- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
szumo
senior tag
válasz
Flame_ #14761 üzenetére
Nincs kedvem újra és újra és újra elmagyarázni a dolgokat. Részemről lezártam.
Tárgyalj te akkor tudatlan cégvezetőkkel, akik nagy pénzeket mozgatnak, ha ennyire tudod, mi kell egy olyan gépbe, amivel dolgoznak rendesen, és nem csak Mancikának kell, hogy jobban lássa a monitor mellett ahogy a körmét reszeli, és festegeti. -
szumo
senior tag
válasz
Flame_ #14711 üzenetére
Értem amit mondasz, de minél több dolog van egy alkatrészbe beleintegrálva, annál nagyobb az esély arra, hogy meghibásodik valamelyik részegység. Természetesen vannak olyan dolgok, amiket elfogad az ember, mert ésszerűnek tűnik, és a felhasználók hasznot húznak belőle. De amikor jön valaki, hogy neki gép kellene, és hogy kinézett valamit, és van benne integrált VGA, akkor próbáld már meg vele megértetni, hogy az neki nem lesz elég, és amúgy is miért akarok neki még 50eHUF költséget. Próbáld csak ki, megnézlek. Aztán persze sértődötten jön jön?(sunnyog), hogy neki kellene egy videókártya, mert nem megy rendesen az xy program.
Ha meg egy erős procit beteszel egy sokkal "gyengébb" lapba annak nem látom sok értelmét. Arról szól a szakma, hogy szépen ki legyenek a dolgok egyensúlyozva. Vagy ez csak mifelénk van így?
"Ha IGP-t akarsz használni akkor vegyél drágább chipsetet, ennyi."
Ezt nem értem pont arról beszélek, hogy a drágábakon NINCS kimenet kialakítva a az IGP-nek, mert a felhasználónak eszébe se jut azt igénybe venni.
Nagyjából ennyi -
-
szumo
senior tag
Rémlik valami, hogy belőlük élünk
Az infó diplomásról, meg az jutott eszembe, mikor évekkel ezelőtt az egyik kórházban cimborámékhoz az informatikára érkezett egy 2. éves infós gyakorlatra. Kapásból rábíztak 3-4 P3-as gépet, mert nem mentek valamiért, és a srác csak állt, hogy ő ehhez nem ért. Mire vége lett a nyárnak, egész jól kikupálódott, s ott mondogatta, hogy a nyár alatt többet tanult, mint a főiskolán 2 év alatt.
Gondolom valami hasonlóra gondoltál, hisz felétek ott a ME a rengeteg khm hozzáértővel.
-
szumo
senior tag
válasz
draco31 #14694 üzenetére
Nem téged akarlak a kérdéssel bántani, nehogy magadra vedd!
De úgy őszintén. Mi a f*szra jó az a software üzemeltetői? Mint micsoda lehet vele elhelyezkedni?
Tudom, hogy hasznos, mert legalább nem ül az ember a gép előtt feltétlenül bambán, és más gépén is meg meri nyomni az entert (joke). De el lehet vele valahol helyezkedni?
-
szumo
senior tag
Anyáék sokkal de sokkal többet tudnak, mint egy ECDL/CCDL/KVCL vizsgás, pedig jó ritkán járok odahaza és nem fiatalok már és max egy fél órát vagyok hajlandó mutogatni, meg kitakarítom a gépet, mivel a fatüzelés nem a PC barátja.
Egyetértek, hogy hibás az oktatás. Sőt én a fiataloknál simán bevenném, az msn, és a közösségi portálok használatának etikáját is.
Ha mondjuk 2 számtech óra van egymás után, az elsőn lehetne foglalkozni a fent említett témákkal, a másodikon, pedig egy átstruktúrált összeszedett előadást tartani, amin nem alszik be 5 perc alatt az ember. Ja és nem hagynám, hogy leragadjanak a tanárok a fősulin, megtanult programokhoz, kötelezném őket, hogy lépést tartsanak a software -ek ismeretével. -
szumo
senior tag
-
szumo
senior tag
Sorra mondják vissza az emberek a beszerzéseket.
Mi lett a cégekkel?
Mármegint valamelyik öltönyös bűnöző beszédet mondott? -
szumo
senior tag
válasz
cbmfan #14630 üzenetére
16GB ram is sok, mit csinál 32-vel?
Volt szerencsém pár napig 2db corsair vengeance 8GB kit-et használni, amíg meg nem jött minden ahhoz a géphez, amibe belement, és hát ultrabrutál. Nézegettem, hogy mivel tudnám a memtest után megjáratni, és hát kemény feladat volt olyan tervező programokat találnom, ami 10GB nál többet kért. Aztán jött vissza a srác, hogy kell neki még 1 kit, mert renderelés alatt kegyetlenül belassult a gép, mivel elfogyott a fizikai memória.
Megrendelte, hoztam, mindenki boldog volt. -
szumo
senior tag
válasz
proof88 #14615 üzenetére
És egy HP nyomtatóba?
Elárulom:
Kisegér, kisegér minden lyukba bele fér........................(#14611) cbmfan:
Volt egy másik is, amire valami ilyesmik voltak kiírva.
Nem, nincs nálunk.
Nem is láttuk,
Ha nálunk lenne, akkor sem adjuk kölcsön,
Nem kérünk belőle,
és különben is.Sokkal jobban össze volt szedve, de már nem emlékszem rá.
-
szumo
senior tag
válasz
GrandeP #14599 üzenetére
Olyan vagy már
-Amikor jön valaki, mindig megkérdem, hogy mi történt a géppel.
-ÁÁÁ semmi a válaszok 95%
-Ilyenkor idézek a doktor house ból, hogy mindenki hazudik.
-De most miért mondom ezt?Bezzeg amikor közlöm, hogy milyen üdítőt borítottak bele
-Áááá nem is visznek ilyeneket a gép közelébe.Volt évekkel ezelőtt egy leányzó. Ismerős kért meg, hogy nézzek rá a gépére, mert eltűnt a dipmunkájából egy nagy adag. Vesztemre beleegyeztem, hogy megnézem. Annyi vírus volt a gépen, hogy nem bírtam nyomogatni a gombot, amivel továbbléptetem. Mondom neki mi a baj, és hogy kell rá új májkrémszósz termék. Megcsináltam, hogy tudjon rajta dolgozni, mert szorította a határidő. Erre pár nap múlva hisztizve hív, hogy milyen mocsok vagyok és hogy semmi nem megy a gépén. Épp disznóvágáson voltam, hatalmas kés a kezemben, könyékig véresen, és üvöltök a telefonba, hogy hova gondol, meg stb.... (persze nem ilyen finoman). Soha többet nem hívott szerencsére, és az egyetemen se futottam vele össze. Ezután az eset után került ki egy árlista elrettentésként az ajtóra, hogy soha többet senki se forduljon hozzám. Olyan árakat írtam ki, hogy ihaj. Szerencsére ez megfékezte az emberek nagyrészét. A végén már a cd-ket is pénzért adtam kölcsön.
-
szumo
senior tag
De én úgy tudom, hogy a tulajdonos felelőssége, hogy megfelelő védelemmel (kódolással) lássa el az általa üzemeltettet wi-fi hálózatot. Paragrafust nem tudok most mondani, de valami ilyesmi rémlik.
Nemrég járt nálunk egy hölgy, és miközben magyarázta, hogy mi a problémálja, a laptopjának szólt, hogy a gépe egy netvámpír. Kérdeztem mi a fene? Mondta, ha nem vigyázok, pillanatok alatt megkeresi a nyitott hálózatot, és már csatlakozik is aztán nagyon nehezen lehet lebeszélni, hogy neki az nem jó. Kipróbáltam, és tényleg
-
szumo
senior tag
Egyetértek (#14442) csemberlen kollégával. Meg hát mi káosz lenne, ha egy sql adatbázisos moden felülettel rendelkező gép elé ültetnél be egy közgazdászt, aki örült, hogy 5 év alatt meg tudta jegyezni, a dosos ablak működését (Enyhe túlzásos ironizálás, mielőtt valaki beleköt
)
2 napja jöttek, hogy egy P2-es Gépet kellene netezésre alkalmassá tenni.
Ránéztem, és mondom, hogy ez max az ócskatelepen ér valamit, ha csak nem a tulajjal fizettetik ki a veszélyes hulladék ledeponálását. Tulajdonos kérdi, hogy miért, hát ő nem is olyan rég vette. Nézek rá összeráncolt szemöldökkel, és megjegyeztem, hogy: Naaaaa
Erre az ürge számolgatni kezd, és azt mondja 5 éve. Erre én: biztos? Megint fejben számolgat, és mondja, hogy 9 vagy 10. Mondom mindjárt reálisabb a dátum. Felvázoltam neki, hogy a legolcsóbb irodai gép, 20x többet tud, az ő P2-esénél, amihez alkatrész manapság már nuku (na itt se kössön senki belém, tudom hogy van, de azt a szívást én megspórolnám magamnak). Mondta, hogy még át kell gondolnia, majd jelentkezik. Én meg válaszoltam, hogy várom szeretettel
Soha többet nem fogom látni szerintem. -
szumo
senior tag
válasz
cbmfan #14436 üzenetére
Próbálgathatják, a srácok oda meg vissza is a lekapargatott cd-ket. Jól tetted, hogy nem mentél bele a dologba, mert csak a probléma lett volna belőle, és a munkád árát sem fizették volna ki. Én anno a nagy cd-n tárolás idején, elég sokszor recovery-ztem cd-ket, és minden esetben csak a hiszti volt, hogy pont az a terület sérült, ahol a legfontosabb adat volt.
Egyszerűen az ember lelki békéje miatt vannak munkák, amiket vissza kell utasítani!
Ennyi.
-
szumo
senior tag
Valamikor régen, talán igaz se volt, volt egy audio cd-m, amin egy női hang ilyeneket mondott be
-1 kHz jobb hangszóró 20mp
-1 kHz bal hangszóró 20mp
-10-20000 Hz ig átmenet jobb hangszóró
-10-20000 Hz ig átmenet bal hangszóró
-10-100 Hz jobb és bal hangszóró átmenetés még sorolhatnám, mert kb 40 percig ilyenek mentek benne.
Na az hangfal teszt volt.
Igaz azt, hogy mennyire élethű vagy kellemes a hangfal hangzása, azt nem mondta meg, de tesztnek teszt a javából -
szumo
senior tag
válasz
macilaci78 #14398 üzenetére
Hangfalat jazz -el tesztelünk, mert ott egyszerre jelen van a mély és a magas.
-
szumo
senior tag
válasz
DeltaPower #14342 üzenetére
Ammatőr
Apa gyártott fémből olyan csillagokat a mieinkbe, miután a 3 pár tört össze és nem volt hajlandó többet venni. A műszerészektől, meg állandó kunyizás volt, hogy adjanak pár megfelelő méretű mikrokapcsolót. Emlékszem, hogy valahogy sikerült berendelni a présgépek mikrokapcsolóival vagy 50 olyat, ami joysticba is jó volt, és mikor rákérdeztek, minek azok a picik, akkor az volt a válasz, hogy a présgép elektromos szekrényének ajtajára, hogy menet közben ne lehessen kinyitni.
Amúgy én Videoton TV Computerrel kezdtem, és kapásból fel volt 64k ról 128k ra bővítve.
Annak a shift és ctrl gombjai az állandó flipperezés miatt voltak folyamatos javítás alatt.
Utána én P3 ig kihagytam mindent, legalábbis saját tulajdonban nem volt
Az olivettikre ki emlékszik? Azokon tanultam plc programozást, meg lopkodtuk össze a memóriákat, hogy a "flopin" bevitt F28 retaliator elinduljon fél mega rammal -
szumo
senior tag
válasz
TheReMiXeR #14318 üzenetére
Az otthoni gépemen vannak elmentve a könyvjelzők.
De nem határ mentiek, hanem webshopok, de eddig mindegyikben olyan olcsó árak voltak, hogy még futár/posta kifizetésével is bőven megérte.
Példaképpen: Idehaza 8 spec pickup csavar 800HUF mi rendeltünk 10db ot, aminek darabja 0,1 euro. Tehát nem egész 300HUF a 10db. De egy csomó mindent rendeltünk, 4700 pár forintot fizettünk, és azt néztük, hogy idehaza 10-12 be is benne lett volna. -
szumo
senior tag
Nem vagy egyedül, van pár ismerősöm ilyen helyzetben.
A múltkor voltam odahaza, és átszaladtam Bánrévénél, alig találtam meg, hogy merre kell menni, mert olyan gazos az egész átkelő, hogy csak pislogtam. Nem mentem messze, mert rögtön van egy kisbolt pár száz méter után, ami már gyerekkoromban is ott volt
Vettem 5 Steiger-t, szigorúan barna verziót, meg 5 Kelt-et 1kg knédlit, meg egy kisüveges kólát, mert volt vagy 36 fok és fizettem 2200HUF-ot. Teljesen vicc kategória.Viszont elárulhatnád mi ez a 12%, mert ugye az alkoholtartalom, az hátul a címkén külön fel van tüntetve. Nem rossz a fácán sem, elég sokat megittunk abból is. A keltet az uticsomagolása miatt szerettük, a csattos üveg csodája. Selmecen többször volt, hogy kiituk a kocsmát. Zárórára nem volt egy csepp sör sem, és töményből is csak a női változatokból volt helyel közzel
-
szumo
senior tag
válasz
localhost #14301 üzenetére
Felvennélek, de akkor ketten halnánk éhen.
Mongi: Remélem mostanság sokat csuklottál, mert emlegettelek néha. Hobbiból gitárt építünk, egy hangszertechnikus és egy asztalos barátommal, én az elektronikáért felelek majd, és az alkatrészek nagy részét Szlovákiából rendeljük.
a, mert ott lehet kapni
b, mert ha idehaza van is, platina, vagy arany árában mérnek mindent.Azon rötyögtünk, hogy most már nem csak Steiger-ért, és knédliért szaladok át, ha otthon vagyok.
-
szumo
senior tag
válasz
eziskamu #14290 üzenetére
Felhívott egy hölgy még ma kora délelőtt, hogy kellene neki egy laptop. Mondom nagyszerű, mire gondolt? Azt mondja, van rá olyan 80-90 e HUF ja. Mondon Eggen? De ugye mennek majd rajta a 3D-s játékok? (Magamban WaF?) Mondom attól függ, de túl sokminden biztos nem fog rajta futni.
Mondja a hölgy, hogy azért akar ilyen drága gépet venni, mert nem akarja 1-2 évig biztos lecserélni.Hát jó hogy nem Krájziszt akar ennyiért rajta játszani.
Holnap jön, hogy kiválasszuk a csodagépet! Csoda, hogy eljön megvenni, Csoda, hogy ha nem lesz elégedetlen
-
szumo
senior tag
válasz
localhost #14276 üzenetére
Persze azért én sem vagyok annyira tapló, mint ha ...............lennék.
Viszont ma reggel rám szólt az egyik ügyfél telefonon, hogy kellene neki még 8GB ram.
Mondta hogy olyan jó lesz mint a jó múltkorában, amit az i7-es gépébe raktunk. Szeretem ha így kezdődik a nap -
szumo
senior tag
Skacok ebben a nyomi melegben a kutyát nem szabad kényszeríteni, hogy felálljon a hideg kőről, nem hogy dolgozni.
Úgy is nyaral az ügyfelek nagy része, csak pár kocka garis cucca van.Egy hideg sört, és egy árnyékos helyet szeretnék enyhe szellővel.
-
szumo
senior tag
Nem, mert fáj az egész mellkasom, és majd szétszakad a fejem, meg nem tudok nyelni.
Szombaton pecsenyére sültem, majd a nagy ijedségre megittunk pár steigert (szigorúan barna) és kelt-et. Aztán szerintem az odaégés miatt nem takaróztam be, és kész a megfázás.
Kolléga mondta, hogy ne nedves kőre, inkább kedves nőre feküdjek.cbmfan: én most ledobtam pár kilót. Nem szeretném vissza.
-
szumo
senior tag
Olyan beteg vagyok mint a kutya!
Nyáron megfázni a legdurvább. -
szumo
senior tag
válasz
TheReMiXeR #14114 üzenetére
Az én gépemben még van egy, de az alaplapomon már nincs hozzá csatlakozó.
Tegnap egész nap árajánlatot csináltam, ma folyt köv.
Remélem lesz is belőle valami. Nem, nem vérpistikéknek, mielőtt valaki arra gondolna, hogy abba energiát vagyok hajlandó fektetni.
-
szumo
senior tag
válasz
TheReMiXeR #14088 üzenetére
Az hagyján, de még dugó is volt, tegnap este, mikor átjöttem Gödöllőn.
-
szumo
senior tag
válasz
proof88 #14060 üzenetére
Ezért nem bánom, hogy már nem lehet xp-t vásárolni, olyan egyszerűen.
XP telepítése, driverekkel, cirka 3 óra, ha egy idősebb gépet kifog az ember, ha meg sys chipset-es, akkor elérheti az 5 órát is. Win7 telepítése 1,5 óra driverekkel, még egy idősebb p4-en is, ha van benne elég ram, 2 óra alatt megvan. -
szumo
senior tag
válasz
santaclaus #14033 üzenetére
Na mostanra, megoldottam pár dolgot.
pl: ami olyannak tűnt /router, kábelek, billentyűzet, egér/ azokat egy porszívós dobozba, és elsüllyesztettem
A fiókomba egyenlőre nem mertem belenézni -
szumo
senior tag
válasz
santaclaus #14030 üzenetére
Hülye ötleteim vannak nekem a szabi alatt.
Elhatároztam, hogy rendet rakok, és kidobálok pár felesleges dolgot. Az egyik szoba fele már kész is.
Én meg nem vagyok normális, hogy rávettem magam ilyesmire. -
szumo
senior tag
-
szumo
senior tag
válasz
engusz #13773 üzenetére
Jártam arra felétek pénteken, de nem néztem be, mert mentünk egy kis a.ászok elfogyasztására cimborával
Rájöttünk, ha nem eszünk, akkor hamar megárt azitóka.
Innen is látszik elhanyagoltuk az élet ezen oldalát.(#13781) maláj: Jövő hét közepére lenne rájuk szükség, mert megint kánikulát rebesgetnek
-
szumo
senior tag
válasz
PH 5.5 #13770 üzenetére
Szerintem ajánljál némi kavingtont az lehet segít a problémáján.
Olyan álmosság tört rám, legszívesebben aludnék egyet. Már a második kávémnál tartok, ami pedig tudom nem tesz nekem jót.
Mondjuk ha két fűszoknyás szép leányzó legyezgetne pálmalevéllel, tuti nem kellene kávé. -
szumo
senior tag
válasz
GrandeP #13762 üzenetére
Szerinted megnyitottam bármiféle árlistát is?
Mondtam egy kb összeget. Aztán milyen öröm és bódottság lesz, amikor kevesebbet kell majd fizetni, de nem hálókártya baja van a gépnek, hanem VÉRPISTIKE szindrómás a beteg.Ja és persze a tipikus odaszáradt paszta a CPU, N-bridge, videokártyán.
-
szumo
senior tag
válasz
mephi666 #13760 üzenetére
Nem is olyan rég írták a többiek, hogy manapság egyre több hálókártya fogy, pont hasonló ok folytán. Amúgy ez az esős idő csak jót tesz az üzletnek, mert az emberek bevackolódnak, meg akarják nézni a gémélt, meg a féckönyvet, és rájönnek, hogy a gépük lassú vagy nem úgy megy mint a télen. A akkor valamelyikünknél kötnek ki.
-
szumo
senior tag
válasz
mephi666 #13757 üzenetére
Nincs router, és a gép egy éve ment rendesen, amikor is elkezdte ezt csinálni pár hete.
Most volt bent a hölgy, nagyon kis szemrevaló teremtés.
Befejezem azt a mini ITX-es gépet, amiben csak 1 memória slot van, és az albások matricája volt valaha rajta, és akkor szemügyre veszem a gépet, aztán meg a hölgyeményt, ha jön vissza érte
(#13758) baluka26: RJ45-re gondoltam, nem a 230V-osraAmúgy először én is azt értettem, de most kiderült, hogy csak a netkábelre gondolt. Amin meglepődtem, hogy milyen szépen formálta meg a mondatokat, mintha nem is ő mondta volna. Vagy nem tudom. Lehet felírták neki egy papírra ezeket a szavakat, és ügyesen rendezte mondattá.
-
szumo
senior tag
válasz
cbmfan #13751 üzenetére
Tesómnál ennyire nem rossz a helyzet
Tegnapi telefon:
-Jó napot!
-Jó napot!
-Lenne egy olyan gondom, hogy kb 15 percenként elmegy az internet, és csak úgy jön vissza, ha a hálózati csatlakozóból kihúzom a csatlakozót, és visszadugom. A szomszéd srác már négyszer volt megnézni, de nem tudta megcsinálni. (Na egy vérpistike!)
-Milyen internet szolgáltatója van?
-Digi.
-El kellene hozni a gépet, hogy megnézzük mi a probléma.
-Rendben. Lenne még egy kérdésem.
-Igen? Tessék parancsolni.
-Ha a hálókártya ment tönkre az mennyibe kerülne?
-Pillanat nézem. ....... Olyan 1500-1600 HUF-tól már vannak hálózati kártyák, ha netalántán arra kerül a sor.
-Ó az jó, mert máshol azt mondták 3000 és mikor mondtam, hogy Digi a szolgáltató, egyből 5000 lett az ár.
-Szerintem előbb nézzük meg mi a probléma, utána döntsünk.
-Rendben, holnap elviszem a gépet, és előre is köszönöm.Teljesen meglepődtem, hogy milyen nyugodt volt a hangja a hölgynek. Délután meg megtudom mi baja a gépnek.
-
szumo
senior tag
válasz
#19617792 #13747 üzenetére
(#13746) philoxenia
(#13745) Mercutio_Úgy oldottam meg, hogy a biztonsági szintet átállítottam. Elvettem a rendszergazdai jogokat, és beleszerkesztettem a sima felhasználói jogolásba is, ahol a telepítési és uninstallálási jogot is megkurtítottam. Most van pár dolog, ahol rendszergazdai jelszó szükséges, de így nincs problémám. Ja és csináltam egy teljes visszaállítási pontot arról az állapotról, amikor rendesen működött a gép.
Hugom nagy mágus ám -
szumo
senior tag
válasz
GrandeP #13736 üzenetére
Fater Lineage II freya -val, CoD 4 -el és hasonlóakkal játszik (58 éves édesapám).
Anya csak netes játékokkal játszik, böngészik. A gép napi 8-10 órát megy. Nézz pár képet, hogy milyen a lineage2, és meglátod mihez kellett a monitor.Szóval itt a nem használják ki, elég felejtős. Ami meg az LG-t illeti, szerintem az a 7 év az becsületére válik.
Amúgy szülők gépe valóban stabilabb mint az enyém. Meg megpróbáltam hülye biztosra csinálni, na nem szüleim miatt, hanem mert tesóm is leül a gép elé, amikor kimennek szüleinkhez, és ő nyomkod mindent össze vissza, meg telepítget.(#13733) tserrof77: tetszik az a fehér, betét azzal a púposodással
A vérpistikék már csak ilyenek. -
szumo
senior tag
Hétvége: Szülém hazarendelt, mivel nem megy a számítógép, és hát az öreg hiba. Péntek délután bepakoltam kocsiba, fater gépét ismerve, egy komplett gépet, mert hát a tünetek, hogy nincs kép, igazából bármi lehetett. Na itt rontottam el a dolgot!
Hazaértem, emberi időben, gép szétszed, félkiló kosz kitakarít, mivel a fa/szén tüzelésű kályha, meg hogy fater a gépnél bagózik, meglátszik. Ebédlőasztal tesztpadnak kinevez, mindent végignéztem, minden működik. itt jött a WAF effektus. Monitort nézem, átalakító lehúz írja, hogy no signal. De indításkor nem kapcsol. Jó öreg LG 701B megadta magát mint egy 7 év használat után. Felteszem szüleimnek a kérdést, mi legyen. Jöjjek fel a nagyfaluba, és megoldjuk a monitort úgy, hogy egy futárral pedig hazaküldöm, de az leghamarabb keddre lesz otthon. Anyukám mondta, hogy ők nem értenek a géphez, az lenne a legjobb, ha a gép mire vissza indulok menne. Szombat: számba vettem, hogy hol lehet monitort kapni a négybetűs kohász városban, és reggel nekiindultam. Anya persze sürgetett, hogy 8 kor keljünk útra, hiába mondogattam neki, hogy 9 előtt senki nem fog kinyitni.
1. hely 9:01 perc
-Általános kérdés: Üdv! Milyen monitor van raktárkészleten?
-Kérdés vissza: Jó reggelt! Használt vagy új?
-Én újra gondoltam.
-Samsung E2220. (Annak ismerem a specifikációját, szerintem jó, de nem az én pénztárcám dönt)
-Mennyibe kerül?
-XY HUF (A négybetűs kohász városhoz mérten elfogadható, a másik helyen aminek az árlistáját megnéztem, 10e-el drágább, oda be se megyek)
-szétnézek máshol is, meg bevásárolunk, ha semmit nem találok, visszajövök érte.
2. hely tacskó
Itt 3 perc alatt végignéztem azt a négy monitort, amiből az egyikből volt 2db dobozos, ami nekem nem jött be a műszaki paraméterei alapján, és az ára is sok volt.
3. hely spér
Itt nem volt semmilyen monitor, de anya vett sajtot az ebédhez
4. hely Nevenincs bót
-Válasz: Jelenleg semmilyen. (HEH?) De szerdára tud..
-Kösz tárgytalan akkor. (Ember szerdáig a világot megváltom 2x)
-Viszlát! (még valami tanácsot akart adni, de addigra csukódott az ajtó mögöttem. Anyukám itt kezdte el mondogatni, hogy nem érdemes velem vásárolni elindulni)
5.hely Eurocsíny
-Segíthetek valamiben? (Első hely, ahol megelőzték a kérdésem)
-Válasz: Üdv! Az ok ott fent a polcon. (és mutat egy messzebb lévő polcon 6-8 monitor felé)
Gyorsan elmondom mit várok el egy monitortól, és mennyi a keret rá. Mivel nem voltak adattáblák, megnétzék a monitorokat a neten, melyiknek mi a specifikációja, hát egy 5 kiesett a felbontás miatt, kettő az ára miatt esett ki, a maradék 1 pedig egy Fujicu volt, amit nem akartam valamiért a tulajdonunkban látni. Így hát elköszöntem, és elindultam vissza az 1 hely felé.
1. hely
Formaságok után csináltunk egy gyors pixel tesztet, megírtuk a számlát, nyeltem egy nagyot és fizettünk.Mi ebből a tanúság? Még így, hogy felkészültem, sem voltam elég felkészült. De szüleim örülnek a monitornak, igaz édesanyámat kiakasztottam azzal, hogy nekem semmi se elég jó
-
szumo
senior tag
Úgy érzem az idióták tömkelege elment nyaralni, vagy nyár lévén, be sem kapcsolja, mert jó messze van a gépétől. Kéretik pár nap lehűlés, eső villám, hogy fellendüljön az üzlet.
-
szumo
senior tag
válasz
ronson #13634 üzenetére
Mivel nem írod meg egyből, hogy minek mit miért, ezért ne is számíts jobbra. Most, hogy leírtad azt amivel kezdeni kellett volna, nem tetoválunk semmit a homlokodra, simán bélyegzünk csak meg
Hogy sikerült 8 instabil lapot beszerezned?
Nem az érdekel, hogy hozta a futár a nagykerből, vagy hasonló -
szumo
senior tag
válasz
bullseye #13629 üzenetére
Nem a melegtől van
Én napi 2-3 alaplapot teszek tönkre, hogy nehogy kiessek a gyakorlatból
Vannak a buta emberek, a gonosz buta emberek, meg a számító gonosz buta emberek, és folytathatná így tovább.
S még nem értik az emberek, hogy miért olyan a garanciális ügyintézés m.o.-on, amilyen.
Na mindegy most ezen nincs kedvem felhúzni magam, eddig olyan szép volt a nap. -
szumo
senior tag
válasz
DeFranco #13602 üzenetére
Hát nálam úgy járt a múltkor a 955 BE, hogy kijött az a foglalatból, amint a prochűtőt akartam leszedni róla. Aztán kerestem egy jó nagy csavarhúzót, és szétválasztottam őket. Majd puceráj és stb. Ez a jól kiszáradt pasztáknál sajnos ilyen dolog. Amire vigyázni kell, hogy ne essen pofára a proc, mert ha elgörbül egy sereg láb, akkor az már nem öröm és boldogság.
cbmfan: hétvégén tök jól lehetett közlekedni, parkolni a városban. Mondogattuk is, hogy nem is lenne baj, ha hétközben is ilyen lenne a helyzet.
-
szumo
senior tag
Hát most vagy 5-7 pen drive típust végig sasoltam, de azon kívül, hogy ki a gyártó, és mekkora az adathordozó információ csak a csomagoláson van.
A köröm méretűekre te hova szeretnél még szitázni? Vagy egy CPU hűtésre, amin van manapság pár hőcső, és rengeteg hűtőlamella?
Van egy pár érdekes alakú termék ebben az iparágban.
Nem csak kockák, és lapok, és ............ -
szumo
senior tag
válasz
FehérHolló #13541 üzenetére
Ez a gyári csomagolás, is olyan subjektív. Mert Pl az acer szakadós címkével látja el a notik dobozát, vagy jó néhány termék doboza azzal a leszedhetetlen kör alakú matricával van lezárva. Ugye a gyári csomagolás, pedig ezek sértetlenségét feltételezi. Vagy a műanyag formadoboz, ami körbe van hegesztve, abból a csomagolás sérülése nélkül ki se lehet az eszközt szedni.
Jó az persze természetes, hogy a doboz teljes tartalma legyen ott, s ha a csomagolás lehetővé teszi, minél kisebb legyen a felbontás nyoma. De a fent leírt esetekben mi a helyzet nálatok? Vagy ez a cégek belátására van bízva, hogy mennyire toleránsak vagyunk, ilyen esetekben? -
szumo
senior tag
Amúgy igen ezek a nyári villámos esős időszakok, simán javítanak az üzleten.
A nem kockák is bemennek a gépeik elé, és meglepődve tapasztalják, hogy ezt a párás meleg időt rosszabbul viselik a gépek mint a téli fűtést.
Hozzám sorra jönnek az x ideje kitakarítatlan gépek, aminek annyi a baja, hogy a hőtől a paszta ráégett a chipre, és a bordára. S nem csak gépek, laptopok is. Lassan lehet új akkus csavarhúzó beszerzésén gondolkodni, a fejlámpába, pedig szereztem egy tartalék garnitúra aksit kerettel, hogy ne napközben adja fel a harcot. -
szumo
senior tag
Én egy jó biztosítást ajánlanék, ami kifizeti elemi kár esetén is amit illik kifizetni.
Más: Tegnap jött egy gép, aminek az a tünete hogy nem indul
Ez még nem is lenne furcsa a mai világban, de mint kiderült, a tulaj elmondása alapján, a hétvégén kezdődött a probléma, amikor nem ment a skype szerver, és ő próbált bejelentkezni. A tulaj utolsó emléke, hogy vagy 30 skype fut, de egy sem indul el, majd újraindított, és az operációs rendszer sem indult többet. Hozta a felesége laptopját is, amin nem ment a wi-fi. Kemény javítás árán megnyomtam a wi-fi bekapcsoló gombot, majd jó is lett a laptop. -
szumo
senior tag
válasz
FehérHolló #13487 üzenetére
Látod hirtelen ez eszembe sem jutott.
-
szumo
senior tag
válasz
FehérHolló #13483 üzenetére
Én a húzd ki a konektorból-ra gondoltam mint galvanikus leválasztás
Mert hát tudjuk, hogy milyen az, mikor egy kapcsolón áthúz az ív, vagy bármelyikünk tudna 100 hasonlót mondani.
-
szumo
senior tag
válasz
bullseye #13480 üzenetére
A villámtól a szerencse, meg a galvanikus elválasztás tud megmenteni egy gépet.
Ezek a készülékek, túláramra, félfázisra, és hasonló a szolgáltatók miatt bekövetkezett hibákra vannak kitalálva. A jó minőségű földelés úgy ahogy tud a kár enyhítésében segíteni, meg ahogy írtam, a galvanikus elválasztás.
A villám az jön, megy és romokat hagy maga után. -
szumo
senior tag
válasz
Hequila #13478 üzenetére
Üdvözöljük a viharszezont, és mivel ma Medárd napja van, a közhiedelem szerint 40 napig fog esni. Meglátjuk mennyi elpukkant gép tulaja fog jajveszékelve kikötni, hogy de neki nincs pénze, de kell a gép.
Délután hoznak is egyet, mert a szomszédja ajánlott. Megláthassuk, remélem egy P2-es lesz.
-
-
szumo
senior tag
válasz
Mercutio_ #13370 üzenetére
Jaja, én is azt mondom, hogy jól fut a w7 a kis netbook-okon, csak az ultimate-et tartom kicsit feleslegesnek, egy magánvállalkozónak, aki nem egy 150 gépes hálózatban van nap mint nap. Viszont a W7 starter, egy katasztrófális dolog. Az annyira ki van gyomlálva, hogy túlon túl is.
-
szumo
senior tag
A holnapi net és note book-ok napja lesz.
Hoznak egy gépet amire WinWat Golya adatbázis frissítést kell csinálni.
Meg egy netbookot, amit rádugtak SK -ban egy szállodai hállózatra, és azóta haldoklik a tulaj szerint jogtiszta win7 ultimate x86 rajta. Na innen válik érdekessé a holnapi napDell netbook-on w7 starter-en kívül még nem láttam mást (mondjuk az kb egy kalap kakit se ér). S ha valóban jogtiszta, akkor mi történt vele Szlovákiában, és ki az az agyament, aki egy netbook-ra ultimate verziót vásárol. S ki az aki rábeszélte?
Na mindegy, holnap minden kiderül, vagy beborul -
szumo
senior tag
Tegnap ott jártam a környéketeken, csak nem volt időm beugrani, mert siettem, hogy azt az 500km magam mögött tudhassam. De úgy néz ki mostanában sűrűbben járok majd arrafelé, egyszer szakítok időt, hogy bekukkantsak hozzátok
Élveztem kegyetlenül, hogy nincs az a rohanás, ami a nagyfaluban -
szumo
senior tag
válasz
engusz #13335 üzenetére
Nekem a múlt hét volt olyan, hogy majdnem ott tartottam, hogy ha még valaki meglök az utcán/buszon/metrón/villamoson, azt beledöngölöm a földbe. Kedden szálltam le a buszról, egy nyanya szembe az árral, aztán elsodortam mindenkit aki az utamba került, majd mindenki anyát elküldtem a sarokra dolgozni, erre egy csaj aki utánam szállt le, mikor már elég messze járt, visszakiabál, hogy egész úton nem lehetett tőlem férni, mert olyan dagadt disznó vagyok. Mondtam neki, hogy nem mondott semmi újat, és továbbmentem. Másnap a metrón rapper gyerekek próbáltak rám, de mikor rájuk mozdultam, eszembe jutott, hogy nem jó, az ha 40kg os tacskókat csukok össze (legalább 60-70 kg lehetett volna bennük, hogy legyen mit ütni rajtuk).
Aztán most nincs bennem ilyen agresszivitás, bár csak kedd van, és éltet a hétvégi hamburgerparti reménye.Viszont az előbb kerestek ebben a negyedévben kb 7x az Észak Magyarországtól, hogy nem akarom e újra megrendelni a napilapjukat. Pedig jó rég nem lakom BAZ megyében és ezt minden alkalommal el is mondom nekik.
És ma pangás volt. Itt a jó idő, az emberek nem ülnek be a gépek elé, a kockákra lehet majd számítani, hogy a melegben csinálnak némi forgalmat.
Na jól elkapott a szófosás
-
szumo
senior tag
válasz
engusz #13326 üzenetére
Ne is mond. Én/mi cégeket, kisvállalkozásokat szolgálunk ki leginkább, azok meg olyan lehetetlen időkben tudnak bejelentkezni, hogy csak na. Ja és persze mindenhol megy a sírás, hogy de hát neki bevétele is alig van és stb. Még jó, hogy nem én adok pénzt nekik, hogy megjavítottam a szutykukat.
A legrosszabbak, mikor régi ismerősök kerülnek a képbe. Bár a mostani régi ismerősömmel nem jártunk rosszul, mert most csinál egy tervezőirodát, és oda kell pár atomerőmű.
Viszont amíg azokat nem tudja megvenni, addig próbáltunk neki valami gépet összehozni. A végén még Tahitótfalu -ra is elmentünk, s így 3 gépből lett egy használható (nagyjából), mert a program keveselte a 4 magot és a 6GB ramot. -
szumo
senior tag
Én visszaküldeném, hogy teszteljél el ismét.
Ha meg produkálni lehetne a hibát, és lenne róla fénykép, az sokat segítene a dolgon.
Én a saját 3870-esemmel szívtam, hogy azt mondták, jó, én meg, hogy nem jó, és majd egy hónap huzavona, és fényképek küldése után elismerék, hogy nem is arra tesztelték, amire a hibaleírás vonatkozott. Aztán természetesen csere. -
szumo
senior tag
Teljesen OFF leszek, de ez is megér egy misét.
A háziorvosom még mindig odahaza (160 Km-re) van. Írt egy beutalót, hogy vegyenek tőlem vért, mert nem jó a testtömeg indexem [(mintegy 150+ kg) kövér vagyok mint az állat].
Felhívtam a máv kórházat, hogy ki vagyok mit akarok, és, hogy baj-e ha nem hozzájuk szól a beutalóm. Kaptam ma reggelre időpontot (10.30-ra), de mondták, ha előbb érkezem, mondjuk 7.30 -kor, van egy olyan gomb, hogy van időpontom, de nem időben jöttem.Odaértem, jobbra betegfelvétel, megismétlem mi a problémám, felveszi az adataimat, látja, hogy már jártam náluk a szemészeten, kötőhártya gyulladással, nem is olyan rég. Kéri a beutalót, és döbbenten mondja, hogy ez nem hozzájuk szól. Gondoltam az időpontkérésnél, csak hallotta a hölgy, amikor elmondtam, hogy van egy ilyen gigszer a dologba. Kaptam egy kb 10 perces tanfolyamot gyorsan, hogy legközelebb hova írassam a beutalót, meg hogy ő nem csinálná meg a vizsgálatot, de menjek fel, kérdezzem meg. Fent újabb sorszám, ott kellett az van időpontom de nem időben jöttem gomb. 3-4 percig álldogáltam, majd láttam, hogy a sorszámos gépet a kutya nem kezeli, és mikor felszabadult egy pult, előálltam a problémámmal. Ott összedugták a fejüket, majd felhívták a lentieket, lebaszták őket. Volt ott szó a majd személyesen megbeszéljük, és az ez így nem egy betegmegtartó hozzáállásról.
Majd mondták, hogy várjak kicsit, szólítanak. Kintebb húzódtam, ahol egy bácsi megjegyezte, hogy milyen pofátlanok ezek a fiatalok, hogy ő itt vár már mióta, én meg bepofátlankodok elé. Nézek rá, és látom, hogy időpontkérés nélküli a sorszáma. Megvontam a vállam, majd pár perc múlva szólítottak, és levették a vérem. Mikor eljöttem, a bácsi még ugyanott üldögélt és jóízűen beszélgetett.
Konklúzió, az öregek, még mindig közösségi életet élni járnak a kórházakba, és morognak, hogy a mai fiatalok, milyen semmirekellők. -
szumo
senior tag
Ó nem veszem én a szívemre, annál öregebb róka vagyok.
Nem lepődök meg. Egyik ismerősöm mesélte, hogy a beszállítójuk, meghúzva adja a gépeket át neki. Mi most azok helyére pályázunk.
Jó hogy tervezőiroda, de akkor is meghúzva???
Nem inkább tisztességesen összerakott a feladatra szabott gépeket kellene a kezükből kiadni? Na mindegy majd mi megváltjuk a világot -
szumo
senior tag
Persze tudom én, amíg voltak hasonló alkatrészeim, addig szívesen megoldottam egy-egy hasonló problémát, de kifogytam belőlük, és megvallom őszintén, hogy ha lehet, kerülöm is az idősebb gépeket, mert úgy járok velük, mint a múltkori 3 napig szerelt szutyokkal, amiről kiderült, hogy a füles lefogatásról az egyik az északi hídnál elengedett, és letört egy darabot a chipből.
Aztán megkértek, hogy tegyem használhatóvá, amit megtettem, volt öröm és boldogság.Szóval nem vagyok én kőszívű, csak nem olyan volt a hangvétel. Lehet, egy személyes találkozás szerencsésebb lett volna számára.
Na mindegy, megyek vacsizni, mert megérdemlem
-
-
szumo
senior tag
válasz
R3ap3r #13063 üzenetére
Celluxozz rá egy lefogyott budipapír tekercset, amit vízfestékkel szürkére/feketére festettél.
Ez majdnem olyan, mint a mai faszi, hogy a gyereknek akar gépet játszani, de valami olcsót.
Megkérdeztem mennyit szán rá? (nem biztos, hogy jól tettem) Azt mondja 50e HUF van rá, de monitor meg minden más is kellene neki. Majdnem megkérdeztem, hogy mennyi idős a gyerek, mert akkor már a micsodájával is játszhatna, és olcsóbb is.
Megmondtam, hogy mennyibe kerül egy játékra is alkalmas teljes konfiguráció, telefonban nagy puffanás, szerintem leült a delikvens, valamire, vagy valami mellé. Majd remegő hangon elköszönt.(#13065) Móci: olyantot én is láttam, Sp1 volt rajta, és soha nem látott internetet, csak a vinyó haldoklott, mikor találkoztam vele. Nagy klattyanások, némi beszélgetés egy kávé mellett, majd ment a gép tovább, mintha mise történt volna.
-
szumo
senior tag
A múltkor volt egy IQ Fighter, hát jobbnak láttam nem megosztani vele az élet nagy dolgait, pedig a világ fájdalmát szívesen a nyakába akasztottam volna.
Szerencsémre nem jött vissza (és az ilyen emberek komoly árbevétellel rendelkező vállalkozást vezetnek adott esetben). Aztán van, akinek minden mindegy, csak működjön jól az elvárt paraméterek szerint, és van a csóringer aki nem tudja felmérni, hogy jelen anyagi helyzetében nem kellene egy vásárlásba belefognia (Nem ezeket a droidokat keresed [és a megfelelő kézmozdulat hozzá]).
S van aki tudja mire van szüksége, és pénze is van rá. Na ha belőlük több lenne, akkor mi nem írogatnánk ide, és egy csomóan már nem ezt a szakmát űznénk.Kérdés: Megjavítottam a cigiszagú/dohos gépet. Ráment vagy 3 napom. Az fix, hogy az anyagköltség mekkora volt, de mennyit legyen pofám leszámlázni a javításért? Mert ha még a flikflakokat le is veszem, akkor is napi 5óra. Ha én azt kiszámlázom, az nem biztos, hogy jót tesz az üzletnek. Valakinek valami konstruktív ötlet?
-
szumo
senior tag
Tegnap nekifogtam a cigiszagú dohos gépnek.
A végén kirobbantottam a házból, 1x elindult, onnan tudom, hogy a P4 2.4-es proci jó.A beep kód amit sípol nekem, 5mp beep 3mp csend 5mp beep 3mp csend, és így a végtelenségig, és tovább. Feltúrtam az abit IS7 régi fórumait, azt mondják, memória, vagy memóriavezérlő hiba. Megette volna a penész az alaplapot? Na mindegy, ma közlöm a gazdájával, aztán majd lesz valami.
Valakinek valami ötlet a beep kódra? Van tesztelni készleten mem, video kari, stb, de mindegyikkel ugyanaz a hibaüzenet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ingatlanos topic!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Hálózati / IP kamera
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Apple asztali gépek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Formula-1
- Xbox tulajok OFF topicja
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- Bitcoin Miner Eladó Bitmain Antminer S19 JPro 104 Th 3150 watt
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest