- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
-
Mobilarena
Ismert ventilátor gyártók termékeinek adatlapjai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Algol
senior tag
"Én azt mondom: Hogy 5-10-100k. db. tételnél semmivel sem drágább egy tápgyártónak a "drágább" ventilátor.
Még így is olcsóbb beletenni egy nagyobb légszállítású és hangosabb ventilátort a tápokba, mint igazán optimálisra csinálni a panelt."Mégis azt látjuk, hogy ugyanazon gyártó különböző sorozatú tápjaiba más-más típusú ventilátort tesz, más fordulatszámút, más légszállításút, nem mindig ugyanazt a típust használja.
-
gaben82
tag
Ez van benne gyárilag ADDA AD12012UB2571Z0
rpm: 2500
cfm: 98
dB/A: 43 -
Algol
senior tag
"Ha kicserélek egy táp ventit, legyen az atomerőmű, vagy átlag pc (mert mindenben volt részem) és nem tartottam be a gyári paramétereket, szerinted (is) kókler vagyok ?"
Egy atomerőműben nem tartani be a gyári előírásokat, azt nem kóklerségnek nevezném, hanem súlyos felelőtlenségnek, önmagaddal szemben is. Ha az erőműben "zűr" van, utána elkezdik keresni a felelősöket és megtalálhatnak, ujjal mutogatva rád: "te nem tartottad be az előírásokat, miattad történt minden!"
-
mr_ricsi
veterán
"Tapasztalatom szerint (igaz, hogy szubjektív) szinte kizárt, hogy az ilyen tápoknak, asztali PC-k- ben, ilyen teljesítményű ventikre van szüksége."
Akkor a gyártók miért tesznek bele ekkorákat? És pl. az FSP miért rakja az egyik típusba a közepes légszállításút, a másikba a magasat, amikor nagyobb kedvezményt kapna, ha egyféle ventiből venne dupla annyit? Illetve miért nem a kisebb fordulatszámú ventiket használják, amikor a kisebb zaj jobb eladhatóságot jelenthetne? -
Algol
senior tag
Elnézést kérek, nem megbántani akartalak.
A hűtés nélkül működő tápokról pedig leírom egyik esetemet.
Egy Chieftec GPS-550AB ventilátora beszorult (a sok portól?) és megállt. Gazdája ezt nem vette észre, tovább használta a gépét. Egyszer aztán nem indult többé a gép. A tápot szétszedve megállapíthattam, hogy az gyakorlatilag megfőtt, a puffer elkók felpúposodtak, szétrepedtek. Érdekes, hogy ugyanekkor a gépben levő GTX 8800-as videokártya RAM-hibás lett, ugye a mindenféle védelemmel ellátott Chieftec táp mellett.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Könyvajánló
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- TCL LCD és LED TV-k
- Argos: Szeretem az ecetfát
- RAM topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Xiaomi Redmi 9A 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i7-2760QM I 8GB I 256SSD I Nvidia I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9800X3D Processzor!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest