Hirdetés
- iPhone topik
- Yettel topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- 2026-ban nem lesz új Asus telefon, de nem zárják be a boltot
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
-
Mobilarena
Gyakran ismételt kérdések
Új hozzászólás Aktív témák
-
consono
nagyúr
Egy kis lelkesedés, bár azt hiszem pont nektek nem kell magyaráznom
Minél többet használom, annál jobban rájövök mennyire zseniális kis eszköz a Steam Deck! Már bánom, hogy ilyen későn repültem rá... Nem a nagy dolgok miatt, persze az is szép dolog, hogy 7-8-10-12W teljesítményből mennyire jól és szépen viszi a játékokat (mármint ami nem UE5...), hanem az apróságok. NEkem pl. teljesen új volt, hogy a Steam szinkronizálja a mentéseket eszközök között, ahol a Decken abbahagytam a játékot, ott tudtam folytatni a notin. De a legnagyobb dolog nekem az a sleep mode. Tényleg teljes lelki nyugalommal merem játék közben benyomni a bekapcsoló gombot, tenni venni valamit, majd ha végeztem kb. 2 másodperc múlva már megint ott vagyok a játékban, ahol hagytam. 100%-os biztonsággal. Nem fagy le, nem dob ki, semmi anomália. Az Xboxon is jó volt a quick resume, de ez egy szinttel még afölött is van, mert nem kell várnom a bootra, semmit. Zseniális 
Tökéletes companion device PC mellé, de akár anélkül is. -
consono
nagyúr
válasz
nincsnév007
üzenetére
Én nagyon gondolkodom rajta, hogy eladom a notimat, meg a mini pc-t, ami van itthon és marad csak a Deck meg az Xbox. A gépek árán meg veszek egy Mac Minit...
-
consono
nagyúr
válasz
xandrush0831
üzenetére
No, ezt én sem tudtam, hogy van

-
consono
nagyúr
válasz
d3tox1c
üzenetére
Ha a Game Pass a cél, akkor inkább az Ally. De. A GPU kínálatának egy része, az UBI meg EA passos játékok Decken is elérhetőek, ha az MS-es accountoddal összekötöd az UBI és EA accountodat. Onnantól a kliens alkalmazásokban elérhetők a GPU-ban lévő játékok.
Kicsit macerás, meg nincs Steam integráció, de a lehetőség megvan
-
consono
nagyúr
válasz
Bennyboy
üzenetére
Kapcsold be a performance overlayt, hogy lásd a CPU vagy a GPU van e leginkább letethelve. Aztán attól függően manual TDP és/vagy GPU clock beállítás. Meg ha van lehetőség FSR bekapcsolás.
De lehet, hogy a leggyorsabb megnézni a protondb-t, hogy mit írnak mások a játékokról. -
consono
nagyúr
Boldog Karácsonyt!
-
consono
nagyúr
válasz
Sidorovich
üzenetére
Tud FSR4 is futni a Decken, Optiscalerrel már megoldották. Van rá Decky plugin is

Mondjuk ezt pont nem próbáltam, de a lossless scaling FG az megy normálisan, bár a legtöbbször maradok inkább a fix 30-nál... -
consono
nagyúr
válasz
Scarletiel
üzenetére
Nekem LCD van, OLED nem volt, nem tudom összehasonlítani
A kijelző biztosan gyengébb, nem csak színekben, de csak 60Hz, de ezt mindenki tudja. A belső változtatásokra max ~10-15% sebesség növekedést mondanak, ez mondjuk pont elég lehet arra, hogy ami LCD-n billeg 30 fps körül, az OLED-en stabil legyen...
De biztos van itt valaki, akinek mindegyik volt és össze tudja hasonlítani, én csak okoskodom
-
consono
nagyúr
Megint akciós a 256-os LCD Deck
-20% 1-éig. -
consono
nagyúr
válasz
Sidorovich
üzenetére
Nálam Series S a fő konzol, szóval hozzá vagyok szokva a 30 fps-hez, a Decken sem jelent problémát
Sőt, inkább belövök fix 30fps-t és leveszem a TDP-t, mint hogy zúgjon a ventilátor, de kinek mi. Kipróbáltam a Lossless Scaling FG-t, egész egyszerű volt beüzemelni és meglepően jó tud lenni, de nyilván van ára... -
consono
nagyúr
válasz
Sidorovich
üzenetére
Juhé! Akkor a hétvégét jól tudod tölteni

Nekem a vasárnapi rendelés talán egy héttel rá szerdán jött meg, szóval neked szuper gyors volt az egész. -
consono
nagyúr
válasz
Sidorovich
üzenetére
Majdnem biztos, hogy a németeknél állni fog 1-2 napot, sajnos.
-
consono
nagyúr
válasz
Sidorovich
üzenetére
Én a God of War Ragnarök-öt is SD kártyáról játszom, nincs vele baj, simán fut onnan is. Nem kell megijedni attól sem
Persze lehet, hogy később én is majd bővítek SSD-t, de igazán nem érzem a szükségét még... -
consono
nagyúr
válasz
Sidorovich
üzenetére
Hát a 3-5 munkanap inkább egy bő hét volt nálam, mondjuk én a legutóbbi sale alatt vettem, gondolom akkor azért nagyobb volt a forgalom. A többit elég nehéz megjósolni...
-
consono
nagyúr
Nem ilyen lesz, ennél GPU-ban is meg CPU-ban is újabb kerül bele. Mondjuk a TDP keret karcsú, szóval a gép leginkább egy kijelző és akksi nélküli gamer noti lesz.
200-250 fölött engem nem érdekel a cucc. Az egy dolog, hogy a Steam Deck mennyibe kerül, de ebbe sokkal kevesebb cucc kell , nincs kijelző, nagyobb a hely, stb ..
-
consono
nagyúr
válasz
Dawide@axele
üzenetére
Nekem is ez a dilemmám... Jó lenne jópár évre letudni a gépet.
-
consono
nagyúr
válasz
Scarletiel
üzenetére
ilyen ez. Én is el-elgondolkodom rajta, hogy igazán most már simán tudnék linuxra váltani (szerver oldalon van már elég régóta tapasztalatom vele), de tényleg kell bele tenni egy kis időt. Meg az évtizedes megszokásokat lecserélni... -
consono
nagyúr
válasz
Scarletiel
üzenetére
A game scope (a konzolos felület) sajnos nem megy nvidia-n, még mindig, ha jól emlékszem, csak AMD-nm annyi a hátrány. De desktop módban szerintem működik az.
-
consono
nagyúr
-
consono
nagyúr
válasz
xandrush0831
üzenetére
-
consono
nagyúr
válasz
xandrush0831
üzenetére
A 100%-os flow scale miatt van kevés artefactod, de a teljesítményt is valamennyire az fogja vissza (ha jól emlékszem így a generált "közbülső" képkocka ugyan akkora felbontású, mint az eredeti).
-
consono
nagyúr
Nem az egér, volt, megint bekapcsolt csak úgy magától a Deck

Úgy látom kénytelen leszek én is kikapcsolni mindig...
Sajnos sokan jártunk így, ez valami októberi újdonság: [link]
A legdurvább az, hogy valakinek a teljesen kikapcsolt Deck is bekapcsol... -
-
consono
nagyúr
Urak! Azzal lehet valamit csinálni, hogy ne ébredjen fel magától a Deck a tokjában? Ma volt a második alkalom, hogy fél hatkor elkezdett üvölteni a gép. Mármint ha jól látom szoftver frissítést keresett, de mivel bekapcsolt, a futó játék is futott tovább, szólt a zene. Jó, nagy bajt nem csinált, mert 5W-on volt a TDP, de első alkalommal, 1 vagy 2 hete fullon pörgött bezárva a Deck... Szerencsére mindkét alkalommal gyorsan észrevettem...
Nem lehet ütemezni az OS frissítések keresését, hogy csak aktív időszakban nézzen rá? Vagy csak bekapcsoláskor? -
-
consono
nagyúr
CEMU-t tett valaki fel a gépére natívan? Mármint a Discoverből, nem Windowsosat vagy Emudeckeset? Nem igazán akarja a kontrollert a Gamescope alatt minden indításnál ki kell dobnom és hozzá kell adnom a Steam Deck kontrollert, különben nem működik...
-
consono
nagyúr
No, tegnap óta már nem csak kibicelek itt, megjött az őszi vásáron rendelt Steam Deckem
Egyelőre ismerkedünk, de élőben is tetszik a dolog. -
consono
nagyúr
Aha, ugyan az a hibaüzi, csak most már az SD-re nem panaszkodik. Nem találja a partíciót, amiről bootolni akarna, azt a 429-el kezdődő UUID-jut. Megpróbálhatnád a
blkidparancsot, vagy ha az nem megy als -l /dev/disk/by-partuuid/-t, hogy lássuk milyen partíciók vannak. -
consono
nagyúr
Hölgyek, Urak! Ki milyen Micro SD kártyát használ a Deckjében, ha használ? Mivel nincs probléma? 512-esben gondolkodom...
-
consono
nagyúr
Úgy látom a Redditen, hogy az utolsó SteamOS frissítés eltörte a DeckyLoadert, lehetnek vele bajok!
-
consono
nagyúr
20%-ot vágott a Valve a 256-os LCD SteamDeck árán: [link]
-
consono
nagyúr
válasz
nincsnév007
üzenetére
Eléggé az, igen...
-
consono
nagyúr
válasz
nincsnév007
üzenetére
Jó, de ez a te döntésed is, a Car Mexhanic Simulator pl. van PS5-re is, azon is játszhatnád. Van akinek jobban bejön a hand held gaming, másnak kevésbé.
-
consono
nagyúr
A Best Buy-nál az USA-ban már előrendelhető a Lenovo SteamOS-es handheldje, Z1 Extreme-mel (32GB/1TB): [link]
-
consono
nagyúr
válasz
nincsnév007
üzenetére
Hát igen, 1080p-re is kb 300k egy gép újonnan...
-
consono
nagyúr
válasz
nincsnév007
üzenetére
Én PS4-en játszottam "végig" (nyilván nem mindent láttam, csak kb. a felét), de megértelek. Nagyon szerettem a játékot. -
consono
nagyúr
válasz
nincsnév007
üzenetére
Jaaaaa. Sosem jöttem volna rá
Az már megvolt angolul. -
consono
nagyúr
Ez volt már? Frame generation SteamOS alatt: [link]
-
consono
nagyúr
Megint vannak refurb gépek, ha valaki erre várt: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Facebook és Messenger
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Viccrovat
- iPhone topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Mini PC
- További aktív témák...
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Tartós Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- HP Omen
- Lenovo ThinkPad E14 Gen5: i5-1335U/8GB/256GB NVMe SSD/14"FHD IPS, Matt/Win 11Pro
- Thinkpad P14s GEN 5 14.5" 2.5K Touch Ultra 7 165H RTX 500 ADA 32GB DDR5 1TB SSD Len Gar 2028.08
- MacBook AIR 13 M1 CHIP! Magyarországi! 8GB/256GB SSD, Akkumlátor 88% Fulldoboz!
- Xiaomi 11T Pro / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen
- Vásárlunk iPhone 12/12 Mini/12 Pro/12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Minél többet használom, annál jobban rájövök mennyire zseniális kis eszköz a Steam Deck! Már bánom, hogy ilyen későn repültem rá... Nem a nagy dolgok miatt, persze az is szép dolog, hogy 7-8-10-12W teljesítményből mennyire jól és szépen viszi a játékokat (mármint ami nem UE5...), hanem az apróságok. NEkem pl. teljesen új volt, hogy a Steam szinkronizálja a mentéseket eszközök között, ahol a Decken abbahagytam a játékot, ott tudtam folytatni a notin. De a legnagyobb dolog nekem az a sleep mode. Tényleg teljes lelki nyugalommal merem játék közben benyomni a bekapcsoló gombot, tenni venni valamit, majd ha végeztem kb. 2 másodperc múlva már megint ott vagyok a játékban, ahol hagytam. 100%-os biztonsággal. Nem fagy le, nem dob ki, semmi anomália. Az Xboxon is jó volt a quick resume, de ez egy szinttel még afölött is van, mert nem kell várnom a bootra, semmit. Zseniális
Mondjuk én gondolom februárig elleszek vele...

Cucuska2