- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- One mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Kikristályosodik a Razr 60
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
martonx
veterán
válasz
stopperos #93329 üzenetére
Nehogymá' bárki szabadon vásárolgasson szinte ingyé' az önkormányzatoktól bérlakásokat
Pilóta, te mennyire vagy NER (hm, mondjuk Szegeden épp a másik oldal balfaszkodik) kompatibilis? A dolog nagyon egyszerű, csak ismerned kell Botkát, utána máris olyan önkormányzati lakást fogsz tudni venni, olyan olcsón, ahogy nem szégyenled.
Ha meg Fideszes vagy, és Vitya belső körével vagy jóban, akkor ugyanez csak épp a Várban tudsz vásárolni -
martonx
veterán
válasz
vizslakutya #93304 üzenetére
Antikváriumokba szerintem simán beveszik. Pláne, ha ingyen van.
-
martonx
veterán
válasz
Gergello #93290 üzenetére
Az hagyján, nekem 2 évvel ezelőtt, ott derült ki, amikor 4 darab autó gumit akartam leadni, hogy ugyan fizetjük a szemétszállítást, de a közös képviselő 6 évvel ezelőtt nem íratta át a nevünkre a hulladék díjfizetést, amikor vettük a lakást az előző tulajtól. Így aztán az ember elkezdett kötözködni, hogy ő érti, hogy fizetjük a hulladékszállítást, de nem vagyunk benne a rendszerben, így nem adhatom le a 4 gumit.
Kérdeztem tőle, hogy jobban örülne-e, ha a hulladékudvar kapujába dobom, és elhajtok? Végül maradhattak a gumik
Fura, hogy mi, akik vesszük a fáradtságot, hogy odavisszük a szemetünket, ott szépen szelektíven önerőből lerakjuk a megfelelő kupachoz, még nekünk kell úgy éreznünk, hogy mi teszünk szívességet az ott unatkozó emberkének. -
martonx
veterán
válasz
ShadowX #93227 üzenetére
A szomszédos plázába két év kihagyás után először ismét elmentem edzeni. Az asszony végig mondogatta, hogy induljak már, mert máris itthon kellene lennem. Szóval volt némi nyomás, így nem átsétáltam 800 méterre, hanem biciklivel mentem, hátizsákban a ruháimmal. Az edzőteremnél jöttem rá, hogy váltó cipőt nem hoztam (hiába, két év kihagyás, plusz kapkodós indulás), sebaj vettem gyorsan egy cipőt. Edzettem végre. Amikor jöttem volna haza, kiderült, hogy a plusz cipő már nem fér a hátizsákba. Sebaj, gondoltam úgyis meg van a doboza, szatyrot is adtak hozzá, erre a 800m-re felakasztom a kormányra.
Igen ám, de február elején voltak azok a szeles idők. Ahogy az edzéstől fáradtan egy olyan 20-as tempóval csorogtam bambulva hazafelé, a szél hirtelen felfújta a kormányon lógó cipősdobozos zacskót, miközben pont akkor ért a lábam is a tekerésben a legmagasabb pontra, így a kormánnyal egy vonalba fújt cipősdobozba a térdem beleütközött, ami meg erősen meglökte a kormányt.
Mindez így leírva hosszú, de ez egy pillanat műve volt. Ahogy a kormány félreütődött, a bicikli nem csak dőlni kezdett jobbra, hanem meg is állt, én meg jobbra fordulva előre repültem egyenesen rá a vállamra.
Hát így történt. -
martonx
veterán
A szerencsétlenek összjátékaként egy abszolút bagatell biciklis esésem volt még február elején egyik este. Még csak nagyot se estem. Viszont annyira balszerencsés volt még az esésem is, hogy csak és kizárólag a jobb vállamra estem, ami nem csak hogy kificamodott, hanem a szalagok szét is szakadtak. Gyakorlatilag a jobb kezem a vállam normális helye alat több centivel lógott.
Rögtön vittek a sürgősségire, ahol a sok vérnyomás mérésért, meg puffadásos problémával unatkozó nyugdíjas közül már vittek is röntgenezni, rögtön be is fektettek a traumatológiára (hát nem volt egy kellemes éjszaka...), és másnap már műtötték is a vállam.
Kaptam egy titán lemez a vállamba, ami 3 hónapig összefogja az ízületet, amíg a szalagok, izmok vissza nem gyógyulnak az ízület körül, hogy meg tudják tartani a vállamat. 5 napot vendégeskedtem a traumatológián.
És lesz egy második műtét május környékén, amikor kiszedik a titán lemezt, hogy ismét szabadon mozoghasson a vállam.
A műtét / esés után a jobb vállam ideiglenesen lebénult (igen jobb kezes vagyok...).
A műtét sikeres volt, így állítólag gyógytornával átlag 8 hónap alatt közel 100%-osra vissza lehet tornáztatni. Jelenleg ott tartok, több mint 1 hónap és napi 3 gyógytorna után, hogy derék magasságban már egész jól elmozog a kezem. A műtét után 3 hétig fájdalomcsillapítón éltem, napi 3-4 órát tudtam csak aludni a fájdalomtól. Mostanra már jobban tudok aludni (de kizárólag csak hanyatt fekve, odafigyelve, hogy meg se mozduljak álmomban), a fájdalomcsillapítókról is lejöttem.
Nehezemre esik az öltözködés, vetkőzés, még sétálni is csak mostanában kezdtem el fájdalommentesen tudni. A vállat picit is megerőltető dolgok, mint pl. biciklizés, autó vezetés, teljesen esélytelenek.
Így ha nem muszáj ki se mozdulok itthonról. Home officeban simán lehet egy pizsama nadrágban, és egy trikóban dolgozni egész nap.
Hát ennyi történt. -
martonx
veterán
válasz
PowerBuldog #93197 üzenetére
HMVHELY Müller-t javaslom én is, ugyan nem Szeged, de majdnem
-
martonx
veterán
Sziasztok!
Így 2022-ben mekkora hátrány, ha egy telefon nem ismeri a B20-at? Elsődlegesen Digi Mobillal lenne használva, ami ha jól tudom amúgy sem használ 800Mhz-t.
-
martonx
veterán
Így 2022-ben egy 5g képes telefonnál mennyire gáz a B20 hiánya?
-
martonx
veterán
válasz
vizslakutya #93179 üzenetére
Konkrétan savót még sose vettem, csak gondoltam, hogy ha ott nem kapsz, akkor sehol.
-
martonx
veterán
válasz
vizslakutya #93176 üzenetére
Mármint az egyik csarnokban van egy nagy tejes rész, ahol kimondottan a házi tejtermék készítők árulnak. Ha már arra jártok a házi tejfölt, sajtot ki ne hagyjátok!
-
martonx
veterán
válasz
vizslakutya #93174 üzenetére
Mars tér tejcsarnok?
-
martonx
veterán
válasz
lorcsi #93122 üzenetére
Úgy lemenni sose fog az it cuccok ára, mint régen. Azaz hiú reményeink ne legyenek (egyrészt egyre komplexebb gyártani, másrészt meg forint árfolyam). De lesz még rx 6600 xt 200K alatt, ha így folytatódnak a trendek, akkor akár már márciusban. Bányászok kezdenek tele lenni gpu-val, gyártási volumen is lassan de biztosan emelkedik, covid rettegésnek is lassan vége.
Azért üveg gömböm nincs, ezek csak erős megérzések. -
martonx
veterán
válasz
SirRasor #93015 üzenetére
Jaja, az RX 6600 XT-kkel én is nagyon szemezek.
RTX 3050 vs 1060 témához: +20% és +2 GB ram. 80K-ért. Ez nem előrelépés, ez pénzkidobás. Amit a fiam csinált, hogy RX 580 8G-t eladtuk 155K-ért, és 170K-ért vett egy GTX 1070 TI-t, ami 15K-ért több mint 80% előrelépés (és még kevesebbet is fogyaszt, jóval halkabb is). Na az előrelépés.
-
martonx
veterán
Itt jegyezném meg, hogy a másfél éve 40K-ért vett RX 580 8G-t múlt héten adtuk el a fiammal 155K-ért, és 170K-ért vettünk egy 80%-al erősebb GTX 1070 TI-t
Még jó, hogy minket nem érdekel csak az FPS
Viszont én meg most bajban vagyok, mert eddig a GTX 1660S-emmel az én gépem volt a jobb, de most a fiam gépe hirtelen sokkal több FPS-t tud. -
martonx
veterán
válasz
SirRasor #92969 üzenetére
DM / Rossmann-ba bemész és rengeteget fogsz találni különböző méretben. Én valami saját márkásukat használok. Javaslom olyat vegyél, amiben sokféle méret van, mert előre a franc se tudja melyik lesz neked a megfelelő. Illetve használat közben eljutsz egy olyan szintre, amikor már nagyobbakat is tudsz néhol használni.
Illetve én a hosszú L alakúakra esküszök, mert azokkal lehet jól elérni a hátsó fogakat is. Nálam pl. probléma volt, hogy a fogselyemmel nem fértek oda az ujjaim a hátsó fogaimhoz, mert meghánytattam volna magam. Fogköztisztítóval meg lazán ki tudom tisztítani a leghátsó fogakat is. -
martonx
veterán
válasz
SirRasor #92942 üzenetére
Egyébként nekem is az összetorlódott fogak a bajom. Sima fogmosás annak jó, akinek nincsenek annyira szorosan a fogai.
Sokat kellett kísérleteznem fogselyemmel (ebből pl. csak a legdrágább, legvékonyabb fért a fogaim közé), amivel fogmosás után lehetett még tisztogatni valamicskét, de nagyon szenvedős volt.
Aztán rájöttem, hogy fogköz tisztítóból is különböző vastagságúak vannak, és olyan nincs, hogy nem fér a fogaid közé, maximum nem tudod, hogy kell használni.
Most ott tartok, hogy egy erős fogmosás után a fogköz tisztító jóval több cuccot hoz ki, mint az elektromos fogkefe. -
martonx
veterán
Buék!
-
martonx
veterán
válasz
tucsok. #92843 üzenetére
Mondjuk én meg pont a régi Zyxel-emet sírom vissza. Hardveresen vicc volt, de annyira faék volt beállítani. Pont ahogy router openwrt-jével se szórakozok már. Csak be akarom kapcsolni, és működjön rajta a torrent (valami egészen használható torrent klienssel), média lejátszás (átkódolás nélkül, mindenféle formátummal).
A QNAP NAS-om hardveresen jó, de mire a fenti két feltételnek sikerült bekonfigolnom... Soha többé. Ilyen téren a Synology-król is kb. ugyanazt olvastam, mint a QNAP-ról. -
martonx
veterán
-
-
martonx
veterán
válasz
macilaci78 #92802 üzenetére
Szegeden? Amit múltkor a többiek is javasoltak cég (Damjanich utca, a pontos nevüket mindig elfelejtem)
-
martonx
veterán
válasz
macilaci78 #92737 üzenetére
Nálunk mindenki ez alapján (tulajdoni hányad, vagyis alapterület) fizet, azaz nem értem az alap problémát, mit számít ha valaki trükközik a lakásban élők számával? Talán a szemétszállítási díj az egyetlen, ahol ez számít, de ezzel se károsítja meg a házat, se a többi lakót, maximum hamarabb betelik a kuka, ha kevesebb emberre van kiszámolva a kapacitás.
-
martonx
veterán
válasz
norbi2010 #92555 üzenetére
Mi a nyári lakásfelújításhoz nagyrészt it vásároltunk: Renok Fürdőszoba Szalon
Áraikkal is, kiszolgálással is elégedettek voltunk. Vállalt szállítási időket is tartották. -
martonx
veterán
válasz
mAtech #92490 üzenetére
Én őket szoktam hívni: Polytherm Kft. honlapja | ÉPÜLET-FŰTÉSÜZEMELTETÉS
Bár legutóbb augusztus közepén hívtam őket, és október közepén érkeztek meg. Végülis még éppen időben. -
martonx
veterán
válasz
macilaci78 #92430 üzenetére
Köszi!
-
martonx
veterán
Ha a házunk előtt parkol hónapok óta egy autó, aminek egy ideje már rendszáma sincs, azt hol lehet bejelenteni, és elvitetni?
-
martonx
veterán
válasz
macilaci78 #92400 üzenetére
Azzal mire megyünk? Lecserélni egyszerűbb
-
martonx
veterán
válasz
_Petya_ #92397 üzenetére
Jaja, az meg van, hogy Covid alatt a lezárások idején nyilván nem lehetett, de azért szerintem nem normális, hogy nálunk 2018-ban volt utoljára
Idén majdnem volt, a közös képviselő meghirdette, csak épp végül nem jött el rá. Mi lakók meg ott álltunk, hogy WTF. És ezek után még volt pofája a közös képviselőnek emailben leírni, hogy ő 10 perccel hamarabb ott volt, és pontban a kezdéskor hazament, látván hogy nincs ott senki. -
martonx
veterán
Sziasztok!
Tudtok-e esetleg jó (és itt most direkt nem az olcsó jelzőt használtam), közös képviselőt?
A jelenlegink eddig se volt a közös képviselet bajnoka, de mióta covid van, immár második éve nincs még csak lakógyűlésünk se.
Legutóbb a bejárati ajtó problémájára pedig azt javasolta, hogy szereljük meg mi magunk. Szóval kezd betelni a pohár. -
martonx
veterán
válasz
Stylewars_kp #92375 üzenetére
Ok, eddig ketten jelentkeztetek rá. Privátban megbeszéljük a részleteket.
-
martonx
veterán
Érdekel-e valakit meghalófélben lévő kondenzációs szárítógép?
Candy, 9 kg-os töltet súlyú. Egyszer már lett benne valami kondenzátor cseréltetve, lehet hogy megint ez a hibája, lehet hogy ékszíj. Ha nincs benne sok ruha, és nem járatod napi többször, akkor még akár működik is. Candy szerelő van Szegeden, azaz ha csináltatni kell, akkor házhoz jön és javítja.
5 éves a szárítógép, mosós napokon napi több szárítást is csinált, és hát nem sok nem mosós napunk volt egy-egy héten
Nagycsaládosként viszont nekünk ez így már nem buli, és költeni se szeretnék rá, inkább veszek egy új hőszivattyúsat.
A fentieket összegezve: ha valaki ingyen ki szeretné próbálni, hogy milyen a szárítógépezés, és nem fog éjjel-nappal szárítógépezni, akkor óvatos használattal, ha minden kötél szakad szervízeléssel (khm, ez azért 15-20K simán lehet), akár még jó ideig ki is szolgálhat egy kisebb családot.
Sör - csoki árfolyamon ha valakit érdekel, akkor elvihető (viszont nekem hagy ne kelljen cipekedni vele a sokadik emeletről, szűk fordulókban). -
martonx
veterán
válasz
RaPiDsHaRe #92342 üzenetére
Totyát keresd itt a topikban.
-
martonx
veterán
válasz
PowerBuldog #92303 üzenetére
Az ne zavarjon meg, eleve a kérdező személyesen bemenős boltot keresett értelmezhető árukészlettel. Szerintem nincs ember, aki ezt az esetet leszámítva tényleg a CityPC-nél vásárolna online, és szerintem nekik sem ez a céljuk.
-
martonx
veterán
válasz
Frenky89 #92299 üzenetére
Valamelyik számtech boltban? Mondjuk ezekből egyre kevesebb van, de talán a CityPc még mindig egész jó ilyen célra: City Pc Shop - Szeged - Számítástechnika - Informatika - Akció - Notebook - Laptop - PDA - Szoftware - Szerviz - Javítás
-
martonx
veterán
Azért ez durva, hogy ilyen lazán lehet a sima bicikli lakatokat "nyitni": Videón a mozdulatsor, amivel pillanatok alatt letöri a lakatot egy biciklitolvaj | 24.hu
-
martonx
veterán
Tavasszal, volt itt aki a józan ésszel is szembe menve állította, hogy az oltás jobban véd, mint a covidon átesés utáni természetes védelem. Jelentem megjött az első tudományos kutatás ez ügyben: [link]
Már csak a teszteket kellene ingyenessé tenni, hogy teljes legyen a nyugalmam. -
-
martonx
veterán
válasz
pulutodurumo #92120 üzenetére
Én meg nagyon gondolkozok egy ilyenen: RT-AX82U|WiFi Routers|ASUS Global
Bár így, hogy a lakást a nyáron ethernet kábeleztük a TPLINK Archer C9 kicsit fellélegzett -
martonx
veterán
válasz
macilaci78 #92017 üzenetére
Igen utána olvastam annak idején milőtt elkezdtem berendelni niZn-ből. Elegem volt az alapból feltöltött, máris kifogyott (nyilván az 1.2 üzemfeszültség miatt) NiMh-s szarokból.
A szivacslövők, távirányításos autók, zseblámpák egyenesen kérik a "tuning" aksikat(nyilván zseblámpa izzóknál játszhat az idő előtti elöregedés, de tegye fel a kezét, aki filléres zseblámpát 10 évre vesz).
Xbox kontrollernél lehetne problémás, de van benne saját fesz szabályzó. -
martonx
veterán
válasz
SirRasor #92010 üzenetére
Immár 2 éve átálltunk családilag NiZn-re, és eddig 2 elemet kellett kidobni a huszonpárból.
Töltés problémákat tapasztaltam, viszont a két év alatt kétféle hozzájuk való töltőt is vettem, és fura módon, ha valamelyik elem az egyikkel nem akar töltődni, akkor a másikkal rendben töltődik.
Így 2 év alatt volt kettő elem, amelyik bizonyos idő után egyik töltővel se tudott már rendesen töltődni.
Tekintve, hogy ali-ról fillérekért beszerezhető (kivéve a töltők), és xbox-ban mondjuk 10X tovább bírja egy NiZn elem, mint egy NiMh ami akár 1 nap alatt simán lemerül, én tökéletesen elégedett vagyok velük. -
martonx
veterán
válasz
SirRasor #92003 üzenetére
NiZn aksikat javasolta itt nekem anno valaki. Azóta már van otthon több, mint húsz egyenesen Ali-ról, hamisítatlan kínai mind.
Összes NiMh-t nyugodtan ki lehet dobni mellettük. Xbox kontrollerekbe, távirányítós autókba, meg ki tudja még mi mindenbe rengeteg aksit használunk.
Nem igazán értem, hogy tudott az NiMh elterjedni, mikor létezik NiZn is, és mindenben jobb. -
-
martonx
veterán
válasz
adrian14 #91937 üzenetére
Nekem Audi-val volt közeli tapasztalatom, abba határozottan drágák voltak az alkatrészek, nem hiszem, hogy a BMW-be olcsóbb lenne mondjuk egy fékbetét. Azaz a pénztemetőt nem arra értettem, hogy folyton elromlanak, hanem ha bármi kopó alkatrészt kell cserélni (márpedig 20+ éves autónál egyre több minden kopik el), akkor sokkal mélyebben zsebbe nyúlósak.
Én hybrid-et biztos nem vennék használtan (pláne nem 10+ éveset) pont az általad is írt akkupakk csere miatt.
Kizárt dolognak tartom, hogy ne lenne olyan japán normál benzines autó, ami nem kombi, de egy kutya box is beleférjen hátulra. A hibridek pont nem a hatalmas csomagtartójukról híresek. -
martonx
veterán
válasz
Jinxb1rd #91869 üzenetére
Felújításkor eltörtem a 150X80-as trapéz alakú tükrünket. Ő két nap alatt legyártotta az újat 20K-ért (plusz 5K a kiszállítás, ha kéred)
Jónai Üveg - Szeged, Kálvária tér 29. - Home (jonai-uveg.hu)
Csak ajánlani tudom.
-
martonx
veterán
válasz
sarkanyolo2 #91824 üzenetére
Nem sajnos.
-
martonx
veterán
Erről jut eszembe, ha már programozás. Igaziból mi meg a cégnél (pesti / nemzetközi cég még pici NER-es hátszél is van, szegedi irodájába) az én dotnet fejlesztő csapatomba keresünk embert (dotnet webfejlesztés, legjobb lenne ha fullstack). Van itt esetleg olyan dotnet fejlesztő, akit érdekelhet a dolog? Priviben elküldeném a részleteket.
-
martonx
veterán
Sziasztok!
Van itt olyan Delphi programozó, aki egy makói cégnek vállalna maszek munkát?
-
martonx
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Béta iOS-t használók topikja
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Cyberpunk 2077
- Könyvajánló
- OpenWRT topic
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- SzoftverPremium.hu
- Magic Trackpad legújabb fajta, lightning csatlakozóval
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- LG 27GP850P-B - 27" NANO IPS - 2560x1440 - 180Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 400
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA XPG 600W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest