Hirdetés
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Milyen okostelefont vegyek?
- VoLTE/VoWiFi
- Kisebb lett a Honor MagicPad3 Pro
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
-
Mobilarena
Subaru topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
outsiders
aktív tag
Én most fölfelé Pestre kikormoltam a négyesen az új kétsávos részen, le volt tapadva a fojtószelep, dadogott kicsit 3000 körül. Eddig ennyivel nem mentem még vele, négyesben 190-el verettem pár percet olyan 6700as fordulaton, ez használt, azóta hibátlan a gázreakció 3000 alatt is élénk a kocsi.
-
válasz
MasterMark
üzenetére
bárhova, amint beleül a család...
-
Qru
MODERÁTOR
Jó de bejáratós a tiéd az más tészta. Ott arra kell figyelni egyedül, hogy tartósan ne menj azonos sebességgel/fordulatszám tartományban.
Telekre menet tudom hol szoktak mérni, ott jobban megfuttatom a ménest... de ha ismeretlen pályán megyek akkor visszafogottabban nyomom. Illetve külföldön szigorúan betartom a limitet, sőt inkább alálövök olyankor.
Amúgy is ki kell kormolni időnként, ha sokáig nem mész VVT váltás felett akkor beéghet a szelep.
-
Általánosságban azért nem hajtok gyorsan. Városban - már ha lehet egyáltalán haladni - akkor szinte mindig tartom a megengedett + 5-10 kmh-t, autópályán pedig, ha forgalom van, akkor max 140-150. Amiket alább írtam, az a szinte mindig kihalt M6-osra vonatkozott elsősorban, ahol heti rendszerességgel járok és mind a VÉDA-kapuk, mind az esetlegesen mérő autók elég feltűnőek ahhoz, hogy az ember elvegye kicsit, amíg elhalad mellettük. Az éjszakai kihalt M3-as meg megint olyan útvonal, ahol meg lehet kicsit jobban ereszteni.
-
CB
senior tag
Hogy mertek ilyen gyorsan menni? Nem féltek a csekkektől? Tuti, ha én próbálnék egyszer a megengedettnél gyorsabban menni, jönne a hivatalos levél egy héten belül.
Holnap lesz az első alkalom, hogy kipróbálom 130-140 -nel.
Eddig a legtöbb 110 volt. -
-
qru-nak igazat adok, hogy a kerékjáratok elég hülyén néznek ki, de...
...ezek fényében, meg mert a subaru a másik irányba megy és egyre jobban kasztrálja az összkerékhajtását, nem hiszem, hogy irgalmatlan sok forester fog fogyni innentől.
ez a rav4 szerintem gyakorlatilag tökéletes lett. nekem irgalmatlanul kéne.
-
blasko92
őstag
Inkább a nyomaték változás a lényeg. Az biztos jobban megváltoztatja az autó karakterisztikáját.
Találtam bontott leömlőt (nekem ugye azzal együtt van a katalizátor), azt fogom kihelyezni, ami meg rajta van eredeti, azt meghagyom ha esetleg bármi miatt kelleni fog.
Megveszem a fékeket is, azokat felújítom, aztán mennek is fel a kocsira. -
CB
senior tag
-
Petester
senior tag
Hoppácska! Na egy ilyet szívesen hazahoznék!
Remélem fent lesz még vagy fél évig, aztán teszek rá egy szemtelen ajánlatot. ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
blasko92
üzenetére
Hmm, jó majd kíváncsi leszek mit mondasz érzésre mennyit javult. Gondolom a VVT váltást is lentebb hozza. A +10% kb semmi de egy élhetőbb karakter ha nem drága a művelet igencsak megéné.
Annyit reklámozzátok a jobb benzint, hogy most már előbb-utóbb tényleg ki fogom próbálni.
Még soha nem tankoltam bele 95-nél jobbat. -
blasko92
őstag
Nekem is azt mondta, hogy komolyabb módosítás nélkül nagyjából 10% növekedés várható. De ha változtatok a kipufogó rendszeren (gyári katalizátor kuka, sport katalizátor a helyére), meg kap egy sport légszűrőt a gyári házba, akkor jobb eredmények lesznek.
Megírja 98/100 benzinre a progit. Úgyis mindig 100-ast tankolok. Nagy ritka volt, hogy 95-öst raktam bele, de szabályosan érezhető volt a teljesítménybeli különbség. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
blasko92
üzenetére
Nálam is maradt a gyertya és a vízpunyesz mert a km futás nem indokolta a cserét, sőt még marad a pumpa a második körre is (vétel után cseréltettem a fogazott szíjat biztos ami biztos). Mondjuk gyertyát azóta cseréltem benne (jót tett neki).
Ha jók a tapasztalataid lehet majd felkeresem én is. Ahol a TC erőmérő van azt a helyet néztem, mert ők írtak már EJ25-ös blokkot (kb +10 lovat és +20 Nm-t ígértek), ami nem sok de a karaktere sokkal jobb lesz a motornak. Nekem is 4400-nál van a nyomatékcsúcs ami elég magasan van. Meg akkor már a Vmax-ot is kiíratnám, hátha egyszer sietnem kell...

-
blasko92
őstag
válasz
outsiders
üzenetére
Ugye volt nekem nyáron a rángatásos történet. Akkor volt egy szonda csere, azota nem csinálta. Viszont tegnap reggel újra csinálta a egy picit. Tibor azt mondta, az ECU a bajos ezeknél, és ujraprogramozással eltűnik minden ilyesmi hiba. Külföldi oldalon olvastam is, hogy másnak is random csinált ilyet, és szinten egy újra programozás segített.
-
outsiders
aktív tag
-
blasko92
őstag
Jaja, Laci is azt mondta vízpumpát, és gyertyákat nem szükséges. Munkatársamnak most volt vezérműszíj szakadása.... Kampec is lett a motornak ( igaz nem subaru).
Hosszbordásokat tavaly cseréltem, azok újak
Programot Laczkó Tiborral iratom meg. Felkerestem, elég korrekten elmagyarázott mindent.
Eddig ami 2 helyen kérdeztem, azt mondták ennek a fajtának az ECU-ja nem írható (vagyis mint kiderült írható, csak nem egyszerű), a harmadik meg azt mondta, hogy meg kell bontani a vezérlőt fizikálisan.outsiders kuplung miatt amúgy is viszem, így egy füst alatt meg lesz oldva minden, és akkor évekig nem kell semmi komolyabb. Azért én is szoktam pörgetni (ugye alacsony fordulaton nem nyomatékos), inkább óvatos vagyok

Most a programozás után elvileg 3000 alatt sokkal nyomatékosabb lesz. -
outsiders
aktív tag
Én ezt értem, de 35k futás és 5 éves szíj szerintem bírná még bőven. 110k futásnál van a csereelőírás. Vízpumpa nélkül közel 100k a szíjszett emlékeim szerint, plusz a szerelési díj. Én szíjam 6 éves és 75k km van benne, idén nyáron cseréltetem majd a többi szíjjal, vízpumpával, termosztáttal, vízcsövekkel együtt.
-
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
blasko92
üzenetére
Programot hol írják? Az engem is érdekel, csak kókány helyre nem vinném.
Vezérlés cserét ne spórold el, nagyon helyes. Ha csak az idő jár le a km nem akkor vízpumpát nem is kell cserélned elég a feszítőgörgőket meg magát a fogazott szíjat (vétel után én is ezt nyomtam). Meg esetleg a hosszbordás szíjat ha repedezett...
-
blasko92
őstag
Én is. Legközelebb már óvatosabb leszek.

55-ért lett egy bontott hibátlan lökös. Ebből egy nagy darab ki is tört, amit nem találtam meg. A javítás drágább lett volna a fényezéssel, főleg, hogy már volt egyszer fényezve a régi lökhárító, csak nem volt rendesen aládolgozva, és pár helyen hámlott a festék, úgyhogy amúgy is újra kellett volna fényezni.
Viszont kapott alul a hűtő tartó keresztvas is. Picit benyomódott.
Közben megpurcant a lámpamosóm is. Azt hittem én rontottam el valamit, amikor cseréltem a lököst, de Háriék megnézték, a motorja adta meg magát.

1-2-3 hét és viszem vezérlés cserére, mert idén 5 éves (igaz kilóméter nem sok van benne ~35ezer), meg a kuplungot is felújítják a Hace-ben

Jön majd rá a WRX fékrendszer, meg egy kis kipuf módosítás, plusz lesz rá írva program. Így legalább 2 évet még velem lesz a kicsike

-
Qru
MODERÁTOR
Kormányszervó adhatja meg magát. Jó nagy kiesés egy ilyen gyár leállás...

-
Acheron
őstag
Én csak a 2001 -es, 163 lovas D5 -ömről tudok nyilatkozni, amit 180 ezerrel vettem (gyanítom, kb kétszer annyi lehetett benne) és 370 ezerrel adtam el 7 év után.
Nem titok, nagyon szerettem, rendkívül strapabíró és megbízható autó. Amennyire tudom, mielőtt megvettem, cseréltek benne kettőstömegűt - nekem azzal sosem kellett foglalkozni. Komoly baja sohasem volt, a kopókat (kerékcsapágy, féktárcsa, első lengővilla szilentek, motortartó bak) kellett cserélni, motorikusan sosem volt vele gond. Ajtó és csomagtartó zárral voltak gondok (típushiba), bontóból fillérekért szereztem pótalakatrészt.
Jellemző probléma, hogy eszi az izzókat (tompított, hátsó lámpák, irányjelző), ezért azokból mindig komoly készletet volt érdemes tartani. (cserébe pontosan megmondta (magyarul!), hogy melyik izzó égett ki, emellett villámgyorsan cserélhető volt bármelyik)
Arról is szólt, hogy fogytán az ablakmosó folyadék, az ablakban kis műanyag csiptető van a parkolójegyeknek - rengeteg átgondolt apróság, ami miatt az ember szerette az autót (ezek pl nagyon hiányoznak azóta is).
A belseje valóban csúnyán öregszik, ezt csak megerősíteni tudom. Az a préselt bőrféleség nagyon hamar repedezik (később el is válik) az üléseken, a rádióegység, ajtó könyöklő gumiszerű borítás pedig mállik egy idő után, csúnya na, nincs rá jobb szó.
A V8 motoros verzióban viszont prémium, vastag bőr van, amennyire tudom, az úgy is viselkedik, nagyon sokáig szép marad, ha ápolva van. Ama Yamaha motorról csak jókat olvastam, és a hangja...
Kínaiság: A tulajdonos lett kínai, az európai gyártás továbbra is a Svédeknél maradt, amennyire tudom.
(#7050) outsiders: Valóban, FeRRaR1 fórumtárs gyűjti ezeket a csodákat, neki konkrét tapasztalatai vannak a v8 típusokkal. -
válasz
Sub-ZeRo
üzenetére
azt tudtam, de azt hittem, már sok éve is a háttérben "kínai" volt. az új vasak nem érintenek, ahhoz még közbeszereznem kéne párat, hogy ilyen 20m ft-okért vegyek autót. hirdetnek most egy összkerekes, v8-as s80-ast már a 2007 utáni szériából, drága mondjuk, de jól is néz ki. kipróbálnám, de csak akkor, ha olyan cucc, hogy évente elviszem olajcserére, ott kicserélik a futóműben, amit épp látnak, oszt ennyi.
ha időnként meghal a klíma akármije, az elektronika akármije, ilyen-olyan fura nevű cuccos, akkor meg nem is gondolkodom benne soha többet.
-
Qru
MODERÁTOR
Az "igazi" Volvo jó, az új kínai sz@r. Utóbbi a friss megbízhatósági felmérésekben a legutolsó helyen van.
Haveromnak volt egy S60 D5 (163 ló) 580k km-nél még gyári volt benne a turbó, motor, minden. Igaz autópályáztak vele (külföldre járt). Egyedül az 5 gangos geartonic nem volt már tökéletes (szeleptömböt kellett volna már cserélni benne). Végül inkább eladta. Az új tulaj nyomott benne egy dupla olajcserét attól ideiglenesen helyre jött aztán nem tudni mi lett vele nem jelentkezett többet az új tulaj.
-
tényleg, itt vannak ex-volvó tulajok. őszintén, mennyire megbízható cucc? lehet úgy tartani 5-8 évig, hogy olajon és futóművön kívül semmit sem kell csinálni? gondolom a yamaha 4.4 v8 nem egy problémás darab, de maga az autó?
-
Qru
MODERÁTOR
-
Petester
senior tag
Már 7 személyeset keresek, ebből nem volt tudtommal. Meg ez nem ugyan az, mint a hámló műszerfalas Infiniti? Nézegettem Volvokat is, de azok is kiábrándítóan tudnak öregedni. A fekete belsősökön fotón nem látszik, de a bézs belsős XC90-esek nagyon lehangolóak. Repedezik, kiszakad, megnyúlik a bőr.
És igaz ez a nem sokat futottakra is. -
Qru
MODERÁTOR
-
-
Acheron
őstag
Srácok, én zsigerből gyűlölöm a havat, de azt hiszem, most beírok egy pirospontot - rég volt ilyen izgalmas és élvezetes hazautam, főleg, hogy bekukkantottam Édesanyámhoz némi hólapátolásra, így nem pályán, hanem kis falukon és hófúvásos alsóbbrendű utakon közlekedtem. Ahol lehetett, belátható, kanyargós részen meg, megeresztettem a paripákat - hááát, ez valami... vadállat
Nem is mertem úgy nyomni, ahogy bírt volna menni, jobbnak láttam nem "letegezni" sem az autót, sem az útviszonyokat, de az biztos, hogy az autó elemében volt! A többi autós valószínűleg őrült boyracernek nézett (pedig egyáltalán nem mentem gyorsan, de a 30-40 -hez képest a 60-70 is fénysebesség)
Egyedül a szembejövőknél izgultam kicsit - nehogy ők pont előttem álljanak keresztbe...
Eddig sem bántam egy percig sem, hogy megvettem ezt a csodát, de azt hiszem, ma örültem leginkább, hogy engedtem a csábításának
) -
Qru
MODERÁTOR
Subaru Impreza Wagon 1.6 4WD, 1999 – használtteszt.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
MasterMark
üzenetére
Igen, ezért kell a (részlegesen)önzáró difi aka sperr, mert az erő "lusta" és a könnyebb utat választja. Ennek megoldására született olcsóbb megoldás az EDS (nem kell hozzá drága és nehéz hardver), ami az elforgó kerék fékezésével operálva szimulálja a tapadást, ha az elpörgő keréken nagyobb a tapadás (amit a fékhasználattal ér el) akkor a talajon lévő kerék kapja a nyomatékot.
Akkor ezek szerint sperr difid van hátul.

mod:
A következő olajcserekor én is megforgatom az enyémet most már.
-
MasterMark
titán
Ez oké, de ha nyitott és az egyik kerék nincs a földön (vagy csúszik), akkor a teljes hajtás az erre a kerékre megy. Ami nem a legjobb.
És ha megemeled az autót, és forgatod a kereket, akkor a másik kerék visszafelé forog a difi miatt. Nálam viszont egyfelé forog a két hátsó kerék. Az első az rendesen ellentétesen ahogy kell.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
MasterMark
üzenetére
Az a lényege a nyitott difinek, hogy egymástól független sebesség esetén is tudjuk hajtani a két kereket. [link]
mod:
Petester: A Mazdától sem félnék motorikusan, mert szögegyszerű, ha más nem Mazdamester vagy egy Ford szerviz tud segíteni ha van vmi. Lévén hogy a B9 és ez is kb fehér holló azt venném amelyikből jobb állapotút találsz.
-
Petester
senior tag
Igen, itt fog elvérezni. A Tribeca, bár szintén nagy, sokkal mozgékonyabbnak tűnik papíron ([link]) és kevésbé véres a torka (bár a spritmonitoron nincs adat a Tribecáról). Meg ha bármi baja van, kevesebb a tapasztalat a Mazdával, nagyobb szopóág javítani. Ellenben a Tribecát már ismerik az erre szakosodott helyek, legyen az Hace vagy Seibiko. De még nem kérdeztem utána, van egy nagyon fanatik Mazdás ismerősöm.

-
válasz
Petester
üzenetére
tényleg, nem is értem, hogy miért nem írtam, pedig én is nézegettem őket sokat. azt tudom, hogy sokat zabál és cserébe nem megy olyan jól, de azért 277 lóerővel csak nem lassú, a tribecánál nem hiszem, hogy lomhább tudna lenni. az awd-je ezexerint tök jó, a többi meg ízlés kérdése. és ha már nem japán egy kocsi, inkább legyen ford, mint vw és társai.
-
Petester
senior tag
Igen, nekem is tetszik, de egyelőre még csak fotón láttam. Viszont ami aggaszt, hogy olcsóbban találok belőle, mint a Tribecából és a piac úgy áraz, hogy milyen az autó. Mondjuk a Mazdának rosszabb az értéktartása...
Qru: Már megint többet tudsz, mint én...
A Ford közös platform zavar egy kicsit (nem tuti a japán megbízhatóság), de nem volt még időm ennyire elmélyedni és infókat vadászni. Egyik népítéletben olvastam, hogy 2011-től költözött Japánba a gyártás, előtte csak Usa volt. -
Qru
MODERÁTOR
-
Petester
senior tag
Új kihívót találtam a Tribecának, a Mazda CX-9 nagyon megtetszett. Viszont semmit nem tudok még róla, elkezdtem infót gyűjtögetni.
Egyelőre holtverseny van a kettőjük között... 
-
óvatosan azért. konténerben is szétb.sszák, meg bár kint hamar gtk-ra írnak egy autót, azért a hibátlan és új subarut ők is drágán vették. akkor dobják ki, ha annak oka van. meg valami azt súgja, hogy a szállítás+vám+áfa+forgalombahelyezés egy szabad szemmel is elég jól látható összeg lesz.
úgy amúgy viszont rohadt jók néznek ki belül ezek a gépek. kár, hogy mire használtan az én árkategóriámban lesz, már elavultnak számít egy-egy ilyen benzintemető.

-
CB
senior tag
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Petester
üzenetére
Lehet a sofőré kinyílt csak visszapattintották a takaró elemet a kormányon (levágják az eldurrant zsákot vagy visszatömködik), az utasoldalon meg van súlyérzékelő ha nem ül ott senki nem nyílik (specifikus dolog, láttad az enyémben is van) illetve nem nyílik ha légzsákvezérlőben hiba lépett fel, ezt okozhatja egy csatlakozó szétcsúszás, vagy kontakthiba (pl vizesárokba estél). Ha nem vagy bekötve, vagy olyan banális dolog is mint amikor az üléspozíciót nem tudja meghatározni pontosan (mivel SRS légzsák ezért nem mindegy mikor és mekkorára nyitja a lufit). Ezek nagyon érzékeny kütyük, ha bármi hiba vagy bizonytalanság van akár csak egy paraméterben akkor inkább nem nyitja ki, mint sem hogy kinyírjon egy rosszul nyitott légzsákkal (olyankor az orrcsontod a tarkódon jönne ki ami az élettel össze nem egyeztethető ugye).
-
Petester
senior tag
Ilyen lelkesedést nem gondoltam volna.

Bárcsak Tribecaból is lenne értelmes ajánlat. Bár csak ezt az egy helyet néztem.
Egy érdekesség, itt vajon miért nem nyílt a lufi? Nem úgy tűnik, mint ami parkolva sérült meg... -
Qru
MODERÁTOR
A teteje foglalkozós meg az ajtó ha sérült. A géptető alu az nem fog korrodálódni.
mod:
Jorus: A H4-es OBK-t bevállalom, ha neked jó a H6 1 konténerbe befér a kettő és akkor felezzük a hazahozatal költségét. Levámoltatjuk Hollandiában, kirepülünk és lábon hazahozzuk őket. Honosítás aztán van itt lakatos haver ő meg kipofozza és kész.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
MasterMark
üzenetére
-
Petester
senior tag
válasz
MasterMark
üzenetére
Jég. A képre nagyítva látszik is, csúnyán elverte. Motortér ajtó szerintem cserés, a teje meg nem látszik annyira.

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Parfüm topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Projektor topic
- Kuponkunyeráló
- További aktív témák...
- 267 - Lenovo ThinkBook 16 (G6 ABP) - AMD Ryzen 5 7530U, no GPU
- REFURBISHED és ÚJ - DELL Thunderbolt Dock WD22TB4 (210-BDTD)
- AKCIÓ! Asus H110M i5 7500 8GB DDR4 250GB SSD GTX 1050Ti 4GB ZALMAN T3 Plus Deepcool 400W
- Dell UltraSharp 24 USB-C Hub Monitor - U2422HE - 27% ÁFÁs
- HP EliteBook 845 G7 14" Ryzen 5 pro 4650U, 8-16GB RAM, 256-512GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Remélem fent lesz még vagy fél évig, aztán teszek rá egy szemtelen ajánlatot. ![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Sztem ez még menthető.