- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Netfone
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Aktív témák
-
sequator
senior tag
hmm, titkárnő-ügyileg a helyzet szerintem is siralmas: nálunk(neves felsőoktatási intézmény) a titkárnők 90%a max egy sima levelte tud megírni wordben, excelben is csak begépeli de formázni már nenm tudja a szöveget:)) használom a szöveg begépelésére, és aztán wordben formázom, így megkíméllem magam a word ''kényelmi'' szolgáltatásaitól:DD
Sautia -
vaki
aktív tag
Úgy kb. 1 évig még nem, úgy vélem addig még elégséges a meglevő teljesítmény.
-
WN31RD
addikt
[OFF]
Arról, hogy ki gonosz, és ki jó, vagy hogy mi a jó és mi a rossz, annyi különféle véleménnyel szembesültem az utóbbi időben, hogy már nem merek általános kijelentéseket tenni a témában... még úgymond ''csípőből'', meggondolatlanul vagy a ''poén kedvéért'' sem. Az pedig, feltételezem, nem igazán érdekes, hogy én személy szerint kit tartok gonosznak, úgyhogy nem is fárasztom vele a társaságot. :DDD
[/OFF] -
WN31RD
addikt
Nem nagyon követtem a topicot, de ide a végére belenézve ez szemet szúrt:
''Egyébként lehet golf 2-t kapni újonan?''
Nem jó az analógia... autók gyártásához rengeteg dologra szükség van... gyártósorok, stb., ezeknek egyrészt bizonyára nagy üzemeltetési költségei vannak, másrészt, ha egy modell kifutott, nyilván átállítják őket az újabbak gyártására, így tehát óriási többletköltségeket jelentene, ha a régieket is gyártani akarnák.
Egy szoftver nem ilyen. A szoftver tulajdonképpen csak információ, tehát gyakorlatilag elhanyagolható költséggel lehet sokszorosítani. A hordozó CD-k előállítása, a kézikönyv, doboz, stb. persze már kicsit más, de azért még ezeknek a gyártását sem hasonlítanám az autókéhoz.
A lényeg: ha egy régi szoftver nem elérhető, akkor azért nem elérhető, mert a gyártó cég nem akarja, hogy elérhető legyen. Ha a Microsoft akarná, akkor pl. megoldhatnák, hogy letölthető formában megvásárolhatóak (tehát nem ingyenessé tételről beszélek) legyenek a régi szoftverei. De nem akarja... Erről van szó, nem pedig valamiféle technológiai/ipari szükségszerűségről vagy racionalizálásról. -
Edem
senior tag
Némileg OFF
Ránézne valaki a ''Delphi kérdések'' 3-as hozzászólására? Elég egyszerű a kérdés, csak nekem nem megy a dolog.
[L]http://prohardver.hu/rios2_uzenetek.php?from=13539[/L] -
Den
veterán
válasz
TheVeryGuest #132 üzenetére
ja. Egyébként lehet golf 2-t kapni újonan?
-
TheVeryGuest
senior tag
Amúgy lehet egyáltalán régi Office-t venni?
Szerintem az MS jól eltünteti őket, mikor kijön az új. -
rog
addikt
válasz
Kalandor #128 üzenetére
megelolegezheted. eddig itthon 2 cegnel dolgoztam. kulfoldon 3nal.
mindegyiknel profibb volt a titkarno offiebol mint en.
a felesegem a foldmuvelesugyi miniszteriumban nyari gyakorlatozott, egy baratnom meg egyenesen titkarno.
az en tapasztalataim szerint az arany pont forditva van mint a tieid alapjan.
na most akkor melyik? -
Panther
HÁZIGAZDA
Jó, nem kötök bele.
Amúgy csak annyit akartam az első hozzászólásommal, hogy máskor lehetőleg mindkét helyre olyan számokat írj, amik legalább a valósághoz közeliek (hogy hányan használják). De az is jó megoldás ha az írod hogy ''10millió vs 6milliárd'', mert így meg mindkét helyen az összes ember száma van.
OFF is OFF: Nem, nem áll szándékomban a gépemet fejleszteni, mert (most) nekem sincs szükségem nagyobb teljesítményre. -
rog
addikt
he szavazzunk mar. (topic cim)
en bovitek meg iden. azaz igen.
hogy miert?
mert mar unom a mostani gepemet :) akarok egy book-pct vagy egy xpc-t. -
ColDFirE
csendes tag
fejleszteni kéne 1,2es tualain cerka meg 386SDram nemigen viseli el az XP-t, bár ez lehet a sok telepített szemét miatt is:))
a méret/teljesítmény arány pedig nemcsak itt romlik.:( -
Den
veterán
ugyanmár... ha hiszed ha nem van olyan hely ahol a titkárnőt nem dísznek tartják meg kávét főzni. nem heti két, féloldalas levelet kell megírni. Ahol meg az álltalad leírt típus van oda meg fölösleges wördöt meg ofiszt venni, annak elég lenne egy írógép. az ne egy program hibája legyen már ha nem olyanok használják akiknek készült.
-
Den
veterán
Ja az más kérdés ha a titkárnőt nem hagyományos 6titkárnői munkára veszik fel hanem egyébb kvalitásai miatt :P
Ahol szükség van a wörd használatára (de_tényleg_szükség van rá) oda olyat vesznek fel aki tudja használni, mert _vannak_ilyenek. A wörd spec nekik íródott és ők ki is használják. -
rog
addikt
az tenyleg igaz, hogy tul sok funkcio van a wordben, aki ritkan hasznalja, vagy mindig ugyanarra, az a legtobbel nem is talalkozik.
de azert az tulzas, hogy egy titkarno, a del meg a backspace-el problemazik.
vajon akkor hogy ir meg egy korlevelet egy excel tablazatban leco cimjegyzekbol? -
Ra3
őstag
a topic témájához hozzászólva: én max a memóriát fogom jövőre bőviteni, 256MB+WinXP azért nem túl ütős, meg majd szintén jövőre lecserélem az egyéves mx440-esemet valami r350-es radeonra. a többi marad egyenlőre, xp1600+, 40gb wincsi, sb128, asus cdrom.
-
TheVeryGuest
senior tag
Na, ja. Mivel is lehetne eladni. Már a 2.0 WYSIWYG volt. Kezelt táblázatokat, meg mindent. Asszem a 6.0 már tudot OLE Embedding-et. A 7.0 már csak azért tettem fel, mert a diplomamunkám képeit szebben jelenítette meg a képernyőn (valami szűrést használt) meg mindenki olyan file-okat adott amiket nem tudtam a régivel megnézni. A 8.0 azért, mert nem voltak meg a régi telepítőlemezek, és gyorsan kellet, és a szonszédban az volt.
Azóta lecseréltem OpenOffice-ra, és csak .mp3 listákat tartok az excell részében. -
LordX
veterán
válasz
TheVeryGuest #64 üzenetére
Én nem mondtam, hogyegész programokat újraoptimalizál. Csak olyan alapvető kódrészleteket, mint keresés, változók értékadásának sorrendje, stb.
-
rog
addikt
jol szurted le.
de ez nem fugg ossze azzal, hogy az uj programok azert lennenek lasabbak mert a programozok rosszabbul vezik a dolgukat. egyszeruen egy prgnek mar annyi mindenhez kell ertenie, egy jateknak mar annyival szebbnek elethubbnek kell lennie, ha el akarjak adni.
a kerdes pedig erdekes.. szerintem nem is tudok ilyet mondani. :)
talan a pkzip vagy az arj ilyen. -
TheVeryGuest
senior tag
Hát várom már a hibaüzenetet, hogy:
''<your_code.h> and <your_code.cxx> has been replaced by intelliC++ due to optimisation issues, thanks for your cooperation''
Nevetséges!
Kizárt, hogy csak a compiler képes legyen logikailag újratervezni a modellemet. Mint ahogy a fordító nem szokott elvi hibát sem találni a forrásban. Lehet, hogy képes sorokat felcserélni, a változók használatát átértelmezni, függvényeket inline-osítani. Ezt el is várom tőle. -
sequator
senior tag
az XP területigénye engem is meglepett, itt a melóban a win2k szerver mindenestül
(office, sql7, firewall, antivir) 2,3 GB ami egy frisseninstallt XPvel hasonlítva igen csak jó
a programok optimalizációjára jó példa a GTA3-GTA3 Vice City, amíg a GTA3 igen gyengén optimalizált, addig a Vice City sokkal jobban meg van írva, ugyanolyan konfigon, ugyanolyan beállítások mellett legalább 2x gyorsabb, pedig az alap enginje ugyanaz
szvsz progija/cége válogatja, mennyire optimalizálnak egy progit(ld, Doom3, évek óta optimalizálják, és mindig más configra, így az életben nem készül el:( )
Sautia -
Den
veterán
válasz
TheVeryGuest #51 üzenetére
ezaz, erről van szó. ezért nem értek egyet azzal hogy ha a programozól jobban optimalizálnának nem kéne ilyen erős vas.
-
tildy
nagyúr
Mint pl az itt is említett office.
Én se használom, max 10%-át.
AKkor én az alábbiakat szűrtem le az eddigiekből:
Azért kell új hardver a gépbe, hogy:
-pontosabb legyen a számítás.
-több adatot tudjon kezelni.
-gyorsulás csak akkro várható, ha a rá telepített programot nem cseréled egy újabb verziójúra.
Erről jut eszembe, történt már olyan, hogy egy adott program új változata gyorsabban futott uazon a vason?Kiváncsi lennék ezekre. -
rii
nagyúr
-
LordX
veterán
válasz
TheVeryGuest #42 üzenetére
Azt te csak hiszed, hogy nem fog az úgy optimalizálni!
Az Intel fordítói hihetetlen forráskódoptimalizációkat is végbevisz... -
PrinczA
őstag
Linux-ot hasznalok (Abit ST6, 1,3GHz Cel, 384Mb RAM), ugy 1 eve kitettem a talcara a prociterheles figyelot, hat a mocsok nem akar felmaszni, mp3 1-5%-, video nezes 15-20%-, Q3A 95%-, UT 95%-, net + OOo + egyszerubb dolgok 1%-os terheles.
Gondolgodtam egy P4-be, de minek, hogy ezek az ertekek a felére csokkenjenek.
Mergemben ujra beuzemeltem a Seti@Home-ot :) ha már ott az 1,3GHz hát had szóljon.
igy 100% :C -
rog
addikt
menne csak nem igy nezne ki.
vannak effektek amihez egyszeruen keves az 1ghz. optimalizalhatod amig akarod sose lesz olyan latvany belole, megfelo sebeseggel.
nem azert csuszik a doom3 se mert lustak a programozok, hanem a vegletekig optimalizalt, hibatlan programot akarnak kiadni.
itt ahol melozok, pl alakfelismeressel foglalkoznak. 10 eve is volt karakterfelismero program. 5 eve is. de a mostani 1000x jobb. ugyanazok az emberek csinaljak. a gepigenye ugyanannal az inutnal 10x nagyobb mint az elso programnak. aztan max 2x gyorsabb, de kb 50x pontosabb.
igy van ez mashol is. -
TheVeryGuest
senior tag
Én aláírom, hogy az intel nagy a CPU feature-ök compiler beli supportálásában, a C++ fordítójuk állítólag az egyik legprecízebb megvalósitása a C++ standard-nek. De ha valaki lineáris listában keres az a fordító soha nem fogja úgy optimalizálni hogy O(logn) hatékonyságú legyen. Szóval jó, nem kell spórolni annyira a lokális változókkal, meg figyelni a műveletek kiértékelésére. De ez csak egy kis morzsa.
-
rii
nagyúr
válasz
TheVeryGuest #30 üzenetére
úgy mint a mobilt.... erösen kell fogni... figyeni kell rá.. vele kell aludni..... bilincs.... póráz.... infra: ha elmegy töled 10m-re: csipcsipcsipicpicpsicpsicpsicpsicp
-
Egon
nagyúr
Azért ez nem egészen így van...:) C64-en nézd meg a 82-83-as, meg mondjuk a 88-as progikat: ég és föld... És ugyanaz a vas...:DDD), a régen bevett egy-másfél évenkénti upgrade helyett két-két és fél éves ''ciklusokat'' fogok beiktatni (azaz legközelebb jövő tavasszal/ősszel veszek új gépet). Ami nem fut jól, ott lejjebb veszem a felbontást/grafikai részletezettséget, vagy nem játszom addig vele, amíg nem lesz új gép. Ez van...
-
tildy
nagyúr
Bezséljünk pl. na miről is?Mondjuk az oprendszerekről.
Nem több annyival egy Windows xp tudása, hogy :Több mint 30*-os területet foglaljon egy Win95höz képest, több mint 7.5-szerest egy 98sehez képest, több mint 1.5-szerest egy w2khoz képest.És ez még csak az elfoglalt terület nagysága a HDD-n.
ELismerem, vannak jó dolgok az XP-ben, na de ennyire azért..
De lehetne a wordot, és a többi programot is említeni. -
Den
veterán
ja ezt tudom. Igazából azt akartam mondani a hozzászólásommal, hogy a rendelkezésre álló teljesítmény expnenciálisan nő, ugyanakkora ''képességnövekedést'' a programoknál amit ez lehetővé tesz, egy változatlan teljesítmény mellett csak szoftver optimalizációval nem lehet elérni.
-
DJ Mythos
aktív tag
válasz
TheVeryGuest #30 üzenetére
Erre próbáltam rákérdezni...
-
tildy
nagyúr
Jah, hogy java:))Túl sok helyet foglal!
Felesleges ilyenkor objektumokat használni.Nem azt mondom ezzel , hogy a Java egy hülyeség, de van amikor célszerűbb, és jobb lenne helyette mondjuk C-t használni.
Szóval nem hiszem, hogy ne lehetne gyors +jó programokat írni.Másrészt gondolom a TVC-és ''wordot'' nem több 100-1000 ember írta.Hanem max 5, de valószínűleg csak egy. -
rii
nagyúr
válasz
DJ Mythos #21 üzenetére
ööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööö
ööööööööööööööööööööööööööööööööööööööö
ööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööö
öööööööööööööööööööööööööööööö
öööööööööööööööööööööööööööööööööööööööö
ööööööööööööööööööööööööööö
öööööööööööööööööööööööööööööööööööö
öööööööööööööööööööööööööööö
öööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööö
ööööööööööööööööööööööööööööööööööööö
öööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööö
ööööööööööööööööööööööööööööööööö
öööööööööööööööööööööööööööö
ööööööööööööööööööööööööööööööööööööö
ööööööööööööööööööööööööööööööö
öööööööööööööööööööööööööööööööööööö
öööööööööööööööööööööööööööööö
öööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööö
:) -
rog
addikt
válasz
TheVeryGuest #23 üzenetére
milyen programokrol beszelunk most tulajdonkeppen?
-
TheVeryGuest
senior tag
Azért vegyük figyelembe, hogy manapság kicsit komplexebbek a modellek, amiket használunk, mint x éve. Ráadásul marha sok ember írja ezeket egyszerre. Az optimalizálás általában necces dolgokat jelent, temérdek pointert, összehangolt modulok közti kommunikációt. Csupa olyasmit ami kockázati tényezőként jelölnek meg egy mai OO nyelvben. Ráadásul az egész plussz időt és mérnökórát jelent, hiszen az ember utólag szokot optimalizálni.
Azért azt elismerem egyre több a hurkatöltő programozó. Az olyanok, akik csak addig akarnak coder-ek lennie, amíg felküzdik magukat manager-nek. Meg az olyanok akik azt hiszik értenek hozzá, de nem.
Szóval a régi kóderek igazi művészek voltak, a maiak inkább olyanok, mint a szerelőszalag munkásai. Tisztelet a kivételnek. -
LordX
veterán
Elég gyors gép?
Hallottam egy csávóról, aki 1,5 millióért csináltatott magának egy alaplapot, bele rakott 4 db (2+GHz) Xeont, volt rajta 32 Gb RAM, és ezzel 3 héten keresztül számolt valamilyen épület olajfúrótornyát. (A gép megvolt 10 Millióból, és keresett rajta 10 Milliárdot. Dollárban.)
Szóval amikor azt mondod, hogy már mindenre elég a prociteljesítmény, akkor egyszerűen csak nem tudod elképzelni, hogy mire lehet használni.
A programok ''rosszul megírásáról'': Amikor egy program kódsorainak száma több 100 000, és nem Assemblyben, hanem mondjuk Javában (itt egy programsor kb. 1000 gépi utasítás), akkor optimalizáld... -
Zsiba
senior tag
''az más kérdés, hogy elviselhettelenül lassabb-e, vagy pedig nem sok a különbség..... mondjuk itt biztos nem lehanyagolható ... ''
Nos ezért mondtam, hogy próbáld ki. :) Azt hiszem simán az erősebb gépet választanád. Óriási a különbség. Ráadásul, hogy végre beletették a 8-as ArchiCadbe a 3d-s videókártyák támogatását, azóta még egy jó videókártya sem árt. :)
Vagy pl. Artlantisban sem mindegy, hogy 5 óra alatt renderel le egy képet, vagy 10 perc alatt.
''de én csak linuxozok, meg tanulok (C prg. lang.), TEREP-2...., háló.... ''
Így érthető. Én bizony kihasználom a procimat :)
Mindenesetre, a másik kérdésre a válasz: egy éven belül biztos nem fogok fejleszteni. -
rii
nagyúr
válasz
DJ Mythos #15 üzenetére
''.............egyetemen/koliban mennyire fér meg egy laptop? Mindenféle szempontból..............''
a legbarszerabb ... :)
ha van 20 perced két ea között, akkor nem mész vissaz a koliba, kiviszed a folyósóra a laptopot, oszt gépezel.... tanulhatsz... nyvezt, szavakat, .... irogathatsz, gprs-el netelhetsz..... stb..... én is most notebook-ot akarok venni, 233 Mhz-es MXX-s mindere elég ........ :) -
DJ Mythos
aktív tag
Én is gondolkoztam ezen, mert most kapok majd egy kis pénzt, csak nem tudom mit vegyek belőle. A gépemmel meg vagyok elégedve, nekem nem kell több. A monitort akarnám lecserélni nagyobbra, de abba azért nem akarok belemenni, mert 1 év múlva ha minden jól megy elmegyek máshova egyetemre, és akkor ott állna kihasználatlanul a monitor, mert akkor úgyis kellene egy laptop. (Innen jut eszembe: egyetemen/koliban mennyire fér meg egy laptop? Mindenféle szempontból.)
-
Zsiba
senior tag
Az lehet, hogy szarul vannak megírva én ezt aláírom, de pl ahhoz, hogy én 3d-ben megnézzem, forgassam, szerkesszem egy 2500 m2-es épület modelljét, ahhoz bizony akkor is kell vas.
Én anno a TVC-men is tudtam szövegszerkeszteni, ami 64k-s volt, ma meg 128 MB minimum kell a Wordnek, hogy rendesen menjen. De nem csak a programozók ''lustultak'' el, hanem az igények is hihetetlen módon megnőttek. Értem ez alatt azt, hogy pl amit TVC-n meg tudtam csinálni az a WordXP tudásának kb. 1%-a. -
tsello
aktív tag
Én meg azért vettem hengerelt/köteget kábelt mert a slave és a master közötti táv nagyobb. Megvettem,beraktam megtetszett. Veszek még1et :) Úgyis eccer kell megvenni.
-
rii
nagyúr
ponotsan ,..... :)
szerintem.....
üzletpolitika .... én igy látom felületesen... mintha a legújjab game-k, mindig követelnék a prcikat is, és a video kareszoikat is..... pedig egy régebbi teljesitményű video karesz is jó lehetne, nem kéne nagyobb teljesitményű, elég lenne ha csak az effektekböl tudna többet.... a programozókat az új vasak felhatalmazzák a jó programozás alól ..... -
sequator
senior tag
ja és még egy nagyon teljesítmény igényes dolog van, ami kihasználja a procit:
a videótömörítés, a múltkor az 1000celkán 5 órahosszáig ment:(
Sautia -
PeliScan
addikt
Tudom, szánalmas, de én annó azért fejlesztettem, mert nem ment az SC:BW replay 16x-os gyorsításban, csak szaggatva. :D
ami igazán szánalmas, hogy most sem megy, mert már túl gyors a proc, szóval... :C -
sequator
senior tag
hmm, én spec a játékok miatt fejlesztgetem a gépemet, ha a pénzem engedi:))
Sautia -
rii
nagyúr
''..............Mi az, hogy nem használod ki a procid?.............''
nem akkarok villódzani vele... de én csak linuxozok, meg tanulok (C prg. lang.), TEREP-2...., háló.... most haverokkal Half-Life, Sven Co., CS, Starc Craft.... erre elég lenne egy 500-733 MHz-s cerka is...... nem szeretek jáccani... csak komoly dolgkra szeretem használni.....
régebben phoshoppoltam.... de a proci arra is jó volt, talán memböl télleg kérte volna az 1 Gbyte RAM-ot....... :)
''.............Próbáld ki az ArchiCad 8-at a saját gépeden, aztán egy P4-3.06GHz-es 1GB Ramos gépen.................''
ilyen példákra gondoltam.... :) de az más kérdés, hogy elviselhettelenül lassabb-e, vagy pedig nem sok a különbség..... mondjuk itt biztos nem lehanyagolható ... -
rii
nagyúr
jönnek ki ezek a 3 GHz-es processzorok.... meg a über klasse-mód video card-ok.... érdekelne, kinek van erre szüksége és miért .... mert én 1 éve vettem egy új gépet.... és csak az alapján vettem, mert a havernak olyan volt.... tökéletesen ment... nem akartam az összeállításal veszödni...
Amd 1GHz, 256 Mbyte SD, 60+80 Gbyte HDD, DVD-ROM..... Gef2 Mx 400 64 Mbyte RAM, ..... ebböl a konfigból nekem a procit még ma sem használom ki.... a videokareszt talán akkor, ha majd veszek egy használt 21''-os CRT-t és 1600*1200~32bit-ben megb birja hajtani, mer ahhoz jó nagy RAM-DAC (vagy mi) kell......
......... nekem eszem ágában sincs fejleszteni ..... :)
.... vagyis a 4db 5.25-ös helyböl 1 foglalt a DVD-nek, és a maradék 3 helyre berakok ilyen 3 ventiáltoros hűtöket..... azaz elölröl 9 venti küldi a levegöt át a renceeren, mer a 2 db vinyó, meg a táp megköveteli..... meg vettem ilyen kötegelt tápkábelt, ... hogy a levegö jobban áramoljon.....
1. aki fejleszteni akar, az mire, proc., video card?
2. miért? game, video tömörités, .....??????
szal nem tom hova kellenek ezek a nagy processzorok/eröművek.... és ebböl a totyikból talán kiderül.........
Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Gyúrósok ide!
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Vízpart, vakáció és hardverek
- Hobby rádiós topik
- Milyen videókártyát?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Tőzsde és gazdaság
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Iphone 16E 128GB Fekete Bontatlan 24 Hónap Garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest