- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- Magisk
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Mobil flották
- Légies iPhone halvány színei
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Sony Xperia 5 V - kell-e nekünk zoom?
-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
e90lci
senior tag
válasz
batagy #31110 üzenetére
Szia
Próbáld meg hogy,csinálsz egy portforwardot az 51413 as TCP/UDP portra a routerben a nasra irányítva.
Ui:Meg ha gondolod az enable blocklist-hez ezt másold be és frissítsd a tiltólistád
http://john.bitsurge.net/public/biglist.p2p.gz ja és pipáld be.Ez csak egy jótanács,ha akarod élsz vele ha nem hát nem. -
Tido
aktív tag
Rosszul tudod, tényleg így van. Multkoráthelyeztem a mappából egy torrentet, de seedben ment tovább - elfelejtettem, hogy még seedelem. Miutána letöröltem a seedet, egyből felszabadult a helye.
Én úgy gondolom, hogy nem kimásolja, csak hivatkozik rá, de biztosat csak MCve lehetne mondani, nekem pedig az nincs fennt, csak a tapsztalatomat tudom mondani. -
napata22
csendes tag
Azért gondolom valahogyan meg lehet csinálni, hiszen elég gyakori lehet, hogy 1 lemezes NAS-on HDD-t cseréljenek, pl. nagyobb méret, hibás HDD miatt.
Akkor amit Patice írt az gondolom helytálló vagyis ha kicserélem a HDD-t, akkor be tudok jelentkezni és ott kötetet létrehozni nem?
Ha viszont a DSM egy része a HDD-n van, akkor nem fog az új még formázatlan HDD-vel valami hiányozni a DSM-ből? -
-
zeeland66
tag
Szerintem, várj még vele...nekem DS112j van, én bekaptam a legyet, és hiába próbálom javítani a közzétett instrukciók szerint (legalább 50x próbáltam)semmi változás,illetve az assistant szerint sikeres a telepítés,de a power led továbbra is villog,a belépés meg nem lehetséges.
-
Sanya
nagyúr
http://patrickscholten.com/downgrade-dsm-previous-version/
elvileg így lehetne. de garancia nincs rá, hogy működik
-
Részvétem. Sajnos a magas frekvenciás sípolás az egyik legidegesítőbb dolog ezekben az elektronikai kütyükben. Nem tudom, hogy ez alap-e a garanciáztatásra, én mindenképpen megpróbálnám. Nekem volt már routerem, tápegységem, laptopom is, ami ebben a betegségben szenvedett. Rövid úton megszabadultam mindegyiktől. Angolul rákeresve másnak is van ilyen problémája:
" I'm disappointed with a whining noise (high pitch noise) coming the NAS. That noise is NOT from the fan, and NOT from the HDD. For me it seems it's coming from the power supply circuit from the NAS. And it's NOT coming the external 12V brick. It's coming the NAS itself."
Este, csöndben ez a magas frekvenciás sípoló hang mindig beindítja bennem a daraboló ösztönt, ami arra ösztönöz, hogy láncfűrésszel feldaraboljam a sípoló dolgot...
-
Doky586
félisten
Nálam a Synology NAS és a médialejátszó közt egy gigabites router és egy 100-as switch is van a 20m utp mellett. Beállítások a képeken. NAS-on a Mezga által említett smb2 ki van kapcsolva.
PC-n természetesen nem használok NFS-t, PC-ről a NAS-t SMB-vel érem el.
Ha a 2.dune képen kikapcsolom a gyors smb-t akkot tizedére esik a sebesség... -
Pont most végeztem én is.
És pont ugyanezt találtam. De te gyorsabb voltál.
Köszi a segítséget.
Azzal cicóztam eddig, (ami nem is baj) hogy életre keltsem a OSX-es terminállal a kapcsolatot. Arra jöttem rá, hogy ugyan olyan jól kezelhető mint a PUTTY. Simán indult az MC is, Csak ott szúrtam el, hogy adminként léptem be, és nem tudtam szerkeszteni a konfig fájlt. De észbe kaptam, és root-ként bejelentkezve sikerült.
Ezt csak azért írtam le, hogy más is figyeljen erre.
Az is kiderült, hogy a watch engedélyezve volt, path is meg volt adva, de valami teljesen hülye helyre. Nem is tudom miért azt adtam meg.Szerk.
A NAS-ra még anno feltettem a Midnight Commandert
Ezzel egészen barátságosan lehet navigálni a NAS-on. Mint a régi Norton. -
jozsi252
veterán
Köszi a linkeket
TM-et még nem használtam, és nem tudtam hogy abba is van ugyanúgy figyelt mappa mint DS-be. De így akkor egyszerű megcsinálni.
(#5374) Doky586
Topicot olvasgatva, ez a 213j simán elég akár 1-200 torrent futtatására is. Nem tárolnék rajta olyan sok adatot hogy a maximum használható 4 terás HDD ne legyen elég. Így lehet hogy a DS114-et választom, mivel teljesen megegyező hw van benne, mint a 213j-be.
(#5375) Möhe
Olvastam hogy te is nem rég vásároltál 213j-t, és teljesen meg vagy elégedve a teljesítményével, ahogy ebbe a hsz-edbe is említed.
-
Möhe
addikt
Azért írtam MB és nem Mbit-et!
Amúgy sok BD-t szedek le,és az a 25-35-40GB nekem nem mindegy hogy mennyi idő alatt jön le. Ha van rá mód jöjjön gyorsabban.devil-k:
Valamit olvastam ott hogy a proci kevés hozzá ( nem értem miért)
szerk: eleve transmissiont használok nem DS-t
-
Hausmeister
csendes tag
Szia,
1. Estére hazaérek és megnézem.
2. Sajnos más porton van a DS és a TM
3. Se belső, se külső hálóról nem tudom elérni. Azt írja, hogy az oldal nem létezik (syonologys megjelenéssel). Ha átírom az 5000-es portot 9091-re, akkor pedig az a válasz jön, hogy az oldalt nem lehet elérni.A TM beállításokat se tudom megnyitni, mert egyből a webes elérést akarja behozni.
Elég tanács talan vagyok.
Minden más hibátlanul működik.
-
need
addikt
Üdv..
nem akarom hogy azt gondold hogy bele vau-vau..
de én sehol nem látom hogy be volna portolva a routeredben a transmisson..! szerintem nem ártana..
51413az 1 dolog hogy a GUI min fut9091.. azt láttam de szerintem rakd még be a 51413 is..
na most én 100% csak a transmissont használom.. ha trackkert eldobja..az nem a TM lesz..sokkal inkább az oldal amiről töltesz.. arra meg lehet írni egy szkriptet..
a szkriptbe + ne menjünk bele nem vagyok linux guru..10 pont.. nem akarok veled gonoszkodni...
de nem találtad fel a spanyol viaszt.. mivel ezzel kell vagy mondjuk azt ezzel érdemes használni a transmissont..
-
Patice
Topikgazda
Én pár hónapig használtam a gyári DS-t, aztán kipróbáltam a Transmissiont.
Nekem leginkább a kezelés sebessége az ami számított, pörgősebb, mint a DS, amúgy ugyan azt tudja.
Nálam teljesen jól megy a TM, jól jelent az oldalaknak is, semmi gondom nincs vele. Bírja a több száz torrentet is egyszerre, persze a kapcsolatok számát maximalizáltam.
Alap webgui nekem pont elég, nem kell ehhez belépnem a DSM-be. Simán böngészőben nyitható a port alapján.
-
-
-
devil-k
nagyúr
Egyébként csak akkor fog hibernálódni a NAS, hogyha "semmit sem" csinálsz rajta.
-
devil-k
nagyúr
A hibernáció=készenléti állapot.
(Szerintem akkor nem seedel vissza, csak akkor, ha van aktív letöltésed. Hogyha aktívan, folyamatosan akarsz visszafelé tölteni, akkor nem is kell hibernálnod a HDD-t. Illetve beállíthatod, hogy mondjuk pl.: 5 óra múlva lépjen életbe ez a funkció.)
Viszont azt nem mondanám egyáltalán, hogy olyan, mintha ki-be kapcsolgatnád a gépedet. Energiatakarékossági szempontból sem az utolsó megoldás.
A megoldás csak egy WD RED HDD. Direkt erre a célra szánták.
-
devil-k
nagyúr
Megmondom őszintén, kicsit megleptél, mondhatni úgyis, hogy 1-2 dologgal nem is értek egyet. Nekem is DS213j-m van.
NAS-ba csak NAS HDD-t érdemes venni.
Mivel "egész nap pörög" kell egy jó vas, ami bírja az iramot. Csak a WD RED-et ajánlom, semmi mást. A Toshiba HDD-k elég hangosak...(Tapasztalatból mondom, mert volt belőle egy 2 TB-s az asztali gépemben. S képzeld el, akkor egy NAS-ban mit művel, ami szinte folyton megy?!)A WD RED HDD-val az egész NAS szinte néma, kiváló. Akinek ez nem elég halk, nem volt dolga még hangos géppel.
A HDD hibernációt miért állítod le? Egész nap pörög a letöltés? Nekem a proci alig alig moccan meg letöltésnél, igaz, "csak" 3,7 MB/s jön a cucc. Az arány szerintem felesleges.
-
Multibit
nagyúr
-
brumi1024
veterán
Akkor miért nem veszel DS213-ast? Teljesen felesleges számodra a 213+ ha nem titkosítasz, ezeket az eSata-n kívül mind tudja a 213 is (mellesleg az eSata-t én teljesen fölöslegesnek tartom az usb3 mellett, több laptopomon is volt, soha nem sikerült használnom). A NAS-nak a legjobb tudomásom szerint nincs saját flash tárhelye.
-
A ket NAS kozott arban van vagy 50e Ft kulonbseg. Ha van ra ennyi penzed, akkor vedd a 213j-t, a kulonbsegbol meg vegyel 2db WD redet. Nem hangos, tenyleg nem. En nagyon allergias vagyok a zajra estefele, adtam mar el routert e miatt, vittem vissza Seasonic (!) tapot. A Dlink NAS-omat estenkent le kellett kapcsolnom ha a nappaliban aludtam. Most a Synoval a 2 db 3teras reddel egyutt egy szobaban alszom. Nem veszem eszre, hogy megy a NAS, a router villogo lampai jobban zavarnak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Melyik tápegységet vegyem?
- Formula-1 humoros
- Milyen házat vegyek?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Brave
- Goddess of Victory: Nikke
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Sok memóriát spórol a neurális textúratömörítés
- További aktív témák...
- Eladó Dell Venue 11 Pro 7139 i5-4300y 4gb 128gb
- Samsung Galaxy A71 Olcsón, megbízható állapotban 28.000 Ft (fix ár)
- Akcio! Csere-Beszámítás! Gigabyte Vision RTX 3070Ti 8GB GDDR6X OC Videokártya!
- LOQ 15IRX9 15.6" FHD IPS i5-13450HX RTX 4060 16GB 1TB NVMe magyar vbill gar
- Csere- Beszámítás! Asus Rog Strix B550-F Gaming Wi-Fi II Alaplap
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Samsung Galaxy S24Fe 128Gb Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest