- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Mobil flották
- Leesett a kamionról több millió eurónyi Z Fold7
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Yettel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
f27
senior tag
válasz
Dzsana #18813 üzenetére
Értem mire gondolsz ben szorakozok vele,csak jeleztem a működésképeségre utaló jeleket
Misi1979
Nemtalálok számokat betűket.
pár karcot látok amit talán tűvel véshettek bele de elszorva ide oda de abból is csak 2db 1mm nem nagyobbak.Viszont a hátlapon van valami finom olyan olajos hatású valami ....
-
f27
senior tag
válasz
Dzsana #18807 üzenetére
Az hogy órásnál járt e annó sajna nemtudom megkérdezni de biztosan járt.
Az hogy én szedtem szétt elsőnek,arra mondom hogy nem nyukált bele senki! vagyis nem berhálgaták bütykőlték stb.
Az mond valamit hogy hangsúlyozom az óra most is ketyeg és olyan szép hangja van amilyennek lennie kell.a 30év inkább az állásra mondható.
-
f27
senior tag
válasz
Dzsana #18800 üzenetére
Az óra most is megy mint montam tehát csak a rugó gibás,a szerkezett pormentes én szedtem szétt elsőnek mint montam
De az árak amiket írtál nemvészesek.Ha óra bolond lennék simán felújítatnám mert nem egy minden utcasarkon lévő óra.
A tokot hátlapot stb felpolíroztatni egy új plexi rá, a rugó felujítása vagy cseréje és annyi
én lehet a számlaphon nem nyulnék mert semmi baja,de ha megtakaritják valami cucal ami ehez való tutira szép lenne még.
De a kérdés még mindíg az hogy mit ér az óra ebben a felálásban.Persze azért erre az órára nem tennék 600ft szíjat! Alsó hangon 6000 inkább
-
-
Wg5113
aktív tag
válasz
Dzsana #18597 üzenetére
A cornavin órára sokan nosztalgiával gondolnak,komoly darabnak számított annak idején,de csak nálunk.Nem is tudtam,hogy wostok motor is ketyegtette.A börzéken tényleg van minden,de amik Téged érdekelnek azok is vannak külömböző minőségben,állapotban.Egyszer rá lehet szánni időt és pénzt ,de most, hogy egyszerre két helyen lesz egyik sem lesz az igazi.
-
csabulaxi
senior tag
válasz
Dzsana #18603 üzenetére
Nehezem születik döntés.
Tök jó ajánlatokat kapok, én már tudnék dönteni, főleg magamnak, ha lenne rá most keretem, deaz osztály nagyon nehezen dönt. Gondolom lesz kapkodás ballagás előtt.
nagyon sokan piszokul drágálnak ennyi pénzt (100ezer) egy óráért, volt vélemény, hogy 20 ezres is marha drága.A Certinák pl. nekem annyira nem tetszik pont ez a dizájn.
Érdekes, de a fémszíjas egy 10-sel kevesebbe van és abból akár lehet, hogy van még 3 db is raktáron. -
válasz
Dzsana #18575 üzenetére
no offense, de az miért jó, hogy van 4-5-x db 20-30k-t érő órád, amire még ráköltesz 1-2 tízest, úgy, hogy gyakorlatilag nem növeli az értéküket. ergo befektetésnek nem ez az ideális. csupán hobbi? mert én az ezekre költött pénzből vennék valami rendes órát inkább
tényleg nem kötekedem, csak érdekel
-
tamasiak
csendes tag
válasz
Dzsana #18572 üzenetére
Van arra mód, hogy az ember tanuljon egy kis tudást ezekhez az órákhoz?
Gondolok itt arra, hogy lehet kibontani a tokból (na jó nem a hátlap és tengelyre gondolok), hanem a többi részére egy órának.
Nagyon megtetszettek ezek a régi darabok, szeretném új fényükben is látni őket.
Némi tudásom van ezekhez az apró dolgokhoz (finom mechanikai műszerész tudás).
Esetleg tudtok javasolni könyvet, dokut, tanácsokat stb.? Persze szigorúan magán "hobbi" szinten végezném. -
TimeCenter
tag
válasz
Dzsana #18515 üzenetére
A quartz szerkezetek miért nem javíthatóak?
1989-ben vizsgáztam órás szakmai ismeretekből, de ott nem említették, hogy a quartz órák nem javithatóak.
Kb. annyira javíthatóak alkatrész nélkül, mint a mechanikus órák.
pl. eltörik a rugó, nincs másik, az órás nem önt és edzz magának egy újat.
A kisipari ( mester ) fokon elvégezhető javítások, hasonlóak a mechanikus és a quartz órák esetében.
Közös: mutatók, számlap szakszerű levétele és visszahelyezése, a tisztítás és olajozás, a pontos időre állítás és műszeres szabályozás
Törések esetén mindkét szerkezet javítása problémás alkatrész biztosítása nélkül. Nem megoldhatatlan feladat, de a quartz ( analóg ) órába kereket marni ugyanannyira nehéz mint egy mechanikus órába.
A mestervizsgán billegő tengely esztergálás is szokott lenni, ez törik a legkönnyebben.
A felhúzó tengely készítése a szakmunkásvizsga alapfeladata volt. Ez a műveletek mindkét szerkezet esetében egyforma.
-
blt.62
őstag
válasz
Dzsana #18410 üzenetére
A rádiókontroll és a fényenergia ami igazán sokat ér benne,meg az hogy jobban szeretjük páran a digit kijelzős órákat. Csak a komolyabb digit Casiok még tudnak sok más funkciót is. Az enyém titán szíjas,de műanyag házas. Gondolom ha vigyázok rá 2-3 évig nem kopik meg és szép marad.
Igazából én is 60-ért vettem meg 1 hónaposan,karcmentesen,bolti garanciával,mindene megvan. Boltban 90 körül van az ára. -
-
Dzsana
senior tag
válasz
Dzsana #18234 üzenetére
Találtam még egyet, viszont az nem semmi, amit ez a fazon ki tud hozni az órákból. Érdemes megnézni a munkáim fület! Biztos nem olcsó, de szép: Time Design
-
Dzsana
senior tag
válasz
Dzsana #18233 üzenetére
Na meg is találtam, ettől az órástól kértem ajánlatot a korábban belinkelt Tissot számlap felújítására, és 10.000 Ft-ért vállalta volna el: Mammut órás Kicsit el van csúszva a szöveg a honlapon, de a telefon meg az e-mail cím olvasható.
Most kutakodtam tovább, és találtam még kettőt:
debreceni órás -
-
-
Mariner
tag
válasz
Dzsana #17948 üzenetére
Minden nap?Minek?Ha nem hordod folyamatosan mindet akkor miért baj ha megáll?Heti1 alkalom bőven elég,hogy a kenőanyag ne süljön be.A Roamert próbáld meg úgy állítani,hogy előretekered a mutatót a dátumváltásig,majd szép lassan visszafelé tekered egy halk kattanásig,majd ismét előre a dátumváltáshoz.Így nem kell 24órákat előretekerni,hanem csak éjféltől vissza este 8-9-ig majd ismét éjfél utánig.Kis gyakorlattal 1 koronafogással végigválthatod a hónapot.
-
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- BestBuy ruhás topik
- Motoros topic
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Battlefield 6
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen széket vegyek?
- Már játszható a Titan Quest II korai változata PC-n
- További aktív témák...
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I3 10100F / RTX 2060 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- HP ZBook Studio G7 i7-10850H 32GB 512GB Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest