Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mit várunk 2026-ban a mobilpiacon?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
- iPhone topik
- Azonnali navigációs kérdések órája
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
-
Mobilarena
Gyakran ismételt kérdések
Új hozzászólás Aktív témák
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
30z.Samu
üzenetére
18-ban hozta ki a Protont a Valve, akkor került be a Steambe... ennek a sikere kellett hozzá, hogy a korábbi bukás Steam machine után újabb hardvert hozzanak ki. Most a következő érdekes lépés az lesz, ha ilyen Aya Neo szintű kézi PC-k is megkapják a SteamOS-t, már pedig jöttek ilyen hírek. Na ott majd érdekes lesz W11 vs. SteamOS összehasonlító teszteket látni.
Lehet majd belőlük következtetni rá, hogy egy későbbi SteamDeck 2 mit tudhat. Mondjuk az még odébb van, mire olyan hardverek válnak elérhetővé, amivel már érdemes lesz egy új deck-et kiadni. -
30z.Samu
titán
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
Ja, sejtettem hogy optimalizálás lehet a háttérben. És képzeld el ha jobban ráfeküdnének az újabb hardverekre is, Jesus. Meg eleve hol tart most a Linux gaming, 5 éve szerintem ennek a közelében nem volt vagy volt csak a Steam Deck miatt került jobban az ember figyelmébe. Nem tudom, de ez durva szerintem is, hogy egy öreg géppel így lehet játszani. Ha akarsz egy "asztali Steam Deck-et", elég olcsón ki lehet hozni. Már ha nem vagy fps vadász és nem ragaszkodsz feltétlenül a max grafikához. Újabb hardverrel már igazából Windows is pakolhatsz rá, mert ott nincs meg ez a wow érzés, max ahogy korábban írtam a tudat hogy Linux alatt játszol.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
30z.Samu
üzenetére
Konkrétan csináltam ilyen összehasonlító teszteket Cypberpunk alatt saját AMD-s gépemen, de erősebb hardveren nincs akkora különbség, ott inkább csak magasabb felbontásban volt pár százalék előnye a Linuxnak, egyébként egyformán futottak. Igaz, én LTSC Windowszal hasonlítottam össze, ami kicsit kisebb igényű mint a pro verzió.
Egyébként a magyarázat az ilyen jól működő gyengébb gépre, hogy egyrészt az OS erőforrásigénye jóval kisebb mint a Windows-é, másrészt az AMD kártya a közösségi "amdgpu" drivert használja ami folyamatosan fejlesztve van és lesz, miközben Windows alatt már a kutya se foglalkozik 2017-ben kiadott hardverrel. Mindezek azt hozzák, hogy még az amúgy emulált Proton környezetben is gyorsabb tud lenni a játék, mint natívban futva Windows alatt.
-
30z.Samu
titán
Az ilyen gépeken a Miles Morales meg a Cyberpunk nagyot megy. Olyan 70-80fps-t ki lehet hozni, míg ugyanez a gép Windows alatt 40-60. Én úgy látom hogy az újabb hardvereknél nincs ekkora különbség, lehet hogy optimalizálás kérdése Linux felől. De egy RX580-590-nel tud csodát tenni a Linux.
-
30z.Samu
titán
Elkezdett foglalkoztatni a Linux gaming asztaligépen is. Egyelőre csak videókat nézegetek, de durva hogy most hol tart a Linux játék terén. Alapvetően hasonló vagy jobb teljesítményt nyújt a gép, mint Windows alatt. Van egy srác Youtube-on, aki 150-300 dodó közötti gépeket rak össze játékra és csak pislogok hogy a 150 dollároson is hogy muzsikálnak a játékok. De pl a Cyberpunk vagy a Miles Morales sokkal jobban muzsikál Linux mint alatt. A 150 dolláros gépnél csak pislogtam hogy a God of War megy 1080p-ben Original beállítások mellett 60-70 fps-sel. Oké FSR be van kapcsolva Balanced-ra, de akkor is. Kb 50 ezer forintos gépről beszélünk.
-
Lmh
őstag
válasz
nincsnév007
üzenetére
Jah, a bt altalaban ki van kapcsolva mert az is elég instabilan mukodik, inkabb vezetékes használok.
Amúgy jah, nem tudom hogy a rossz wifi miatt vagy a steam szerók miatt de sokszor eldobja a steam csatlakozást ami elég irritáló, meg az is hogy kiírja hogy 2 perc mulva csatlakozik ujra, nincs azonnali ujracsatlakozás gomb.
-
kovsol
titán
Nekem nincs semmi problémám, és teljes elégedettséggel használom a gépemet. Az meg hogy leirtam mi tenné érdekessé a szememben az új gépet az nem probléma... ne forgasd ki más szavát, és eröltesd rá minden áron az OLED fétised.
Legoptimálisabb új vásárlás esetén maximum.
Nekem kb nullát adna hozzá. Cserébe aránytalanul nagy lenne az extra költség amit rá kellene forditsak.
-
cami][us
őstag
válasz
Nathan0909
üzenetére
Engem a mad max vége kiborított. Többé nem veszem elő.
-
Nathan0909
csendes tag
Olvasva a mostani kommenteket: szerencsésnek érzem magam, hogy nem zavar sem a kevés fps, sem a venti hangja. (Boldog tudatlanság, de igénytelen nem vagyok...) Számomra új infó, hogy az Oledek közt gyengusz a Deck kijelzője. Ez sem zavar, sőt imádom. Öregszem, beérem ezzel.☺️
Javaslok nektek is egy jó módszert: Az ágyban fekve (2 párnával) tokot a hasra - rá a deck (töltő a közelben) - és hadd szóljon. Mad Max-nél már csak egy trófea kell, de már kezdem a Batman Arkham Knightot is. + Itorah - Prince of Persia - Greak Memories of Azur. -
Jó, hát ez mondjuk egyéni preferencia. Nekem annyi bajom van vele, nem tudom hogy ez miatt-e amúgy, de elkezdem használni és elálmosodom.
Aztán lehet azért, mert tényleg fáradt vagyok, de fura. 
Mondjuk azt is figyelembe kell venni, hogy ár-érték arányban nyilván próbálták úgy kihozni, hogy árban is elfogadható legyen, de azért ne egy hulladék kijelző legyen benne. Egy minőségi OLED kijelzővel tippre az ár is feljebb menne vagy 25-30%-al. -
-
cami][us
őstag
-
OLED-et kell venni, annak semmi hangja nincsen még terhelés alatt sem. Gyakorlatilag az alaplapon kívül minden cserélve van benne, még a házat összetartó csavarok is.
-
bepken
veterán
azért nem kell szerintem annyira porcelán babaként kezelni a Deck-et
alapvetően ez egy eszköz, ami arra van kitalálva, hogy használják és hajtsák naphosszat.az fps részt valahol értem amúgy, nagyon alacsony fpst én sem szeretem, de azért fixen 60 fps (de már akár 40fps) egy kézi konzolon maximálisan elég (hogyha monitorra, TV-re kötöd, akkor talán már kevésbé)
-
Dapro
senior tag
én sose játszok nagy erőigyényű játékot decken mert képtelen vagyok elviselni a kevés fps-t.
(60 alatt már zavar) csak indie gameket tolok , amik egyszerűbbek -
bepken
veterán
válasz
chris0000
üzenetére
nem tudom, mennyire vehetőek komolyan ezek a gépigény adatok egyébként...az is elképzelhető, hogy csak random beírnak valamit, amin tutira elfut.
fps counter nem volt bekapcsolva, de valóban voltak szemmel látható röccenések olyan szituban, amikor tényleg sok egység volt a képernyőn (értsd: rohadt sok hangya meg termesz meg minden
), de a világon semmit sem állítottam a menüben, szóval simán jöhet majd akár egy Deck kompatibilis(ebb) beállítás is később.a The Precinct is zseniális játéknak tűnik! bár azt PC-n próbáltam ki tegnap. RX580 kártya van a gépben és a bevezető jelenet valamint az üldözés ott se volt smooth (bár eleve régi hardver, szóval ez az én esetemben nem mérvadó) - szerintem fognak még rajta csiszolni, kiadást követően meg remélhetőleg még többet optimalizálnak majd.
a hangyás játéknál mondjuk szerintem annyira nem para az fps drop...azért egy RTS játékkal el lehet játszani 25-30 fps mellett is bőven! viszont egy rendőrös, lövöldözős, üldözős játék esetén szerintem sem árt, ha van fps

-
bepken
veterán
még egy demó, ami szerintem teljesen jól fut és ideális lehet Deck-re - érdemes lehet kipróbálni
van egy pici, tutorial küldetés és aztán egy nagyobb első küldetés is, nekem jó másfél órám elment rá összességében

az biztos, hogy maxos grafikán valami hihetetlenül néz ki, nyilván a Deck ahhoz picit kevés (ráadásul UE van alatta), de szerintem látványra így se lesz panasz a teljes verzióban. modellek, környezet, animációk igényesen meg vannak csinálva. sajnos a demó alatt azért annyira sok fajta ellenfél nem volt, de videók alapján kellően változatosak lesznek (meg egy-kettő eléggé rohadt nagy
)nekem feliratok olvashatóságával nem volt nagyobb gondom, bár tény, hogy pici a szöveg néhol.
-
chris0000
őstag
válasz
Lord Gabor
üzenetére
az lesz az, thx és a többieknek is!
ha jól látom 15V-3A van oda írva? bár rohadt kicsi, én se tudtam jobban kivenni.

-
Lord Gabor
csendes tag
válasz
yodee_
üzenetére
Itt egy bolt adatlapja szerint azt támogatja (hogy nekik honnan az infó az jó kérdés, hivatalos gyártói oldalt nem találtam, felelősséget nem tudok vállalni érte
). -
chris0000
őstag

ez jó lehet a deckhez alternatív töltőként? 45W PD-s -
válasz
chris0000
üzenetére
Sehogy nem állítottam be, nekem teljesen jól ment. OLED-es Deckem van, ez elvileg ugye egy optimalizáltabb frissített kiadás, egyfajta 1.5-ös verzió az LCD-hez képest. Az elején kicsit mintha röcögött volna az animáció, amikor megy a kamera a város felett, de a játékkal nem volt gond. A teljesben meg mindent be lehet majd állítani.
Van amúgy játszható demó a Captain Blood-hoz is, az kalózos, TPS-es harcolós, de az első indítás után kilépett, úgyhogy nem is erőltettem tovább.

-
chris0000
őstag
hi. én is ezt néztem meg ma először, h kapott demot..
kb. minden nap frissítettem a steam oldalt, h mikor van már megjelenési détum,vagy demo! (4 negyedév mindig...)
inkább notira raktam fel, mert nekem már pont kicsi most ehhez a játékhoz a 7" , a 15"-os notin jobban tetszett, de az meg nem oled, áhh..
decken nekem nem is ment olyan jól, kb. mindent le kellett venni lowra, h legyen 40-45 fps-em, de úgy meg már csúnya nekem nagyon... üdv.
te, h állítottad be menübe? thx. -
Kijött a The Precinct játszható demója és teljesen jól megy a Decken. Hát ez valami kegyetlen jó lett!
Zanzásítva amit tapasztaltam a cirka félóra alatt.Bárkit meg lehet szólítani az utcán, igazoltatni lehet őket, elmondani a letartóztatottak jogait. Vannak különböző fegyvereim, itt a demóban volt gumibot, lőfegyver, sokkoló, rám van bízva hogy melyiket használom, lehet beszélni is a gyanúsítottal ha úgy gondolom hogy az lesz a célravezető, a mobok reagálása pedig teljesen véletlenszerű. Meg is lehet bilincselni őket, vagy meg is lehet verni őket, de le is lőhetem, természetesen mindegyiknek vannak következményei, és van aki úgy nyit hogy megtámad, szóval teljesen random.
Autókat is lehet büntetni helytelen parkolásért, lejárt parkolóóráért, tűzcsap előtti parkolásért, stb., 6 különböző opció volt a demóban, és még az autók ablakait is be lehet törni.
Itt a demóban elsőnek egy bankrabló bandát kellett elkapni, rendőrautóval kellett odamenni a helyszínre, bármikor és bárhol lehet a szirénát ki-be kapcsolni (az autók ilyenkor félrehúzódnak az úton), még az autóból való kiszállás után is ott lehet hagyni hogy menjen a villogó. Az irányítás amúgy meglepően egyszerű és kényelmes.
A helyszínen ott állok meg az autóval ahol akarok, el lehet bújni az autó mögé, lehet lőfegyvert használni, le lehet tartóztatni azokat akik megadják magukat, fel lehet olvasni a jogaikat, eldönthetem hogy mi legyen velük, elengedem, letartóztatom, vagy hívok egy egységet akik elviszik, vagy jól megruházom a gumibottal, esetleg lesokkolózom.

Autóba is berakhatom az elfogott személyt és én is elvihetem az örsre, ott be kell jelenteni a recepción hogy hoztam valakit, utána beviszik a fogdára, és minden nap végén le kell papírozni az aznapi eseményeket.
Még olyanokra is figyeltek benne, hogy pl. az autó motorháztetőjén és csomagtartóján is át lehet csúszni, a kerítésen való átmászásról nem is beszélve.Jelentéseket lehet olvasgatni, beszélni lehet emberekkel, ki lehet menni az utcára és azt csinálok amit akarok, mindamellett hogy van egy sztoriszál is, sőt az utolsó küldetésben itt a demóban egy helikopterrel kellett követni egy menekülő autóst és nekem kellett eldöntenem hogy mi legyen, erősítést hívtam meg utasítottam az egységeket, hogy rakjanak ki szögesdrót akadályt az útra, de a teljes játékban lehet kérni kommandósokat is meg útzárat.
Lehet fejlődni a játékban, minden jól elvégzett dolog után adja az xp-t, idővel minél nagyobb szintű a karakter, attól függően lehet erősebb fegyvereket használni, és durvább járműveket vezetni (pl. csapatszállító páncélozott járművet, vagy az említett helikoptert), és ez még csak a demó, meg amit megmutattak belőle.
Részemről első napos vétel!

-
cami][us
őstag
[link] Remélem ez nem lesz virágbolti verzió.
Részemről alap, hogy nem veszek tőlük semmit és a gta v-s anticheat körüli mizéria ebben csak megerősített. Hulladék egy cég. -
válasz
bepken
üzenetére
Ahogy egy másik topikban írták.
"Tehát egy 14 éves játékhoz, aminek a megjelenésén egy picit javítanak, 5 éves hardver kell az ajánlott leírás szerint."Túl sok reményt ne fűzz hozzá, PS3 színvonalú grafika, pont annyira nyúltak hozzá, hogy hozza a minimumot, 2024-ben ez elfogadhatatlan. Ellenpéldaként ott a Mafia remake, ahol egy zsír új játékot kaptunk mai színvonalon. No de ismerjük a R* hozzáállását, amíg dől a pénz, addig a kisujjukat sem fogják megmozdítani.
-
bepken
veterán
[link] - öhhm...ahogy mondani szokás (és elnézést a vulgáris kifejezésért) ...Fuck yeah!
-
30z.Samu
titán
Dragon Ball Sparking Zero már játszható annak, akik nem az alap változatot rendelték meg. Igazából egész jól fut Deck-en, de PS-en fogom játszani.

-
Peat;)
veterán
válasz
30z.Samu
üzenetére
Elden ring azért messze nem tökéletes és tojnak rá a fejlesztők:
- havas részen az óriás bossnal eldobálja a kontrollert, mármint a deck irányítást, se kép se hang és végidnézheti az ember ahogy elpáholják..egyedi kontrollerbeállítással oldottam meg, azt nem dobja el
- kijött a dlc és sokaknál csak offline módban megy azóta az alapjáték. Megoldás hogy egy fájlt kell létrehozni (0 tartalom) és utána azt hiszi megvan a dlc és újra megy online, legalábbis a legtöbbeknélEz kettő akkora szőrős hiba amit én elég rosszul éltem meg, miután újra online tudtam lenni gyorsan végignyomtam, bossoknál segítséggel és töröltem. Deck játékosokra tojnak sajnos.
-
Šolaire
veterán
válasz
30z.Samu
üzenetére
A 2. Rész vannak hibài de zseniális a hangulata a 3 dlc meg brutál jó durva pályatervezése van mint a souls 1-nek és a legjobb bossok is itt vannak. A 3. Rész is jó de nem hagyott bennem olyan emlékeket mint az 1-2. Elden Ring meg szimplán nem tudod letenni és ez ritka manapság.
Most a Half Life 2-őt tettem fel hihetetlen milyen jó game még mindig
-
30z.Samu
titán
Ekezdtem Dark Souls-ozni Steam Deck-en, reméljük a játék végére is egyben marad a konzol.

-
cami][us
őstag
válasz
Dawide@axele
üzenetére
A heroic-on végigtoltam a death stranding-ot, meg a liza, the painful-t. Mindkettő ingyer volt
-
chris0000
őstag
nem felejtettétek el, h ma elérhetővé vált a Mandragora public demo!
deckken néztem meg először, huh szerintem baromi jó lesz..
subtitle méretet érdemes large-ra venni, kicsit kicsik a szövegek, baromi jól néz ki, és nagyon jó a játékmenet.. a talent tree pofon egyszerű
mi kell még! egyelőre nincs benne a magyar nyelv, sőt semmilyen, csak az angol, de magyar felirat biztos és valszeg magyar szinkront is kap a végleges verzió! üdv. -
Dawide@axele
aktív tag
válasz
Lord Gabor
üzenetére
A nonsteam-et használtam de nem indul el!
-
Lord Gabor
csendes tag
válasz
Dawide@axele
üzenetére
Heroic launcherrel érdemesebb inkább használni, flatpak-ként telepíthető.
Vagy esetleg NonSteamLaunchers-el pár kattintás felrakni (ezt még nem próbáltam). -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Azt pletykálják, hogy ARM / Androdid appok futtatását teszi majd lehetővé a Valve a Protonon keresztül. Minden bizonnyal a SteamDeck számára készül ez a fejlesztés... Ha ezt meglépik, az komoly fegyvertény lesz.
30z.Samu: arról már lemaradt az MS mint anno az okostelefonokról. A Deck egy relatíve gyenge hardver, de a rá szabott Linux disztróval kihozták belőle amit lehet... Ezen a téren Windows alapon nem tudnak ezzel versenyezni, egyszerűen túl erőforrás igényes az az OS, nem is ilyen használatra találták ki és az ökoszisztéma sincs meg hozzá... Az erősebb gépeknél meg ott a rengeteg konkurencia már a piacon Windows alapon, azoknál kellene jobbat / olcsóbbat csinálnia az MS-nek.
-
-
consono
nagyúr
Láttátok, hogy a Valve hivatalosan beszáll az Arch Linux támogatásába? [link] Ez az a Linux disztribúció, amit a Deck is futtat.
-
bojan
tag
Én sok GOG-os és Epices játékkal játszom a decken. Teljesen jól mennek. Az egyetlen különbség, hogy nem tudod egyenesen steamből telepíteni hanem át kell menned desktop módba és ott egy kicsit mókolni vele. De amúgy teljesen jó.
Új hozzászólás Aktív témák
- Energiaital topic
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- OpenMediaVault
- Milyen TV-t vegyek?
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Tőzsde és gazdaság
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Képregény topik
- PlayStation 5
- Projektor topic
- További aktív témák...
- Asus Rog Strix G513 144hz Laptop Eladó!
- ÚJ BONTATLAN MacBook Pro Air 13 - 16" Apple M1 M2 M3 M4 MAGYAR Billenyt AZONNAL DEÁK TÉRNÉL Átvehető
- Lenovo L440 laptop - i5-4200M - 4 gb DDR3 ram - 320 gb HDD
- Zsír DELL XPS 13 Plus 9320 Ultrabook laptop, -70% 13,4" i7-1260P 12Mag 16/512 FHD+ /Millió! Ft/
- FELÚJÍTOTT (Refubished) Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti Golyóálló Laptop -50% Ryzen 5 PRO 16/256 FHD
- Lenovo T14 Thinkpad Gen3 WUXGA IPS i5-1245U vPro 10mag 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black - 1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen,MS3489
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2955, 100% Akksi
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Shining3D EinScan Pro 2X 3D szkenner
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Aztán lehet azért, mert tényleg fáradt vagyok, de fura. 
(60 alatt már zavar) csak indie gameket tolok , amik egyszerűbbek

kb. minden nap frissítettem a steam oldalt, h mikor van már megjelenési détum,vagy demo! (4 negyedév mindig...)

Cucuska2