- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
-
Mobilarena
Ismert ventilátor gyártók termékeinek adatlapjai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Giot
addikt
Sziasztok!
Mivel tudnám ezt a ventilátort helyettesíteni?
https://www.elecok.com/protechnic-magic-mga13512xf-o25-server-square-fan-mga13512xf-o25.html -
Giot
addikt
válasz
takacsbotond #2737 üzenetére
Igen igen feszalapú szabályzást nem szokták szeretni. Eddig csak a Noctua viselte hangtalanul.
-
Giot
addikt
válasz
adambroker #2734 üzenetére
Nem a te életedre veszélyes ( bár közvetve lehet arra is) hanem a gépedére. Ne ezen spórolj ezen nem érdemes. Ahogy a kolléga is mondta, 5e ft környékén használtan már találsz olyan minőséget, ami nem ketyegő bombaként tengeti együgyű mindennapjait a gépedben.
-
Giot
addikt
válasz
takacsbotond #2697 üzenetére
Lehet más fordulaton dolgozik. Vagy csak máshoz vagy szokva, vagy nem tudom. Ha jó lenne most itt lelkendeznék hogy de jó tök csendes.
De sajnos nem.
Bequiet azt tudom hogy jó. Nem véletlen a névválasztás.
Lehet teszek egy próbát egy coolink swif2-vel (120p) Az itthoniak közül amit próbáltam a noctua a no1 az csak szélzaj. Profi cucc. De ennek a típusnak nem elég magas a fordulata statikus nyomás, ez inkább házhűtő.
Ami meg magas fordulatú itthon (noctua) az 140mm-es nem tudtam beleszuszakolni a tápba.Szerk: Van itthon egy coolink swif2 (120p) is de sajnos letört egy pár lapát. Kipróbáltam nem kattog de ugye így sántán nem használom.
-
Giot
addikt
válasz
takacsbotond #2694 üzenetére
Persze, a dolog ott kezdődött hogy hatott a marketingbullshit, click design. Aminek az lett a vége hogy a ventilátorral jött az elektronika. Kicsit megrendült a bizalmam. No para igaz alíg bírtam kiszedni a ventilátorból az elektronikát, de siker és visszaragasztottam. Majd forrasztani is kellett mivel, a 4 bemenő szálból 2 leszakadt a nyákról.
Így picit rossz szájízzel de még bizakodva próbáltam ki, már ekkor gyanús volt hallatszott egy kis motorhang és kattogás leszabályozva.
Majd beszereltem és ott is elég takaros zajjal volt. De még reménykedtem aztán be a gépbe de sajnos kihallatszott a morgolódása kattogása. Nálam alapból csak szélzaj van, és a hdd-k hangja, így ha valamilyen más jellegű hang is van még ha nem is hangos feltűnő zavaró.
Az biztos hogy a statikus nyomása megfelelő.
Ok tudom ennél bonyolultabb ez, a bequiet-em jobb hatásfokú nyilván egy lassabb fordulaton dolgozó venti is le tudja hűteni. A cm rosszabb emiatt magasabban jár a ventilátor is.Mi a gond a cm táppal elvileg megbízható kategória talán Antec belsős?
-
Giot
addikt
Nekem nem jött be az enermax venti. De lehet én vagyok túlságosan csendeshez szokva.
Lehet nézek megint egy Bequiet tápot! -
Giot
addikt
válasz
takacsbotond #2691 üzenetére
Tudom olvasgattam a topikban. De jó hogy leírod a tapasztalatodat. Így nagyobb bizalomnal vagyok.
A gêpemben noctuák dolgoznak meg egy nb eloop a cpu hűtön. Nem kicsi az elvárás. -
Giot
addikt
válasz
takacsbotond #2689 üzenetére
Egy ph-s kollégától lesz. Azt mondta leszabályozva is csendes volt.
-
Giot
addikt
válasz
takacsbotond #2687 üzenetére
Folyamatban, remélem nem lesz morgós vagy kattogós kis fordulaton.
-
Giot
addikt
Kis teszt, igaz a ház ventis topikban is posztoltam.
(Csináltam egy 4pin aljzatot a táp ventilátor vezetékére) Az itthoni ventilátorokat végigpróbáltam.
Wingboost 2 nagyon kattog alsó fordulaton (gondolom a fesz szabályzás miatt)
Wingboost 1(shamrock) rendben volt kicsit morgolódott de nem vészes csak közelről hallani.
Noctua nf s12a teljes csendben dolgozott.
Akasa ultra quiet halkan morog kattog.
A statikus nyomásban teljes fordulaton mindegyik elmarad a gyáritól magas rpm erős motor miatt. Legutóbb talán a coolink swif2 120p tolt ennyire de abban 0.33A motor van és szintén magas a fordulata.
Érzetre a sorrend:
Noctua
Akasa
Wingboost 1
Wingboost 2.
Tápba kötve indulásnál a Noctua volt érzetre a legerősebb gondolom magasabb fordulaton dolgozott mint a többi.
De mindegyik elindult, nem gondolkodott egyik sem. -
Giot
addikt
válasz
takacsbotond #2684 üzenetére
Köszönöm!
-
Giot
addikt
válasz
takacsbotond #2680 üzenetére
Linkeltem a ventit a hszban. Ennél többet nem tudok amit én látok hogy 0.24A.
-
Giot
addikt
válasz
takacsbotond #2677 üzenetére
Sziasztok! Most cseréltem a bequiet tápomat egy cooler master real power 620w-osra. Kizárólag a modularitás miatt. Hangos a ventilátora morog zörög. Már jeleztem az eladónak a problémát, lehet belefér egy ventilátor csere a garanciába.
És itt értünk a lényeghez.
Látom az enermax twister pressure ajánlott.
A tápban gyárilag ilyen venti dolgozik: [link] megfelelne e nekem is, esetleg van itthon alpenföhn wingboost 2. Csak nem tudom megfelelő lenne e a staikus nyomás?
Mi a véleményetek? Esetleg mit ajánltok? -
Giot
addikt
Sziasztok!
Ismerősömnek van egy Chieftec 450W teljesítményű tápegysége. Mely 12cm-es ventilátorral van ellátva.
Panaszkodik hogy kicsit mormog. Milyen ventilátort ajánltok? Gyárilag ha jól tudom Yate Loon van benne. Mit lehetne helyette? Hány PIN-esnek kell lennie, még nem szedtem szét.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Napelem
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Vízpart, vakáció és hardverek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Mr. Y: Motoros sztorik #06
- Óvodások homokozója
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Gaming notebook topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
- Samsung Galaxy A06 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged