- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Mobil flották
- Leesett a kamionról több millió eurónyi Z Fold7
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Yettel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Misi1979
őstag
válasz
Dzsana #17213 üzenetére
Már vigasztalni próbálsz, te már tudsz valamit
Köszi, a Zelus tényleg szép, gondolatban félre is tettem számára egy összeget..
Dzsana: ismerek egy órásmestert, akinek egy jó nagy zacskó NOS cornavinje van, saccra olyan 50 darab, csempészve voltak aztán valahogy elfeledkeztek róluk.. aztán került az ismerősömhöz
Mondjuk ő tuti nem adja oda őket 5ezerért, mert hát tényleg NOS mind.
-
seiko
senior tag
-
Wg5113
aktív tag
válasz
Dzsana #17183 üzenetére
A Tissot minden negativ él nélkül ehhez képest nem össze hasonlítható, szerintem.A 34 mm teljesen vállalható méret nem minden a divat és nem biztos,hogy a csuklókon tullogó tokokat felváltják a jól bevált méretek.Az emberek ízlése különböző és ez természetes.Nekem mindkettő tetszik csak más szempontok alapján.
-
seiko
senior tag
válasz
Dzsana #17072 üzenetére
Vidéken kevesebbet adnak az órákért, mint nagyfaluban. .
Elég csak megkérdezni azokat, akik rendszeresen piacoznak.
Néha valóban lehet irreális (szélsőséges) árakról is hallani, de azért nem ez a jellemző.
Az órapiac is stagnál, mint a gazdaság többi ágazata is.
Vagy a nagyon olcsó, vagy a nagyon drága szegmensben van valami mozgás, a középszint áll.
Elég sok kereskedő húzza le a rolót végleg.
Képtelenség kitermelni a magas bérleti díjakat, és a járulékokat.
És ha az eladási árak így emelkednek, akkor a közeljövőben nem is nagyon lesz változás.
Sok esetben áremeléssel nem lehet bevételt növelni!!!! -
-
darvak
senior tag
válasz
Dzsana #17033 üzenetére
Vagy nézed mecha órát kerek másodperckor elindítod a stoppert (mondjuk legyen egyszerűség kedvéért egész perckor, azaz 0 sec-nél).
Átnézel atomórára, mondjuk leállítod a stopper, mikor épp 10 másodpercre ugrik, ekkor stopper stop. A 10 másodperctől való eltérés a mecha óra pontatlansága.
Aztán megismétled párszor, kiátlagolod, így elég jól belövöd.
Ha az eltérés mérését megcsinálod akkor is, amikor legelőször beállítottad a mecha órán a pontos időt, akkor már elég jól ki tudod mérni. Mer ugye azt se árt tudni, h eredetileg mennyire pontosan tudtad beállítani a pontos időt az órádon.
Így biztosan kimérsz 0.25 sec körüli pontosságot. Így 1 hónap végére elég megbízható infód lesz.
De ez csak 1 gondolat, én ilyet sose csináltam
, nekem elég olt a szemmérték, hehe.
-
seiko
senior tag
válasz
Dzsana #17012 üzenetére
Ha neked megért ennyit, akkor nem adtál érte sokat.
Én biztosan nem vennék ennyiért krómozott tokos karórát, mert én használati tárgyként tekintek rájuk.
Ezért sem foglalkozom a plexis, krómtokos, egyedi szerkezetes darabokkal.
Költöttem már tízezreket egy hasonlóra, és nagy veszteséggel adtam túl rajta.
Az óra valóban szép, használd egészséggel.
Kicsit fura, hogy ha már levette a hátlapot a régi tulaj, miért nem csinált a szerkezetről is fotót? -
seiko
senior tag
válasz
Dzsana #16710 üzenetére
Én pedig úgy emlékszem, hogy pont a kommunizmusban élte virágkorát a márka.
A felszabadulás után, az ötvenes-hatvanas években a Doxa és a Cornavin jelentette az átlagembereknek a SVÁJCI órát.
De szerintem a kérdéses Doxa egy korának jó minőségű példánya.
Mondjuk mint egy mai eta automata, mivel az is! ;-) -
-
Misi1979
őstag
-
gyurika981
tag
válasz
Dzsana #15407 üzenetére
Mint ahogy írtam max 100k, márkát még nem döntöttem el csak megbízható legyen lehet tissot, seiko, vagy esetleg ajánlhatok is valamit.
Köszönöm a gyors válaszokat! Esetleg tudtok ajánlani megbízható webshopot ahol jó áron lehet vásárolni sajnos a közelemben csak orex van ott pedig baromi drágák az órák.
-
seiko
senior tag
válasz
Dzsana #15128 üzenetére
Én egy Casio WaveCeptor-hoz hasonlítom, de már csak havonta.
Régebben reggel és este ellenőriztem, lehetőleg azonos időpontokban.
És lejegyeztem a mért adatokat.Érdemes Windows alá telepíteni egy programot, "AtomTimePro" a neve.
Ez szinkronizálja a számítógép idejét, és nagyon pontos. -
Dzsana
senior tag
válasz
Dzsana #13585 üzenetére
Ja, mellesleg most vettem észre, hogy ki az eladó, neki voltak olyan referencia számú Tissot órái is, amilyenek nem is léteznek! :-) Pl. volt a kék számlapos Tissot PRC200-asa bőr szíjjal, kitalált referencia számmal. Gyárilag bőr szíj csak a fekete és a fehér számlaposban van.
-
Tomate
veterán
válasz
Dzsana #13585 üzenetére
A genyók... Sejtettem, hogy itt valami el van ásva. De az a legcsúnyább, hogy átverik az embereket. Mert ha kiírnák legalább, hogy figyelj te csóró ez másolat azt mondom oké, csinálja a kis bizniszét, de azért 30rongyot akasztani és átverni valakit csúnya dolog.
És mi a véleményetek a kamukról? Nem éri meg? Nagyon gagyi minőség? Vagy azért jók, csak éppen nem eredetiek? Mert az az igazság, hogy vennék ebayről párezerért egy ilyen órát ha elfogadható minőség. (nagyon tetszik, de nincs rá 40pénzem)Dzsana: Az a pár ezer forint nem feltétlen pár ezer... Mert mondjuk 5-10 között még megvenném, de a legolcsóbb kamu is 125$ ami azért nem pár ezer Ft...
-
eddie17
addikt
válasz
Dzsana #13576 üzenetére
Sejtettem. Bár én nem tudok és nem is akarok több százezret költeni órára.
Reménykedtem, hogy vannak még akik a földön járnak.
De Tomaso nekem inkább régi olasz autómárka!
Tissot-ot is találtam ebben az árkategóriában de nem tetszenek, amik tényleg jól néznek ki azok meg drágák.
Nézegettem Certina-t az árkategóriában ugyancsak a nekem nem tetsző órák vannak.
Casio Edifice-en belül már vannak olyanok amik tetszenek. Csak nem tudom mennyire megbízható ez a széria.
Ezért kérdeztem a TW Steelt, mert egész pofásak, és ha már F1-et is támogatnak reménykedtem, hogy nem gagyi divatcucc.
De megköszönném ha valaki segítene, hogy ebben az árkategóriában melyik órát érdemes megvenni? -
seiko
senior tag
válasz
Dzsana #13440 üzenetére
A Doxa név tulajdonosa és egyben a gyár: a Doxa Uhren AG. (Biel) ami mily meglepő 1997. májusában alakult és 1998-ban védette le a Doxa márkanevet, a név előtte az AUBRY FRÈRES S.A. cég tulajdonában volt ekkor a névben még szerepelt a „by Aubry of Switzerland” és a logó része a két stilizált D betű amelyet még sokáig használt a magyar forgalmazó az Ungaro Swiss kft. ami 92-ben alakult, tulajdonosa egy svájci és egy szaudi üzletember, 93-óta van az Astoriánál és ha nem csal az emlékezetem, már ekkor is árult Doxát. A svájci Doxa tulajdonosai egyrészt valóban a Jenny család, innen jött a búvár óra gyártás felélesztése és a régi Jenny embléma visszahozása valamint az amerikai piac, de tulajdonos még von Langenbruck és a Jörg Moser AG is. Eddig ami tény: 1997-től van a most ismert Doxa, a búvár és még néhány drága pilota, és chrono modellel, de furcsa módon a magyar kereskedő még a régi logóval sokáig árult, most pedig már új logóval árul, olyan Doxát amely óra a svájci anyacég gyártásában nincs. Tehát vagy két Doxa gyár van, vagy a magyar forgalmazó gyárt magának órákat a márkanév magyarországi jó csengése miatt, a magyar forgalmazó márkanév használata megelőzi a svájci tulajdonos név használatát.
A Svájci Doxa egyébként csak webfelületén értékesít illetve három forgalmazót említ USA, Svájc és Bécsben.
És, hogy az Ungaro Swiss Kft. márkanév használat gyakorlásáról legyen még fogalmad: mivel jó üzletnek bizonyult itthon „legendás svájci óra” márkaként emlegetett márkák legyártása és forgalmazása, ezért a "nagy múltú" Cornavin napjainkban főnix madárként újjászületett és "Az apák álmait a fiaik váltják valóra" reklám szlogennel megkezdte magyarországi terjeszkedését. Meglepő módon a Cornavin márkanév 177982 lajstromszám alatt 2003-ban került levédésre az óragyártásban ma már jól csengő Ungaro Swiss kft. részéről. -
seiko
senior tag
válasz
Dzsana #13440 üzenetére
a Cornavin sosem volt komoly svájci márka.
a felszabadulás után lett kelet-Európában a SVÁJCI ÓRA szinonimája, akárcsak a Doxa (aminek azért voltak hagyományai).
egy idő után már a szovjetek gyártottak órákat ezen a márkanéven (delfines-kardhalas Cornavin).
napjainkban egy élelmes külföldi származású üzletember próbál leszakítani egy kis hasznot mindkét márkanév újraélesztésével.
az órákat leginkább ismét a Lajtától keletre kezdik nyomni.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Elszívja a vezetőket a big tech, de ez nem tetszik az EU-nak
- Motoros topic
- BestBuy ruhás topik
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Battlefield 6
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen széket vegyek?
- További aktív témák...
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- Merryfair Wau 2 hálós irodaszék / jó állapot / harmadáron
- BMW E39 540i - V8 Touring - Komplett Motor Felújítás, Friss Műszaki, Hibamentes
- ÚJ Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Essential robotporszívó feltörlő 2db 1999 Ft
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Új MSI Katana 15 Gamer FHD IPS 144Hz i7-13620H 10mag 16GB 512GB Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3015
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest