- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- One mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Kikristályosodik a Razr 60
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
csoszogi
tag
Sziasztok
Horvátországba utaznánk többen autóval, kapcsolattartás céljából az út alatt mit ajánlotok, mik a tapasztalatok?
A, telefon Telekomos telefonok között, flottás [link]
Figyelembe vév a cikk 2. pontját, így nekem 23 ft bruttó egy perc. Így igen sokat tudok beszélni egy walki-talkie áráért...B, walkie-talkie, ez nem túl drága szinte mindenhol kapható
vagy más típusú walkie-talkie
-
csoszogi
tag
válasz
sarkanyolo2 #80453 üzenetére
nem mobil nem klima hanem beltéri hőcserélő egysége egy központi rendszernek ("fan coil") Azt 20% alkohollal meg némi citromolajjal takarították/fertőtlenítették.
-
csoszogi
tag
válasz
Gondwana #80438 üzenetére
Nekem is ajánlották régebben, hogy milyen jó, milyen rugalmas milyen könnyű stb... hasonló volt az acélkeretre is.
Viszont több mint 30 év szemüveges tapasztalat alapján, a keretről az első kérdésem: javítható, forrasztható? Ami nem azt nem veszem meg.Bármi történhet egy szemüveggel...Nagyon nagy választék van már különféle keretekből, amik javíthatók. -
csoszogi
tag
20 éve az Erényi optikában csináltatom/javíttatom a szemüvegeimet, és a feleségemét is. Ők szemvizsgálatot és szakmai tanácsot is tudnak adni. Mi csak sima rövidlátók vagyunk, egyszerű lencse kell.
Van akinek bejött ez a multifokális dolog, van akinek nem, az két-három szemüveggel jár, cserélgeti kerül fordul elhagyja az egyiket stb. -
-
csoszogi
tag
válasz
fradi81 #80361 üzenetére
Mi a Rolló kft-vel csináltattunk rolós szúnyoghálót, igaz nem tetőablakra, hanem simára, abban nem gondolkodtál?
Ötlet, ha van kézügyességed, vagy nem túl látható helyen van: sima szúnyogháló, tépőzáras, kiméred stb. Vágsz bele lyukat/rést, ahova gondolod a cippzárt. Az össehúzott cipzárt rögzíted a rés két oldalán:
A, vagy textilragasztóval
B, vasalóval+szegély valami ilyesmi: [link]
C, elviszed egy varrónőhöz, hogy géppel varrja be a cipzárt.vagy cipzár helyett tépőzár raksz be. Ahogy magamat elképzelem, iszonyú rondára sikerülne nekem..
-
csoszogi
tag
Üdv
Lenne egy kérdésem. Befagyott váll szindróma. Tudtok valakit ajánlani, doktort, csontkovácsot, vajákos öregasszonyt, aki tud ebben segíteni? Valakinek volt már hasonló problémája? A hivatalos utat elkezdtük járni, de kicsit lassúnak találom....
Előre is kösz a segítséget.
-
-
csoszogi
tag
válasz
Agyasima #80327 üzenetére
Hogy hol arra nem tudom a választ, mikor mi felújítottunk, a villanyszerelő hozta kedvezményesen a szerelvényeket, de mintha a Bakay Nándor utca végéről hozta volna, de ez csak tipp, nem néztünk utána ez volt a legkisebb tétel....Nálunk is ilyen Legrand cuccok vannak. Egy kapcsolót már cserélni kellett pár év után....
Obiban vettem másikat szemmérték után, persze nem sikerült ugyanolyan kapcsolót, de hasonló...
Miért drága, Szegeden minden drágább, és sok minden nincs is, ezzel több cikk is foglalkozott már, és ki is lett itt is tárgyalva igen részletesen, Pesten talán mivel nagyobb város nagyobb az árverseny is... a még kisebb városokban meg van egy bolt, vagy egy net szolgáltató oszt Bambi... arról meg anyukám tudna mesélni..
Neten rendelve nem lesz olcsóbb, Pestről, haa több mindent veszel összeségiben?
-
csoszogi
tag
válasz
macilaci78 #80197 üzenetére
nyilván megcsináltam ezeket. Azért is írtam a kompromisszumot. De ezek az asztalok még egyben vannak, azért is mertem ajánlani.
Van más is tőlük, én nem néztem a vastagságokat, de elhiszem. Nem az örökkévalóságnak lettek tervezve az biztos, de mi az ami mostanában annak van?
Lapraszterelt, könnyű, hazviszed összerakod blokkot jól elteszed, és használod.. -
csoszogi
tag
válasz
Jinxb1rd #80189 üzenetére
mindkét fiamnak ilyen van nyolc/hat éve, igaz ez gyerek, de fenyő:
hátrány: a fiókok széhullottak, újra kellett ragasztani, meg gombok is kijöttek, habár ebben szerintem szerepet játszik a gyerek faktor is. Mikor nagyobb felület kellett (könyv+laptop), vágattunk rá oz Obi-ban egy hosszabb szélesebb lapot.
Jysk az Jysk, de kompromisszummal azért használható... -
csoszogi
tag
válasz
macilaci78 #80150 üzenetére
Én azt nem értem, miért nem használnak sima vákuumpalackot mint szigetelés(nyilván lapos formában)? A Tesco-s palackba ha folyékony nitrogént töltesz, egyáltalán nem érzed a palackon, hogy míly hideg is lakik belül..
Pedig nem is olyan vastag az a vákuumos rész.... ki érti ezt...
-
csoszogi
tag
Találtam egy hasonlót az arab számokhoz, szintén magyar:
-
csoszogi
tag
válasz
pilóta #80124 üzenetére
Jelenleg panelben lakom, gyerekként meg kertesben. Arról is tudnék mondani pár dolgot, ugyanilyeneket: egész éjjel vonyító kutya, ugatáskoncert, szemetet/bármit égető szomszéd, télen a műhelybe befűtő bármit elégető emberke, flexre, fűnyíróra, akármi zajos akár hangos rádióra, motort buherálónak motorzajára, kertet összehányóra/szaró/huggyozó emberek, ajtót lehugyozó bakmacskákra, beköltöző veréb, madár bármi....és ott is ha a szomszéd bagózik és közel van akkor behozza cigifüstöt..
nyáron meg a kellemes permetszag, ha épp túl fúj a szél a BI-58 rohadt büdös tudott lenni..
Kompromisszumot kötöttünk a panellel, a mienk sem ideális, de legalább csendesnek mondható, sok baj nincs a szomszédokkal, de ez egy pillanat alatt megváltozhat, ha más költözik valaki helyére..
arra is volt példa.
Például: az alttunk bömbölő kisbaba alig hallatszik fel, pont fölötte van a mi hálószobánk. Ezt mások is mondták már, hogy paneltól függ mi mennyire hallatszik.. -
csoszogi
tag
válasz
martonx #80120 üzenetére
Amerikai házépítős filmekből következtetve: ezek nem azon típusú házak, melyek oly könnyűek, hogy akár el is lehet vontatni? vagyis: fa kívül, szigetelés fa belül plusz valami keret ami összetartja? Ezért lehet olcsó? kb 15 éve egy ismerősöm is akart ilyet építeni, akkor is igen olcsó volt, úgy emlékszem azért is választották, de valami miatt nem jött össze.
pilóta: egy becsomagolt, új ablakos, költségmegosztós 70m2-es panel van kb 15-17 milla, helytől függően. És azért annak már igen jó a komfort fokozata... az meg hogy túl van árazva, elég sok mindenről elmondható
-
csoszogi
tag
nekunk a haziorvos ajanlott: mellette levo szobaban leveszik 1500ft, de hazhoz is lehet hivni valakit, azt mondjuk foleg idoseknek 2000ft. Ezt akkor mondta, mikor megirta a beutalot, hogy van ilyen lehetoseg. Amugy en az SZTK-ban voltam, eleg gyorsan haladt a sor. Delelott voltam talan delig veszik le...
-
csoszogi
tag
volt egy felmérés az USA-ban. 10-15% gondolja még úgy, hogy a Föld körül kering minden..
forrást nem teszek be, lehet több vagy kevesebb, de utána lehet nézni.
Másrészt ez kb olyan, mint amikor szabásmintán próbáltak útbaigazítást kérni. Az vicces volt, de ugyanaz, hogy-hogy nem tűnt fel hogy nem egy térkép, nincs utcanév stb.....
No meg a neokreacionisták..azok se semmik. A dínokon lovagoltunk..igaz abban van egy marék vallásosság is, de akkor is.
-
-
csoszogi
tag
válasz
martonx #80004 üzenetére
Ha csak kar vastagságú, ahhoz minek fűrész? Csak egy tőke kell, meg egy éles balta...Nagyja gallyat lecsapkodni, aztán meg a vastagját aprítani. Ráadásul az orgona nem is kemény.
Az akác sokkal de sokkal mókásabb..
Lehet meg kell élezned a fűrészedet, nem bonyolult.
Hulladékudvar? Lomtalanítás? [link]
-
csoszogi
tag
válasz
-Tsaba- #79887 üzenetére
Én sokféle biciklit tekertem már életemben itt Szegeden, Camping(ezt ellopták, pedig szerettem), "kosszarvú" vékony kerekes országúti, sima 28-as, most meg az utóbbi 16 évben ez amiről írtam. Gyerkőcöket én is vittem, a feleségem ugyanilyen korú női változatú kerékpárjával. Hátulra vettem nagy kosarat, így belefér a laptop táskástól (15 éve baja még nem lett nekik emiatt), plusz az esőcucc ha kell.
Szegeden igen szarok a bicikliutak, sok a kátyú, bukkanó meg a járdahiány. Főképp este bicajozok, és akkor tud meglepetést okozni.quailstorm: mondjuk én súlyosabb vagyok, lehet emiatt sem érzem azt a nagy rázkódásokat, de egyszer ültem ilyen összteleszkópos bicón, nekem össze vissza hintázott, főleg fékezésnél.
A minőség...erről nem tudok nyilatkozni, az enyém okés ennyi év távlatából is. Igaz épp tegnap ment ki három küllője, meg ráadásul ki is lyukadt a hátsó gumi...
-
csoszogi
tag
válasz
quailstorm #79856 üzenetére
Kerékpárhoz: kerékpáros boltokban van sokféle használt. Végig kell járni őket és akkor hátha találsz valamit, ami neked megfelelő. Egyik ismerősöm Kiskundorozsmán vett valami piacon (talán az akkori nagybani?) használt kerékpárt, de láttam régebben (5-6 éve) a Cserepes soron is hétvégi kirakóvásár keretén belül.
Hogy milyen kerékpár kell Szegedre? Szerintem tök mindegy. Nem kell azt túlspilázni szerintem. Nézd meg mivel járnak az emberek, kevés köztük a trekking vagy mi a szösz..ez is majdnem olyan, hogy valaki csak hipi-szupi gránittal bevont edényben képes főzni..
Mondjuk, nem tudom mit jelent esetedben a "nagyon intenzív használat" meg a "Szegedi off-road viszonyokra", mert ha valamiféle komoly sport, akkor tárgytalan amit írok a következőkben.
Én napi szintem járok (eső hó jég nem akadály, hanem kaland..
Újszeged-Tarján viszonylatban (2X20 perc), különböző utakon a vátozatosság miatt..
Vékonyabb keményebbre fújt kerékkel gyorsab tekerni, igaz kényelmetlenebb is lehet. De sima utcai biciklire is lehet kapni ballonosabb gumit.
Mi van nekem: 28 collos néhai Cora noname utcai kerékpár, talán 18 sebességes?, 16 éves lesz a nyáron, anno nem volt drága. Nyilván neked kisebb kell. Érdemes e típusú műintézményekben is szétnézni.
Volt, hogy kinnt telelt, rozsda is eszi, kicsit ütött kopott, cserélni kell a láncot (2000Ft) meg hátsó fogaskerék tárcsát (1500Ft). Javítani is kellett már (bowdencsere, törött középső/hátsó tengely), de ennyi év alatt nincs olyan dolog amire nem költ az ember. Sok mindent meg tudok rajta csinálni, azon sokat spóroltam.
-
csoszogi
tag
válasz
pilóta #79787 üzenetére
Mezítláb imádok lenni..
Ez egy 7mm-es zselés valami a legvastagabb részén(hátul), amit a Lidl-ben vettem. Nekem kényelmes mert a bokasűllyedésem miatt, van, hogy a cipő birizgálta a bokámat. Én pont azt gondoltam, hogy a faék egyszerűségű lapos igen vékony talpú cipő miatt alakult ki ami kialakult...mióta vastagabb talpút használok, azóta azért jobb valamelyest, de nem múlt el, mint írtam.
Másrészt ahogy bejön a jóidő, papucsra váltok már vagy húsz éve, cipőt csak ritkán veszek, max ha túrázunk (1-2/nyár) -
csoszogi
tag
-
csoszogi
tag
De, és napközben "bejáródik", ezt írják is erről a típusú gyulladásról. Amit erről megtudtam eddig, kb összefoglalja az alábbi link: [link]
Pár gyakorlatot végigcsináltam rendszeresen, mint írtam is, ideig-óráig jó. Egy hete voltunk a Body kiállításon (ott láttam "élőben" is ezt a részét a saroknak..
, sokat sétaltam, jóval többet, mint amennyit átlagban szoktam, és azóta nagyon fáj... ezért sem akarom halogatni a dokit.
-
csoszogi
tag
Ortopéd szakorvost keresek, sarokfájás ügyében, tudtok valakit ajánlani? Esetleg Uni-Med ről tapasztalat? Vagy esetleg más pozitív tapasztalat az is jöhet..
-
csoszogi
tag
válasz
ritkaság #79731 üzenetére
A: Google, de ez csak egy a sok kozul:
How to fix “mutation operation” errors in Firefox
You may find at some point using firefox you are unable to access some websites which rely on complex javascript libraries. When you look at the errors on the page, you see:“A mutation operation was attempted on a database that did not allow mutations”
The solution is to make sure dom.indexedDB.enabled is set to true in about:config
One example of a website with this problem is weather.com which will not display anything on the page unless this setting is enabled. Developers should wrap such function calls in try/catch or other error handling so your entire website doesn’t fail. Browser sniffing is not adequate.
Olyan volt nekem is, hogy valami hibauzit kidobott a gep. Mint irtam nem ertek a szamitogepekhez, aztan parat vegigprobaltam a megoldasok kozul, autodidakta modon, es valamelyik bejott.
A beepitett Explorer bongeszo nem alkalmas erre a Tv nezesre?
Mostanaban tobb munkatarsamtol hallottam, hogy a Firefox bugosodik bizonyos oldalak futtatasanal. A Chrome-nal is volt, hogy bizonyos verziok nem voltak 100% kompatibilisek.Ceges gep: a portable verziok? Vagy az is hagy nyomot valahol? kerdezem, mert nem tudom, majd valaki hozzaerteo megirja...
B: szetlovod a kedvenc tankoddal..
es sz**sz az egeszre..
-
csoszogi
tag
Nem vagyok szakember ebben a témában de nekem mikor nem jött be egy oldal vagy rosszul töltődött be, akkor a virusirtó, adblock vagy valami bővítmény volt a ludas. És igen olyan is volt, hogy csak IE alatt volt jó a megjelenítés..Ja és még valami: volt olyan Chrome frissítés, ami miatt nem ment az adott oldal, másik gépen ahol meg nem volt frissítés_munkahelyi gép_ ott meg szuperül futott. Másrészt gondolom több TV is hasonló technikát használ, esetleg erre is rá lehet keresni a Google-ban mit ajánlanak megoldásnak...
-
csoszogi
tag
Lelked rajta, ha pont a körforgalom az, ahol szereted ezt kiélni (nem a defenzív vezetésre gondoltam) és ha úgy gondolod nem veszélyes senkire és nem hozod rá a szívbajt, mert rám már és szüleimre is hozta ez:
"direkt szeretem ott nyomni, meg neha a kulsoben haladokat megelozni belul ".
A körforgalom miatt a tükörben sokszor nem lehet rendesen látni, miközben a külső sáv megszűnik, hogy akkor most valaki berongyolt-e közben melléd vagy sem. De ez igaz akkor is ha a belsőben vagyok, külsőben előz, és rongyol be elém vissza a belsőbe, miközben megszűnik a külső. Mindössze néhány méteren elkövetve mindezt....mennyi, kb.: 5 kocsihoszz? Jó vezetést! részemről ennyi. Régebben többet jártam arra, mostanában inkább Sándorfalva felé megyek fel a pályára.
Rick4: nos ilyen az egyik ismerősöm is...az is képes annyit vezetni, hogy mikor meséli kettéáll a fülem..
Én keveset vezetek összeségiben. A feleségemmel a két gyerkőc mellett tanultuk meg, hogy pár óra alvás is elég, egészen jól fut a szervezet évekig is így...
Van olyan ismerősöm nem is egy, akinek négy óra alvás kell slussz passz. Négy óra!! Semmi szunyóka ám délután...
-
csoszogi
tag
oké tudom sokat vezetsz, láttam a videóidat is a neten, de akkor se jó, ha három kommentelő arról értekezik milyen fasza ott csapatni szerintem... Amúgy ott semmi sávelválasztó nincs, már ha egyről beszélünk.
Én erre a körforgalomra asszociáltam, itt lehet jobbra menni Dorozsma felé:Én az óvatosság híve vagyok, nagyon kevésből megvan a baj...egyszer egy hölgy nem látta, hogy jövök a körforgalomban, be akart hajtani, aztán mikor észrevett, akkorára nyitotta a szemét-száját, mint bizonyos filmekben egy bizonyos, nagy méretű sötét színű testrész láttán...
-
csoszogi
tag
Azért jók vagytok körforgalomban, mert "lehetőség van rá" előzgetjük a "lassúzót"..... aztán persze megcsúszunk, de hála nem lett baj, ha meg igen lehet az óvatos szívja meg... Szüleim pont ilyen óvatosak, idősek, néha a szívbajt hozza rájuk egy-egy ilyen Fittipaldi
Ha jól tudom, pont a külső sávok zárnak be a belsőhöz...az is egy plusz rizikófaktor a tapasztalatlan vezetőnek... ha ott egyszer csak megjelenik valaki a szinte semmiből, mert "csapatja" -
csoszogi
tag
válasz
ritkaság #79601 üzenetére
Megnéztem, hol is van ez a leírva. A Szegedi Tükör, március 03.-ai lapban láttam. Itt egy videó is:
[link]Csak azért írtam le, hogy aki érintett, az tudjon erről időben. Nálunk(10-es panel) elég sok cuccot ki szoktak ilyenkor rakni...azért 30X4=120 lakásnak van kidobandója..
Tavasszal majd meglátjuk, dobnak-e be kis papírt lomtalanításról.
Nőnapra: én évek óta valami Raffaello szerűséget viszek (kb2-3/fő), szabódnak, hogy kalória stb, aztán mikor elfordulok két pillanat és huss eltűnt minden..
Vagy el is tudják tenni "későbbre"
-
csoszogi
tag
Jogos, ne legyünk rémhírkeltők...
Már ha erre a mondatra gondoltál:
"A Rendelet szerint a nem veszélyes háztartási hulladék részét képező lomhulladék szervezett összegyűjtéséről, elszállításáról a Közszolgáltató a közszolgáltatásba bevont területen évente egy alkalommal március 15. és november 15. közötti időszakban - a Római krt., Brüsszeli krt., Berlini krt., Párizsi krt., Londoni krt., Moszkvai krt. páros oldala, valamint a Bécsi krt. páratlan oldala és a Tisza folyó által határolt területen kizárólag vasárnaponként - házhoz menő lomtalanítás keretében gondoskodik."
mondjuk szerintem többen élnek a körúton kívül és bármikor módosíthatják ha akarják, nem?
De ez csak privát vélemény... -
csoszogi
tag
A napokban valamelyik sajtóanyagban olvastam, hogy megváltoznak a lomtalanítás feltételei. Gondoltam megosztom veletek-e hírt.
A régebbi szórólapos bedobós, te pedig kiteszed a hulladékot az adott napon, nos ez megszűnik. Helyette :
-
csoszogi
tag
Klíma: nálunk ahol melózom éjjel nappal kell menjen a klíma, helyiség temperálás végett. Külső egység: jöttek kislagozták, vagy vödörnyi vizekkel kimosták a kültériket (alsóbb szinteken slag, fentebb vödör, vagy az utóbbi évben valami magasnyomású vizes készülék).
Beltéri: burkolat le szűröket kimosták majd befújták valami "spéci" citrom illatú valamivel. Megkérdeztük mi ez: 20%etanol+pár csepp citromolaj..
-
csoszogi
tag
válasz
SirRasor #79497 üzenetére
ezt igazaból nem bizonyították, de egy jó szlogen az "organikus" eladhatóságra... Az elmúlt tízezer évben a nemesítésnek hála valamiből valami lett, nagyobb, kevesebb mag jobb íz stb. Hogy ez azzal járt kevesebb "hasznos" anyag van a növényben ezt csak akkor lehet kijelenteni, ha összehasonlítjuk a régi fajtákkal. De aki kóstolt már vadalmát, vagy vadbanánt, nem biztos, hogy azt választja a mostani fajták helyett. Kilószám meg nem tudsz zöldséget gyümölcsöt enni, legalábbis ami oda van írva mennyi kell a napi bevitelhez. Laktam vegetarianus gyerekkel, ő se volt képes annyit enni gyümölcsből, zöldségből. Gyümölcsnél meg ne felejtsük el a 10-12% gyümölcscukor tartalmat sem.
Ha a föld ásványi anyag tartalmát nézzük, a legrosszabbnak az őserdő körüli területeknek kellene lenniük a fokozott kilúgozódás miatt, ugyankkor igen sok ember él azon a részen. Laboratóriumi körülmények között igen jól nyomon lehet követni mind a micro, mind a macro tápanyagok hiányát, jellegzetes szimptómával járnak. Ezért is lehet tudni, adott területen mit kell pótolni. Ennek igen nagy, régre mutató szakirodalmi háttere van. Ha rákeresel a neten pár hiánybetegség képére látni fogod, hogy ilyen növények a boltok polcain nincsenek.
A nagyim meg 91 éves koráig élt, szellemeileg tiszta volt egészen a haláláig, aztán ők télen max savanyúságot ettek amíg be nem jött a rendszerváltás. Még én is emlékszem az utolsó paradicsomra/paprikára októberben és az újra júniusban. Addig meg max az alma volt..
Akkor nézzük a cikket:"Ez sem kevés, viszont a zöldségek esetén a jótékony vitaminhatás mellett megjelenik a növényirtószer, ami már ekkora mennyiségnél igen tekintélyes, tehát több rosszat tesz, mint jót."
Ezt írtam már lásd : Néma tavasz című könyv ez igaz,"Fontos, hogy a C-vitamin természetes legyen, mert lényegesen jobban szívódik fel, mint szintetikus megfelelője."
Miért is? Mi a mesterséges? Aspergillus törzsekkel állíttatják elő.
"Ezt ma már ki lehet mérni biorezonanciás módszerrel."
Azért ezt megnézném mit is mér ki. Azért ez igen tudománytalan bohóckodásnak hangzik.
Ami utána van, az meg nagy igazság kire hogy hatnak a dolgok. Ez mindenről elmondható.
A menniységeket nem vitatom, több helyen is előjön a magas dózisban szedett C-vitamin jótékony hatása, de ha rákeresel neten egy csomó vitaminról, ásványi anyagról, nyomelemről találsz hasonlót. Lásd Szendi féle D3 vitamin.
Szent-Györgyi Albert-től ezt nem olvastam, de majd rákeresek a levelére.Összeségiben, a mai társadalommal az a baj, hogy a valódi problémamegoldás helyett mindenben az üzletet látja. A laborok azt mutatják ki amit szeretnél, kevesebb a tápanyag ezért vegyél "organikust" az jobb. Vagy a mostani hülyeség a fekete vízzel vagy micsoda. Sima szűretlen felszíni víz azt hiszem...
Ekkora emberi populációt etetni csak nagyüzemileg lehet. Szedhetsz te bármit ehetsz szuperkaját, de akkor ott van a légszennyezettség, a felszíni vizek szennyezettsége stb. Meg ahányszor a NÉBIH leleplez egy egy kisüzemet, igen rossz minőségű alpanyagokkal....Egy multi ezt nem teheti meg, több forog kockán.
-
csoszogi
tag
válasz
macilaci78 #79477 üzenetére
csak bevásárláskor rémlik, hogy láttam már ilyeneket az említett üzletekben. Sógornőmnek vesz a feleségem néha, azért is írtam eme üzleteket.
-
csoszogi
tag
válasz
sarkanyolo2 #79472 üzenetére
Hogy pont ez a fajta, vagy sem, de ilyen típusú kapszulákat láttam a Tescoban, Auchanban meg a Mediamarkt-ban is. De ha jól rémlik, mintha a Sparban is lenne.....
-
csoszogi
tag
válasz
pilóta #79435 üzenetére
ráadásul most valami újabb tisztítási rendszer vezettek be, ami miatt büdösebb néha a víz, mert az évtizedek alatt lerakódott szennyeződésekkel ragál az új cucc, ahhoz hasonlóan mint amikor áttérsz benzinről ethanolra, hogy egy csomó szennyeződést felold az ethanol, ami a benzinből kivált. Néha nálunk is levegőztetni kell a csapvizet, mert büdös..
-
csoszogi
tag
válasz
pilóta #79433 üzenetére
Azért is tettem offtopicba. A házi víztisztítás jó, azzal semmi baj. A klór meg igen sok van a gyomorsavadban is..
az is kell, ott a gond a klór és a szerves vegyületek közötti reakciókból lehet, mármint az ivóvízben. Erről itt már beszéltünk, talán valakinek linkeltem is valami írást az ivóvízről..... A szolgáltatóknak a végfelhasználónál kellene vizet vételezni és azt analizálni, akkor képet kapnának, hogy az ivóvíz mennyire szennyeződik a 20-100 éves csövekben...
A gond, hogy a különböző vegyszermaradványok, szerves oldószerek, nehézfémek stb. amiből igen sok van az általam említett vizekben a húsban, zsírban, tojásban, növényekben felhalmozódnak, (lásd DDT az eszkimókban ), amit aztán megeszünk gyakorlatilag koncentráltan. Ezen meg az immunrendszer sem segít..
-
csoszogi
tag
válasz
pilóta #79431 üzenetére
Addig amíg a "háztajiban" kistermelők/hobbikertészek vagy akár a nagyüzemben nem bevizsgált, bármit tartalmazható felszíni vízzel (10-30 méteres kút első vízzáró réteg feletti kút) locsolnak, itatják az állatokat, lehet a vizet tizsztítani ivóvízhez, de az étellel koncentráltan kerülnek be a nemkívánt szennyeződések.
-
csoszogi
tag
amit a boltban javasoltak, meg amit a villanyszerelő mondott. Mármint a teljesitmeny tekintetében. A Dorozsmai úton lévő lámpacentrumban vettük, és ők is az alapján ajánlottak tápot, hogy mekkora teljesítmény kell a szalagnak. Típusát nem tudom, fennt van a szekrény tetején..
három éve, szóval lassan régészkészlet kell a kibontásához
-
csoszogi
tag
válasz
macilaci78 #79385 üzenetére
nekünk azt mondta a villanyszerelő, jobb ha a 220-nál van a kapcsoló és nem a tápegységnél. Ő szakember én meg mondom oké..
mondjuk a tied is 220-as reszen van....
hulye vagyok ussetek...
-
csoszogi
tag
válasz
-Tsaba- #79283 üzenetére
Ja van egy par tipushibajuk, rothadas, szelvedo parasodas stb... Ez meg akkor volt, mikor meg nem volt a Napfenypark (amugy szoktam ott is), de legtobbet Makkoshazin tankolok, az van kozel, vagy az Etelka soron, vagyis: OMV, a mostani MOL meg a masik az Etelkan Agip kutak voltak regebben. Vagyis OMV, Agip volt, azok meg jok tudtommal...
A Napfenyparkhoz: beallok tankolni, tankolok mondom akkor menjunk. Semmi... megadta magat az uzemanyagpumpa..
A szerelom nekem sem ajanlja a diszkont benzinkutakat, es inkabb a 98-ast ajanlja a 95 helyett, az jobb a motornak azt mondja.Amit en tudok: a legtobb benzin Szazhalombattarol jon, a cegek teszik bele a kulonbozo adalekokat. Amirol talan itt irta valaki, hogy kb 4-5 uzem gyartja a vilagon...javitsatok ki ha nem jol tudom
-
csoszogi
tag
Köszi a választ, valami ilyesmit sejtettem a dolog mögött. A mi 21 éves F Astrank-nak azért volt pár baja, de mindig javítható volt, nem roppant bele a családi kassza.
r0by, tisn :
mi éveken keresztül csak arra használtuk szinte, évi 10k kilometer, hogy a 3km-re levo munkahelyre menjunk, meg haza (+ovi, bolcsi,suli), bevasarlas, nekünk igen nagy mértékű volt a kokszosodás, kellett cserélni EGR szelepet, motort meg kellet bontani, hengerfejtömítés, gyűrűzni, meg szelepeket is kellett cserélni, 1.6 benzines F Astra. De legalább ezek újabbak..Azóta igyekszünk pályázni is többet, van, hogy csak amiatt, hogy a motor megfelelően kitisztuljon. Ez az ami közvetlenül amiatt lehetett, hogy nem megfeleően használtuk, vagy az előző tulaj, mert használtan vettük (73k most 213k km). Az olaj minőségi, a szerelőm cserélte, ráadasul a kokszosodás miatt sűrűbben is, szóval az nem lehet, hogy hamis szar olajat kaptam volna a boltban. Apaméknak meganjuk volt (1996), nekik sem kellet a motort bontani, de nekik meg más baja volt a verdanak.
-
csoszogi
tag
Amit előző leveledben írtál, az azért bizonyos szempontból kizárja a full elektromos autót, nem? Szegeden láttam Teslát meg Opel Amperát is.
Nálunk is a régi Opel elrohadt, mert keveset használtuk relatíve, és az idő megette..
A többieknek, vagy tixem-nek, mint laikus kérdezem:
Ültem egyszer Priusban, Pestre vitt fel, nekem tetszett, de kb ennyi, jó volt nézni középen azt a töltöttséget jelző kijelzőt..
.Pályán a pillanatnyi benzinfogyasztás jelző, soha nem esett le nullára, de már nem emlékszem mennyit mutatott...
A kérdésem a magas kilóméterállásról, és hogy bejáratós lenne. Mennyibenn más a futómű, felfüggesztés, gumicsövek, termosztát, EGR szelep stb mint más autóban, hogy nem kell hozzányúlni (oké tudom elektromosban ilyen nincs, de a benzinmotornak kelle legyen, nem)? Nekem azért pár dolgot cseréltek addigra..Mondjuk egy 200ekm-nél átlagban mennyit megy a benzinmotor? Mert itt Szegeden a sík terepen autópályán csak kell a benzinmotor az akksik töltéséhez?
Nekem a szerelőm azt mondta, hogy ha csak ritkán rövid távokra használok egy benzinmotort, mondjuk napi 1-5km a munkába menet akkor az többet árt a motornak mint egy autópályás intenzívebb használat. Ez pont az évi 10e-15e km.
Vagy ez motorfüggő?
-
csoszogi
tag
ok így világos. Én sem értek az autókhoz, de megbíztam a szerelőmben ezért ő átnézte a kinézett kocsit, belesett olyan helyekre ahova én nem is néznék, vitt valami kütyüt amit rádugott az autó komputerére, aztán ennyi volt.
Én úgy voltam, hogy szűkítsem a lehetőségeket egy típust választottam(J Astra), annak néztem utána alaposan, mindeféle vackot elolvastam róla. Vannak neki is hátrányai de azok belefértek. Minden autónak van. Amit nem javasolt a szerelőm az a turbó, szerinte fölösleges csak meghibásodik és akkor költhetsz rá. Amit viszont ajánlott, hogy mankó, vagy teljes pótkerék legyen. Sok autóban csak defekt javító készlet van, ami egy oldalfalrepedésnél (kátyú) semmit sem ér.
Mások azt mondják, járkálni kell egy kicsit autókereskedésbe, "próbáld" be magad pár autóba és akkor már eleve ki tudsz zárni pár neked kényelmetlen autót. Például: a J Astra alacsony, alig bírok kiszállni belőle(túlsúly is szerepet játszik), szüleim autójával meg nincs ilyen gond, ők nyugdíjasok de tök könnyen ki-be szállnak és én is a Toyota Auris-ból. Ugyanakkor ha megnézed a két autót, szinte tök egyforma kívülről..
Ez is egy fontos szempont szerintem, hogy kényelmes legyen.-Tsaba- : engem nem érdekel a belső, hanem inkább a biztonságra költöttem. A váltószoknya kopott, na és? Viszont a motor, gumik, kasztni, futómű stb. rendben vannak. Egy ideig cserélgette a szerelő a belső gombok világítását, de aztán feladtuk... takarítani meg lakótelepi autót pár helyen lehet, oszt vagy vársz fél órát a sorodra, vagy no inkább a jövő héten...akkor meg esik....utána nem érsz rá...és hopp egy hónap elugrott...
-
csoszogi
tag
Igen ez valoban igaz. A regin kicsereltettem egy csomo elemet, most vizsga elott a ket kuszobot kellett..
A poen az, hogy meg mindent lehet kapni a 1996-os autohoz, es nem is dragan.Igy most meg birja tiz evig. Ebbe nem ecotec motor van, hanem egy X16SzR kodjelu, ami igen robusztus.
De en nem is ajanlottam, azert is tettem OFF-ba, csak inkabb kerdeztem, hogy mit is merlegeljen, mert nekunk amire kell meg a regi is megfelelo. Az arat meg ki tudja, hogy tartja egy auto.
Szuleim megan maniasok, nekik is volt egy regi, tavaly akartak ujitani, nagyon dragat talaltak es keveset, majd fel evig nezelodtek, nekik is 2milla keret, 100ezer km alatt fiatal kellett. Vegul valami japant vettek...
masreszt tok mindegy milyen autod van, ha nem tartod karban akkor megszivod igy vagy ugy...
-
csoszogi
tag
Mire kell az auto? Csak varosban kozlekedesre, vagy videkre is mesz, esetleg nyaralni? Gyerkoc van-e? Mert az a meretet is meghatarozza, bizonyos szempontbol.
Fokepp a bicajt valtana ki hideg idoben?
Mert ha csak arra kell, hogy munkaba bejarj, meg neha bevasarolj, lehet nem kell annyi penzt aldoznod ra igy elsore.
Nekunk ket Astra-nk van, egy 2010/11-es, meg egy 1996-os. Tavaly meg az oreggel mentunk nyaralni is, nem volt semmi baja. A varosi kozlekedesre meg tokeletes a 1996-os is. De ket auto folosleges egy csaladba ezert a regit majd eladom, ha lesz idom megirni a hirdetest.
-
csoszogi
tag
válasz
SirRasor #79208 üzenetére
mi vettünk padlószőnyeget mint szőnyeg, vagyis nem ragasztottuk le, széle el volt szegve stb.. Egy-két év után elekezdett valami por hullani belőle. Pedig csak jártunk rajta(előszoba, szoba) Akár mit csináltunk, mivel ez mozgatható volt láttuk amint felemeltük, hogy mindig volt alatta/kirázva belőle por. Ez ugyanúgy megvan a ragasztottnál is szerintem. Mi kidobtuk és vettünk rendes szőnyeget. Ezt azért írom, mert eszembe jutott a padlószőnyegről, hátha valakinek hasznos
-
csoszogi
tag
Igen a Comix szódavízet forgalmazza a CBA, illetve az Auchan is. Arra volt dolgom, vettem is. Kösz mindenkinek.
-
csoszogi
tag
oké, én 1999 végeztem..
Én arra az időszakra gondoltam..... Akkor még nem volt annyi menüs hely, mint mostanában. Azt azért nem felejtem el, mikor az kiskösztümös hölgyek, öltönyös urak tolták a hagymás sült vért, hurkát kolbászt a Pick büfében..
Amit írtál, az már akkor is megvolt, volt helyben fogyasztás is. Igazából a belvárosba is, csak ha nagyon muszáj megyek, évente 2-3-szor (20-30 perc). Akkor mindig meglepődök, mekkora átalakulások vannak...
-
csoszogi
tag
Szegeden hol lehet kapni szódavizet? Az 1-2 literes kiszerelés érdekelne. Régebben láttam mindenfelé, de mostanában csak palackozott szénsavas vizet látok. Neten nemigazán láttam a Bánffin kívül mást, de ott meg gondolom nem foglalkoznak pár palacckal. Szifont se tudom, hol lehet kapni (régen volt műanyag palackos, de nem voltam elájulva a minőségétől), habár most, hogy csak az új eldobható patron van, aránytalanul drága lenne egy-egy liter szódavíz.
Toše: a Diáktanyára gondoltál? Arról én is tudnék mesélni, pár élményt, habár soha nem lett senkinek semmi baja ha ott kajált. Passzázs sor, Pick büfé, arra emlékszel?
-
csoszogi
tag
válasz
Krogoth #79127 üzenetére
Lehet még kapni, én is vettem tavaly valahol, én ott próbálkoznék, amit a net kidob (100 forintos jellegű boltok, kinai boltok, meg multi, igaz ezzel le is fedtünk mindent..
. A Lidl-ben mikor volt retó hét, akkor volt. Ha ebből kimaradt áru, akkor ott lehet még. A napokban láttam ott kimaradt télifagyit, krumplicukrot, meg pár "retró" édességet.
-
csoszogi
tag
válasz
azbest #79124 üzenetére
Letüdőzni nem jó valóban a vizet..
Csúnya munkát csinál a tüdőben, de a legjobb, hogy mindezt 1920-30 körül leírták tudományos folyóiratban, de egészen a 70-es évekig nem törődtek vele.
veze: [Bakelit vs.bankjegy]
-
csoszogi
tag
válasz
SirRasor #79119 üzenetére
tudom mit okoz az azbeszt, csak azt mondom, hogy nem tudom pontosan hol lehetne. Valahol biztos van, mert a linkelt cikk is írja. Nálunk volt szellőző felújítás is, kitakarították új motor, külső rész stb.
A közös képviselőt kell kérdezni szerintem.Ha az eternites vízhálózatra gondolsz, akkor bárhol lehet ebből készült cső (nem kell ahhoz lakótelep), míg a víztoronytól eljut hozzád. [Azbesztcement cső probléma az ivóvíz ellátásban]
arra meg egy jó víztisztító a megoldás ha aggódsz emiatt Rick tud ebben tanácsot adni
-
csoszogi
tag
válasz
SirRasor #79117 üzenetére
szerintem te nem erre gondolsz, hanem az azbesztre, nem? És ha arra, akkor hol gondolod, hogy van? Ahol csöveket látsz, az a WC hátsó része, a vízórákkal, de ott meg minek lett volna azbeszt? Nálunk a lakásban látható helyen nincs. Két éve volt panelprogram, amit elvittek törmeléket, abban se lehetett, mert nem láttunk vegyvédelmi ruhás embereket sehol sem. De attól még lehet,[Azbeszt panelban] szerintem a közös képviselő erről tud tájékoztatni
-
csoszogi
tag
válasz
SirRasor #79044 üzenetére
én azon a környéken lakom, Zöldfa utcai játszótér környéke, tízemeletes, 13 éve lakok ott, semmi érdemleges nem volt, volt aki a kocsiban hagyta kulcsot, volt aki letekerve hagyta napokig a kocsi ablakát. Hangoskodás volt, veszekedtek, de ez független volt a bőrszíntől. Két gyerkőccel jártam be a környéket mikor kisebbek voltak, babakocsi/játszótér/bicaj stb., semmi említésre méltó nem történt. A Csillag téren, amióta megvan az a csap padokkal, közel az egyik garázsbolthoz, ott héderelnek sokan napközben/este télen nyáron, ha jó idő van.
Én keveset járok mostanában ezeken a részeken, de még pár éve semmi gond nem volt. Jut eszembe: az utóbbi években többször láttam a környéken mind autós, mind gyalogos rendőrjárőrt. Előtte szinte nulla azért tűnt fel. -
csoszogi
tag
válasz
macilaci78 #79016 üzenetére
Akkor meg kell egy plusz hely a főzőlapnak nem? látom főzős műsorokban, a kb mellmagasságban nyíló sütőt, jó ötlet szerintem is, mi is gondolkodtunk benne, de panelben a "hagyományos" lennt a sütő fenn a főzőlap ala Karancs design..
maradt. Szintén-e műsorokban vettem észre, hogy maga a főzőlap meg lentebb van kicsikét, így nem kell gebeszkedni, hogy beleláss a hátsó lábasba teljes mértékben ami egy nagy konyhában szuperül kivitelezhető. és nem fejelem le a szagelszívót..
, kopasz homlokon vicces...na megint főztél a hétvégeén? jön a kérdés
-
csoszogi
tag
válasz
SirRasor #78988 üzenetére
közel vagyunk a hőközponthoz. Ebben az árban már benne van a melegvíz is, ami majd a fele ennek. Nyáron meg van, hogy egy-két hónapig nem fizetünk semmit. Lehet kevesebb mashol a futes, de ez 68.5m2, negyen vagyunk, de mint mar irtam, lenyegesen jobb lett a konforterzete a lakasnak, minden evszakban. A lakógyűlésen sem került elő, hogy valakinek túl sok lenne a fűtésköltség. A becsomagoltat ajanlom en is mindenkepp.
-
csoszogi
tag
válasz
macilaci78 #78974 üzenetére
nem tudok olvasni, irni sem, ekezeteket sem ismerem, de 2+2 az olyasmi mint a mienk, nem is lattam/figyeltem a 3-ast, Alapvetoen csak a 2+2-t lattam meg a 68-at. Masreszt meg akkor te sem tudsz olvasni, mert 2+2 68 kobmeterre kicsit kicsi
. Gondwana hozzaszolasat is olvastam, mar akkor lattam hogy elgepelte SirRasor. Laktam en is 35 negyzetmeteresben, gyerekkel feleseggel, amiben max ket szoba volt plusz fozofulke plusz furdo, ami igy vegul is 2+2..
A mi elférünk kényelmesen meg a 170 légköbméterre vonatkozott, pedig 4-en vagyunk.
Nem neked akartam valaszolni, csak rossz gombra nyomtam. Latod ez sem megy.
No mindegy nem is az a lenyeg. Amit meg tobbszor leirtam mar, hogy negy ember ha egy 2+2+konyha atvarial, akkor lehet normalisan elni, harom kulon szobaval, nappalival, plusz egy nagy konyhaval/etkezovel. Sokan azert nem akarnak masodik gyereket panelbe, mert nincs eleg hely, hulye elosztas miatt, zseton meg nincs egy kertes hazhoz. Az atalakitas meg kijon 1-2 millió forintból. Ennyike.
-
csoszogi
tag
Eladóvá vált:
Opel Astra F 1.6 benzines ferdehátú, 1996, 2004 ota hajtjuk, 214000km, klima, tetőcsomagtartó(bővített)+ponyva, téli/nyári gumi szett felnin (pár évesek), rendszeresen szervízelt, novemberi műszakival, rothadt elemek cserélve (küszöb, sárvédő stb), alvázvédelem volt. Ha valakit érdekel, keressen privátban.
-
csoszogi
tag
válasz
macilaci78 #78964 üzenetére
SirRasor:
"Ha már felújítás: mi a konyhából gyerekszobát, a nagy hálóból konyha+plusz étkező, így végül lett két gyerekszoba, egy kicsi hálószoba erkéllyel, plusz nagy nappali, nagy étkező konyhával, 68.5m2-en. Szetáv számla szerint ez 173.0 lm3. Spejz meg nem lett..
Ezt tízesben a töltés mellett, 3. emelet. Két éve volt panelprogram, 16cm szigetelés, három rétegű ablak, alsó felső födémszigetelés, költségmegosztó. Jobb lett, nyáron nem melegszik olyan brutálisan, télen meleg, átmeneti időszakban is kellemes a klíma. Közös költség 10 körül, fűtés 20-22 kb"
Ez volt az előző hozzászólásom plusz irtam bele kicsit. Annyit még hozzátennék, hogy nálunk belső reluxa van, plusz behúzzuk a függönyt a déli oldalon napközben. De klasszisokkal jobb, mint előtte volt.
macilaci78: mi elférünk kényelmesen, igaz "közel" vagyunk egymáshoz, de ez előny is mikor éjjel arra ébredsz: Apa hánynom kell...
csak egy ugrás és nem kell ágyneműt mosni..
-
csoszogi
tag
Ha már felújítás: mi a konyhából gyerekszobát, a nagy hálóból konyha+plusz étkező, így végül lett két gyerekszoba, egy kicsi hálószoba erkéllyel, plusz nagy nappali, nagy étkező konyhával, 68.5m2-en. Spejz meg nem lett..
Ezt tízesben a töltés mellett. Két éve volt panelprogram, 16cm szigetelés, három rétegű ablak, alsó felső födémszigetelés, költségmegosztó. Jobb lett, nyáron nem melegszik olyan brutálisan, télen meleg, átmeneti időszakban is kellemes a klíma. Közös költség 10 körül, fűtés 20-22 kb
-
csoszogi
tag
válasz
SirRasor #78748 üzenetére
Most előjöttek a gyerekkori emlékek..
Nagyapám imádta az ilyen "turcsi" orró disznót, mert jó zsíros volt. (Mi meg nem szerettük) Ennek a típusnak a hátaszalonnája kb férfitenyér, "négyújjas" vastagságú. De sajna a hús is túl zsíros.
veze, azbest: szerencsére nálunk egész jó a lakóközösség, a felújítás is flottul ment,szerintem megértette mindenki a thermoszelep/költségmegosztó működését is miért is jó ez, de a tömbben lakókkal csak a lakógyűlésen találkozok-már akivel, szóval biztos van pár mesüge
-
csoszogi
tag
Hali
Kösz a kimerítő választ, nem is úgy gondoltam, hogy azzal fűtöm fel az egész lakást, de azért érezhető, ha megy a sütő, főzőlap órákon keresztül, egyáltalán nem elhanyagolható szerintem. Na mindegy, összeségiben jobb mint ami előtte volt. Tökéletes rendszer meg nincs, talán csak a magánház, ott meg más típusú problémák vannak.
üdv.
és BUÉK mindenkinek..:
-
csoszogi
tag
Nálunk két helységbe is tettek költségmegosztót, ahol nem veszünk ki hőt a rendszerből. Az egyik a fürdőszoba törölközőszárítója (rossz bekötés miatt hideg, de plombázva van, nem megbontható) de ott meleg van a fürdés miatt. A másik a konyha, ott a főzés/sütés/hűtő!!!/déli fekvés torzítja a mért hőmennyiséget. Nekünk valami elektromos mérőkütyü van (ISTA).
Mivel ezekben a helységekben igen meleg van, elzárt radiátor mellett is szerintem méri, hogy emelkedett a hőmérséklet a tevékenységek miatt (lásd általad említett szomszéd fűtötte fel a szobát és mégis mér a kütyüm).
Abból is látszik mindez, hogy ha a thermoszelep 20-22°C-ra van állítva a radiátor test jéghideg, míg a konyhahőmérő 25-28°C-ot mutat.Erről olvastam pár helyen, van ahol azt mondják ezt is "fűtésnek" számolja el a rendszer (ennek egyik változata, ahogy te is írtad, hogy elzárt csapnál is van a szomszédfűtés miatt fogyasztás). Végül is ez is egyfajta "indirekt" fűtés. Erről mi a véleményed?
A kérdésem még az is, hogy ezzel vajon számolnak-e a Szetávnál, mert 30 lakásnál már nagy lehet a torzító hatása.
Nekünk kb két hónap nemfizetés van a szigetelés/költségosztó óta, összeségiben elégedettek vagyunk vele.
Leszámítva, hogy néha nagyon sípol a rendszer, de erről olvastam a rendszer része sajnos.. -
csoszogi
tag
válasz
CSorBA #78677 üzenetére
vagy csak a kivitelezes volt szar. Ismerosnel a terv szerint ra kellett volna dugni a csore a masikat, ehelyett beledugtak egy vekonyabb csovet (csak igy kepletesen), igy a visszafolyo viz nem siman, hanem egy kis bukkanon folyt lefele, mindig picit a ket illesztes koze tudott szivarogni, mert ott pangott allt a viz. Igy tiz ev alatt a vizko meg egyebek miatt egy nagyobbacska res lett. Igy aztatatott aztan mindent a falban. Es ez az elmult 15 evben volt... a szakipar nagyon sokat romlott az utobbi idoben. Par evig ha jo akkor orulhetsz, aztan meg meg nem talalod a mestert, ha csak nincs garanciad/szamlad.
-
csoszogi
tag
válasz
Agyasima #78675 üzenetére
Tényleg sportos. Gondolom lift nincs. Laktam 6.-on mikor kicsi volt a gyerkoc. Rossz lift, felcipelni a gyereket foleg telen....meg a babakocsit. Vicces volt.
masreszt meg bevasarlas, ugyanez detto, vagy kis reszletekben vagy beszarsz. Most harmadikon vagyunk, neha rossz lift vagy csak ugy de a harmadik jarhato akar egy tucat tejjel is..
Gyerek mar nagy kettot lep es fennt van..
De meg lehet szokni szerintem. Ha szigetelve volt az utobbi evekben, panelprogram kereteben, akkor szerintem semmi gond nem lehet. Nalunk felujitas elott panaszkodtak a beazasra, azota nem. Regebben meg a kozos kepviselo intezkedett ha volt beazas, jottek a szigetelos munkasok. En megkerdeznek egy ott lakot, milyen a kozos kepviselo. A jo kozos kepviselo igen fontos. Mi is valtottunk mert tutyimutyi semmit intezo volt az elozo.
-
csoszogi
tag
Még mindig lehet Win10-re frissíteni ingyenesen december 31-ig, ha valaki akar, vagy esetleg lemaradt.
ezután lesz kulcsod és bármikor újrahúzhatod.
SamsungM2020-as Wifis nyomtatót is megtalálta mind a 3 gép, mindenféle hókuszpókusz nélkül. De ez csak szerencse láttam az ellenkezőjét is..igaza van fradi81-nek
-
csoszogi
tag
sziasztok
szeretnék kérni ötleteket, ajánlásokat kitől tudnék beszerezni téli gumit(205/60/R16) személyautóra, jó árban megbízható minőségben. Többféle gumiszervízt néztem, meg gumikat eddig, de tanácstalan vagyok, meg sokat se akarok költeni. Főleg városi közlekedésre kellene, plusz havonta/kéthavonta pár száz km autópálya. Az olcsó gumik mint pl Riken, Premiorri stb azokkal van tapasztalat jók ezek?
válaszokat kösz előre is -
csoszogi
tag
válasz
johnny82 #78000 üzenetére
Utána lehet nézni melyik cég csinálja, pontosan nem emlékszem már de az elterjedt nagy gyártók a beszállítóik (Whirpool, Electrolux, Samsung stb...). Az asztaloson megspórolod az ÁFÁ-t meg még tudja mit. Nekünk is azt mondta akik összerakták, hogy olcsóbban ki lehet hozni, de aztán mikor két-három nap alatt összerakták, azért az igen meggyőző volt.
Ikeaban 5-10-15 év garancia van a dolgaikra. Mint írtam az egyik szempont az odamegyek-összeválogatom-lehozom összerakom és ez három nap. Ha előtte felmész szétnézni (az se egy örült összeg manapság), összerakva is láthatsz pár konyhát, az is adhat tippet.
És igen egészen a fizetésig módosíthatsz bármit. Ha mégsem jó a szín, vagy a forma vagy bármi.küldtem privát üzenetet is
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- HIBÁTLAN iPhone XS Max 64GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2898, 100% Akkumulátor
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- Xiaomi Redmi 9T 64GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Eladó karcmentes Apple iPhone 11 128GB / 12 hó jótállással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B150M i5 7400 16GB DDR4 250GB SSD 500GB HDD GTX 1060 3GB BitFenix NOVA MESH 400W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest