- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Mobil flották
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- NFC Ring, avagy gyűrű, amivel fizetni is lehet
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Magisk
-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
bigdady
nagyúr
válasz
atos19881101 #13599 üzenetére
Nekem tomato van az asusos. Arra az a tuti
-
iBoli
tag
válasz
atos19881101 #13595 üzenetére
Újra átolvastam amit írtunk ebben a témában és úgy látom valamit én rosszul olvastam.
Y helyen szeretnéd a VPN szervert és a NAS-on a klienst? Miért nem fordítva? Én az X helyen tenném fel a szervert, ahol nagyobb az uplinked.
Az Y oldalon a sávszél szintén szimetrikus? Le-fel 50Mbit? -
iBoli
tag
válasz
atos19881101 #13590 üzenetére
Synology tud OpenVPN-t. Asusra fel az OpenWRT vagy egy Tomato Shibby (nekem jobban bejön a Shibby féle cucc) és lehet próbálkozni. Viszont most már engem is érdekel a dolog, hamarosan meglesz a NAS-om (jövő hét) és akkor nyomok egy tesztet.
-
Tido
aktív tag
válasz
atos19881101 #13590 üzenetére
VPNben tudtommal csak ha TAP (bridge módba) rakja, akkor tud majd DLNAt használni, de az viszont minden forgalmat áttol a VPN-en, minden hálózati forgalmat, lekérést, mert a 2. réteget használja, nem csak routol, mint a TUN ami 3. réteget használja, de az tényleg csak a netes forgalmat tolja rá, az alap dolgokat, mint pl hálózat felderítés, már nem. És a DLNAhoz szerintem az alacsonyabb réteg a jó.
De cáfoljatok meg, ha valamit rosszul írtam. -
bosa
tag
válasz
atos19881101 #13574 üzenetére
Egy a baj, mint írtam neked a vpn alatt fordul a le- és feltöltés. Mert az x hely megvan a gigabit de neked az y hely lesz a korlát ugyanis ha van 50/5 mbit akkor az a nasnál fordul mert ugye vpn alatt keresztül megy a te neteden így amit te nassal letölteszt x helyen az az otthoni neten feltöltés, ha valamit a nason feltöltesz az a vpn oldalt letöltés! Így nem biztos hogy elég a neted...
-
iBoli
tag
válasz
atos19881101 #13586 üzenetére
Akkor végülis eljutottunk oda, hohy Neked egy NAS-Asus router közötti VPN kellene, amin megy a DLNA és az Asus firmware gyári. Hát nem könnyíted meg a dolgot
Szerintem ez így nem fog menni DLNA-ra. -
iBoli
tag
válasz
atos19881101 #13584 üzenetére
Y helyen sem tud a router OpenVPN-t?
Csak azért kérdezem, mert Layer 2 OpenVPN-en át tudod tolni a DLNA-t. -
iBoli
tag
válasz
atos19881101 #13581 üzenetére
Na kezdem kapisgálni.
X oldalon (ahova a NAS menne) routerhez hozzáférsz, csak kötöttek a lehetőségek? Ezen a routeren van bármilyen típusú adatforgalom blokkolva valahogy? Vagy minden kimegy a külvilág fele? -
iBoli
tag
válasz
Hmm... kezdem elveszteni a fonalat.
A gigabit internetből arra következtetek, hogy ez egy bérelt vonal valamilyen cégnél. Otthoni felhasználónak nincs gigabit szimetrikus uplink... Mondjuk ezzel semmi gond, csak kérdés tuti át tudsz-e egy céges hálón lőni egy VPN kapcsolatot?
De amit nem értek: azt mondod ez egy új kiépítés lenne, NAS még nincs meg, stb. Akkor hogyan lehet a VPN config kötött? Mit értesz ezalatt?
Az elmondottakból csak arra tudok tippelni, hogy egy céges hálóra tennél fel egy NAS-t és ezt szeretnéd otthonról elérni. Nem vagyok benne hogy ez így menni fog, max akkor, ha a céges routereken is tudsz majd configolni....
Ha valami egészen másról van szö, akkor bocs, de nem értem. -
Immy
őstag
válasz
Biztos, hogy a feltöltés gigabit?
Én nem tudok olyan szolgáltatóról, aki Magyarországon gigabit feltöltést ad.. -
iBoli
tag
válasz
atos19881101 #13555 üzenetére
Szerintem ez nem Synology kérdés, hanem sokkal inkább hálózati konfigurálás kérdése. Ha jól értem a lényag Nálad az lenne, hogy VPN hálózaton keresztül szeretnél DLNA adatforgalmat bonyolítani.
Ehez az kell, hogy a DLNA szerver lokációján megfelelően erős UPLOAD (tehát nem DOWN) álljon rendelkezésre első körben. Ha ez megvan, akkor pedig egy megfelelő VPN konfig.
VPN konfiggal el lehet bajlódni, nem tartom kivitelezhetetlennek a dolgot, de mivel a DLNA multicastot használ, valamilyen GRE megoldást látok én erre kivitelezhetőnek. GRE tunnel a 2 VPN site között és ha megfelelő a sebesség (Upload a DLNA server oldalán és Download a DLNA lejátszó oldalán) akkor ennek mennie kell. Bár gyakorlati tapasztalatom ebben nincs. -
nlq
aktív tag
válasz
nem hiszem, hogy ilyet barki csinalt volna...
mielott veszel egy syno-t, szerintem dobj fel egy xpenology-t egy szamitogepre es probald kivagy kerdezd meg kozvetlen a synology supportot
Udv
NLQ -
pkocsis
tag
válasz
Okés. Nem tudtam.
Csak ha megveszed és mégsem megy emiatt amit szeretnél( vagy amiért pont vetted) ...
Azért írom mindenkinek, mert Én így jártam! Ha a szolgáltatóm nem áll pozitívan a dolgokhoz, akkor most szinte csak dekorációként használnám! :-( -
bosa
tag
válasz
atos19881101 #13551 üzenetére
ezzel szerintem az a baj hiába az x hely gigabit háló ha y hely sebessége a mérvadó, ugyanis azon keresztül zajlik minden forgalom. pl beteszed egy gigabites terembe de az otthoni 30 mbit le 5 mbit fel így ezen keresztül megy akkor az x helyen letöltésed lesz 5 mbit 30 mbit fel.
-
pkocsis
tag
válasz
atos19881101 #13551 üzenetére
13541-es hozzászólásom olvasd el! Nehogy Te is belefussál, mint Én!
Új hozzászólás Aktív témák
- Donald Trump azt mondja, hogy megtalálta a TikTok vevőjét
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Motoros topic
- OLED TV topic
- Xbox Series X|S
- SSD kibeszélő
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Home server / házi szerver építése
- Mobil flották
- További aktív témák...
- Eladó MSI B650 GAMING PLUS WIFI Alaplap
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB videokártya
- Bomba ár! Asus Slate EP121 Tablet - Intel Core i5 I 4GB I 64GB SSD I 12" Touch I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook 2570P - i5-3GEN I 4GB I 320GB I DVD I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 2560P - i5-2GEN I 4GB I 320GB I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Precision M4800 i7-4800MQ I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I K1100M I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BenQ PD-2700-U Monitor - Designer 4K 27"
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged