- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy S24 FE - később
-
Mobilarena
Ismert ventilátor gyártók termékeinek adatlapjai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
takacsbotond
őstag
Ma kivettem a vga-t, és lehúztam a hdd-t meg az összes ventilátort.
Valóban van egy kis motorhangja hangja az Enermax TP-nek.
500-1300: néma
500-1500: motorhang
500-1800: szélzaj
Én a középső fordulaton használom.
Valószínűleg azért van, mert 4 pines, és nem szereti a feszültség alapú vezérlést.De mivel messze az Enermax TP-nek a legmagasabb a statikus nyomása, és alacsony feszről indul, sok táphoz ez az egyetlen megfelelő venti (Pl.: FSP Aurum belsős tápok).
Még szóba jöhetne az Akasa Viper, de szintén motorhangja, és valamivel gyengébb.
Ha lesz egy kis pénzem, és szabadidőm tervezek egy táp ventilátoros nagytesztet. -
takacsbotond
őstag
Érdekes, én ilyesmit nem tapasztaltam...nálam egyedül szélzaj van, de azt is csak akkor hallani, ha odatartom a fülem a szellőzőrácshoz.
Mondjuk aki igazán csendeset akar, az (fél)passzív tápot vesz.Viszont az érthetetlen számomra, hogy ezeknek miért van akkora indokolatlanul nagy felára.
Alapvetően a legtöbb CM táppal az a baj, hogy nem épp a legjobb elektronika van benne, illetve védelmek szempontjából sincsenek a helyzet magaslatán. -
takacsbotond
őstag
Kifejtenéd kicsit bővebben?
Igen, sajnos csak a bequietekben, meg 1-2 Chieftech tápban van normális venti gyárilag.
Bár volt, hogy pár hétig vga nélkül maradtam, és addig passzív üzemmódban ment a gépem, és a HDD is bőven elég volt hozzá, hogy ne halljam (még csak azt sem lehet mondani, hogy valami hangos HDD lenne, ugyanis egy WD Greenről van szó).
Mondjuk szerintem is jobban jársz, ha eladod azt a CM tápot, nem egy életbiztosítás.Én biztos nem merném rábízni a gépem. -
takacsbotond
őstag
Az én tápomba is egy Enermax TP van most, de ha kivenném nem tudnám mivel hűteni + forrasztva van.
Lehet kicsit elfogult vagyok, de csak jókat tudok róla mondani.Ha nem hajolok oda hozzá egyáltalán nem is hallom a hangját, és sokkal halkabb mint a gyári.
Ha nem lenne ilyen drága, a házamat is ilyen ventik hűtenék. -
Giot
addikt
Kis teszt, igaz a ház ventis topikban is posztoltam.
(Csináltam egy 4pin aljzatot a táp ventilátor vezetékére) Az itthoni ventilátorokat végigpróbáltam.
Wingboost 2 nagyon kattog alsó fordulaton (gondolom a fesz szabályzás miatt)
Wingboost 1(shamrock) rendben volt kicsit morgolódott de nem vészes csak közelről hallani.
Noctua nf s12a teljes csendben dolgozott.
Akasa ultra quiet halkan morog kattog.
A statikus nyomásban teljes fordulaton mindegyik elmarad a gyáritól magas rpm erős motor miatt. Legutóbb talán a coolink swif2 120p tolt ennyire de abban 0.33A motor van és szintén magas a fordulata.
Érzetre a sorrend:
Noctua
Akasa
Wingboost 1
Wingboost 2.
Tápba kötve indulásnál a Noctua volt érzetre a legerősebb gondolom magasabb fordulaton dolgozott mint a többi.
De mindegyik elindult, nem gondolkodott egyik sem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- E-roller topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Sorozatok
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Gitáros topic
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Napelem
- Milyen videókártyát?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Noctua nf a14 pwm 3db + nf a15 pwm 1db
- Lian Li UNI FAN TL LCD ventilátor szettek, fekete, normal/reverse blade
- EKL 92mm ventilátorok a 80 mm-es venti csavarméretével (!) - rendkívül halk - nagy mennyiségben is!
- COOLER MASTER MASTERFAN SF360 ARGB HŰTŐ
- Cooler Master SickelFlow 120 ARGB ház ventilátorok eladóak /Garanciás/
- BESZÁMÍTÁS! Logitech G923 kormány + Driving Force Shifter garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus B350 R5 1600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050Ti 4GB Cooler Master CM 690 III TT 500W
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- 24" Eizo FlexScan EV2146W, 1920X1200 és 22" Eizo FlexScan EV2216W monitorok szépek, talp nélkül
- TAVASZI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest