Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Fotók, videók mobillal
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Fényképeken az újra lilába boruló Xperia 1 VII
- Korábban érkezhetnek az új hajlítható Samsungok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
-
Mobilarena
Telekom (vezetékes telefon, IPTV, xDSL / kábelnet / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
rob83
aktív tag
válasz
kabelmania27 #38399 üzenetére
Az elosztóba van beletekerve és abba megy a modem kábele.
Csak a modem kábelét "szűri"!
Megnézzem,hogy mi van rá írva?
-
rob83
aktív tag
válasz
kabelmania27 #38396 üzenetére
Az újraindítást megcsináltam,várom az eredményt. Igen elosztóból jön a kábel ami után van még egy kb 20cm-es szűrő.
Roli27 Békési vagyok 10 Km-re Békéscsabától.
-
törölt tag
válasz
vizslakutya #38391 üzenetére
Most kapcsoltam be. Hódmezővásárhelyen is akadozik.
-
vizslakutya
senior tag
Teljes káosz van a Telekomnál?
Kb 1 órája ( Szeged Felső-város ) széteső,akadozó kép van minden boxon-minden csatornán,a 1412 hibabejelentő hívhatatlan,most annyit elértek,hogy az automata bemondja,hogy egyes körzetekben hibák lehetnek az IPTV szolgáltatásban.
De a fene egye meg,ez volt a múlt hétvégén is,akkor lepattintottak azzal,hogy nálam van a baj !
Ha akkor komolyan veszik talán megelőzhető lett volna a leállás!
(gondolom anno nem csak én,hanem többen jelezték a gondot) -
rob83
aktív tag
Megint szakadozik,ez rendben van?
Power Level: Signal to Noise Ratio:
Channel 1: 3.8 dBmV 40.3 dB
Channel 2: 4.5 dBmV 41.4 dB
Channel 3: 4.9 dBmV 42.0 dB
Channel 4: 4.6 dBmV 41.7 dB
Channel 5: 6.7 dBmV 42.5 dB
Channel 6: 6.8 dBmV 43.2 dB
Channel 7: 6.6 dBmV 42.6 dB
Channel 8: 6.0 dBmV 41.4 dBPower Level:
Channel 1: 38.7 dBmV
Channel 2: 0.0 dBmV
Channel 3: 0.0 dBmV
Channel 4: 0.0 dBmV -
csabi10
senior tag
válasz
#78121280 #38384 üzenetére
Ezt most kaptam meg 10 perce. Azóta nem tudom bekapcsolni a wifit.
Model: Cisco EPC3925
Vendor: Cisco
Hardware Revision: 1.0
Serial Number: 235193491
MAC Address: 24:37:4c:04:2a:6c
Bootloader Revision: 2.3.0_R1
Current Software Revision: epc3925-E15-12-v302r125573-131202c
Firmware Name: epc3925-E15-12-v302r125573-131202c.bin
Firmware Build Time: Dec 3 09:44:16 2013
Cable Modem Status: Operational
Wireless Network: DisableReset segíthet? Újraindítás nem segített.
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz
dchard #38361 üzenetére
Ha jól sejtem a második pont miatt tette át a UPC három közszolgálati rádiót 105-108Mhz közé.
Max 40-es adásit csak erősítők maxvisszirányra beállításával (társasházba könnyebb), első osztóba való bekötésével, családi házas övezetben bonyolultabb a helyzet.
Ismerősnél két kettes és egy hármas után gondolom menne a nyolc us:
Channel 1: 34.0 dBmV
Channel 2: 34.0 dBmV
Channel 3: 35.2 dBmV
Channel 4: 34.5 dBmV -
csabi10
senior tag
Létezik hogy most adtak ki frissítést a Cisco EPC3925 modemre? Mert ez nálam igen jól sikerült azóta nem működik a wifi.
-
Teko001
őstag
válasz
hackeeeee #38377 üzenetére
Igen, még a elején ilyet hoztak ki. MW a menüben már jobban ki van írva: MagWh. Gondolom Ret=Retail, Wh=Wholesale? Az új boxoknál egyébként mi a különbség, azon kívül, hogy kisebbek? Gyorsabb CPU van benne, meg több RAM? Vagy az se jelentős különbség? Ebbe 297Mhz CPU van 11,712 KB RAM-al.
-
törölt tag
válasz
Teko001 #38370 üzenetére
A Cisco KMM3010-MagRet az az amit Poli említett csak X301 van rá írva ha jól emlékszem,ilyennel kezdtem anno kb 4 éve (nagy szürke). Ezeket a boxokat szolgáltatóknak készítik,ezért nem is találsz róla semmit szinte.
Ha szerencséd van akkor egy 6030MT-A 320 GB kapsz, vagy az újabbat ISB2231 320 GB. -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Teko001 #38370 üzenetére
Ez egy elég régi modell. Még az első szériás box-ok egyike.
A hang normális, sok vinyónak van egy ilyen jellegű hangja. Viszont az új 6030-ak elég halkak (elvileg 320-as vinyóval), bár biztos van azok között is olyan, amiben más HDD van, ez miatt hangosabb. Ez nagyjából lutri, hogy milyet kapsz.
-
Teko001
őstag
válasz
poli27 #38352 üzenetére
(#38352) poli27, (#38353) Roli27:
Köszi szépen a választ mindkettőtöknek, sajnos nem sok infót találtam ezekről a boxokról a neten. Érdemes lenne lecseréltetni a mostani Cisco KMM3010-es boxot? Mindig sípol egyet a HDD-je amikor felpörög (amúgy se a leghalkabb), de ha az újba kisebb HDD lenne (mostaniban 160GB-os van), vagy lassabb lenne, stb... akkor inkább hagyom. -
-
Onderon
senior tag
üdv mindenki,
próbáltam rákeresni itt topikon belül, de nem találtam választ, így elnézést, ha mégis sokszor volt már téma. otthoni t-home iptv és telefon előfizetésem mellé gondoltam kérek egy SatTV családi csomagot. gondolom ehhez jár beltéri és tányér+fej stb. Megoldható, hogy ezt a csomagot ahogy van elvinném külföldre a nagymamámnak, ott felszerelném, beállítanám és ő használná? vagy teljesen lehetetlen? Svédországról van szó, nem tudom számít-e.
válaszokat előre is köszönöm!
-
n@p@lm
őstag
válasz
Gubek-Einste #38357 üzenetére
így legyen!
-
dchard
veterán
válasz
Szokenesz #38365 üzenetére
Minnél hosszabb egy vonal, annál inkább ki van téve az áthallási zajnak, tehát igen: önmagában az átállás vectoringra és VDSL2-re jelentős több megabites növekedést okozhat még egy olyan vonalon is, mint a tiéd.
A másik dolog a bonding. Rengeteg telefonvonal áll kihasználatlanul mivel az előfizetők elhagyták ezt a technológiát. Például két telefonvonal összefogásával és a vectoringgal 2,5-3-szorosára növelhető az elérhető sávszélesség.
Például ha most nálad vectoring nélkül VDSL2-n van 18mega, akkor vectoringgal és bondinggal ez kényelmesen felmehet 40-50megára, nem beszélve arról, hogy a feltöltés is elérheti az 6-10megát.
És igen, mivel a Vectoring működéséhez lehetőleg minden vonalat át kell állítani, ezért nagyon is egybevág a Telekom migrálási törekvése a Vectoring és esetleg a bonding bevezetésével.
Dchard
-
Szokenesz
senior tag
válasz
dchard #38359 üzenetére
Peldaul nalam ADSL-en 15Mbit erheto el, VDSL-el meg 18Mbit, akar meg ilyen "gyenge" vonalaknal is jelenthet gyorsulast vagy kizarolag ott, ahol jelenleg is boven megvan a 30Mbit annyira kozel a kozpont?
Lehetseges, hogy a Telekom mar ebben az iranyban halad? Telepulesunkon amit csak lehet VDSL-el kotnek be, jelenleg nalam a 10Mbit-es S csomagot is azon adjak, pedig a DSL is elbirna meg ezt a tempot, de sajat tapasztalat mintha azt mutatna, hogy ez stabilabb, pedig a masikra sem volt panaszom.
-
rob83
aktív tag
Hali!
Net+Iptv esetén kell valami beállítás a modemnek? Cisco epc3925
2 hete van a tv néha szakad a net előtte nem csinált ilyen.
-
kengyel
nagyúr
Én meg felváltottam Netmánia XXL-re
Itt már van kábelen némi feltöltés.
Igaz van is mit fizetni utána !
-
Kábelnet Netmánia M csomag.
Modemet kéne cserélni. Mire cserélik mostanság?
-
dchard
veterán
válasz
kabelmania27 #38360 üzenetére
A KTV-nél jelenleg több fejlesztési irány van:
1. DS irányban további növelik az összefogható csatornák számát. EZ a jelnelegi 8-ról 16-ra nő (a legtöbb modern CMTS támogatja ezt a szolgáltatást, a kábelmodem oldalon is szivárognak lassan ezek az eszközök).
2. US irányban nem ilyen fényes a helyzet. A szolgáltatók tovább fognak pucolni és az eddigi 5-65MHz-es sáv először 5-85, majd 5-105MHz-re fog nőni, így lehet további US csatornákat nyerni. Ugyanakkor van egy másik probléma is, amivel már most 4 csatornánál is találkozunk, ez pedig a kábelmodemek 61dBmV-s maximum teljesítménye ami az összes csatorna között oszlik el. Ha mondjuk felmennénk 8 csatornára a jelenlegi speckóval, az azt jelentené, hogy csak annál működne a dolog, akinél jelenleg 4 US csatorna mellett 40dBmV körüli szint van. Ebből meg elég kevés van. Vagy közelebb kell rakni az erősítőket, vagy a kábelmodemeknek kell nagyobb adásszintet biztosítani csatornakötegelés esetén.
3. Deep fiber: a hálózat további szegmentálásával és az optika közelebbvitelével is erőteljesen foglalkoznak a szolgáltatók, így viszonylag olcsón lehetne nagy kapacitást kitolni. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy egy 40-50 lakásos társasház, vagy egy kertvárosi hosszabb utca végén már ott lesz az üveg egy nagy teljesítményű E-QAM modulátorral.
És persze az extra csatornák biztosításához kapkodják kifelé az analóg, majd később a DKTV csatornákat is.
ED3-nál a max kapacitás 16/4 mellett 800/120megabit, de ez a teljes RF trönk kapacitása.
Dchard
-
dchard
veterán
válasz
kabelmania27 #38358 üzenetére
Meglepően sokat ki lehet hozni belőle.
A DSL technológia egyik legnagyobb limitáló tényezője az ön-interferencia, vagyis a törzskábelekben haladó vonalak között fellépő áthallási zaj. A Vectoring ezt oldja meg méghozzá úgy, hogy az egy törzskábelen lévő vonalakat rengeteg valós idejű mérés alapján úgy modulálja, hogy az egyes vonalak egymáshoz képest ellenfázisban vannak, így a zajok kioltják egymást.
Azokon a területeken, ahol nem a távolság limitálja az elérhető sebességet, ezzel a módszerrel egy érpáron a mostani 30-40megabit helyett 80-90megabit érhető el lefelé, és 40-50megabit érhető el felfelé.
Nem véletlen, hogy a szolgáltatók ennyire érdeklődnek a dolog iránt, mivel náluk is kiderült a tesztelés során, hogy jelentős sebességnövekedés érhető el. Arról nem beszélve, hogy a Vectoring utat nyit a eddig is létező, de a jelentős áthallási zaj miatt senki által nem használt bondingnak, amivel megint csak duplázható a sebesség.
Egyetlen szépséghibája van a dolognak: a vectoring hatékony, látványos működéséhez az kell, hogy a törzskábelen kizárólag Vectoring képes VDSL2 eszközök legyenek. Az ADSL/ADSL2+ vonalakat ki kell gyomlálni.
Dchard
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz
Gubek-Einste #38357 üzenetére
Az a kérdés hogy régi telefonkábelekkel mit lehet kihozni. Telekom primer területen ott fog fejleszteni ahol nincs koaxhálózata és van konkurencia.
-
Teko001
őstag
Mostanában melyik boxokat telepítik felvevős IPTV-hez?
-
Szokenesz
senior tag
Héten valamelyik nap hosszabbítottam hűséget SAT-ra, ügyintéző mindenáron rá akart beszélni a rögzítős box-ra, amivel állítása szerint 2 csatornát tudok rögzíteni és egy 3.-at nézni.
Egész véletlen ez nem IPTV-nél van így ED3 vagy optikás területen?(Ha SAT-on van sem érdekel a rögzítés, csak minden áron megakart győzni, hogy ez milyen jó nekem.)(#38348) zolda:
Jelenleg valószínű, hogy ilyet: Speedport W 724V, legalább is ahogy elnézem a fórumot jelenleg a legtöbb helyre ezt hordják. Nekem is ilyet hoztak. -
zolda
tag
elnézést, válasz akart lenni erre: (#38341) Atomantiii
igen, azt tudom, hogy hűség lejárta előtt is lehet felfelé váltani, és akkor indul újra a 2 év... annyi kérdésem lenne, ha tudsz segíteni te vagy bárki más, hogy lehet-e tudni, hogy ehhez a csomaghoz (10 Mb ADSL+dig.telefon) ilyen modemet küldenek? állítólag szereld magad csomag lesz.
-
Blackdeath
aktív tag
válasz
kabelmania27 #38346 üzenetére
ma visszakötöttem direktbe a modemet (egy 3-as splitterbe volt előtte bekötve), hátha jobb lesz, de sajnos a probléma továbbra is fennáll.
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz
Blackdeath #38345 üzenetére
Ezek tökéletes értékek. MMWO osztóval van elosztva a koax vagy direktbe megy a modembe?
-
Blackdeath
aktív tag
válasz
kabelmania27 #38344 üzenetére
Downstream Channels
Power Level: Signal to Noise Ratio:
Channel 1: 9.8 dBmV 39.0 dB
Channel 2: 9.6 dBmV 39.4 dB
Channel 3: 9.8 dBmV 39.0 dB
Channel 4: 9.3 dBmV 38.2 dB
Channel 5: 10.2 dBmV 41.4 dB
Channel 6: 10.5 dBmV 42.0 dB
Channel 7: 10.5 dBmV 41.9 dB
Channel 8: 10.5 dBmV 41.1 dBUpstream Channels
Power Level:
Channel 1: 40.0 dBmV
Channel 2: 39.2 dBmV
Channel 3: 39.7 dBmV
Channel 4: 0.0 dBmV -
kabelmania27
Topikgazda
válasz
Blackdeath #38343 üzenetére
Nézd meg a jelszint értékeket.
-
Blackdeath
aktív tag
helló!
ma váltottunk át ezekre: Családi + HD IPTV / Netmánia L 30/5Mbit net / Alap telefon. közben már át is állították, szóval működik is minden ahogy kell.
viszont fennáll egy probléma már egy ideje: random beszaggat a tv-adás, függetlenül attól, hogy hány tv-n megy adás és hogy melyik csatornákat nézzük. cisco epc3925 modemünk van (fw: 2013.12.03). egyébként Bp. 17. kerületben lakunk. lehet hogy a modemnek van baja? vagy esetleg helyi hiba lenne?
előre is köszi!
-
Atomantiii
addikt
válasz
kabelmania27 #38340 üzenetére
Igen úgy volt, sikerült kijönni a beszélgetésből azzal, hogy a riasztónak kell az analóg vonal.
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz
Atomantiii #38339 üzenetére
Minél messzebb vagy a központtól (DSLAM) annál kevesebb az elérhető max sebesség, analóg telefonvonalhoz azért érdemes ragaszkodni mert így használhatsz saját modemet, digitális vonal esetén nem tudod a telefont használni ha saját modemet használsz. Ha van mód rá célszerű elkerülni a szolgáltató hgw használatát. Ha nincs kedved kockáztatni maradj a 10Megabites csomagnál.
-
Atomantiii
addikt
Most hívtam a tét, most a legolcsóbb adsl netem van, rá akartak beszélni arra, hogy átraknak digitális telefon vonalra és akkor elérhető a 20 megás net is állítólag. Bár én kicsit kételkedem benne, ti hogy gondoljátok? Mivel itt a környéken senkinek sincs 20 megás nete, ez meg atomstabil, nem nagyon volt kedvem kockáztatni.
-
zoli62
addikt
T-Online webmail bad gateway 502 másnál?
-
zolda
tag
Sziasztok!
Hamarosan lejár a hűségem a jelenlegi csomagra és szeretnék 10Mbit-es DSL netre és digitális telefonra váltani. Jelenleg ősrégi huawei mt800u-t modemem van, amit az ügyfélszolgálat szerint a fenti szolgáltatásokhoz biztosan cserélni fognak.
Kérdésem, hogy lehet azt tudni, milyen modemet(+router?) küldenek ebben az esetben a szereld magad csomaggal?
Előre is köszönöm! -
kengyel
nagyúr
Sziasztok !
Adott egy Cisco EPC3925 modem. Az U..... kiírja hogy nincs nyitva port ,de működik a letöltés. Hogy tudok ebben a modemben portot nyitni ?
(#38327) marcusa
Köszöntem már nézem is
-
Degeczi
nagyúr
válasz
bopeti98 #38323 üzenetére
az IPTV SD csatornái nálunk is széttömörített hulladék minőséget adnak kezdettől fogva (a showműsorok villogó fényei természetesen különösen ilyenek, hiszen olyankor szinte a teljes képtartalom folyamatosan változik, ahhoz nagyon nagy sávszélesség kellene kockásodás nélkül),
de a Netmánia L itt szerencsére mindig hozza a névleges 30/5-öt -
bopeti98
őstag
Sziasztok!
Csak nálam kockásodik a kép már egy hete IPTV-n? Csúcsidőben ( szombat, vasárnap este ) szinte nézhetetlen. Elsősorban gyors, lassú mozgásoknál illetve világos-sötét részek találkozásnál szokott. Néha meg is akad. Ilyenkor még az analóg is jobb élményt nyújt mint az IPTV.
Vettem fel 3 videót:
Az első videón a fekete ingen meg az ajtó barna fa keretén látszódik jól. A második videón a sötét falon, függönyön a harmadikon pedig a reflektorok fényénél. Mind a két tévénken ilyen. Most még nem is annyira zavaró de hétvégén már nézhetetlenné teszi a műsört ez a jelenség. Illetve hétvégén ezeken felül 30% körüli ping veszteség és 50 Mbit helyetti 10 Mbites sebesség jellemző a internetre.
Ennyire leterhelődne a Telekom hálózata ( kábelnet - ED3 ) ? Azért kérdem mert itt ezen a területen nem nagyon volt eddig jellemző ez. Vagy más lehet a probléma?
A Telekomot már felhívtam de szerintük ez normális jelenség... -
Kronk
őstag
-
dchard
veterán
Válassz más titkosítást a HGW-ben. WPA-PSK és a WPA2-PSK lehetőségeket kellene átnézned. Először próbáld ki a WP2-PKS-t csak AES-sel, aztán ha nem jó, akkor TKIP-pel. És ugyanezt végigjátszhatod sima WPA-PSK mellett is.
A WPS-t pedig kapcsold ki, sokszor hibásan működik.
Dchard
-
Kronk
őstag
Erre tudtok valamit?
-
kengyel
nagyúr
Sziasztok !
Ma hajnalban kaptam az sms.t ,hogy beállították a kért netemet.
Gyakorlatilag a feltöltés semmit nem változott a 30/5 csomaghoz képest.
-
bul07
nagyúr
Köszi a válaszokat akkor várok
Amúgy van valami kósza hír sebesség emellésről?
(jó tudom nemrég volt de hátha) -
Smyk
újonc
Sziasztok!
Nemrég mi is váltottunk IPTV-re, de nem volt elég a szolgáltatónál kapott BOX így vettünk plusz 2 dbot. Eből az egyik ahogyan összedugtuk, kiadott egy ablakot bepötyögtem neki valami 13 számjegyes kódot, és felismerte a hálózatot, de a másiknál nem jön elő ez az ablak, hiába resetelem sehogy sem akarja az igazságot. Nincs valami ötletetek, hogy hogyan tudnám előcsalogatni ezt a BOX-ból?
Köszönöm a segítséget!
Smyk
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
Jelszinteket ide írhatsz!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Programozás topic
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R7 3700X / RTX 2070S / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest