- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Honor Magic V2 - origami
- Yettel topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Mokefic
csendes tag
Sziasztok,
első sorban köszönöm a fórum tagjainak a hozzászólásokat a sok segítséget, amit kaptam itt, illetve privátban is.
Másodkörben: látom másnak is vannak torrentbeli (nCore) problémái.
Nálam a DS nem akart visszatölteni, aztán átváltottam Transmissionre, de ott meg a windowsos GUI illetve a Chrome bővítmény beállítása sem ment.
Most egyelőre fut minden DS-sel!
1. Vezérlőpult / Csoport / users / szerkesztés / engedélyek / írási és olvasási engedély a mappára ahol a Torrent mappa van
2. File Station / Torrent mappa / tulajdonságok / engedély/ users / szerkesztés / minden engedélyezése, amit csak találsz (azt írja ki, hogy teljes hozzáférés)
( 1-2: lehet ez csak admin módban megy, már nem emlékszem. Ha nem megy beállított userként, akkor a DSM jobb felső sarkában a felhasználó ikonra katt lehet kijelentkezni, majd adminként a korábban megadott jelszóval visszalépni)
3 . DS /Beállítások /TCP+UDP: itt a Routerben z UPnP-nél található Transmission portokat adtam meg.DHT és UPnP engedélyezés bepipálva.
4. "Rengete" jóval korábbi hozzászólása az oldalról: ő ott leírta, hogy honan kell 2 filet letölteni és hova kell azt a DSben bemésolni (Innen is hálás köszönet érte neki!!!!)
[link]
A user és password megadásához a Fájltárolás és a BT-keresésnél is az nCore-t megkeresve a szerkesztésre kell kattintani.
5. Chrome bővítmény: [link] (Köszönet az ajánlásért!)
6. iOS: DS Get / itt megadva a belépéseket és egyebeket a fenti beállításokkal távolról is lehet letöltést indítani
7. Samsung TV esetében a Video Station és a DS Video párossal a friss letöltés nézhető is.Ami aktuálisan nem tiszta, hogy nem megy feltöltés a DS-el. Az nCore érzékeli a seedet, így ott nincs gond. Transmissionben megy a feltöltés, habár jóval lassabban mint PCn (a letöltésem ugyanúgy zúz). Lehet csak épp nincs kinek megosztanom, de az "alacsony" sebesség akkor is fura.
Ami hátra van még számomra és úgy lenne teljes a kép: RSS beállítás, SickRage. Amit el szeretnék érni a sorozatok automatikus letöltése és felirat letöltése hozzá.
-
Mokefic
csendes tag
válasz
e90lci #27526 üzenetére
Hali,
a Transmission fut rendesen.Angol siteon találtam, hogy a usersnek kell írás/olvasás engedélyt adni. Ezt megtettem a File Stationban, majd a Vezérlőpultban a csoportokon belül is. Ez nem volt elég, aztán a users a Torrent mappa felett teljes hozzáférést kapott. Ezek után megindultak a torrentek.
Legalábbis van seed, azaz mint állapot. A feltöltés szinte nem is megy, ami elég fura, mivel PC-n ezzel nem volt gond. Pláne, hogy a legtöbbet töltött torrentet szedtem le próbaként. De gondolom ez majd alakul.
Elég sűrűn dob connection failed-et, ezt ne tudom, hogy szokásos dolog-e.
Van Google Chromehoz bővítményként Transmission - mondjuk több is - ennek a bállításában tudnátok segíteni?
Aztán majd persze az is kérdés, hogy iOS-ről miként lehet kezelni, de ez egy következő szint lesz majd.
-
Mokefic
csendes tag
válasz
Mokefic #27502 üzenetére
Lajos 75 - köszi, az újraindítás segített. De még mindig nem megy a dolog.
Bemásolom a megadott mappába a már korábban letöltött filet, hozzáadom a torrentet, várva, hogy ellenőrizze és elinduljon, helyette "Error: Permission denied (/volume1!..../.../file.mkv".
Aztán resume, majd már "Error: No data found! Ensure your drives are connected or..."
Az is előfordul, hogy kiírja, connection lost, majd leáll az app.
Gondolom megint vmi beállítás hiányzik. Ötlet esetleg?
A Videostation jól működök, így az esti filmezésem megoldva. Ez a 7vége sikere. Köszi srácok.
-
Mokefic
csendes tag
válasz
e90lci #27496 üzenetére
Próbálkozom a Transmission telepítésével, de egyelőre ugyanúgy nem jön össze mit a SickBeard, ha fel is települ nem indul el.
Vmi letilt és még nincs meg hol követtem el a hibát...
Még anno a 2000-es évek elején volt, hogy ennyit kattogtam vmin, meg néztem a fórumokat. Akkor még a letöltött játékok crackelése volt a téma... hmmm.... mennyi küzdés, de a végén a siker édes íze!
-
Mokefic
csendes tag
válasz
e90lci #27493 üzenetére
A NEW HOPE!!!!
Hát nagyon köszi!
Most ezzel tényleg egy mélypontról lettem visszarántva! Párhuzamosan több mappát is beolvas. Filmet, sorozatot, friss letöltést, feliratot....szuper.Még a rendes torrentezést kell helyretennem, aztán az első körös elvárás meg is van és mehetek a mélyebb vizekre.
-
Mokefic
csendes tag
válasz
Borisz76 #27476 üzenetére
Hello,
közben nekem is leesett, hogy nem teljesen egy amiről beszélünk, én a hálózatokon keresztül értem el, te pedig külön meghajtónak vetted fel. Itt amit Essejó írt az is érdekes, sosem olvastam ezt a trükköt még
A Download Stationnél a nyavajás Port beállításoknál vesztem el. Itt minek kell mivel megegyeznie? Nyitnom kel külön vagy maga állítja be. A routert meg tudom nyitni, de olyan régen küzdöttem portokkal, hogy sajna most lövésem sincs. A lényeg, hogy letölt, de visszafelé már nem.
DS: [kép]
Router: [kép]
Itt kérnék némi instrukciót.
Az ajánlott KODI-t leszedtem tesztelésre, nálam eddig KMPlayer futott (sokkal jobb hangot ad mint a BSPlayer) , illetve BSplayer, mert az leszedte a feliratokat a sorozatokhoz.
Számomra tényleg komoly fennakadás ez az MKV file téma. A Samsung TV alapból viszi az egészet, ha külső winyó van rákötve, azért gondoltam, hogy nem lenne gond. Aztán egyelőre úgy néz ki hogy mégis.Alapvetőleg arra szerettem volna kiélezni a dolgot, hogy a nappaliban futó PC, NAS, TV kombó mellett a hálóban lévő TV-n is kényelmesen tudjak filmezni, sorozatozni. Viszont ez most így a Plex miatt bukós.Több helyen olvastam, hogy a NAS lejátszóhoz van kötve, ami tudja a kodekeket, így ha jól értem az MKV sem lenne gond (persze újabb beruházást igényel....de ez már a saját egy. szoc. problémám). Mit értünk itt lejátszó alatt? Mi a min amit venni kellene? És a drágább mivel tudna többet? Itt pl egy WD Media Player az értendő lejátszónak?Szerk: a Samsung TV alapból látja a NAS-t (eddig sajna a PLEX kell mert az olvastam vonalat pörgettem...sorry). Annyi, hogy csak 3 mappát lát: music, photo, video. Itt a vidoba töltöttem fel MKV-t és lejátszotta. Most épp több mindent is másolok ide teszt jelleggel. Lehet ide kellene a mappámat létrehozni és azon belül a /torren, /sorrozat, /filmek almappákat?
Milyen mélységig tudja a rendszer kezelni az almappákat?Az meg még így utolsó gondolatként átfutott rajtam, hogy valszeg az iOS sem szereti az mkv-t így meg neki alapból mp4 kellene? Lehetséges hogy egy remek ördögi 3(?)szögbe kerültem?
-
Mokefic
csendes tag
válasz
Borisz76 #27458 üzenetére
No...hát..megvolt a meszkalin..meg a speedkúp...és most új világ nyílt meg előttem. Meg persze rengeteg kérdés, meg gondolat, meg egyebek....
Az lehetséges, hogy nem lettem megkérdezve, hogy Ext4 v Btrfs az általam preferált? Vagy csak átsiklottam volna ezen???
A megosztott mappás írásod bezavar... TC-ben hálózatra rámenve bmi hozzáadás nélkül hozza a teljes NAS rendszert, az összes mappával, nem kellett semmit sem extra kattintgatnom.
A home mappa mellé létrejött közben egy homes, benne /admin , /user, /plex gondolom ez vmi rendszer stuff.
Azért létrehoztam a javaslatod szerint egy Synology mappát gondolván, hogy alá teszem be a /Movies, /Series, /Torrent, /egyebek almappákat.
A fő gondolat az volt, hogy így majd csak a fő mappát kell pl Plexben megosztani és akkor minden látszódni fog. (Ha persze másnak van erre ellenjavaslata, szívesen várom!) Még csak pár dolgot másoltam rá a meghajtóra teszt jelleggel.
Persze itt egyből problémára futottam .mkv kiterjesztéssel. Gyorsan rákeresve, jól értem, hogy a Plex ezt nem is képes lejátszani egy ideje, azaz nem támogatja? A FullHD filmjeim úgy...kb...98%ban ebben vannak, és ilyeneket is szoktam letölteni még sorozatban is. Úgyhogy ez így nagy érvágás lenne számomra egy ilyen beruházás után. Mivel pont ezt szerettem volna kiváltani...
Torrent hozzáadást először elbénáztam, aztán leesett, hogy a Chrome plugin amit javasoltál pont erre van!
Az müxik is remekül, BIG THX! Egy korábban letöltött filet sikerült betöltenem és megy a seed --> azaz csak az idő mert feltöltésem az nincs. Itt külön kell vmit beállítani?
Ja persze amit letöltöttem az is .mkv, yeahhh...A kalandos úton elindultam, ez a remekbeszabott télies idő némi forraltbor társaságában megfelelő 7vége lesz arra, hogy rájöjjek, mit is sikerült vennem.
Asszam még lesz pár noob kérdésem a 7végén.
Az eddigi és a következő segítőkész válaszokat is köszönöm!
-
Mokefic
csendes tag
válasz
Borisz76 #27454 üzenetére
ezt vhogy sejtettem...úgyhogy most másolgatok meg törölgetek...
Melyiket érdemes választani?
Illetve az egész NAS indítás holnapra marad (mivel még pár órányi másolás hátravan).
Miként érdemes majd visszamásolnom az adatokat (film, sorozat)? Mmint simán TotalC vagy ez másképp működik?
Illetve Torrentet szeretnék belőni rá, arra tudna vki ajánlani vmi kiinduló videót?
Köszi
-
Mokefic
csendes tag
Sziasztok,
a Milyen NAS-t vegyek fórum támogatásával eljutottam oda, hogy ma megérkezett a 216j-m.
Első körben egy merevlemez megy majd bele (anyagi gondok), viszont az van az asztali PC-ben is használatban, azaz van rajta egy 1,5 T cucc. Ha ezt beleteszem a NAS-ba, akkor törlődnek a dolgok, vagy ennek a lehetősége nem áll fent? Értem ez alatt, hogy nem is lesz olyan opció, amit véletlenül bepipálva mégis törlődik minden?
Mivel itt extra GYIK nincs így érdeklődnék, hogy hol lehet a telepíthető appokrók infót kapni? Mmint az alap Synology oldalt leszámítva léteznek egyéb "kalóz" appok? PL ajánlottak olyat, hogy SickRage, de ez sincs fent a Synology oldalon.
Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- Bomba ár! HP ProBook 450 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest