- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Légies iPhone halvány színei
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
knor82
csendes tag
válasz
knor82 #60598 üzenetére
Eltávolítottam a vírusellenőrzős csomagot (az utóbbi pár hónapban sokszor volt, hogy nem tudta frissíteni magát, ha leszedtem majd újratettem akkor sem).
Valamint kitöröltem minden időzítést, majd újra hozzáadtam őket. Azóta az automatikus, beállított idő szerinti leállítás / újraindítás újra működik.
Más: felvetődött még bennem, hogy a nasban lévő 1 gigás modult hasonló paraméterű, de 4 gigás ram-ra cserélném. Van értelme, gyorsít rajta valamennyit, vagy itt inkább a processzor az ami visszafogja a teljesítményt szerintetek? -
Multibit
nagyúr
válasz
knor82 #60598 üzenetére
Két NAS-om van (egy Inteles és egy ARM-os), egyiken sem tapasztalatok hasonlót, pedig mindkettőn a legújabb DSM fut. Szerintem nálad sem a DSM verzió a baj okozója. Azt persze nem tudhatom, hogy szoftveres, vagy hardveres a probléma, ezt neked kell kiderítened. Ez akár több napot/hetet is igénybe vehet. Állíts le minden futó alkalmazást a NAS-on és egyenként kapcsold vissza őket. Figyeld, hogy melyik után jönnek a gondok. Ahogy írtam, ez sokáig tarthat.
-
cabala1
tag
válasz
knor82 #60598 üzenetére
Nálunk a cégnél egy régi DS214se-van - az is hasonló tüneteket produkált. 5-6 nap után nem fogadta a VPN kapcsolatokat, nem lehetett elérni a szervert, stb., stb, újra kellett indítani.
Leszedtem róla minden felesleges kacatot és amit csak lehetett külső szerverre irányítottam át (webserver, SQL, camerakezelés, stb stb.) - és így viszont azóta tökéletes! Szinte csak mint hálózati vinyó és archiválásra használom megtáltosodott és azóta megy 0-24-ben. (Most épp 27 napja folyamatosan.)
Szóval lehet túl van terhelve a kicsike
-
scream
veterán
válasz
knor82 #60598 üzenetére
Érdekes, nekem is 216+II van és nálam minden gond nélkül megy/elérhető (jelenleg 24.5 napja az általad is írt DSM verzióval).
A ki/bekapcsolást nem tudom, kb fél éve kiköltöztettem egy fali rackszekrénybe a NAS-t a tárolóba, és azóta folyamatosan megy 0-24, előtte minden nap este ki/reggel bekapcs volt, akkor ment az is gond nélkül.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Futás, futópályák
- EAFC 25
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Hegesztés topic
- Autós topik
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Nyaralás topik
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- További aktív témák...
- Gigabyte B450M S2H + Ryzen 5 1400 kisebb-nagyobb hibával
- Nokia 105 4G (2023) charcoal, Nokia 110 4G (2023) midnight blue
- ASRock B550 PG Velocita + Ryzen 5 3600 + 32GB (4x8GB) DDR4 3600Mhz CL18
- Philips 58PUS8505 Smart LED Televízió,146 cm, 4K Ultra HD ,Android, Ambilight, HDR10+ KIJELZŐHIBÁSAN
- Canon EOS 250D kiegészítőkkel, táskával (CSAK 200 expoval !!! )
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Essential robotporszívó feltörlő 2db 1999 Ft
- Samsung Galaxy S23 Ultra , 8/256 GB , Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest