- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Netfone
- Mobil flották
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
kovaax
őstag
-
kovaax
őstag
Sziasztok,
Na, sikerült sok év után megint elrontani az openSUSE-t... Felraktam a Leap 15.2-t, de elbambultam az elejét, így nem magyar lett a lelkem. Mondok átállítom, nyelvet sikerült is, a fent lévő csomagok magyarítását is szépen felrakta magától, de a billentyűzetet nem sikerült átváltani a yast2 keyboard parancssal, mert az AltGr-es dolgok nem működtek az istennek se (ékezetes betűk, ZY, meg minden, amihez nem kell AltGr, az megvolt)... Újraraktam, a legelején beállítottam, hogy legyen magyar, úgy felment, és működik is minden rendben. -
kovaax
őstag
válasz
BigManus #4105 üzenetére
opensuse.hu is van. Fészen úgy tűnik él is a dolog, mondjuk a csoportjuk nem pörög annyira.
Szerk.: Mondjuk nincs min csodálkozni, a múltkor a kezdő linuxba jött valaki, hogy Debiant szeretne használni, próbáltam neki segíteni, de jött két Megmondó Ember és leugatott, hogy használjon inkább mintet. És nem ez volt az első alkalom, úgyhogy otthagytam a kezdő linuxot, mert unom már, hogy mindig én vagyok a hülye.
-
kovaax
őstag
-
kovaax
őstag
Na, felraktam a frisset, default KDE-vel. Nincs most energiám többre, de azt azért csöndben elárulom, hogy a 3 friss közül (Debian, Fedora, openSUSE), per pillanat az openSUSE installálása tetszett legjobban. Mondjuk ezen sokat dob, hogy neki van a legértelmesebb particionálója.
-
-
kovaax
őstag
válasz
safranyek #3824 üzenetére
Évekkel ezelőtt próbálkoztam először opensuse-val, de a yast kiverte nálam a biztosítékot, mert akkoriban nagyon tetű volt. Aztán amikor elindították a tunblit, felraktam megint, vagy egy fél évig elvoltam vele, meg a rendszeres összeomlásaival. Aztán amikor kijött a Leap 42.1, felraktam azt, és azzal már semmi gondom nem volt. Nem igazán értem, hogy miért nem népszerűbb kishazánkban.
-
-
kovaax
őstag
-
kovaax
őstag
Sziasztok,
-
kovaax
őstag
-
kovaax
őstag
Na, az openSUSE lecserélődött egy Fedora 15 Alphára. Csak hogy együtt nevethessetek velem: ez is kirakja az összes egyéb particiót az asztalra...
-
-
kovaax
őstag
-
kovaax
őstag
Azért a Fedorával is vannak gondjaim. Az xarchiver bugon kívűl mondjuk főleg az, hogy frissítés után, ha ki kellene lépni, vagy újraindulni, akkor ugye szól, hogy csinálja-e. Ha rányomok, hogy igen, akkor nem csinál semmit. Meg ki is rakja a kis ikont alulra, hogy kilépés, vagy újraindítás, na és azok az ikonok is tök süketek. Persze normál módon ki tudok lépni, vagy újra tudom indítani.
Jaja, sikerült elintézni, hogy ne kerüljek túl közel hozzád a 4 napos szünetben, úgyhogy itthon hesszelek.
-
-
kovaax
őstag
Csak ma, csak neked: bebutultam a Fedorát ugyanazon a gépen, imhol az eredmény.
Ugye látszik, be van csekkolva a "Cserélhető eszközök", de nincsenek ott sorban a vinyó egyéb, nem Fedorás particiói.
Bedugtam egy usb sticket, és az megjelent, és el is indított rája egy Fájlkezelőt. (Még mindig be van csekkolva a "Cserélhető eszközök".)
Ez a helyes működés, nem pedig amit az openSUSE 11.4 csinál.
Szerk.: Nem beszélni magyar, bocs.
-
kovaax
őstag
A merevlemez particiói mióta cserélhető eszközök? Ráadásul ezek 1 kivételével mind ugyanazon a lemezen vannak, mint az openSUSE... Ha leveszem őket, akkor meg ugye az usb-s cuccaimat nem rakja ki az asztalra.
A többivel egyetértek.
[Szerk.: ez a sok gmob itt elttőem mndiig öszseazvar...
]
-
kovaax
őstag
-
kovaax
őstag
De hogy valami pozitivat is írjak: lazán megette a Fedorás transmission konfigot és letöltéseket, úgyhogy már 15-en töltik tőlem a openSUSE-11.4-DVD-i586.iso-t.
-
kovaax
őstag
Függőségkezelés rulez! Bár ez gondolom a kugli sara:
peter@sarge:~> google-chrome
/usr/bin/google-chrome: error while loading shared libraries: libpng12.so.0: cannot open shared object file: No such file or directory
peter@sarge:~> -
kovaax
őstag
1. Van cd vagy netes telepítője is?
2. Minden kattintás után a homokórát kell nézni. Mondjuk ezt nem tudom ugye semmihez se hasonlítani (vagyis de, smit, sam/smh, de ezeket szövegesen használom/tam).
3. Xfce, de nem a közepére, hanem szélre sorban, de ki a franc kérte meg rá?
4. Hát, nekem nem.Tizenvalahány (12-14???) éve Debiánt használok, azt ismerem is valamennyire. A többieket meg azért nézem meg rendszeresen, hogy hol tartanak már a desktop linuxok, oda lehet-e adni valamelyiket egység sugarú júzernek vindóz helyett (ezért aztán nem is kívánok beléjük sok energiát fektetni).
-
kovaax
őstag
Miért lassú? Ezt kérdezem én is. Próbáltam Ubuntu, Fedora és Debian telepítőket az utóbbi években rendszeresen, de mindet verte az openSUSE telepítője lassúságban. És ahogy nézem, nem is kívánnak rajta gyorsítani. A YaST dettó, csak azt nem tudom mihez hasonlítnai, mert ilyen központosított valami nincs a többiben.
De vannak más szépségei is a 11.4-nek. Kirakja az asztalra az összes egyéb particiót, amihez neki nincs semmi köze, és nem tudok vele mást kezdeni, csak megpróbálhatom felcsatolni őket, ami meg nem sikerül neki. De például nem tudom törölni őket az asztalról, ilyen opció nincsen. Tehát ott fogják a helyet, és ennyi.
A grubja meg nem tudja bebootolni a Debian-t (Ubuntut és Fedorát tudja). -
kovaax
őstag
Felraktam az openSUSE 11.4-et, továbbra is tetű fos a telepítő meg a YaST is...
-
kovaax
őstag
-
kovaax
őstag
válasz
Brianiac #1927 üzenetére
Én utoljára raktam fel az openSUSE-t, előtte már fent volt Xubuntu, Debian testing és Fedora. Az openSUSE egyedül a Fedorát ismerte fel a többi közül, ez nem tudom mér ilyen. Te viszont szerintem (ezen felül még) azt a hibát követted el, hogy a suse grubját az mbr-be raktad.
Szerk.: bootoljál be az ubuntu live cd-ről, és onnan rakd be az ubi grubját az mbr-be (ubi témában találsz pontos leírást, gyakran előjön).
-
kovaax
őstag
válasz
Brianiac #1923 üzenetére
Még annyit tennék hozzá az előttem szólókhoz, hogy nekem egy swap-ot használnak a linuxok (mondjuk nekem 4 disztribució van, és nulla vindózer), illetve a Xubuntu grub-ja van az mbr-be, a többié a saját / particiójukba van telepítve. Ezzel még annyi macera van, hogy ha új kernel megy fel valamelyikre, akkor az ubiban ki kell adni egy sudo update-grub2 parancsot, és csak aztán fog megjelenni a bútmenüben.
-
kovaax
őstag
Ha kicsit később megpróbálod, akkor is írja? Volt régen egy ilyen bug (vagy feature)...
-
kovaax
őstag
Vagy 10 perce az volt kiírva, hogy "Release in 3 hours!" Aztán az imént meg az, hogy "Megjelent!" Nézem, hogy hol tudom letölteni, hát nem megint az van kiírva, hogy "Release in 2 hours!"
-
kovaax
őstag
Hello,
Néha fagyik xubuntuval a gépem, és felraktam opensuse 11.2-t, hogy azzal is megpróbáljam. Xfce-vel raktam fel, és az a gondom vele, hogy ha leállítást nyomok neki, akkor elsőre csak logoutol, megint be kell lépjek, és akkor tudom leállítani. Ez mitől van?
Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Microsoft Edge
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kuponkunyeráló
- Arch Linux
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Milyen TV-t vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
- Xiaomi Redmi Note 14 5G
- AKCIÓ! ASRock Z390 i7 8700K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB Zalman i3 Edge Seasonic 650W
- Samsung Galaxy S22 Ultra , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest