Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Bizony! Nem is tudtad?! Jó kis fatüzeléses kemencébe
Amúgy 320 fokon SMD forrasztó és hőlégfúvós munkaállomás-sal szépen lemelegítem, majd ónszívó fonattal és "pákával" lepucolom a felületet.
Ezután a felületet bekenem forrasztó zsírral, ráhelyezem a BGA-s "IC"-t, és körülbelül 380 fokon rámelegítem a felületre....
Ha kész vagyok vele, és rendelkezésre áll egy röntgenkamra, akkor meg is nézem, hogy sikerült-e a forrasztás....(#17556) FehérHolló És akkor mi van ha olvad a többi cucc is? Majd visszaköt ha meghül... szerinted telefonban hogy cserél az ember oldalnyomó gombot, amikor mellette van a másik műanyag nyomógomb?! Természetesen úgy, hogy a műanyag ne olvadjon.. ezért is koncentrált a meleglevegő iránya... és akkor még a telefonban levő egyéb alkatrészekről ne is beszéljünk... mondjuk amikor 1 négyzetcentiméteren van 12 és egyet kell csak kicserélni....
-
FehérHolló
veterán
A régit leforrasztani nem kemencében szokás, csak az újat rá.
Mondjuk BGA-t "újraforrasztani" elég macerás, mert minden más BGA-s cucc olvad a lapon vele együtt, a szokásos QM ellenőrzésekre meg általában nem képes a szerviz. Ezért szokás az egész lapot cserélni, aztán a lap megy külföldre (általában egy gyár közelébe), ahol megvannak a rendes feltételek a VGA cseréhez. (Ez utóbbit meg majd megkapja az, akinek legközelebb VGA gondja van.)
-
Melack
veterán
Egy formázott excell doksi talán a legjobb erre. Gép típusa, átadó/átvevő neve, hiba jelenség, szerelő neve, átvétel ideje, szervíz ideje (hogy látható legyen, mettől meddig foglalkoztak vele), beszerelt egység (típus, megnevezés, gyáriszám), kiszerelt egység (típus, megnevezés, gyáriszám), árak, áfa. Kb ennyi. (anno nekem ez volt az Albacompos szerelőlapon)
Új hozzászólás Aktív témák
- Szemüveges topik
- Battlefield 6
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- A lemondást javasolja az Intel vezetőjének Donald Trump
- Milyen légkondit a lakásba?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Jelszókezelők 2025-ben: biztonság vagy illúzió?
- Újabb videón a Mafia: The Old Country
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- Gamer Notebook! Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G731GU! 17,3Col! I7 9750H / GTX 1660Ti / 16GB DDR4
- Sony WH-720N aktív zajszűrős fejhallgató.
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest