Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- iPhone topik
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Telekom mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- OnePlus 15 - van plusz energia
-
Mobilarena
Subaru topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Downsampling
senior tag
"Ha lehetne legozni akkor egy Levorgot kernek egy WRX-es technikaval."
Pontosan!
Amúgy a 2.0 motor az XV-ben is EU5-ként indult, aztán lett EU6 (a miénkben már ez van). 2016-tól a Levorgot is EU6 1.6T-vel kezdték gyártani. Itt ez a legmagasabb besorolás (és tudtommal még az EU-ban is), persze a hibrideket és elektromosokat kivéve.
Itt kint ez azért nagy kérdés, mert ez alapján szabják meg egyrészt a road tax-ot (ez az egyetlen adó van a kocsikra, amiben benne van az éves útdíj is), és nagyon nem mindegy (CO2 alapú). A másik, hogy míg az EU6-os dízellel is csak engedéllyel lehet bemenni az alacsony emissziós zónába (EU5 dízellel sehogy sem - itt jön be a Volvo V70 D5 egyik hátránya), EU4 benzinestől már mindenhova lehet menni. Amúgy ez is kicsit nonszensz itt kint (mind sok minden egyéb): a CO2 alapján az EU5 D5 motor és az EU6 F20 motor szinte grammra megegyezik, ezért mindkettő ugyanabba a road tax kategóriába tartozik.
Amúgy én csípem az XV CVT váltóját, piszkosul közvetlen és gyors, nincs slipje, szerintem 30-40 km/h-ig kegyetlen jól gyorsul (nyilván az összkerék miatt is). Utána már kicsit más tészta, de én kedvelem. Az már az én furaságom, hogy a Volvo hagyományos 6 fokozatú automata váltóját még inkább kedvelem, az igen nagy slipjével (pedig nyáron volt váltó átmosáson és olajcserén), de az 440 Nm elég brutál, hogy így is elforgassa a kerekeket egy padlógáznál...
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen alaplapot vegyek?
- Autós topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Milyen okostelefont vegyek?
- Interactive Brokers társalgó
- Futás, futópályák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Készpénzes / Utalásos Számítógép felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- 100/100 - 0Perc - WD BLACK SN850P 1TB - Playstation 5
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest