- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Telekom mobilszolgáltatások
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Kikristályosodik a Razr 60
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat számít
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Mobil flották
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
stranger28 #184423 üzenetére
Az IWC egy másik dimenzió.
-
válasz
stranger28 #184415 üzenetére
Egy IWC-ről? Ez komoly kérdés?
-
válasz
gipsztigris #184380 üzenetére
Bulova Lunar Chronograph (Moonwatch)
Ennyi.
-
válasz
zsoltip #184284 üzenetére
Biztos, hogy nagyobb hőmérséklet-tartományon, mint a kezed. A szerkezet sosem melegszik fel, mert a csuklódhoz ér, az meg 37 fokos még szaunában is. A gyári megadott hőmérséklet-tartomány tárolásra vonatkozik, nem hordásra. De amúgy fogalmam sincs. Sütőben akarod videózni?
-
-
válasz
pigster #184268 üzenetére
Mondom, nem a termékekkel van baj, az ilyen tömegtermékek (mert ezek aztán tömegáruk a javából) is jók, van nekem is pár ilyenem. 30ezer alatt vettem az ilyen "swiss military" messzisvájciakat. Annyit érnek, többet nekem nem. Ugyanezeket, amiket most vennél 80-ért, két (vagy huszonkét) hét múlva töredékéért is meg lehet venni.
De ha csak helyeslést szeretnél, akkor kaphatsz olyat is és válassz a fenti és a lenti közül.
Hajrá, jó választás
-
válasz
pigster #184264 üzenetére
Ezek nem japánok, az igaz. Hanem olyan kínaiak, aminek az utolsó összeszerelési fázisát Svájcban csinálják. Ha ez neked megteszi egy olyan szintű oráért, amit kínaiban 10-20 között adnak, akkor hajrá. Szerintem a svájci logó legfeljebb párezer forintot ér, nem négy-ötszörös árat. Főleg, hogy ezeket gyakran meg lehet kapni outletben 30ezer alatt is.
-
válasz
gipsztigris #184228 üzenetére
Jó, hogy nem cérna alapon számolsz. Egy orsó 200 forint és 1000 szíjat lehet megcsinálni belőle.
Nem az alapanyag a drága, hanem a munka.
-
válasz
streitoliver #184019 üzenetére
A Miyota jobbik (90xx) szerkezete van benne, megbízható, pontos, szépen jár 28800 bph-val. Hogy vékonyabb legyen, egyszerűen leszerelték róla a rotort.
-
válasz
Yager01 #183868 üzenetére
Ha órákat szeretnél legalább némi hasznon esélyével, akkor nagy svájci (nem Rolex, meg Omega, ezek középkategória) márkákból nemesfém tokos (arany, fehérarany, platina), nagyon kis szériás, sorszámozott példányt keress a 50-100.000 dollártól fölfelé. Egymillió forintos órákon csak bukni lehet. Mitől érne többet egy koros, kopott szerkezetű tucatóra egy ugyanolyan, de új tucatóránál?
Egy haveromnak egy 50000 dolláros fehérarany IWC Saint Exupéry-je van 50 darabos sorozatból, és még az is értékét vesztette az elmúlt 10 évben. Mondjuk nem is befektetésnek vette... Legfeljebb, ha mégis nő az értéke, akkor örül. De ahhoz az kéne, hogy valakik rákattanjanak erre a típusra.
-
válasz
TimeCenter #183848 üzenetére
Teljes mértékben igazad van.
-
válasz
Pizzafutar #183824 üzenetére
így értette soultrapp: [link]
-
válasz
alphaville #183729 üzenetére
Ehhez készült:
-
A kínaiaknál (Seagull, Dixmont) jellemző, hogy a rotornak hangja van, meg az is, hogy például a Seagull ST25 hatalmas ellensúlya képes belengetni az órát a karon, ha akarom.
Cserébe úgy húz, mint a kisangyal. Irodai munka mellett az ETÁ-im folyamatosan a lelkük végén járnak, míg a Seagullok folyamatosan teljes töltöttségen.
-
válasz
5-ös kezelő #183627 üzenetére
igen
-
-
Ja azt tudom, nekem is van pár ilyen vackom, 10 dollár alatt is lehet ilyet szerezni indiából. Némelyik elég jól néz ki, de van olyan is amin berúgtak az indexek. Érdekességnek jók, meg játszani a szerkezettel. De 11ezer forintot nagyon nem ér meg egy ócska hamisítvány, ami még csak hasonlítani sem akar semmilyen eredetire, csak a márkanevet lopja.
-
válasz
KelemenUhr #183442 üzenetére
Kinézted a legolcsóbb svájci gyártót (tokozót). A másik a Steinhart, azt is hasonló miatt küldte vissza tigris.
-
válasz
gipsztigris #183439 üzenetére
-
válasz
5-ös kezelő #183436 üzenetére
Nagyobb baj, hogy nincs könnyen hozzáférhető finomszabályzó. Vihetem óráshoz, az meg sosem lesz olyan, mintha én lövöm be. Ha a 8bps és a 80 óra között kell választani, akkor én a 80 órát választom.
A rotort némileg könnyebb észrevenni. Kicsit nagyobb különbség
-
válasz
DJosef #183366 üzenetére
A timecenternél (=borkutime) kaphatsz kedvezményt, ha írsz timecenter néven futó fórumozónak.
DFI-nél számolj 27% áfával +3000 forint vámeljárás díjával, és azzal, hogy nem lesz garanciád. És a bolt nem izlandi, hanem távolkeleti (hong kongi).
-
Köszönöm az ajánlásokat, akkor tényleg SARX035 marad, meglepem vele magam karácsonyra.
-
válasz
Polarstar #183260 üzenetére
Sajnos ezt a típust már egy évtizede nem gyártják. Itt lehet kapni a mai felhozatalt: [link] Ezek van legközelebb: [link] [link] Alapvetően Európában nem forgalmazzák, hagyományosan India, Kína, és az arab országok a West End piaca. Én is gondoltam rá, hogy vennék egy nagyobb westendet, de ez a fogalom nem létezik.
-
Olyan óra után kutatok, ami a Westend Sowarom nagyobb párja lehetne. A Sowar 36mm-es, ennél kéne egy-két-három mérettel nagyobb. Nagyon szeretem a mélyfekete számlapját és a nagyon kontrasztos fehér, hajszálvékony rajzolatát.
Elvárások:
Fekete számlap, minél feketébb, annál jobb. Ne legyen matt, mert az csökkenti a fekete hatást. Nem kell mindenféle csiszolt (sunburst, koncentrikus) felület, a legjobb, ha sima, fényes fekete, de ezek nem kizáró okok.
Fehér percindexek, amik a percen belül is osztva vannak. Jó lenne, ha zafirüveges volna, de ha nem, hát nem. Jó lenne, ha lenne rajta fehér (esetleg fémes) számjegyes index, de ha nem, hát nem. Automata vagy Bulova 262.Eddigi opciók:
SARY057 tetszik az ára, tetszik az óraindexek formája, tetszik a fémszíj kidolgozása. Nem tetszik a szerkezete (4R36)
SARB033 tetszik az ára, de nincs benne semmi kiemelkedő, és semmi negatívum, olyan jó középút. A szerkezete elmegy, az indexek elmennek, a szíj elmegy
SRPB67 nagyon tetszik az ára, tetszenek az indexek, nem tetszik a szerkezete, nem szeretem a bőr szíjakat, nem tetszik, hogy ásványüveg
SRPB07 nagyon tetszik az ára, tetszenek az indexek, nem tetszik a szerkezete, nem szeretem a bőr szíjakat, nem tetszik a mérete (túl nagy)Hamilton Khaki Field tetszenek az indexek, tetszik a szerkezete. Az új ára nem igazán tetszik, de gyakran található használtan jó állapotban, de kissé félek a hamisítványoktól
Szarjak bele, és vegyem meg később azt, ami a legjobban tetszik a listából. Ennek az előnye, hogy lehet, hogy később elmúlik az inger, és akkor nem veszek semmit:
SARX035 nem tetszik az ára, tetszenek az indexek, a fémszíj és az AR, meg az egész óra, úgy, ahogy van.Vagy esetleg jobb ötlet?
-
válasz
alphaville #183194 üzenetére
ez melyik seiko?
-
válasz
5-ös kezelő #183167 üzenetére
Ez egy lünettás, percbeosztásos búvár
-
válasz
andersen32 #182959 üzenetére
-
válasz
mr.perfect #182968 üzenetére
De ennek meg nem feketék az indexek.
-
válasz
andersen32 #182959 üzenetére
Túl összetett és konkrét elvárások. Biztos létezik megfelelő óra, de senkinek nincs kedve a weboldalakat túrni egy ilyenért.
Ha ennyire pontos elképzeléseid vannak, akkor ezt neked kell vadászni.
-
Szerintem a Toubillon lényege, hogy drága és az áráról hivalkodó. Ha olcsó, és hivalkodót csinálnak belőle, akkor lesz bazári. Ha megpróbálnak nem hivalkodót csinálni, akkor az nem készül el soha. Elvégre az egész óra felett uralkodik ez a hatalmas, izgő-mozgó luk a számlapon. Az olcsó kínaiak közül talán a legkevésbé bazáriak a Gyári Seagullok pl [link] (teszem azt ez épp egy automata) vagy [link]
(#182886) hagel
Ez is egy hivalkodó óra, az árával hivalkodik, mint az összes többi turbi. -
válasz
DVDfun #182840 üzenetére
A nálad linkelt sem automata. A KS oldalon vannak az automaták és a
tourbillonokcarrouselek. Nem pedig az automata tourbillonok. De hagyjuk a témát, ezek nem ebbe a topikba valók, a kínaiakra van külön topik. [link]Most nézem a KS oldalt alaposan. A videójuk külön bullshit, jézusom. Rendeltek egy oem órát valamelyik kínai beszállítótól, hmmm mekkorát alkottak.
-
válasz
DVDfun #182836 üzenetére
[link] (Seagull ST82 szerkezettel), ez meg fog maradni 300 alatt
[link] [link] [link] (ST80), ezek isnem licitesek
[link] [link] (ST82)
[link] [link] [link] (ST80)Mondom, semmi különös nincs ezekben, nem kell komolyan venni.
Persze kínaiban is vannak extrák, ha valaki kellően perverz, Beijing 3D Toubillon szerkezettel: [link] [link] [link] [link]
-
válasz
DVDfun #182831 üzenetére
Tucatjával vannak ilyenek órák ennyiért. Seagull ST80 Tourbillon szerkezet nem drága. Mármint relatíve, a megszokott svájci turbikhoz képest. Néha ebayen akcióban 300 dollár körül is ki lehet fogni egy-egy tokozást. Mármint ha valakit nagyon érdekel, csak azért, mert tourbillon. És az ST80 igazából nem is tourbillon, hanem carrousel szerkezet, az ST82 a valódi tourbillon, az is szokott lenni ennyiért.
-
válasz
gipsztigris #182796 üzenetére
Na, ez valami, lesz egy egyedi órád. Én rájuk bíznám, gyári moddolt Steinhartja nem sokaknak van. Főleg annyival szebbre.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Apple iPhone 13 Pro / 128GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia / 85% akku
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- Prémium! Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R 9 9950X / RX 9070XT 16GB / 64GB DDR5 / 1TB 990Pro
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3011
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest