne lecserélni a biztonság kedvéért. -
takacsbotond
őstag
-
-
takacsbotond
őstag
A CO 600Ft-al több, és magas hőmérsékleten, és porban is megállja a helyét, míg a sima nem feltétlen, és nem biztos, hogy észreveszed, ha megáll, csak mikor már késő.Az már csak extra, hogy ,az élettartalma többszöröse a simának.De azt már neked kell eldöntened, hogy megér-e +600Ft-ot a tápod biztonsága.
Ne értsd félre, nem a CO-ra akarlak rábeszélni, hanem a simáról akarlak lebeszélni, mert az egyik legkacatabb venti amihez csak szerencsém volt. -
takacsbotond
őstag
Az Artic "CO" jelölésű ventilátorai szélsőséges igénybevételű 24 órás üzemre lettek tervezve, ezért inkább azt ajánlanám.
-
takacsbotond
őstag
Volt ehhez a táphoz szerencsém.Próbálj meg a venti alá egy kis WD40-et fújni!
Szerintem felesleges erre a tápra költeni, mert a venti többe kerül mint amennyit a táp ér használtan.Hány éves a táp?
Inkább vegyél egy bequiet! System Power S7 400W tápot, és akkor jó pár évig nem lesz ezzel problémád.
Vagy, ha ragaszkodsz a venti cseréhez: Enermax Twister Pressure UCTP12P. -
-
takacsbotond
őstag
Érdekes, én ilyesmit nem tapasztaltam...nálam egyedül szélzaj van, de azt is csak akkor hallani, ha odatartom a fülem a szellőzőrácshoz.
Mondjuk aki igazán csendeset akar, az (fél)passzív tápot vesz.Viszont az érthetetlen számomra, hogy ezeknek miért van akkora indokolatlanul nagy felára.
Alapvetően a legtöbb CM táppal az a baj, hogy nem épp a legjobb elektronika van benne, illetve védelmek szempontjából sincsenek a helyzet magaslatán.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ford topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Windows 11
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- World of Tanks - MMO
- Arch Linux
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- NOCTUA NF-A14 PWM Chromax.Black.Swap-Edition
- Noctua nf a14 pwm 3db + nf a15 pwm 1db
- Lian Li UNI FAN TL LCD ventilátor szettek, fekete, normal/reverse blade
- Cooler Master SickelFlow 120 ARGB ház ventilátorok eladóak /Garanciás/
- Minőségi SUNON 24V 3800RPM 12CM Dupla golyóscsapágy, inverteres, brutális, ujj lekapós
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged