- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- iOS alkalmazások
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Redmi Watch 4 - olcsó hús, sűrű a leve
-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
oroszlan12 #89501 üzenetére
Milyen célra kell?
Én szeretem a 4xxj sorozatot, jó a hűtése és a HDD rögzítése is, halkabb mint a sima vagy +os modellek az eltérő ház kialakitása miatt. Cserébe nem Intel processzoros és nem bővíthető a memóriája sem. -
Borisz76
nagyúr
válasz
oroszlan12 #89501 üzenetére
DS416j
4 fiókos , 2016-s modell.
" j " ...azaz belépő kategória.A Synology-nál 10+3 év a támogatás :
- 10 év teljes körű
- majd +3 év csak biztonsági frissítések.
Tehát még 2 évig kaphat szoftveres frissítést a rendszer a programok. Ezután még 3 évig kaphat biztonsági hibajavításokat.Ha lehet, akkor maradj 4 fiókos modellnél de újabbat nézz és ami fontos, hogy inkább ne a " j " sorozatban....
Általában a " + " -os modellek a javasoltak.
Mondjuk egy DS918+
4 fiók + 5 fiókos bővítési lehetőség , 2018-s modell. -
Tamarel
senior tag
válasz
oroszlan12 #88086 üzenetére
Ezzel küzdöttem én is és nem igazán.
1. Egyszerű módszer:
Közel ilyen megoldást úgy tudsz csinálni, hogy a két lan külön ip-t kap és a nas mindig azon válaszol, ahol a kérés érkezett.
Példa: .100 és .101
A .101es interfész lesz a nas default route-ja és az megy a vpn-be a routeren.
A .100ast használod port forward és lan irányból.Egy macera így is van: a ddns / heartbeat a default route miatt a vpn-ről látszik, ezt vezérlőpult / hálózat / statikus útvonal szabályokkal kell a .100as interfészre terelni.
206.189.214.49, 165.227.63.200, 142.93.81.166, 159.89.129.146, 104.248.79.120, 159.89.142.52, 159.65.77.153, 138.68.28.2442. Bonyolultabb módszer:
A virtuális gépeket tudod terelgetni, így ha virtual nas-on belül használod a download station-t, akkor az ilyen tud lenni.
A macera a két nas teljes beállítása. -
IRO21
senior tag
válasz
oroszlan12 #82056 üzenetére
A routereden valószínűleg tiltva van a split tunneling, így minden forgalom a VPN tunnelen keresztül megy, az internet is.
A synology gyári csomagjában nincs tiltva. Az internet kijárat lehet lokális, csak a NAS felé menő forgalom megy a tunnelen keresztül. (Ha jól emlékszem pl. PPTP-nél talán még a LAN subnetre is kézzel kell felvenni statikus route-ot ilyenkor).A beállítás attól függhet, hogy milyen megoldással és milyen eszközről VPN-ezel.
Pl. a gyári VPN csomag és OpenVPN esetén a kiexportált konfigban a "#redirect-gateway def1" sort kell engedélyezni a hashtag törlésével.
Gyári VPN csomag PPTP vagy L2TP-vel Windowsról, az ipv4 speciális beállításainál az "alapértelmezett átjáró használata a távoli hálózaton" opciót kell engedélyezni.Ha leírod, hogy milyen eszközről és protokollal használod a VPN-t biztos lesz aki tudja hogy lehet beállítani.
-
Tamarel
senior tag
válasz
oroszlan12 #79595 üzenetére
Ntfs a partíció?
Csinálj egy ellenőrzést, valószínűleg a dirty bit miatt nem csatolja fel. -
Sanyi.mTs
addikt
válasz
oroszlan12 #79593 üzenetére
Nem koszos az usb port?
Másik usb-n porton?
Pc-re dugva felismeri? -
válasz
oroszlan12 #78402 üzenetére
Biztos hogy fix az az ip? A wifi beállításnál van hogy telefon mac címet, vagy véletlenszerű mac címet használjon. (Legalábbis az újabb androidokon) Ha telefon mac ra van állítva akkor valóban mindig ugyanaz az ip. De ha véletlenszeű Mac re akkor változik.
-
Magnat
veterán
válasz
oroszlan12 #77523 üzenetére
Érdekes, főleg, h egy darabig jó volt ... ssh-n mit láttál belőle?
-
oroszlan12
tag
válasz
oroszlan12 #77520 üzenetére
Nem támogatott file típus.Próbáltam formázni Dsm-ben, formázni sem tudta. Vissza raktam win alá elengedem a dolgot. Egyébként ez egy Samsung evo 970-es m. 2 sata meghajtó külső házban.
-
Magnat
veterán
válasz
oroszlan12 #77516 üzenetére
Nem lehet, h az elektronika elaltatta és vmiért nem ébredt fel? Pörtött a diszk amikor lehúztad, hogy pc-re tedd?
-
Magnat
veterán
válasz
oroszlan12 #77501 üzenetére
Szia,
azt írod, h egy idő után, mennyi ez az idő? Előtte másoltál rá és vissza is tudtad olvasni?
-
Marci112233
addikt
válasz
oroszlan12 #77507 üzenetére
Tuti hogy valami engedély miatt nem ment az NTFS-el. Én simán másoltam rá, és le is róla, míg a NAS-ra volt kötve az 1TB-os USB házban.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Én Win alatt formáztam NTFS-re majd rádugtam a NAS-ra USB-s házikóval. Azért jó mert bármi van, kihúzom és mehet rá a PC-re.
Azonnal látja a tartalmát.
De nem szoktam ...mert hálózaton is elérem.
Fel van csatolva a Win-ben mint hálózati meghajtó. -
Marci112233
addikt
válasz
Tudtommal a DS218+-nak is fel kéne ismernie egy NTFS-re formázott külső HDD-t is, így nem értem az exfat formátumot. Legalábbis én régebben az 1 TB-os 2,5-ös HDD-t külső USB3-as házban simán összekötöttem a DS418-al, és simán bevette, pedig NTFS-re van formázva.
-
törölt tag
válasz
oroszlan12 #75842 üzenetére
Ha teheted használj kodi-t a klienseken. Abban többek közt ez is működik.
-
oroszlan12
tag
válasz
oroszlan12 #72949 üzenetére
Mégegyszer reseteltem azt hiszem 20-jára most rajta van a hálón!
-
zsamiatt
őstag
válasz
oroszlan12 #72947 üzenetére
Jo lan portjaba dugtad a kabelt?
-
blakey
titán
válasz
oroszlan12 #72939 üzenetére
A NAS-om fix volt, közben 5 routert cserélgettem, teszteltem, mindig kapott IP-t, egy sima újraindítás után is. Teljesen mindegy, hogy "10" vagy "50", mindig a hálózatba került. MAC cím alapján a routerben adhatsz neki egy IP-t.
-
zsamiatt
őstag
válasz
oroszlan12 #72939 üzenetére
A router belso /lan/, ipt allisd at a regire
-
blakey
titán
válasz
oroszlan12 #72937 üzenetére
Miért kell "reset" router csere után? Nem kell, inkább a routeren állíts be neki egy IP-t és azon keresztül eléred vagy DDNS/Quickconnect. Esetleg DS Manager-el való elérés.
-
hkari
őstag
válasz
oroszlan12 #67864 üzenetére
Mit takar a külsős szolgáltatói kliens? Most így nem esik le nekem
-
mofiba
csendes tag
válasz
oroszlan12 #59554 üzenetére
A routerben be van állítva a port?
Eleinte nekem sem akart menni, de újrakonfiguráltam a ddns részt, s másodszorra a routeren is beállított 5000es porttal működni kezdett.
Pedig nekem azt írja ki, hogy dupla NAT van.
Nem is értem, de nem igralok, amíg megy 😊 -
sziszi-fuszi
senior tag
válasz
oroszlan12 #59550 üzenetére
quickconnect.to/sajatnev megy?
Saját név alatt azt értem amit te adtál meg.
-
mofiba
csendes tag
válasz
oroszlan12 #59539 üzenetére
Szia!
Lehet, hogy hülye a kérdés, de a végére bírtad a portszámot?
Nekem csak úgy működik. Xxxx.synology.me:5000És amíg én erre rájöttem, nem kevés idő telt el.... 😊
-
dkess
őstag
válasz
oroszlan12 #58605 üzenetére
Amennyiben pl. kihúzod a LAN kábelt és minden USB -t, akkor is csinálja?
WOL illetve az 'Automatikus újraindítás tápfeszültség hiba miatt' be van kapcsolva? Időzített be/kikapcsolás van állítva? Van szünetmentes (amennyiben van, akkor egy gyors próba mehetne direkt hálózatról is)? Bármi változtatás beállításokban mostanában - elsősorban az előbbieket értve ez alatt?
-
WaterWave
veterán
válasz
oroszlan12 #52468 üzenetére
vpn alkalmazás megnyitása. - openvp menüpont, azon belül konfiguráció exportálása.
És ezt a filet másolod az openvpn alkalmazásba.
Nálam mukodik, de openvpn-t is szoktam használni és l2tp/ipsecet is, csak utóbbi nem annyira biztonságos.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Asus B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Dymo LabelWriter 400 - Hőpapíros címkenyomtató
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest