Hirdetés
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Mosanke
senior tag
Mit jelent az integrált csat? Ez akkor nem jó fajta? Gondolom ezt is egy kis rugós tüske (nem tudom a szakkifejezését) fogja hozzá az órához és lehet külön is cserélni, ha szükséges. Nem kell az órát kidobni, ha elromlik a fém szíjon csat része. Seiko-éknál csak lesz raktárkészleten ebből a tartozékból még majd pár év múlva is.

Az, hogy nem Zafír üveges az hab lett volna az "órán" ha mégis az lenne, de a keményített Mineral Crystal üveg sem rossz. Majd vigyázok rá.
Először ezt néztem ki, de ez a típus nem kapható itthon. Annak ellenére, hogy 2011 Tavasz/Nyári kollekció. De azért ez ügyben egy próbát még teszek majd január elején a hazai Seiko képviseletnél.
A posta költség meg húzós lenne onnan, majdnem egy újabb óra bekerülési ára. -
Mosanke
senior tag
Na hogy szakmai téma is legyen.
Hosszas keresgélés után rátaláltam arra az órára, ami számomra napi viselésre való órának bőven megfelel.
Már csak majd január 4.-én szállítják ki, az év elejei leltár miatt.
Kép az óráról. (Elég homályos, de csak ezt találtam.) -
csabulaxi
senior tag
Az idei búváróra top listájukból nekem csak az Omega tetszik.
-
Mosanke
senior tag
Könnyebb és gyorsabb volt behelyettesíteni csak a képletbe és kiszámolni, de most megmértem a kedvedért. Mitutoyo tolómérővel mérve.

Hatszögletes ceruzát mértem, egy pirosat és egy sárgát. A szembeni laptávolság 6,9 mm a szembe sarkoknál pedig 7,1mm. Középátlagban 7 mm.
-
csibor
addikt
Sikeresen eltörtem Timex órám felhúzóját, nagyságrendileg nagyjából mennyi lehet a csere?
-
ans
aktív tag
válasz
runner 125
üzenetére
És mit szólnak hozzá a csajok?
-
BiriBum
őstag
Már mindenki előszilveszterre piál?
-
Manitou
veterán
Jól van , látom mindenki nagyon agyas

A kolega elírta és cm helyett mm-t írt, én meg azt nem is vettem észre. Természetesen a méretek cm-ben értendők, és csukló körméretre vonatkoznak.
-
Manitou
veterán
válasz
BiriBum
üzenetére
EZ kb ennyi?
Arányosítva nekem kb 56 mm jött ki. -
botarobi
tag
Szeretném eladni a Fortisomat és az Aeronavigátoromat.Azért írom ide,mert remélem,hogy itt értő fülekre is találhatok...
Természetesen privátban minden kérdésre válaszolok! -
ans
aktív tag
válasz
szalas
üzenetére
Korábban én is kutakodtam a témában, igazából a J és a K órákat egyszer valaki összehasonlította és levonta az általad említett különbségeket.
Olvastam valahol, hogy ezt a Seiko soha nem erősítette meg, de nem is cáfolta, csak annyit mondtak, hogy a két típus eltérő értékesítési csatornákon kerül forgalomba.
Mindenesetre az az általános vélekedés, hogy minőségbeli különbség nincsen.
-
BiriBum
őstag
Megvettem, köszi mindenkinek, főleg seiko-nak a tanácsokat!
-
ujskodas
tag
Erről még mindig nincs senkinek tapasztalata?: [link]
Mármint az üzletről.
-
Empsepo
senior tag
Ez szerintetek: [link]?
Milyen szerkezet lehet ez?
Nagyon rendben van ez az óra. Az ára is baráti.
Vélemények? -
Empsepo
senior tag
Nagyon szépek a Junkers-ek!

Csak hát ugye ott is amiben ETA-szerkezet van, az már olyan összeg is.
Nekem nagyon szimpatikusak a kézihúzós órák, de mindegyikben ez a Poljot-szerkezet van.
Ammeg mégsem olyan vagy mi.
De pl. ez abszolút ott van: [link]
És ha jól néztem éppen 100ezer fölött. ( Zafír nélkül persze. )
Szinte ingyé...
-
szalas
csendes tag
Szervusztok!
Japán automaták között mazsolázgatom. Aki járatos a témában megoszhatna olyan infókat, melyek az óra típusszámából meghatározhatóak.
Pl.:
Nézegettem a Seiko Atlas-okat. Külcsínyre a SKZ209K1 és a SKZ209J1 ugyan az. Ellenben a K maláj caliber-t, kínai tokozást és szerelést jelöl, míg J esetén mindez japán.
Számotokra, gondolom, ez nem újdonság,de talán vannak itt rajtam kívül olyanok, akiknek ez hasznos volna.
Made in Japan, Japan Movt közti különség és hasonlók...Előre is köszi!
-
BiriBum
őstag
Köszi mindenkinek. Ha tényleg kínai, akkor kiesett. Azt hittem a Timexben saját USA szerkezet van.
-
Mosanke
senior tag
Szia!
Közben annyit sikerült kiderítenem (felhívtam a boltot), hogy "csak" csepp álló és a típus száma Vector V-1100 és V-1099. Ezek vannak ráírva a kis cetliken amik az órákon vannak. Az egyik a fekete a másik a fehér számlapost jelöli. Ettől nem lettem okosabb és hiába írok be ilyet a Google nem dob ki semmit.

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Intel Core i7-7700K 4.2GHz (8M Cache, up to 4.50 GHz) LGA1151 Processzor
- LENOVO ThinkPad T14s Gen 2 touchscreen - i7-1185G7, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 128GB Gold-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4441, 100% Akksi
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- Lenovo ThinkPad 40ANY Thunderbolt 3 Workstation Dock (Gen2)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest