- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Magisk
- HMD Skyline - jó szerelés
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyugyo79
addikt
válasz
Mokefic #27744 üzenetére
Én már 90% -ba átálltam a Synologyra (216 play) 4-5 hónapja és az fentebb említett oldalon a helyezésem továbbra is 300 alatti ! Ez 100+ torrent fájlt és olyan 3 TB -ot jelent amit tökéletesen kezel a Download Station. Ráadásul ennek a kezelése nem a belső raidről történik hanem egy külső usb -s lemezről (oka röviden: így csak egy HDD-t vág gajra az ilyen jellegű torrentezés) tehát oda van kirakva az ideglenes helye is a letöltéseknek! Itt van igazából szét könyvtárazva minden és az alapján töltődik a helyére az amit akarok, hogy az oldalon melyik könyvjelzőhöz adom hozzá a letölteni kívánt tartalmat. Ezek a könyvtárak vannak utána a tartalmuk alapján hozzá adva a különböző alkalmazásokhoz az alapértelmezett mellet ( pld.: DS Video- ba még egy filmek meg egy sorozatok)
Leírom a beállításaimat amivel fentiek alapján láthatgóan el lehet azért lenni:
Download Station -> Beállítások -> BT
A TCP portot megadni és azt a routerbe beirányítani igazából mindegy mi csak ne legyen más által használt port pld. 29115 .
A max fel az 1500 a max le az 4000 (nekem digi 1000 mellett ennyi én mindig csak a teljes sávszél kis részét adom torrentnek, hogy azért minden más is használható legyen mellette) igazából józan paraszti ésszel kitölthető 2 érték.
BT protokoll kódolás : automatikus.
Max. engedélyezett peer torrentenként : 20
A DHT és az UPN nem kell ne legyen kipipálva.
Az automatikus leállítás arány: 10000 idő: örökre . Távolítsa el a feladatot ... nincs kipipálva.
Előnézet nincs kipipálva.A fájl tárolásnál és a BT keresésnél hozzá van adva az oldal specifikus rész persze és az RSS résznél meg van csinálva a szortírozás tehát az oldalon új könyvjelző pld.: sorozatok az itt hozzáadva és a sorozatok könyvtárba írányítva ...
Ennyi, azt tudni kell, hogy az egész torrent nagyon leegyszerűsítve úgy működik, hogy a te kliensed elsőnek csatlakozik az oldal irányító szerveréhez (tracker) meg időről időre jelentést is küld neki. Ez fog téged összekapcsolni másokkal. Na itt van az a rész, hogy vannak különböző algoritmusok ami alapján eldönti, hogy a kapott infók alapján kikkel kapcsoljon össze. Ebbe nem akarok elveszni DE mindenki nyugodjon bele az elején sokkal rosszabb lesz és ahogy telik az idő egyre jobban fognak tetszeni az irányító szervernek a kliensed által küldött adatok ezért egyre jobb lesz . Ez egy olyan változó amit senki sem fog befolyásolni magának és mégis baromira befolyásol mindent.
-
Madwe
nagyúr
válasz
Mokefic #27748 üzenetére
Ezt akartam mondani, csak nem elég egyértelműen ezek szerint, szedd ki a pipát, nem kell a dht...
Mellesleg ha máshol lenne a hiba s nem a dhtval, akkor se mennél sokra a megoldással, gondolom az ncore visszatöltések miatt akarod rendbe tenni, s ameddig dht-t használsz, addig 1bitet nem fognak neked elszámolni.
-
e90lci
senior tag
válasz
Mokefic #27540 üzenetére
Szia
Na ugye nem olyan nehéz.Másképp konfigoltam az enyém,de úgy is jó ahogy te csináltad.Ezt használom én.[letöltés].Ez windows-os.Most olvasom,hogy már letöltötted.A távoli hosthoz a dyndns neved kell megadni ami a nasba meg van adva,vagy a belső fix ip címedet ha belső hálón használod.
-
Zozo®
tag
válasz
Mokefic #27540 üzenetére
Van normális, böngésző független Transmission Remote GUI
-
e90lci
senior tag
válasz
Mokefic #27522 üzenetére
Szia
Bocs de most vezettem le 9 órát,ezért nem tudtam válaszolni.Az első része ahogy rootként belépsz kiadod a parancsot és ilyen sor lesz közte keresd meg az usert áttírod adminra.Újraindít a nas és kész onnan kezdve mennie kell.Ha nem megy és lesz energiám holnap,leírom neked a menetét az elejétől a végéig.Ha holnap délután nem akkor a héten valamelyik délután megpróbálok időt szakítani ha másképp nem privátba elküldöm. -
Mokefic
csendes tag
válasz
Mokefic #27502 üzenetére
Lajos 75 - köszi, az újraindítás segített. De még mindig nem megy a dolog.
Bemásolom a megadott mappába a már korábban letöltött filet, hozzáadom a torrentet, várva, hogy ellenőrizze és elinduljon, helyette "Error: Permission denied (/volume1!..../.../file.mkv".
Aztán resume, majd már "Error: No data found! Ensure your drives are connected or..."
Az is előfordul, hogy kiírja, connection lost, majd leáll az app.
Gondolom megint vmi beállítás hiányzik. Ötlet esetleg?
A Videostation jól működök, így az esti filmezésem megoldva. Ez a 7vége sikere. Köszi srácok.
-
e90lci
senior tag
válasz
Mokefic #27498 üzenetére
Nem megy hatos alatt a megváltozott su -zás miatt..
Lépj be root-ként és írd át az indító scriptet (/var/packages/transmission/scripts/start-stop-status)ezt:
start_daemon ()
{
su - ${USER} -c "PATH=${PATH} ${TRANSMISSION} -g ${INSTALL_DIR}/var/ -x ${PID_FILE}"
}
start_daemon ()
{
su - ${Admin} -c "PATH=${PATH} ${TRANSMISSION} -g ${INSTALL_DIR}/var/ -x ${PID_FILE}"
}
Próbáld meg így mennie kell!Nekem így működik. -
e90lci
senior tag
válasz
Mokefic #27492 üzenetére
Szia
Én pl a video stationt használom németbe,az itthoni nasról Samsung tv-n,az mkw-t tuti viszi.Plex is jó,csak több ramot eszik.Itt egy link,hogy kell beállítani ha érdekel.https://www.synology.com/hu-hu/knowledgebase/DSM/tutorial/Mobile/What_should_I_know_about_DS_video_for_Samsung_Smart_TV -
Borisz76
nagyúr
válasz
Mokefic #27474 üzenetére
Szia.
Nem kérdezte csak formázta....igen mert én is benéztem, tévedtem.
A Btrfs fájlrendszert csak Intel procis NAS-on lehet létrehozni.
A DS216j pedig Marvell Armada 385 88F6820 kétmagos, 1,0 GHz-s CPU-t kapott.A Plex-el kapcsolatban nem tudok segíteni mert nem használom.
Nálam a PC egy házimozi erősítőre van kötve HDMI kábellel és onnan megy tovább a TV-be.
PC-n lejátszáshoz a Media Player Classic Home Cinema-t használom.
Lacielvtárs tollából olvasható egy jó kis írás a beállításokról.
Tud magyarul, reklámmentes és folyamatosan fejlesztik. A legjobb player Win alá !
Nem kell mellé telepíteni semmiféle csoda-hiper-szuper kodek pack-ot.
Minden fontos dekóder a telepítőbe van integrálva.A másik alkalmazás amit feltettem a PC-re filmnézéshez, rádiózáshoz a : KODI.
Zsigus írt róla elég részletesen !Ezt is nagyon szeretem és ezt használja édesanyám a filmek böngészéséhez, nézéséhez.
Bocs ha a megosztott mappa rész kissé összekuszált.
Azt írtad, hogy a TC-ben a hálózati részen kitallózod a megosztott mappát.
Nálam a PC-ben lévő SSD ( rendszer) C:/ meghatóként szerepel.
D:/ meghajtó lett a NAS-on létrehozott "Synology2415" nevű mappa.Ebben van minden más.
Én így értettem a hálózati meghajtó felvételét.Na hirtelen ennyi.
Megyek aludni mert holnap repülök....Daniel2121
Nincs azzal gond ha külön-külön veszed fel a mappákat mint meghajtó.
Ki hogy szokja meg...Én is kipróbáltam de végül töröltem minden mappát és csak egy "főmappám" van, hálózati meghajtóként csatolva. Írom is, hogy miért :
Akkor van gond ha sok és nagy mennyiségű adatot kell áthelyezni ,pakolni 1-ik mappából a másikba és mindezt PC-n a Total Commander segítségével csináljuk.
Ez esetben ugyan is az adatok NAS-ról mennek PC-re majd Vissza a NAS-ra a célmappába / meghajtóra.
Mindez azért mert a PC-n külön meghajtóként van felcsatolva ( D,E,F stb ) minden mappa.
Gigabites hálózaton az elméleti max 125MB/s....s ez kapásból a felére esik le ez esetben ( oda-vissza forgalom ).DE ha minden 1 mappában van ( + almappák benne ) és az van felcsatolva hálózati meghajtóként , akkor egy "ilyen áthelyezési" művelet 1-ik mappából a másikba egy pillanat alatt megtörténik.
Értelem szerűen a cuccos marad a meghajtón csak az elérési utat kell módosítania a rendszernek.
20-30 Tb adatnál azért nem mindegy.... -
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Mokefic #27457 üzenetére
Érdemes a Synolgy Assistatnt-ot feltelepíteni a PC-re.
Ezzel meg tudod "keresni" a nas-t a hálózaton.A legutolsó DSM 6.0.2-t kell majd telepíteni a nas-ra.
Fájlrendszer lehet Ext4 vagy Btrfs
Új rendszer esetén szerintem a Btrfs a jobb választás.
Ha fent a rendszer ,akkor mehetnek a "csomagok". Innen le lehet tölteni vagy a nas "csomagkezelő" központjából közvetlenül is letölthetőek és autómatikusan települnek is.
Érdemes feltenni :
- Antivirus Essential- Download Station
Ha a PC-n Google Chrome-t használsz , akkor ezt a Plugin-t érdemes feltenni !
Én ezt használom és teljesen jól működik !PC-vel kapcsolatban :
Létre kell hozni a NAS-on minimum 1 db "megosztott" mappát. Ezt fel lehet csatolni a PC-re az intézőben/fájlkezelőben mint Hálózati mappa.
Ezáltal a PC-n futó Total Commanderrel a megszokott módon lehet a fájlokat / mappákat másolgatni / áthelyezni.Fontos tudni, hogy ha a NAS "gyökerében" több mappád is van és PC-ről el akarod érni a fentebb írt módon , akkor az összes mappát hálózati meghajtóként kell felvenni.
Annó sokat "szoptam" ezzel.
Ezért maradt az 1 db megosztott mappa és azon belül van minden más !
Nálam a "főmappa" neve : synology2415 és ezen belül hoztam létre a Videó/Mp3/Game/Képek stb mappákat....s így csak 1 db hálózati meghajtóként látszik a PC felé az egész tartalom.Nekem ez a módszer vált be leginkább....
A Tudásbázisban találsz még hasznos olvasnivalót és van videós segítség is.
Hirtelen ennyi....
Valami van kérdezz bátran ....de amúgy nagyon jó a DSM rendszer súgója ami ugye a nas-on fut.....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- E-roller topik
- Autós topik
- Bittorrent topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Vezetékes FEJhallgatók
- Horgász topik
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad L14 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Galaxy S24 Ultra 5G 256GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- Eladó karcmentes állapotban levő Apple iPhone 14 Plus 256GB / AKKU 100% / 12 hónap jótállás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest