Hirdetés
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mit várunk 2026-ban a mobilpiacon?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
- iPhone topik
- Azonnali navigációs kérdések órája
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
-
Mobilarena
Gyakran ismételt kérdések
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cucuska2
Topikgazda
válasz
30z.Samu
üzenetére
Én Epson CO-FH02-t vettem, mert semmi okos funkció nincsen integrálva, nagy a fényereje, és nem vibrál, mert nem színkereket használ. A válaszideje kicsit magas ahhoz, hogy gépen játszak vele egér+billentyűzettel FPS játékot, de kontrollerrel nem zavaró, illetve stratégia játékokat is tudok rajta játszani, mert végre látom.
550 euróért vettem. Amiért még projektor mellett döntöttem, az az, hogy másfél éve úgy rendeztük be a lakást, hogy nem hagytunk helyet TV-nek, és már nagyon akartunk nagy kijelzőt bámulni a laptopos egérmozi helyett, a falak pont fehérek, így a képminőség elfogadható vászon nélkül is, és nem foglal helyet.
-
Cucuska2
Topikgazda
-
d@vee
őstag
Átlátszó hátlap a Deck-re integrált alu hűtőlappal extrázva:
Csak 30 dolcsi, egyáltalán nem vészes
Ráadásul nem is noname cég.Szerk: Előzetes teszt alapján a hozzá adott extra hátlapi gombok nem valami jók, jobb a gyárinál maradni ha nincs amúgy bajod vele.
Illetve fikázták még a szerszámokat is, de mi a f@szt vártak, hogy 30 dolcsiba a hátlap, gombok, csavarok és antisztatikus ujjvédők mellé Ifixit készlet ját? -
Bazsi1987
őstag
Nekem nincs itthon gamer pc-m ezért se rendeltem elő megvárom az első deckes videókat ha jó akkor rendelem is elő
-
gyugyo79
addikt
válasz
Bazsi1987
üzenetére
Sajnálom, reméltem, hogy csak nekem nem jön ki semmi a keresésre.
A 2 resurrected -et kb az elsők közt raktam Deckre és valami hatalmas élmény volt és az azóta is a Decken való játék vele. A 4-ről meg mióta jönnek az élménybeszámolók meg már tudom, hogy szintén szeretni fogom és nem csak Decken (Egy Ultimate Edition-t vettem kapásból még ha felesleges is) . De miután PC-n kigyönyörködtem magam eljátszogatni remélem jó lesz a Deck is.
Azért ha majd lesz vagy valaki lát videót az linkelheti
-
gyugyo79
addikt
Diablo 4-es videóba futott már bele valaki ? Ja nyilván olyanba amin Decken játszanak a bétával.
-
Aki21
aktív tag
Köszi szépen az infót mindenkinek. 19.75 euro steamen azért kérdeztem mert megveszem akkor.

-
Aki21
aktív tag
Hali. A Red Dead Redemption 2 hogy fut decken? Próbálta már valaki? Youtube-n néztem medium grafon viszi a 40fpst. Tudna valaki tapasztalatot mondani? Sima steam os a gépen
-
JSaN
addikt
válasz
Bazsi1987
üzenetére
Nekem a 30fps mar keves, a 40fps viszont nagyon bejott. Decken gyakorlatilag minden jatekot erre teszek, meg ha tud tobbet is akkor is vissza veszem 40re. Es mivel a jatekok 99% csak 30-60 fps variaciot enged modositani, en mindent a deck sajat teljesitmeny menujeben alitok be.
-
Bazsi1987
őstag
Tényleg ti ha egy játékkal pl 30 fps-el nyomjátok azt a játék beállitásaiba vagy a steam deck-en belül redukáljátok le? És ilyen esetbe a v-sync azt ki kell kapcsolni?

-
agaron
tag
Ezt nezted? https://www.protondb.com/app/1196590
"Audio:Out Of Sync
If you put the deck to sleep several times, the audio for videos scenes will unsync, just reboot the game completely (to fix, close the game and relaunch)"
Mondjuk itt az atvezetokre gondol szerintem, de hatha. -
d@vee
őstag
Valaki probálta Deck-en a Resident Evil Village-t? Frankó, High-on 60fps-el szaladgál nagyrészt fos FSR nélkül, brutál grafika, de a hang akad néha. Írták is a steam kompatibilitásnál, de nincs rá valami megoldás?
Esetleg más proton verzió, ilyesmi? -
-
30z.Samu
titán
Heti konklúzió, pontosan az történt, ami a Nintendo esetében is volt. Ott is úgy kezdtem, hogy kézi konzolként lesz használva kizárólag és nem nagyon fogom TV-re kötni. Na, meglett a dokkoló, rákötöttem a TV-re próba gyanánt, azóta ahogy van rá lehetőségem kötöm rá TV-re és úgy játszom.
A felbontást nem bántom, a 720p/800p a komfortos a masina számára.(#4747) Årpi: Nálad hogy megy a DX12-es? Én feltettem a friss driver-t, amivel ugyanúgy hisztizik hogy nem fog menni a DX12-ben és hát nem is megy.
Performance módban minimális grafikán pici akadásokkal egész jól megy. De vicces, mert felcsapom 120fps-re, azt is kihajta, de ezek a röccenések ugyanúgy megvannak. -
30z.Samu
titán
válasz
kriszpontaz
üzenetére
Én azt néztem hogy a Doom Eternal esetében sem működik az, hogy mindkét platformon tudom tolni ugyanazzal a mentéssel. Kivéve, ha felhőben tolom, de a Doom esetében ez kizárt.

-
30z.Samu
titán
Közben észrevettem, hogy a Steam Deck-en ugyanúgy működik a trackpad mint SteamOS-en, pedig nem foglalkoztam vele különösebben.
Plusz javarészt érintőképernyővel használom. Csak betöltöm a játékot és csók. Apropó játék, este befejeztem a Death Stranding-et, ez az első játék, amit végigtoltam a gépen.
Kövi a Doom Eternal lesz. Vagyis azt terveim szerint vegyesen fogom tolni Xbox-on és Deck-en is, ha a mentéseket tudom kezelni úgy. -
30z.Samu
titán
Lehet hülye kérdés, de Windows alatt lehet valahogy FSR-t kapcsolni?
-
Damateo
aktív tag
Deck-re van olyan program amivel lehet win to go-t telepíteni?
-
DIEGO15
őstag
Köszönöm a válaszokat.
-
hito
nagyúr
válasz
DIEGO15
üzenetére
Én használom APP-ra
Kérdezz, ha konkrétan érdekel valami. A kis kijelző miatt nem egy leányálom, de a hardver bírja (GPU gyorsítás nincs). Nyilván nem egy HS Ryzen, vagy 11/12 genes i7 mellette dedikált GPU-val, de ha nem zavar a lassabb render time, akkor nyugodtan vágj bele. -
mrviceguy
tag
válasz
DIEGO15
üzenetére
A Deck alapvetően játékra van kireszelve - ha hordozható mini PC-t keresel és ilyen memory hog Adobe/VS-eket akarsz futtatni win alatt, akkor inkább ezen a vonalon nézelődj:
[link]
Persze a Deck-et is meg lehet hákolni, de az budget megoldás (fejlesztőként meg a budget ugye a legkevésbé szempont) -
DIEGO15
őstag
Sziasztok!
Szeretném a véleményeteket kérni.
Elgondolkodatam egy deck beszerzésén, viszont főként win PC-nek használnám (adobe PP, visual studio stb.) és csak kisebb részben konzolnak. Van értelme így megvennem szerintetek?Alapvetően egy mini pc-t kerestem, intel 11gen i5, vagy ryzen 5* procival, de közben eszembe jutott a deck, ami jól jönne, ha néha játszani is szeretnék.
-
Årpi
őstag
-
Årpi
őstag
válasz
30z.Samu
üzenetére
UMA Frame Buffert átraktam BIOS-ban 1GB-ról 4GB-ra, így a sima DX 12 változat is pazarul fut alacsony beállítások, de 100% h renderfelbontás stb. mellett. 90-110 FPS is akár, de természetesen 60 FPS-re lockoltam. Sokkal kevesebb a drop, maximum akkor, ha teljesen új területekre érkezem és shadereket tölt be, de ez gépen is megvan, pl. egy driver újratelepítés után.
-
Lmh
őstag
válasz
szilasz007
üzenetére
Áhh ez nekem nem megy
Bármilyen videót nézek, nekem nem úgy van, nem segít semmi
mindegy, feladtam.
MÁS: Witcher 3 új verziójában másnak is ilyen jobb váll fölül nézős lett a nézet?
Korábban nem simán mögötte volt a kamera? -
30z.Samu
titán
Reggel megnéztem párom TV-jén az FSR beállítást. Tényleg megjelenik ugyanúgy a három pötty lenyomásával, érdekes, mert a hétvégi próbánál nem csinált semmit a gomb lenyomását követően. Kérdés, ha alapból 4k-ra van beállítva a kijelző és a játékban 720p a felbontás, akkor felskálázza 4k-ra az FSR?
-
szilasz007
aktív tag
Hát ezt egyszer kell végig szívni. Routeren keresztül belső hálón csak a tűzfal játszhat mint korlát. Egyszer kell végig verni. Windowsban is van alapértelmezett... esetleg nézd meg mi van tiltva, engedve. Persze a konkrét környezet ismerete nélkül csak általános tippjeim vannak.
-
Lmh
őstag
válasz
szilasz007
üzenetére
Nekem ezek sosem működnek valamiért :S
Winpinatorral is szenvedtem, de sosem látta egymást a deck meg a pc-m.
Deck wifin, pc vezetékes neten.... nem vágom mi lehet. -
Bazsi1987
őstag
Mad max milyen jó kis játék. Nem is értem hogy maradhatott ki régen ezért jó ez a kis gép ilyen címeket is előveszek

-
sittes79
addikt
Esetleg próbálta ezt vki állat lehet?
-
gyugyo79
addikt
Ez nem igaz. A BTRFS -t kezeli mind a 2. Win alá kell a WinBtrfs, ha rákeresel találsz megoldást Steam Deckre is , mint ahogy az ntfs -t is be lehet csatolni a Linux alá amire szintén találsz leírást Steam Deckre is ha keresel.
Amiket linkeltem csak példák és nem javaslatok a használatra
Ha valaki a közös "megoldásban" (meghajtó) gondolkozik annak a BTRFS -t ajánlom a 2 közül. Ha csak be kell csatolni egy ntfs -re formázott külső eszközt (akár telepített játékokkal) játékra, de bemásolni dolgokat 100% arra jó a fenti link. De megoszva használva tuti bele fog hibázni a jogosultságokba a fájlrendszer kezelésbe stb szóval arra szerintem inkább ne ... -
Lmh
őstag
Köszi, majd próbálom.
Most az volt a tervem, hogy kaptam egy ilyen pendrive-os micro sd átalakítót.
PC-be be, fájlokat másol az SD-re, majd SD deckbe be és GO.
A baj, hogy amire a deck formáz, azt a windows pc nem ismeri fel, amire a win formáz azt meg a deck. Így nem tudom átrakni...
Van erre valami áthidaló megoldás?
-
Lmh
őstag
ha sd kártyára rárakok játék setup fileokat meg iso-kat akkor azt tudom telepiteni a decken? steam os alatt....?
-
30z.Samu
titán
Az FSR-t nem tudom bekapcsolni sehol sem dock módban? Pedig ott lenne igazán értelme szerintem. Akkor tudom bekapcsolni, ha van a játékban ilyen opció és többségben csak az 1.0 van bennük.
-
3L1T3
addikt
Tudtok foliat linkelni? Koszike!
-
Bad Pritt
félisten
Sziasztok,
FSR-nál van valami ökölszabály arány, hogy kb. milyen felbontást érdemes beállítani, ha a natív 1280x800 a cél, vagy játékonként eltérhet és tapasztaljam ki?
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Bazsi1987
üzenetére
Proton-ból mindig egy verzió van, azt frissíti a deck magától. Ezen kívül vannak még béta / alfa verziói a protonnak amit ki tudsz választani a játékhoz Steam-en belül, valamint külön asztali módban a Protonup-QT telepítése után eléred pl. a protonGE kiadásokat is, amit utána a Steamből tudsz használni.
De általában a sima proton frankó.
-
Bazsi1987
őstag
Ki melyik protont használja nálam a legnagyobb a 7.0-5 a legnagyobb, de már a neten láttam 7.32 meg ilyeneket. Le kell tölteni a nagyobb verziót?
-
hito
nagyúr
Hát semmi jóról nem tudok beszámolni. Nem hogy a motion controll nem megy, de még a sima controller üzemmód is rémálom. Windows alatt sokkal jobban működik a Joy-con sajnos. Kár, mert én is reménykedtem, hogy 1-2 Win alatt problémás játékot SteamOS alatt tudok használni, illetve a kapcsolódási problémák kiküszöbölésére is tök jó lett volna

-
30z.Samu
titán
Kérdés. Miért van két opció arra, hogy beállítsam a kijelzőn a felbontást? Beállíltom a beállításokban és egyszer még a játéknál, ha nagyobb beállításokat szeretnék használni 720p-nél. Nem értem miért kell két helyen állítgatni a felbontást.

-
30z.Samu
titán
Laggol, Performance módban még Istenes is, mert 60-ról 40-re esik vissza. Az még egész használható, de ha felteszem DX11-re, akkor 20-ra drop-ol hirtelen. Majd vissza 60-ra. DX12 pedig nem megy, mert még az első APU driver van fent, amit kiadtak a Deck-hez. Az újjal viszont rosszabbul fut a Death Stranding, azért tettem vissza. Majd ha kijátszottam, lehet kísérletezek vele.
-
30z.Samu
titán
Próbálgattam napközben a dokkolót, hát ez nagyon menő.
Végre tudok úgy játszani Windows alatt, hogy nem kell megszakítani a töltés miatt. 4K TV-re kötöttem rá, 4K-t nem mertem kipróbálni, 1440p-ig mentem fel max. Ha egy kicsit erősebb proci lenne a gépben, akkor szerintem nem is lenne akkora gond, próbáltam FSR-t kapcsolgatni, ahol volt rá lehetőség. 1080p-ben még játszható bőven minden játék, amit próbáltam, de látszik hogy nem erre lett kitalálva a gép, veszít a power-ből és már nem akkora az élmény, mint a saját kijelzőjén 720p-n. Szóval utoljára azt próbáltam még ki, hogy mi van, ha olyan beállításokkal játszom, mint Deck-en és maradok a 720/800p-nél. Őszintén szólva sokkal rosszabbra számítottam, azt hottem jóval csúnyább lesz ez a felbontás a TV-n, de egyáltalán nem vészes. Szóval arra jutottam első körben, hogy nem emelek a felbontáson akkor sem, ha TV-n játszom. Ha bele vagyok merülve a játékba, nem is látom igazán hogy alacsony a felbontás. Mellesleg a Death Stranding egy olyan játék, ami 720p-ben is nagyon szép.
Fortnite-ot megnéztem hogy viselkedik, hogy ha vezetékes internetet kap, használhatóbb, de még mindig nem az igazi. Azért nem értem, mert videókon azt látom hogy simán megy 120fps-sel is, Nekem meg szenved. Már az is eszembe jutott, hogy lehet belső SSD miatt megy nekik normálisan, ami lényegesen gyorsabb, mint a külső meghajtóm. Igazából nem annyira érdekes, marad a felhős megoldás.Ja igen, az Xbox controller-el valamiért nem akarta az igazságot SteamOS alatt, Windows alatt tökéletesen ment. SteamOS alatt Pro Controller-el játszottam.
-
30z.Samu
titán
Amúgy melyik APU drivertr használjátok Windows alatt?
-
hito
nagyúr
Windows alatt működik, de sajnos nem leányálom, mert nem csatlakozik automatikusan a Joy-con. Párosítom és ha újraindítom a gépet egyszerűen nem csatlakozik újra, megint párosítani kell. Nagyon körülményes és még nem volt időm komolyabban utánajárni. SteamOS alatt majd kipróbálom, de ahhoz mégtöbb idő kéne, mert fogalmam nincs a Yuzu működéséről SteamOS alatt.
-
30z.Samu
titán
válasz
kriszpontaz
üzenetére
Igen. visszaáll.

Új hozzászólás Aktív témák
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Tőzsde és gazdaság
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Képregény topik
- PlayStation 5
- Projektor topic
- Tiltott témává tenné Kína az öngyilkosságot az AI számára
- 3D nyomtatás
- Facebook és Messenger
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Asus Rog Strix G513 144hz Laptop Eladó!
- ÚJ BONTATLAN MacBook Pro Air 13 - 16" Apple M1 M2 M3 M4 MAGYAR Billenyt AZONNAL DEÁK TÉRNÉL Átvehető
- Lenovo L440 laptop - i5-4200M - 4 gb DDR3 ram - 320 gb HDD
- Zsír DELL XPS 13 Plus 9320 Ultrabook laptop, -70% 13,4" i7-1260P 12Mag 16/512 FHD+ /Millió! Ft/
- FELÚJÍTOTT (Refubished) Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti Golyóálló Laptop -50% Ryzen 5 PRO 16/256 FHD
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Starlight-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4183, 100% Akkumulátor
- Apple Imac 21,5 Inch, Late 2015! Intel Core I5 + Intel Iris Pro Graphics. 1TB Háttértár!
- Új kijelzős! HP ZBook Studio G8 WorkStation i7-11850H 32GB 1000GB Nvidia Quadro T1200
- Decathlonos 43-as boxcipő, alig használt, hibátlan állapotban
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Így jártam. 
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Plusz javarészt érintőképernyővel használom. Csak betöltöm a játékot és csók. Apropó játék, este befejeztem a Death Stranding-et, ez az első játék, amit végigtoltam a gépen.
Bármilyen videót nézek, nekem nem úgy van, nem segít semmi

Január 3-án rendeltem és még sehol sincs. Tracking valami kimenő státuszt ír, gondolom még el se hagyta Kínát
Másnak is ilyen lassan jött meg a Jsauxról?
Majd legközelebb TV-re kötöm, megnézem újra, lehet csak valami bug miatt nem jött elő.
Amit néztél, ott SteamOS alatt bütykölték?